Vilka WordPress-widgets ska du visa i sidorna?

Vilka WordPress-widgets ska du visa i sidorna?

Sidofält är viktiga områden på din webbplats som ofta kan förbises eller inte användas effektivt. Rätt utformade, dina sidfält kan hjälpa dig att ge en bra användarupplevelse, marknadsföra ditt företag, generera leads och hjälpa dig att öka dina intäkter.

Det finns ingen regel om vilka widgets som ska visas i sidfältet. Istället bör ditt sidofältinnehåll drivas av dina webbplatsmål. I den här artikeln ska vi titta på hur du väljer rätt widgetar för dina webbplatsmål för att optimera dina sidfält. Vi tittar sedan på ett urval av de viktigaste widgetarna, inklusive visning av opt-in-formulär, sociala medielänkar och populära inlägg, bland andra.

När du är klar med den här artikeln bör du ha en klar bild av exakt vilka widgetar du ska visa i sidans sidfält..

Upprätta dina webbplatsmål

Det är viktigt att du använder varje utrymme i dina sidfält för att hjälpa din webbplats att konvertera mot dess mål. Därför bör widgets som du använder i dina sidfält vara direkt relaterade till målen på din webbplats.

Det kan vara så att du försöker växa din e-postlista eller sociala medier efter. Du kanske letar efter att hålla din publik längre på din webbplats, uppmuntra dem att läsa mer av din blogg eller bli återkommande besökare. Eller så kanske du vill sälja produkter, tjänster eller en onlinekurs eller medlemskap. Oavsett målen bör dina widgets återspegla dem.

Ordningen på dina widgets är också viktig. Widgetsna som är kopplade till dina viktigaste mål bör få framträdande positioner högst upp i en sidofält. Fokuserade widgets med lägre ranking bör skjutas längre ner på sidan.

Se till att du inte överbelastar eller rör på sidopanterna. Missa detta och du kan förlora besökare eller åtminstone förvirra dem. Tänk noga över vad du lägger till i sidopanelen. Se alltid till att det finns en anledning bakom varje widget som du har valt.

Så låt oss titta på några av widgets som du bör använda.

Visa en widget “Om mig”

Om mig Widget

Oavsett vilken typ av webbplats du kör, är en About Me-widget widget. Det hjälper besökare att relatera till din webbplats och förstå vad du försöker uppnå med ditt företag.

På min frilansförfattarsportföljsida använde jag widgeten ‘Genesis – User Profile’. Detta tillät mig att lägga till en titel ‘Om mig’, text om mig själv och min gravatar-bild. En länk längst ner i min text låter mig också länka till en lämplig sida, som kan vara din Om-sida, din kontaktsida eller en annan relevant sida som du vill att din publik ska besöka.

Om ditt tema inte har en specifik widget “Om mig” räcker det med en enkel textwidget. Om du vill visa din gravatar ger Jetpack en modul som heter Extra sidfältwidgets. En av dessa är Gravatar profil widget. Med denna widget kan du lägga till dina gravatar i sidofält, såväl som några av dina gravatar-profildata.

Lägg till ett opt-in-formulär

Optin Widget

Att samla e-postadresser bör vara ett mål för alla webbplatser, oavsett din verksamhet. Att kunna kontakta din publik efter att de har lämnat din webbplats är avgörande. Att få besökarmails kan du fortsätta marknadsföra ditt företag till dem, skicka nyhetsbrev, marknadsföra artiklar, produkter och tjänster och uppmuntra dem tillbaka till din webbplats.

Att lägga till ett opt-in-formulär i dina sidofält är ett bra sätt att få dina besökare att registrera sig för ett månatligt nyhetsbrev eller allmän korrespondens. Oftast bryr sig människor inte om att leta efter en optinform, så att visa den i sidofält håller den synlig och gör det så enkelt som möjligt för din publik att registrera sig.

Bloom från Elegant Themes är ett premium-plugin för e-post via e-post. Det har sex olika sätt att tillhandahålla opt-in-formulär, men ett av dessa alternativ är att lägga till widget-area-opt-in-formulär till dina sidfält eller sidfot. Bloms eleganta och professionella former är perfekta för att fånga publikens uppmärksamhet. Detta bör hjälpa till att öka blygenerationen.

Marknadsför sociala medier

Sociala medier är ett annat viktigt område som företag alltid bör främja. Sidofält är ett bra ställe att visa följeknappar för att få följare. Du kan också visa ett socialt medieflöde eller två för att visa upp vad som händer på dina sociala mediekanaler.

AddToAny Social Share Buttons Widget

AddtoAny Share-knappar Gratis WordPress-plugin

AddToAny Social Share-knappar är ett gratis WordPress-plugin för sociala medier som gör att du kan lägga till följningsknappar till dina sidfält (eller verkligen någon annanstans på din webbplats). Att lägga till denna widget för sociala medier i dina sidfält innebär att dina följeknappar kommer att vara ständigt synliga, vilket uppmuntrar dina besökare att följa dig.

