Vad är Parallaxeffekt? Varför och hur man använder det på din WordPress-webbplats

Vad är Parallaxeffekt? Varför och hur man använder det på din WordPress-webbplats

Parallaxeffekt är en extremt populär designfunktion som vanligtvis används på WordPress-webbplatser. Denna specialeffekt har presenterats i spelvärlden i flera år men har nyligen gått över till webbdesign. Och hittills verkar inte denna stora trend gå någonstans, om något den används mer än någonsin. Så vad är parallaxeffekt och varför ska du överväga att använda den på din WordPress-webbplats?

I den här artikeln kommer vi att överväga vad en parallaxeffekt är och fördelarna det kan ge din webbplats och ditt företag. Vi diskuterar sedan hur du snabbt och enkelt lägger till en parallaxeffekt till valfri WordPress-webbplats, sida eller inlägg, med det gratis plugin-programmet Parallax Scroll.

Vad är parallaxeffekt?

Tjugo sjutton

Parallaxeffekt innebär en webbsida bakgrund som rör sig långsammare än i förgrunden. Detta skapar en illusion av djup på sidan, vilket ger innehållet en 3D-effekt när tittarna rullar ner.

Majoriteten av premium WordPress-teman kommer nu med inbyggd parallaxeffekt på deras hemsida. Även gratis WordPress-standardtema Twenty Seventeen kommer med en parallaxfunktion. De flesta sidbyggare har också ett parallaxeffektverktyg som gör att du kan lägga till effekten på vilken sida eller post som helst på din webbplats. Och naturligtvis finns det många WordPress-plugins som du kan installera för att lägga till parallaxeffektelement på din webbplats.

Vilka är fördelarna med att använda en parallaxeffekt?

Det finns ett antal fördelar med att använda en parallaxeffekt på din WordPress-webbplats. Den första och mest uppenbara är den visuella aspekten av en parallaxeffekt. En parallaxeffekt är utseendemässigt tillfredställande, ger din webbplats en fräsch, elegant och modern look och känsla. Detta wow effekt kan göra ditt innehåll verkligen pop, och skapar en spännande och intressant webbläsareupplevelse.

Ett annat viktigt skäl för att använda parallaxeffekt på din webbplats är att hjälpa bryta upp en sida, särskilt en hemsida, i läsbara bitar. Använd denna effekt för att betona de olika avsnitten och typerna av innehåll du vill visa upp. Detta kan hjälpa till att marknadsföra olika aspekter av din webbplats, belysa viktig information och uppmuntra användare att navigera på din webbplats och få tillgång till innehåll på ett sätt du väljer.

Parallaxeffekt kan användas på valfri sida eller inlägg på en webbplats, men kan särskilt ses på hemsidor, målsidor eller webbplatser med en sida. Den fantastiska visuella parallaxen skapar, och den positiva effekten den har på användarupplevelsen, kan resultera i att besökare stannar längre på din webbplats och hjälper till att förbättra din webbplats konverteringsfrekvens mot dess mål.

Parallax på mobil

Medan parallax är bra för att lägga till visuellt intresse, fungerar det inte alltid bra på mobila enheter. Eftersom telefoner och surfplattor vanligtvis använder svepnavigering (istället för en bläddra som stationära datorer) kanske parallaxeffekter inte visas korrekt. Naturligtvis kommer detta att bero på metoden och animationerna du använder för din egen parallaxavdelning, men för god användbarhet kanske du vill överväga att inaktivera parallax på enheter.

Välj ett tema med parallaxeffekt

Total

För dig som startar ett nytt projekt bör du välja ett premiumtema som innehåller en parallaxeffektfunktion. Och om du vill använda en parallaxeffekt på en mängd sidor på din webbplats, inte bara hemsidan, kanske du vill överväga ett mångsidigt tema som kommer med en avancerad sidbyggare. Teman som Divi från eleganta teman, Parallax av Themify och vårt helt eget tema Totalt, alla inkluderar sidbyggare som tillhandahåller parallaxeffektverktyg.

