WordPress bloggtips för att göra din blogg till en framgång

WordPress bloggningstips för framgång

Sedan början av bloggning har varit ett fantastiskt sätt att dela din passion för ett ämne med andra på liknande sätt på internet. Oavsett om du skriver om matlagning, mekanik, SEO eller fågelvandring finns det en publik för dig. Och under de senaste 20 åren har bloggningen utvecklats från en enkel hobby till en fullständig karriär. Vilket är fantastiskt! Människor tjänar faktiskt på att göra vad de älskar och delar den passionen med andra.

Vi har tidigare delat massor av tips för hur du startar en blogg, hur du skapar en online-närvaro och hur du kan växa din publik. Idag täcker vi en handfull nyckel bloggtips du kan använda dem omedelbart för att göra din blogg ännu bättre och bli en framgångsrik bloggare!

Skriv om vad du vet

Det kan tyckas uppenbart, men skriv om vad du älskar och vad du är kunnig om. När du skriver om vad du är intresserad av din passion kommer att visa sig i ditt skrivande. Detta gör din nya karriär inom blogging roligare och mer hanterbar.

Om du vill lägga till fler artiklar om ett visst ämne som du inte är en myndighet kanske du borde fler författare till ditt team. Många WordPress-teman inkluderar stöd för flera författare samt anpassade författarsidor.

Användarrollredigerare WordPress Plugin

Vill du lägga till författare utan att ge dem gratis regeringstid över din blogg? Prova ett plugin som gratis Användarrollredigerare för WordPress. Detta plugin låter dig begränsa åtkomst för olika användarroller (admin, bidragsgivare, prenumeranter, etc.) och sedan tilldela dessa roller till dina registrerade användare.

Skapa relevant innehåll

En annan viktig aspekt är att hålla fokus på relevant innehåll. Du ser inte oss skriva om Youtube-drama här på WPExplorer? Bara för att det finns bloggare som betalar in ett visst ämne som inte betyder att du bör försöka skriva om det också … såvida det inte är relevant till din bloggs fokus OCH det är något du är kunnig handla om.

Gör dina artiklar intressanta

Läsning

Om du skriver om vad du vet kommer det att göra detta tips mycket lättare – du måste hålla det intressant. Ingen vill läsa en ordlista så skriv inte dina artiklar som en. Hitta din skrivstil (det finns massor av fantastiska artiklar online med skrivtips hitta och utveckla din röst online) gräva sedan in några av våra andra tips för att förbättra dina artiklar.

Använd en bra rubrik

Tillsammans med intressant innehåll behöver du också en bra rubrik som fångar uppmärksamhet och klickas. Rubriker är det första som potentiella nya läsare ser i resultat från sökmotorer eller på sociala medier. När du brainstormar bör du tänka på 4 är för en fantastisk rubrik:

  • Brådskande: Om möjligt bör din titel innehålla någon typ av brådskande eller uppmaning. Skapa innehåll som dina läsare kan använda för att göra en förändring i dag, eller dela något gratis under en begränsad tid.
  • Unik: Detta är oerhört viktigt – ditt innehåll måste vara unikt. Kopiera inte annans verk. Detta är inte bara ett brott som kan påverka din SEO utan läsarna kommer att sluta komma tillbaka om allt som din blogg tillhandahåller är förnyad information. Tänk på vilken typ av innehåll du vill läsa men inte hittat ännu och börja arbeta med att skapa det.
  • Användbar: Skriv innehåll som dina läsare vill eller behöver läsa. Dina artiklar bör innehålla information som dina läsare kan använda som beroende på din nisch kan vara dekor DIY, livslektioner som du lärde dig när du blev förälder, tips för snagging din drömkarriär, eller kanske en guide för att skapa en fantastisk blogg.
  • Ultra-Specific: Det enda bättre än användbart innehåll är hyper användbart innehåll. Ju mer specifikt ditt innehåll desto mer involverade kommer dina läsare sannolikt att vara. Naturligtvis är baksidan att ju mer nisch ditt innehåll desto mindre pool av läsare du tilltalar, men genom att skapa en bra blandning av allmänna och specifika artiklar på din blogg kan du växa och odla din publik av läsare.

Titel Experiment Gratis WordPress Plugin

För ännu bättre rubriker kan du också använda a title split-plugin. Med plugin kan du prova varianter av samma rubrik för att se vilket format som tilltalar mest din läsarbas. Även om detta inte är ett nödvändigt steg, är det något att tänka på även om du bara delar testtitlar under en begränsad tid för att få en känsla för vad dina läsare gillar att se.

Lägg till social delning

Efter att ha investerat hela den här tiden för att skapa fantastiskt innehåll vill du att dina läsare ska dela det rätt? Självklart gör du det! Tja användare kommer att vara mer benägna att dela ditt innehåll om du skapar delbart innehåll. Vad betyder det här? Glad att du frågade.

