Välja det bästa WordPress-plugin för dina webbplatsbehov

Hur man väljer det bästa WordPress-plugin

Underbara eller fantastiska är inte etiketter som du enkelt kan fästa på WordPress. Men det som gör det spännande och attraktivt är det verkligt stora antalet plugins som utökar plattformens funktioner enormt. Tänk på alla funktioner som du vill att WordPress ska utföra. Chansen är stor att det kommer att finnas flera plugins tillgängliga för den funktionen.

WordPress-användare är verkligen bortskämda för val när det gäller plugins. Från och med datumet räknar det totala pluginantalet på WordPress Plugin Repository 45 000 med totalt 1 291 577 880+ nedladdningar. Dessa nummer inkluderar inte de många kostnadsfria plugins och premium-plugins som har lagts ut av tredje parter.

Med alla dessa val kommer du förmodligen att vilja installera några (eller fler). Vid någon tidpunkt kanske du undrar – hur många plugins ska du installera på WordPress-drivna webbplats? Om du har serverresurser för att stödja det kan du verkligen installera så många kvalitetsplugins som du vill. Om plugins är rent kodade och PHP har tilldelats tillräckligt med minne bör du inte stöta på några problem. Men ett dåligt kodat plugin kan ta ner din server – oavsett om du har två plugins installerade eller tjugo. Svaret här är kvalitet över kvantitet.

En enkel regel som du bör följa för att se till att plugins inte bromsar din webbplats inaktivera insticksprogram som du inte använder. Inaktiva plugins upptar serverutrymme men förbrukar inte RAM, bandbredd eller PHP. Detta enkla steg kan lägga till några millisekunder till din webbplatshastighet.

De flesta plugins utvecklas oberoende och är användbara om de är välkodade. Men dåligt kodade plugins som saknar kontinuerligt stöd från författaren, eller plugins som är oförenliga med WordPress-versioner, teman eller andra plugins, kan ha katastrofala konsekvenser för din webbplats. De kan orsaka att en webbplats blir trög eller till och med kraschar, orsakar fel eller äter i minnesutrymmet eller kan leda till vit dödskärm.

Kontrolllista för att välja plugins

Det är alltid bra att ställa in dig några markregler medan du sorterar genom plugins. På så sätt kommer du inte att gå överbord och massa din webbplats med för många plugins. Här är en handfull enkla riktlinjer att tänka på innan du installerar en ny plugin:

1. Skapa en önskelista med plugin-funktioner

Börja med att skriva ner din kravlista över plugin-funktioner i den ordning som är viktig för dig. Inkludera alla uppgifter som du vill att pluginprogrammet ska göra med “Kan inte leva utan” -uppgifter överst, följt av andra när du går ner i listan.

Checklista

Vissa funktioner är grundläggande för alla webbplatser – som säkerhetskopiering, SEO och skräppost. Dessa bör vara högst upp på din lista och där du startar din plugin-sökning eftersom de är nyckeln till den dagliga webbplatsverksamheten. Om du inte är säker på var du ska börja ska du inte vara rädd. Mot slutet av denna artikel har jag listat några av de bästa pluginsna för att utföra dessa viktiga funktioner.

Innan du installerar någonting, se till att du dubbelkontrollerar att de funktioner du vill ha inte redan tillhandahålls av ditt tema eller webbhotell. Om du till exempel använder WPEngine-hanterad WordPress-värd behöver du inte ett cache-plugin, och om du har installerat de totala WordPress-temafunktionerna som social delning, typografinternativ och reglage ingår alla.

2. Starta din plugin-sökning

När du letar efter ett plugin kommer du förmodligen att stöta på gratis- och premiumalternativ. Gratis alternativ är vanligtvis ett bra ställe att börja eftersom de inte kräver några investeringar. För gratis plugins den bästa källan är WordPress Plugin Repository. Det finns tusentals alternativ, alla GRATIS, så det är en bra utgångspunkt. Inlämningar hålls till höga standarder för kodning, WordPress-kompatibilitet och uppdateringar av författare. Plugins är taggade och kategoriserade för att göra sökningen enkel. Använd bara filtren för att hitta en lista över möjliga plugins. Plus många av de gratis alternativen i förvaret erbjuder också premiumuppgraderingar för extra funktioner och premiumstöd om du behöver / vill ha det.

codecanyon

Premium-plugins å andra sidan är verkligen inte så dyra och har bättre stöd. Plus efter den initiala kostnaden är livstidsuppdateringar ofta gratis. För premium plugins, slå upp CodeCanyon. De erbjuder några av de bästa premium-plugins på webben och följer kodningsstandarder som liknar WordPress.org. De är också hem för de flesta av de populära premium-plugins på webben. Letar du efter den bästa sidbyggaren för WordPress? CodeCanyon är hem till Visual Composer. Behöver du ett kraftfullt och responsivt reglage-plugin? Prova Slider Revolution – en annan CodeCanyon-framstående. Och listan fortsätter och fortsätter.