Lägg till Parallaxreglage med reglaget Revolution WordPress Plugin

Slider Revolution Parallax

Om du vill ha en skjutreglage med en parallaxeffekt är vårt toppval Plugin för Slider Revolution. Detta premium-plugin innehåller hundratals inbyggda alternativ och funktioner för teckensnitt, lager, reglageeffekter, layouter och naturligtvis parallax.

Aktivera Slider Revolution Parallax

Installera först plugin-programmet, importera sedan antingen en skjutreglagemall eller börja bygga din egen skjutreglage från början (du kan läsa vår fullständiga Slider Revolution-guide för mer information).

Parabolxinställningar för reglaget

Redigera sedan bilden Huvudbakgrund att lägga till en Källa bakgrundsbild och välj Parallax / 3D för att tilldela en parallaxnivå. När du lägger till lager väljer du sedan Parallax / 3D lageralternativ för parallaxdjup för att lägga till rörelse i din text, bild, knapp och andra lager. Det är så enkelt!

När du är klar sparar du skjutreglaget och använder kortkoden för att infoga den i valfri post eller sida. Eller om du använder en sidbyggare som Visual Composer kan du använda sidbyggaren Slider Revolution-elementet för att snabbt välja och infoga skjutreglaget.

Lägg till Parallaxavsnitt med Parallax Scroll WordPress Plugin

Parallax Scroll

Om du redan har ett tema och det inte innehåller ett inbyggt alternativ för parallaxeffekt, bör du överväga att använda ett WordPress-plugin för att göra jobbet. Parallax Scroll är ett populärt gratisalternativ som gör att du kan lägga till en bakgrundsbild med parallaxrullning till olika element på en sida eller inlägg på din webbplats. Lägg till en rullande bakgrund till ett enda element, en rubriktekst eller ett helt avsnitt som innehåller något innehåll, allt med hjälp av en enkel kortkod.

Så låt oss nu titta på hur du installerar och börjar använda Parallax Scroll …

Installera Parallax Scroll

För att installera Parallax Scroll, logga in på din WordPress-instrumentpanel som admin och välj Plugins> Lägg till nytt från menyn.

Lägg till ett nytt plugin

Sök Parallax Scroll, välj sedan Installera nu> Aktivera.

Parallax Scroll Activate

Nu hittar du en fliken Parallax Scroll har lagts till i din WordPress-meny.

Lägga till ett avsnitt om rullning av parallax

För att komma igång med Parallax Scroll måste du först skapa ett nytt parallaxavsnitt. För att göra det, välj Parallax Scroll> Lägg till nytt från din WordPress-meny.

Parallax Scroll Lägg till nytt

Här kan du nu skapa ditt nya parallaxavsnitt …

Lägg till ny parallax

Ställa in Scrolling Parallax-bakgrundsbild

Först måste du ställa in en bild för din rullande parallaxbakgrund. För att göra det, klicka på Ställ in vald bild och lägg till bilden i avsnittet Featured Image.

Utvald bild

Tänk noga över den bild du använder för varje bakgrundsavsnitt. Se till att de är relevanta för din webbplats och synkroniseras med ditt varumärke. Om du ska visa en rubrik eller ytterligare innehåll ovanpå denna bakgrundsbild, kan du överväga att använda en blockfärg eller subtila mönster istället för ett foto eller en uppmärksamhetsgrafik. Detta kan hjälpa dig att se till att din bild fungerar med och marknadsför ditt innehåll istället för att distrahera det.

Om du väljer att använda fotografier måste bilderna vara av hög kvalitet. Vackra iögonfallande bilder kan ge din webbplats ett professionellt och unikt utseende. Dessa bilder skapar ett starkt intryck på din publik, vilket i sin tur får folk att komma ihåg och återvända till din webbplats. Det finns ett brett sortiment av lagerwebbplatser som du kan ladda ner bilder av högsta kvalitet från. Kolla in vår samling av gratis och premium stock foton webbplatser där du snabbt hittar fantastiska fotografier för din parallax bakgrunder.

