Vilken bildfilstyp som ska användas för WordPress

Vilken bildfilstyp som ska användas för WordPress

Om du har kört en WordPress-webbplats ett tag undrar du antagligen vilken bildfiltyp som är bäst för din webbplats. Ska du använda JPG eller PNG? Du kanske vill använda en annan bildfiltyp som WebP men är inte säker på vad du ska göra. Om det inte är det, kanske du vill ladda upp en PSD-, AI- eller INDD-bild och sitter fast.

Oavsett varför du är här kommer dagens inlägg att hjälpa dig att välja rätt bildfiltyp för din WordPress-webbplats. Varför är det nödvändigt att välja rätt bildfiltyp? Vi täcker det också i inlägget. Ovanpå markerar vi de accepterade bildfiltyperna, hur man lägger till andra filtyper och berör ett par bästa praxis för WordPress-bilder.

Om det låter bra, låt oss väga ankare och segla eftersom det finns mycket att lära sig.

Varför är det viktigt att välja rätt bildfilstyp?

Att välja den perfekta bildfiltypen är svårare än du trodde, och jag förstår det. Men du måste vara uppmärksam på filtypen du använder eftersom den korrelerar med prestandan på din webbplats. Så varför är det viktigt att ta hänsyn till vilken bildfiltyp du väljer?

  • Hastighet och prestanda – Vissa bildfiltyper tar mer utrymme än andra. Om du använder stora bildformat saktar du ner din webbplats och tar upp serverkostnaderna. Sök efter lätta bilder som garanterar bättre sidhastigheter och prestanda för optimal användarupplevelse (UX).
  • SEO poäng – Visste du att sidhastigheten är en direkt SEO ranking signal? Om du använder tunga eller lågkvalitativa bilder på din webbplats missar du bättre UX och relaterade SEO-fördelar. Att välja högkvalitativa och SEO-klara bilder gör dina sidor bättre för bättre SEO-poäng.
  • Estetik – Vissa bildformat bevarar detaljer bättre än andra, även efter komprimering. Du vill ha ett bildformat som ser bra ut för det polerade, högkvalitativa och professionella utseendet �� Varje bildformat är perfekt för en viss användning, så välj klokt.
  • Responsiv design – Idag besöker användare din webbplats på olika enheter med olika webbläsare och skärmstorlekar. Du måste söka efter svar på bildfiltyper som stöds i en majoritet av webbläsarna. Dessutom behöver du bilder som ser fantastiska ut på olika skärmar. Mer om detta senare.
  • Konsistens – För konsistens skull föreslår vi att du håller dig till en huvudfiltyp för dina bilder. Du kan använda andra filformat på begäran eller beroende på dina behov, men ett eller två format borde vara gott.

Bortsett från, låt oss prata om tillgängliga bildfiltyper.

Tillgängliga bildfiltyper

Dold för många nybörjare är det faktum att det finns en värld av bildformat där ute. Ja, det finns det hundratals bildfiltyper att vi skulle behöva en e-bok för att täcka dem alla. Oroa dig dock inte; vi fokuserar bara på bildformat som är perfekta för WordPress-webbplatser.

Bildformat klassificeras i två breda kategorier: raster och Vektor bilder.

Rasterbilder konstrueras av en serie pixlar för att bilda en bild. Just av denna anledning förlorar rasterbilder vanligtvis sin upplösning när de komprimeras eller är utsträckta. De tre populära bildformaten – JPG, PNG och GIF – är rasterbilder, vilket utgör huvuddelen av alla bilder du ser online.

Vektorns bilder är å andra sidan konstruerade med hjälp av matematiska formler snarare än pixlar, vilket innebär att de är mer flexibla så långt som ofta ändrar storlek. Populära vektorbildstyper inkluderar Adobes EPS (Encapsulated PostScript), SVG (skalbar vektorgrafik), PDF, WEBP och Adobe Illustrators AI-format, bland andra.

För vanlig webbplatsanvändning, gå till rasterbilder. Samtidigt kan du skapa vektorbilder av dina logotyper och andra bilder som kräver ofta redigering och storleksändring. Helst bör du konvertera alla vektorbilder till rasterbilder innan du använder dem på din WordPress-webbplats.

