Tips för att förbättra din WordPress-webbplats för bättre prestanda

Varje individ vill vara organiserad i sitt liv med allt kontrollerat och konsekvent. Du tar alltid bort onödiga föremål från ditt hem för att hålla det rent. Detsamma gäller för din arbetsplats, särskilt om du driver en WordPress-webbplats för ditt företag. För att göra det rent måste du anstränga dig för att ta bort allt som inte är till någon nytta.

För att vara exakta kommer användare till dig för att utnyttja någon form av produkt eller tjänst, och de bryr sig verkligen inte om allt annat du har lagt. Så din webbplats måste ha ett syfte och hålla sig till det för varje sida. Att lägga irrelevanta data utan hänvisning till din nisch är bara en värdelös ansträngning, vilket bara försämrar ditt varumärkesvärde.

Steg för att rensa upp din WordPress-installation

Det finns olika taktik som du kan använda på din WordPress-webbplats för att göra den användarvänlig och i slutändan för att maximera besökarnas engagemang.

1. Ta bort onödiga plugins

Även om plugins är ett av de viktigaste elementen på någon WordPress-webbplats kan det hålla platshastighet vilket inte är ett smart drag att hålla plugins som inte är aktiva eller är dåligt kodade. Avinstallera eller inaktivera bara plugins som du inte använder.

Överväg dessutom att byta ut några av dina nuvarande plugins med sådana som tjänar flera syften (Jetpack är ett bra exempel på ett enda plugin som erbjuder många funktioner). Fokusera på dina krav och klipp ut listan därefter (var inte en plugin-fack).

2. Gör navigeringen oskalad

Mega-meny

Ge din navigering ett rent utseende. Ta bort alltför stora kategorier och se till att använda lämpliga föräldrar och barnkategorier för smidig sökning. Se till att du navigerar med dina viktigaste sidor, kan du använda taggar och kategori-widgetar för att ge dina läsare tillgång till mer innehåll.

Om din webbplats kräver många länkar kan du överväga att lägga till en mega-meny. Mega mens erbjuder besökare på din webbplats stora listor med information samtidigt som du kan hålla din huvudnavigering förenklad. Plugins som Uber Menu, Mega Main Menu och Hero Menu erbjuder alla fantastiska mega-menyfunktioner som fungerar bra med de flesta WordPress-teman.

3. Organisera webbplatsinnehåll

Om innehållet på din webbplats är enormt kan du organisera det på ett strukturerat sätt genom att samla i stycken. Kom också ihåg att använda rätt rubriker. Dina inlägg och sidor bör ha H1-titlar, och sedan bör du använda H2, H3, etc. som är inhägnade i ditt inlägg (vårt inlägg använder en H2 för rubriken “Steg för att rensa upp din WordPress-installation”, följt av H3-rubriker för varje numerisk punkt ). Detta förbättrar läsbarheten och användarupplevelsen genom att hålla besökarna borta från en oläslig textvägg.

Att lägga en del tonvikt på grundläggande formatering kan ge märkbara resultat. Detta inkluderar användning av rubriker, listor, citat, knappar, länkar och till och med olika typsnitt för att göra flödet av ditt innehåll mer intuitivt.

4. Kontrollera relevansen

När du använder bilder, video eller andra medier i ett blogginlägg på din WordPress-webbplats måste det relatera till ämnet. Dessutom bör du inte hålla medier som är irrelevanta för din poäng. Att regelbundet uppdatera gammalt innehåll och dess relaterade media är också ett bra sätt att vara säker på att du inte har några trasiga bilder eller länkar.

5. Kör uppdateringar regelbundet

Uppdatera WordPress

Se till att hålla din WordPress-installation, teman och plugins uppdaterade. Om du inte har uppdaterat på ett tag gör du det. Att använda den nuvarande versionen av WordPress är ett måste för att säkerställa att du får de senaste säkerhetsuppdateringarna för WordPress samt kompatibilitet med plugins och teman för din webbplats.

Innan du uppdaterar rekommenderar vi alltid att du gör en säkerhetskopia av din WordPress-webbplats. Detta är en viktig försiktighetsåtgärd när en av dina plugins bryts när du uppdaterar så att du har ett sätt att återställa din webbplats till dess tidigare tillstånd. För att göra säkerhetskopieringar enklare kan du överväga de bästa säkerhetstjänsterna och plugins för WordPress.

6. Övervaka din webbplatshastighet

Pingdom-verktyg

Om din webbplats tar för lång tid att ladda, måste du ta reda på orsaken som kan hindra dess smidiga körning. Pingdom Verktyg är ett bra sätt att kontrollera din WordPress-webbplatshastighet.

Att använda en snabb hostingtjänst är ett bra alternativ för bättre webbplatshastighet, men vissa människor använder också delad webbhotell eftersom det ger stort värde för pengarna. Men oavsett vad, se alltid till att använda en värdplan som är tillräcklig för din webbtrafik – med delad hosting delar du aktivt din serverresurser med valfritt antal andra webbplatser, och med hanterad webbhotell får du ofta bara en fastställd belopp. Se till att du väljer en plan som passar dig.

Du bör också ta en titt på ditt tema och aktiva plugins. Vissa WordPress-tillägg (teman och plugins) är resurstunga (som några av de stora reglaget-plugins) och dåligt kodade kan definitivt bromsa din webbplats. Testa dem med live-temas demos webbplatshastighet innan du laddar ner och installerar dem, och undersök plugins innan du lägger till några nya.