I båda fallen – bara ladda ner plugin från pålitliga källor. Det finns många webbplatser som erbjuder gratis plugins, så försök att använda ditt bästa omdöme innan du laddar ner och installerar någonting. Använd rekommendationer från kända bloggar (börja med dessa fantastiska WordPress-bloggar) för att få en uppfattning om var du hittar plugins av hög kvalitet. Också undvika olagliga gratisnedladdningar av premium-plugins. Detta är inte bara orättvist gentemot författaren som använde så mycket ansträngning för att skapa sin fantastiska plugin, men du kommer antagligen att injicera någon otäck skadlig kod på din webbplats (inte värt 10-20 $ i besparingar om du frågar mig).

3. Välj kvalitetsplugins

Förutom pålitliga källor är det en bra idé att kontrollera betyg och recensioner för ett plugin. För många populära plugins kommer en snabb Google-sökning att ge massor av detaljerad recension från bloggare. I WordPress Directory och på CodeCanyon kan du kontrollera informationen som visas i den högra sidofältet på den enskilda pluginsidan

Leta efter antal nedladdningar mot plugin. Ett högt antal är en bra indikation på populariteten för plugin. Ibland kan det hända att ett plugin inte laddas ner, ofta bara för att det uppfyller ett nischkrav.

Kolla stjärnbetyg. Medan en högre klassificering innebär ett bättre plugin är konversationen inte nödvändigtvis sant. Om du hittar det plugin du gillar, men har ett dåligt betyg, ska du inte avvisa det direkt. Betyget kan vara snett på grund av ett begränsat antal recensioner, eller en enda granskare som var mycket speciell. Om du har några frågor lämnar du bara en kommentar eller skickar e-post till pluginförfattaren för att ta reda på om plugin kan klara det du behöver.

Betygsida

Plugin måste vara stöds av författaren. Antalet trådar som har lösts under de senaste 2 månaderna visas på WordPress.com, medan marknadsplatser som CodeCanyon ofta använder ett kommentaravsnitt.

Förutom stöd från författaren dubbelkontrollera att plugin-programmet har varit det uppdaterad nyligen. De flesta plugins kräver regelbunden uppdatering åtminstone när nya versioner av WordPress kommer ut (men kom ihåg, för gratis plugins kan det helt enkelt vara så att plugin inte kräver uppdatering). Detta är viktigt eftersom plugins ofta är en startpunkt för skadlig programvara och hackare som kan få åtkomst genom kända säkerhetsproblem i plugins. Ett aktuellt plugin bör ha tagit upp kända problem för att skydda dig och din webbplats (men det hjälper också om du proaktivt lär dig mer om WordPress Security också). Så håll utkik efter en aktiv changelog-sektion.

Visa plugin-skärmdumpar och demonstrationer för att se funktionalitet i handling. En enda bild eller en komplett testtestplats kan visa dig vad en plugin verkligen kan. Om skärmdumpar tillhandahålls, se till att granska dem alla, och om det finns en länk till en live-webbplats kan du prova pluginprogrammet i olika webbläsare eller olika enheter. Och igen, om du är osäker på om en plugin uppfyller dina behov eller bara, fråga författaren.

Den sista biten att komma ihåg är att ibland kan ett enda plugin täcka mer än en funktion och det är bra. Ta Jetpack till exempel – det kanske bara har den perfekta lösningen för ditt CDN, auto-uppdatering och sociala delningsbehov allt på ett plugin.

4. Andra plugin-tips

Om du har sett en viss funktion på någon webbplats och vill identifiera plugin som används att installera det på din egen webbplats kolla in det med WordPress Plugin Checker. Denna webbplats kan upptäcka om någon av de 50 mest populära pluginsna är installerade på en WordPress-driven webbplats.

Om, efter installationen a plugin inte arbete på din webbplats, försök att inaktivera alla andra plugins på webbplatsen för att lösa eventuella kollisioner med andra plugins. Och bestäm sedan vilken plugin du vill behålla och vilken du vill kassera.