Varför?

Eftersom rasterbilder är lättare och stöds av alla webbläsare, bör du gå för antingen JPG eller PNG. Om du behöver animationer har du GIF-formatet. Nu har vi bara tre av hundratals bildformat där ute.

Det väcker frågan: Men vilka bildfiltyper stöder WordPress?

Godkända bildfiltyper

Enligt Kodex, WordPress accepterar JPG, JPEG, PNG, ICO och GIF bildformat som standard. Om du är förvirrad är JPEG bara JPG och ICO är det bildformat du använder för ikoner. På en WordPress-webbplats används en ikon vanligtvis för ditt favicon, inte bilder i dina inlägg eller sidor.

Som standard kan du bara ladda upp JPG och PNG till dina sidor och inlägg. Om du vill lägga till andra bildfiltyper av någon anledning kan du använda ett plugin som t.ex. WP Extra filtyper. Om du inte gillar plugins kan du lägga till följande kod i din wp-config.php fil.

definiera ('ALLOW_UNFILTERED_UPLOADS', sant);

För en alternativ metod lägger du till följande kod i din functions.php fil:

Ovanstående kod kommer att lägga till stöd för SVG- och JSON-tillägg. Om du vill lägga till tillägg för andra bildformat kan du redigera ovanstående kod. För mer information, kolla in hur man laddar upp ytterligare filtyper i WordPress.

Om du stöter på problem med att lägga till nya filtyper, kontakta först din webbhotell eftersom de kan ha begränsningar. Det åt sidan, som är det bästa bildfilformatet att använda?

Vilken är den bästa bildfiltypen att använda?

I följande avsnitt tar vi hänsyn till de tre mest populära bildformaten för webbplatser. Vi täcker JPG, PNG och GIF och belyser det bästa formatet för olika användningsområden. Låt oss börja med JPG.

JPG

JPG (även känd som JPEG) står för Joint Photographic Experts Group. JPG-bilder passar bra för höga komprimeringsnivåer och kan visa miljontals färger, vilket gör dem perfekta för fotografier och bilder med livliga färger.

Detta bildformat stöder förlustkomprimering, vilket resulterar i en liten minskning av bildkvaliteten efter optimering. Du kan dock styra kompressionsnivån så att du får bästa kvalitet och prestanda. JPG-bilder stöder inte transparent bakgrund.

PNG

PNG är en förkortning för Portable Network Graphics, ett bildformat som ursprungligen var utformat för att överföra bilder över internet. PNG-bilder visar miljontals färger, men de kan vara tyngre än JPG. De är fantastiska för skärmdumpar, logotyper, infografik och huvudhuvudgrafik som identifierar ett varumärke.

PNG stöder förlustfri komprimering vilket innebär att ingen data går förlorad under optimeringen. Som sådant är PNG-bilder skarpare och skarpare än JPG-bilder efter komprimering. Dessutom stöder PNG-bildfiltypen transparenta bakgrunder.

GIF

GIF är en förkortning för Graphics Interchange Format. Det är ett bildformat som stöder både animerade och statiska bilder. De flesta animationer du ser på sociala medier är GIF-bilder. Till skillnad från JPEG och PNG stöder GIF-bildfiltypen endast 256 färger vilket gör det olämpligt för färgfotografier och andra illustrationer med färggradienter.

GIF använder förlustfri komprimering för att minska filstorlekar utan att förlora visuell kvalitet. Dessutom stöder GIF textetiketter och transparenta bakgrunder, vilket gör formatet perfekt för enkla animationer och lågupplösta videor.

Så, av de tre, vilken ska du använda? Allt beror på dina behov. PNG är perfekt för logotyper, skärmdumpar, diagram, infografik och högkvalitetsmärken. JPEG är utmärkt för små bilder på din webbplats, såväl som för fotografier som har levande färger. GIF är fantastiskt för animationer och enkla videor.

Men att välja en bildfiltyp räcker inte om du slutar använda bilder slarvigt. I följande avsnitt upptäcker vi ett par bästa praxis och tips för WordPress-bild.