Mata dem sociala

Mata dem sociala WordPress-plugin

Mata dem sociala är ett annat plugin för sociala medier, men den här gången som visar feeds för sociala medier. Skapa anpassade flöden för Facebook-sidor, grupper, evenemang, fotoalbum, Twitter, Instagram, Pinterest, YouTube och mer. Dessa flöden kan sedan placeras i sidofält för att visa vad som händer på dina sociala mediekanaler.

WordPress Social Sidebar

WordPress Social Sidebar

WordPress Social Sidebar är ett fantastiskt plugin som lägger till vackra sociala medier på din webbplats. den är helt kompatibel med över 30 sociala nätverk. Den främsta styrkan är emellertid anpassningsalternativen som erbjuds. Till att börja med kan du placera en social bar i något av de fyra hörnen på din webbplats – vertikalt till vänster eller höger eller horisontellt längst upp eller ned.

Du har också full kontroll över sociala knapparnas utseende. Du kan visa dem som ett fast block eller som separerade rutor / cirklar. Det finns fyra “teman” att välja mellan, som också visar sociala medieikoner i fullfärg, gråskala, mörk eller ljus. Knapparna finns också i små och stora storlekar. Plugin är också mobiloptimerad, så att dina sociala medieknappar ser vackra ut på alla enheter.

Använd ett populärt eller relaterat inplugin

relaterade inlägg

Om du vill hålla dina besökare längre på din webbplats och utforska ditt innehåll är det viktigt att visa en widget för att hjälpa till med det. Att använda en relaterad inlägg eller populära inläggswidget är ett bra sätt att ge besökarna en ögonblicksbild av vad som finns tillgängligt på din webbplats. Om du har specifikt innehåll som du vill marknadsföra kan du också visa det istället.

WordPress Populära inlägg Plugin

WordPress Populära inlägg Plugin

En widget som visar dina mest populära inlägg är ett effektivt sätt att uppmuntra dina besökare att klicka på en annan artikel. Folk gillar att följa publiken, så om vissa inlägg uppfattas som ”populära”, skulle detta hjälpa till att öka klickfrekvensen.

WordPress Populära inlägg är ett gratis WordPress-plugin som gör att du kan visa dina mest populära inlägg i dina sidfält. Denna mycket anpassningsbara widget ger dig många alternativ över vilka inställningar och funktioner du använder, samt tillhandahåller statistik över dina mest visade populära inlägg.

Ytterligare ett relaterat inlägg-plugin (YARPP)

YARPP

Om din webbplats täcker ett brett utbud av intressen och ämnen kanske ett populärt inläggsplugin inte intresserar läsarna, eftersom artiklarna som visas kan vara utanför ämnet och inte specifika för individers smak. I det här fallet är det lämpligare att visa en relaterad inläggswidget i dina sidfält.

En relaterad inläggsplugin visar inlägg som är relevanta för artikeln som läses. Ytterligare ett relaterat inlägg-plugin (YARPP) är ett gratis WordPress-plugin. Det förlitar sig på en kraftfull och unik algoritm som hittar innehåll på hela din webbplats som är relevant för det inlägg som visas. Resultaten visas sedan i en miniatyrbild eller listformat i din sidofält för att hjälpa dig att se tittarens uppmärksamhet och uppmuntra dem att fortsätta läsa.

Visa en Google Map

Om ditt företag är en tegelbutik, restaurang, spa eller något annat, måste du berätta för din online-publik var du befinner dig. Gör det enkelt för dem genom att lägga till en karta i dina sidofält.

Google Maps Widget Gratis plugin

De Google Maps Widget låter dig lägga till en miniatyrkarta med anpassade pin-ikoner till sidobjälken. Det finns också interaktiva och lightboxalternativ för att hjälpa din karta att fånga dina besökares uppmärksamhet. Denna widget är det perfekta sättet att visa dina kunder var du är och öka trafiken till din butik.

Öka din försäljning

Om du vill öka försäljningen kan du använda sidfältet för att uppnå detta. Oavsett om du säljer kursmedlemskap, produkter på din webbplats eller affiliate-produkter, använd dina sidfält för att uppmuntra din publik att köpa.

Visa dina mest populära produkter eller specifika produkter du försöker marknadsföra. Lägg till ett banner som annonserar en kurs eller medlemskap. Se alltid till att din publik kan klicka igenom för att hjälpa dem snabbt och enkelt att hitta och köpa det objekt de är intresserade av.

Sista tankar om vilka WordPress-widgets som ska användas

Som du kan se finns det många widgetar som du kan lägga till i dina sidfält. Välj de som är specifikt relevanta för dina webbplatsmål. Varje widget som visas bör hjälpa din webbplats att leverera de resultat du behöver.

Vilka widgetar ska du lägga till i dina sidorader? Vänligen dela dina tankar i kommentarerna nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me