Skapa en rubriktekst över parallaxbakgrunden

Lägg till rubrik

Om du vill skapa en rubriktekst med en parallaxbakgrund måste du nästa ange en posttitel. Den här titeln kommer då att visas som din rubriktitel över toppen av din valda parallaxbakgrundsbild.

Du kanske inte vill ha en rubrik i ditt parallaxavsnitt. Om så är fallet bör du fortfarande ge varje parallax en posttitel, så varje avsnitt du skapar är lätt att identifiera. Du måste sedan välja för att dölja titeln i Parallax Scrollalternativ (behandlas vidare i den här artikeln), så en rubrik visas inte på framsidan av din webbplats.

Visa allt innehåll med en rullande bakgrund för parallax

Du kanske vill att parallaxavsnittet ska visa annat innehåll över bakgrundsbilden. Detta kan inkludera allt som behövs för din webbplats, från text och bilder till kortkoder. Bestäm vad du vill visa och ange sedan innehållet i postrutan.

Anpassa Parallax-rullningsinställningarna

När du är nöjd med innehållet måste du anpassa inställningarna för parallaxavsnittet så att det passar din sida.

Parallax Scrollalternativ

Rulla ner till Parallax Scrollalternativ. Under stil kan du ändra parallaxhöjd och bildstorlek samt välja Full bredd för att tvinga ditt tema att visa bakgrundsbilden över hela skärmbredden om det inte redan är.

Du kan också ändra rubrikens horisontella och vertikala position på parallaxbakgrunden. Och om du vill dölja inläggets titel kan du göra det här genom att skriva display: ingen; i Header Style.

Parallaxinställningar låter dig anpassa hur din parallaxrulle fungerar. Detta inkluderar att ändra hastigheten på parallaxbakgrunden. Testa olika hastigheter för att se vad som fungerar för din webbplats och publik.

Det finns även en Mobilinställningar som gör att du kan inaktivera parallaxens bakgrundsbild och / eller innehåll på mobiler, om du känner att parallaxavsnitten inte fungerar bra på mobila enheter.

När du har justerat inställningarna och slutat skapa ditt parallaxavsnitt klickar du på Publicera.

Sätt i parallaxavsnittet i en post eller sida

Därefter måste du sätta in parallaxavsnittet i ett inlägg eller en sida på din webbplats. Välj Parallax Scroll från din WordPress-meny.

Parallax Scroll Shortcode

I tabellen som presenteras ser du nu en kortkod för parallaxavsnittet du just har skapat. Kopiera koden och öppna sedan rätt sida eller inlägg. Klistra in koden i sidans innehåll på rätt plats.

Sätt in kortkod

Förhandsgranska ändringarna och om du är nöjd med ditt nya parallaxavsnitt klickar du på Publicera. Du kan nu skapa ytterligare avsnitt som ger sidan eller publicera en full parallaxeffekt. Och om du behöver göra ändringar öppnar du bara parallaxavsnittets sida och gör nödvändiga ändringar.

Slutgiltiga tankar

Om ditt tema inte har en inbyggd parallaxeffektfunktion, eller om du vill lägga till en effekt till mer än bara din hemsida, kommer Parallax Scroll att göra det möjligt för dig att snabbt skapa parallaxavsnitt att lägga till på dina sidor eller inlägg.

Som du har sett kan det vara mycket värt att lägga till en parallaxeffekt på din webbplats. Det kan inte bara förbättra visuella bilder på din webbplats, det hjälper till att locka din publik, gör att de enkelt kan navigera på din webbplats och få tillgång till innehåll och öka tiden de spenderar på din webbplats. Denna förbättrade användarupplevelse bör i slutändan hjälpa din webbplats att konvertera mot dess mål, oavsett om de ska öka återkommande besökare, samla in kunder eller sälja produkter eller tjänster.

Kommer du att lägga till en parallaxeffekt på din hemsida, en målsida, ett inlägg eller någon annanstans? Dela gärna dina tankar i kommentarerna nedan …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me