Några valfria tester som du kan göra före / efter installation av ett plugin inkluderar:

  • Om du har begränsat din lista till två plugins men inte kan bestämma mellan dem kan du jämföra plugins med ett jämförelsesverktyg.
  • De Query Monitor-plugin kan användas för att se om det finns en spik i databasfrågor efter en plugininstallation.
  • Jämför webbplatsens hastighet före och efter att plugin-programmet har installerats. Vet du inte hur du kontrollerar webbplatsens hastighet? Slå upp vår artikel om testning av WordPress-prestanda och hastighet. Plugins med dålig kod kommer att bromsa webbplatsen.
  • EN P3 Plugin-prestandaprofiltest kan också avslöja om din plugin saktar ner din webbplats.
  • Säkerhetsproblem i plugin kommer att kontrollera insticksprogrammen som du har installerat och meddelar dig om eventuellt utnyttjad sårbarhet. Du kan också välja att bli varnat för alla sårbarheter.

En annan sak att kontrollera är cross-plugin kompatibilitet. För det mesta spelar plugins vanligtvis trevligt tillsammans men inte alltid, i vilket fall måste du kontakta författarna för att se om en av dem kommer att uppdatera sin plugin för att fungera med den andra. Eller så kan du överväga plugin-paket erbjuds av tredje part som WPMU. Eftersom dessa plugins kommer från en enda källa, är det osannolikt att det kommer att bli någon konflikt mellan plugins, och i händelse av problem måste du bara vända dig till endast en källa för support.

WordPress-plugins för varje webbplats

Med vår snabbchecklista bör du kunna hantera processen att hitta rätt plugins för din WordPress-webbplats. Om du vill ha lite vägledning för att komma igång finns det en handfull nyckelfunktioner som de flesta WordPress-användare bör lägga till via plugins. Här är våra bästa plugin-plockar som du bör överväga att lägga till din WordPress-webbplats för att täcka alla dina baser:

1. Sökmotoroptimering: WordPress SEO av Yoast är go to plugin för att optimera ditt WordPress för sökmotorsrankning. Läs den här artikeln om du vill veta mer om vad detta plugin kan göra för din webbplats.

Yoast

2. Anti-spam: Akismet är ett gratis anti-spam-plugin som ingår som standard i WordPress. Du måste bara aktivera den. WP Bruiser är ett premium-plugin som får WordPress-communityns uppmärksamhet när det gäller att kontrollera skräppost.

Akismet

3. Cache: W3 Total Cache är ett gratis plugin som hjälper till att cache och tydligt förbättra din webbplats hastighet. Det kan bli lite tekniskt att konfigurera detta plugin, men WPExplorer har en guide för det här plugin. Ett annat bra alternativ är WP Rocket Caching Plugin, men kom ihåg att det är tillrådligt att bara hålla ett cache-plugin aktivt åt gången.

W3 Totalt (2)

4. Säkerhet: Sucuri Security kan hjälpa till att hålla din webbplats säker genom att övervaka den och upptäcka skadlig programvara. Du kan dölja din version av WordPress med Sucuri. Den finns i både gratis- och premiumversioner. De andra sätten att skydda din WordPress är på Begränsa inloggningsförsök, eller verkställa tvåfaktorautentisering.

WAF och webbplatsskydd mot skadlig programvara Sucuri webbplats Firewall

5. Säkerhetskopia: Vaultpress, och BackupBuddy är båda bra premiumalternativ för säkerhetskopiering av WordPress. Om det är ett gratis plugin som du letar efter försök backupwordpress.

Vaultpress

6. Multifunktionell: Ryggraket är ett gratis plugin som buntar flera funktioner tillsammans. Dessa funktioner kan aktiveras oberoende och du kan använda detta plugin för bildoptimering, mobilläge, övervakning av trafik och många andra funktioner.

Jetpack-plugin

Andra plugins som kan krävas

Beroende på behovet av din webbplats för dessa funktioner kan dessa insticksprogram vara ovärderliga för dig – Gravity Forms för att skapa avancerade formulär, Optin Monster för blygenerering, Monarch Social Sharing för social delning, MemberPress för att bygga upp medlemskap, WP Smush.it för bildoptimering och Bruten länkkontroll för att kontrollera trasiga länkar.

Du kan också kolla in de 50 viktiga plugins-listor som skapats för dig av WPExplorer. Eller besöka helt enkelt vår WordPress-blogg där vi granskar plugins och ger startguider för många av dem också.

Avslutar …

Nu när du har en god uppfattning om hur du sorterar via plugins kan du installera dem mer säkert på din webbplats. Håll dig fast vid reglerna och du kommer troligtvis att ha dig en smal WordPress med överlägsna plugins som granar upp din webbplats och gör den till en riktig artist.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me