7. Uppdatera din administratörspanel

WP Optimera WordPress Plugin

Det är inte tillräckligt att arbeta bara på din front, det är som att bara hålla ansiktet rent medan du tar klumpiga kläder – det är inte ett bra tecken. Den bakre delen eller adminområdet på WordPress webbplats är lika viktigt som dess frontvy. Det finns så mycket dolda inre funktioner som kan optimeras.

  • Ta bort teman som inte längre används. En standard WordPress-webbplats har många teman, men alla krävs inte. I praktiken kommer du inte att ändra ditt tema så ofta. Så dumpa ditt gamla tema och gå vidare med mindre börda.
  • Radera pågående och skräppostkommentarer. Detta ger ett negativt intryck ur SEO-synvinkel. Använd Tom skräppost för att rengöra dessa kommentarer med bara ett enda klick, och det regelbundet för bättre resultat. Du kan också prova Antispam Bee plugin som är speciellt avsedd att bevara dina legitima kommentarer samtidigt som du förhindrar skräppost.
  • Töm papperskorgen ofta. Inlägg och sidor på din WordPress-webbplats som du lägger i papperskorgen tar ditt utrymme tills de tas bort permanent. WordPress har möjlighet att permanent ta bort inlägg i papperskorgen så använd det.
  • Arbeta med trasiga länkar. Länkar som inte fungerar ger ett mycket dåligt intryck för besökare och sökmotorer. Det primära steget är att hitta sådana länkar och sedan fixa dem. Använd plugins som W3C länkkontroll att hitta trasiga länkar. Därefter uppdaterar du dem manuellt eller utför 301 omdirigeringar (du bör också kolla in vår artikel om hur du tar bort trasiga länkar samt vår guide för uppdatering av permalänk).
  • Rengör din databas. Databasen är en oumbärlig del, eller snarare hjärtat på din WordPress-webbplats, eftersom de flesta nödvändiga data lagras i den. Så det krävs att hanteras noggrant. Denna sanering kan inkludera borttagning av tillfälligt använt hårddiskutrymme, uppdateringar, skräppostkommentarer och andra objekt som finns i papperskorgen, samt rester från plugins och teman. Det fria WP-Optimera plugin är ett mycket användbart plugin som du kan hjälpa dig att optimera din databas på detta sätt.
  • Inaktivera element med mindre behov. Detta är också ett enkelt sätt att trimma de värdelösa element som finns i alla WordPress-visualer. Klicka på fliken som heter skärmalternativ i det övre högra hörnet på din WordPress-instrumentpanelen. Härifrån kan du aktivera eller inaktivera olika funktioner genom att bara markera eller avmarkera de relevanta rutorna.
  • Taxonomi måste också rengöras. Om din webbplats har oanvänd taxonomi, bli av med den. När det finns taggar och kategorier som du inte använder, ta bort dem manuellt. Eftersom det finns taxonomier för varje inläggstyp (som kan inkludera blogginlägg, portfölj, personal, vittnesmål osv. Beroende på tema och plugins som du har aktivt) måste du gå till var och en för att leta efter oanvända objekt.
  • Oanvända media måste försvinna. I WordPress finns det en separat mapp med namnet uppladdningar som inkluderar alla mediefiler som du har laddat upp till din webbplats. På lång sikt kan detta leda till en massiv lagring och måste därför trimmas. Plugins som Image Cleanup kan hitta och ta bort sådana mediefiler. Du kan också använda Tvinga regenerera miniatyrer plugin som tar bort alla beskurna bilder på sajten som kan finnas kvar från gamla teman och skära om bilderna som definierats för ditt nuvarande tema som kan rensa ut mycket utrymme om du har växlat mellan många teman tidigare.
  • Klipp widgetar du inte använder. Detta gäller både dina instrumentpaneler och widgetar som du ser på framsidan av din webbplats. Öppna för dina instrumentpanelerwidgets (sett på startsidan när du först loggar in i din WordPress-installation) skärmalternativ -fliken högst upp på skärmen för att aktivera och inaktivera avaialbe-rutorna. Widgets på framsidan av din WordPress-webbplats i sidfält och sidfot finns under utseende> widgets. Dra och släpp helt enkelt för att ersätta eller omorganisera dem.

Det är inte nödvändigt att din WordPress-webbplats saknar alla ovanstående punkter. Men ändå, håll utkik efter att kontrollera för eventuella brister, även små förändringar kan ge bra resultat.

Slutsats

Din WordPress-webbplats kan omvandlas på några timmar genom att rengöra den noggrant. Decluttering kan ge det en mer interaktiv vy genom att ta bort alla irrelevanta element och ordna resten på ett bättre sätt. Med enkla ord måste du ta bort det onödiga fettet från din webbplats. Ta bara vad som är nödvändigt och dumpa de återstående.

Kontrollera noggrant saker som inte är användbara men som fortfarande upptar ditt utrymme, och dessutom ger dina läsare en slumpmässig användarupplevelse. Och din kontrollpanels administratörspanel är lika viktig som det externa utseendet på din webbplats på webben. En noggrann kontroll krävs regelbundet för både front-end och back-end på din WordPress-webbplats, och på lång sikt kommer detta att göra din webbplats bättre. Resultatet blir en snabbare lastningssida tillsammans med den förbättrade användarupplevelsen.

Har du några andra tips för att decluttera WordPress? Eller har du provat vårt? Vi skulle gärna höra din upplevelse!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me