WordPress Image Best Practices

Följ bästa bildrutiner och tips för att få ut mesta möjliga av dina bilder. Vi täcker kort områden som bildstorlek, max uppladdningsstorlek, bild SEO, optimering och hur du använder Google Analytics för att informera din WordPress bildstrategi.

Bildstorlek

Vi har redan fastställt att storleken på bilderna du använder kan påverka hastigheten på din webbplats. Som sådan bör du sikta på att använda ljusa bilder. Samtidigt bör du inte avstå från visuell kvalitet när du försöker skapa ljusa bilder, vilket innebär att du måste vara försiktig med komprimering.

Ovanpå ska du inte ändra storlek på bilder med HTML eller CSS. Om du behöver en bild av 300 pixlar med 300 pixlar använder du inte en bild som är 400 pixlar med 400 pixlar. Välj dessutom högkvalitativ WordPress-värd, implementera caching och ett CDN för att ge din webbplats ett snabbt boost.

Max uppladdningsstorlek

Ibland kan du behöva använda en stor bildfil av en eller annan anledning. Men du kan ha problem med att ladda upp din fil eftersom WordPress levereras med en standarduppladdningsstorlek på 2 MB. Oroa dig dock inte eftersom du snabbt kan öka din maximala uppladdningsstorlek.

CLoudways filöverföringsstorlek

I många fall erbjuder värdleverantörer en inbyggd inställning som du kan redigera för att öka din filuppladdningsstorlek själv. Till exempel i Cloudways behöver du helt enkelt logga in på ditt konto, navigera till Serverhantering och välja avsnittet Inställningar och paket (se ovan). Härifrån kan du manuellt öka din filuppladdningsstorlek genom att redigera den tillåtna MB-storleken.

Men detta kan och varierar beroende på värd. GoDaddy använder ett alternativ i deras C-Panel, Media Temple måste du ändra php.ini-filer, och med WP Engine måste du kontakta deras supportteam för att begära en ökning.

Image SEO

Annat än att skicka ett meddelande och få din webbplats att se bra ut, visste du att du kan använda bilder för att öka dina SEO-poäng? Det är rätt; Du kan använda bild-SEO för att få mer trafik till din webbplats. På vilket sätt? Till att börja med, namnge dina bilder på lämpligt sätt. I stället för “picture001.png”, till exempel, använd “how-to-image-seo.png,” och så vidare. Lägg till alt texter till alla dina bilder efter överföring. Tack vare alt-texter kan sökmotorer och skärmläsare "se" dina bilder.

Användbara WordPress Image Optimization Plugins

WordPress är ganska enkelt CMS att använda tack vare plugins. Även om det är bra att optimera dina bilder med hjälp av programvara för bildmanipulation (t.ex. Photoshop) innan du laddar upp, kan du utnyttja plugins för att optimera dina bilder efter överföring..

Noterbara WordPress-bildoptimeringsplugins inkluderar Smush, EWWW Image Optimizer, och Imagify, bland andra. Välj det plugin som är perfekt för dina behov, eftersom alla har en unik uppsättning funktioner.

Använd Google Analytics

När allt är klart, vill du ge den bästa användarupplevelse du kan. För detta måste du känna dina besökare och enheterna de använder för att komma åt din webbplats. På så sätt kan du välja perfekta bildformat och storlekar. Om till exempel de flesta av dina besökare använder Apple Safari-webbläsaren måste du tillhandahålla ytterligare support för att använda WEBP-bildfiler i WordPress.


Att välja den perfekta bildfiltypen för din WordPress-webbplats är avgörande när det gäller hastighet, UX, webbplatsprestanda, SEO och konsistens..

Du har inte råd att låta detta område gå utan tillsyn eftersom du kan dra nytta när du utvecklar en bra bildstrategi. Din stilguide ska ge bilddirektiv till alla användare.

Slutligen komprimera och optimera dina bilder för att uppnå en perfekt balans mellan kvalitet och prestanda.

Har du frågor om bildfiltyper? Låt oss veta i kommentaravsnittet nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me