Se till att du har Delningsknappar för sociala webbplatser inbyggd i din blogg. Lita inte på att dina läsare har genvägar för sociala webbläsare eller gå igenom den extra ansträngningen att öppna sina sociala konton för att dela ditt innehåll. I genomsnitt är människor dåliga på att fatta beslut så ju lättare du gör det för dem att göra något (som att dela ditt innehåll) desto mer sannolikt är det att göra det.

Jetpack WordPress-plugin

En stor gratis plugin för sociala knappar är Ryggraket av Automattic. Jetpack erbjuder bloggare en mängd kraftfulla alternativ allt från ett fantastiskt plugin och ett av dessa alternativ råkar bara vara social delning. När du har installerat Jetpack, gå till instrumentpanelen och navigera till Jetpack> Inställningar> Dela för att aktivera dina delningsknappar och för att välja en knappplats. Det finns för närvarande tio tjänster som stöds (inklusive de stora tre – Twitter, Facebook och Google+) samt alternativ för e-post och utskrift.

Dessutom känner de flesta behov av att tillhöra en grupp. Så av visar räkningen av dina sociala aktier eller dina totala sociala följare är det möjligt att öka läsarnas möjlighet att följa efter. Monarch är ett bra socialt plugin som du kan använda för att skapa sociala länkar och sociala delningsknappar med räknare. Men beroende på hur många följare du har kanske du vill dölja dina räknare tills siffrorna är lite mer imponerande.

Din blogg borde vara lätt att läsa

Flesch-läsningstest

Att ordna ditt innehåll är ett stort steg men du bör inte försumma läsbarheten. Ett snabbt sätt att kontrollera ditt innehåll är med Flesch-testet. De Flesch läsning test är en standardmetod för att testa svårigheten med en passage eller artikel skriven på engelska. Det är i huvudsak en matematisk formel som använder dina meningar, ord och stavelser som variabler. Även om det inte borde vara den enda faktorn att överväga din Flesch-poäng kan du hjälpa dig att skriva bättre innehåll för din målgrupp.

Yoast SEO

Om du redan använder Yoast SEO-plugin För att optimera din WordPress-webbplats för sökmotorer kommer du gärna veta att du kan använda samma plugin för att optimera dina inlägg för mänskliga läsare också eftersom det har ett Flesch Reading Ease-test inbyggt. Med Yoast SEO Content Analysis-verktyget kan du se en snabb bild av din titel, meta och content SEO och göra ändringar i enlighet därmed för att få alla dina variabler i den gröna zonen SEO (du kan ta realtidsinnehållsanalys för en provkörning på deras webbplats).

Rensa upp din webbplats design

Det finns massor av fantastiska bloggar som du säkert aldrig har återvänt till eftersom deras webbplatsdesign förhindrar dig. Allvarligt. Vem vill ha snygga oläsbara typsnitt, blinkande reklam och galna packade sidofält i ansiktet? Många gånger enklare är bättre och när det gäller din blogg bör läsbarhet vara nyckeln.

Ananas gratis WordPress Theme

Ananas gratis WordPress Theme

Använd ett WordPress-tema som gör det enkelt för dina läsare att göra det de gör bäst (läsa) samtidigt som du ger dig de alternativ du behöver för att driva din blogg / företag. För vissa kan detta betyda att du väljer ett rakbloggt WordPress-tema som Ananas. Detta rena, minimala och GRATIS WordPress-tema använder en enkel centrerad innehållslayout utan en huvudsidefält så att dina läsare behåller sitt fokus på ditt innehåll, inte dina widgets och annat fluff.

Totalt drag & släpp WordPress-tema

Totalt drag & släpp WordPress-tema

Om dina behov är lite mer komplexa kanske du vill välja ett större premiumtema med en sidbyggare (så att du kan bygga någon annan landning, butik, team eller andra sidor du behöver). Vi skapade Total just här på WPExplorer och byggde det på rätt sätt. Lägg till obegränsade bloggsidor, dra fördel av det valfria bloggfiltret, välj mellan tre huvudlayouter (murverk, rutnät eller standard liststil), lägg till en sidofält (eller inte), lägg till flera författare med avatarer, skapa postserier, använd anpassad bildskärning, möjliggöra social delning och mer. Och det är bara några av bloggalternativen! Du kan också lägga till anpassade färger, teckensnitt, logotyper osv. Kassa demo för att se mer!

Och oavsett vilket tema du väljer, se till att du gör det välj ett bra teckensnitt i en teckenstorlek som dina läsare enkelt kan läsa. Enligt American Writers & Artists Inc de bästa teckensnitten för online-läsning är Arial i storlek 12+, Veranda vid 10 eller georgien om du behöver något mer formellt. De fann också att om du vädjar till en mogenare målgrupp bör du höja din teckenstorlek till minst 14.

Enkel Google-teckensnitt Gratis WordPress-plugin

Om du inte är säker på hur du lägger till anpassad kod för att ändra temateckensnitt får du bara Enkla Google-teckensnitt för WordPress. Med detta gratis plugin kan du göra ändringar i dina teckensnitt direkt från WordPress live customizer (inga kodningskompetenser behövs). Redigera och förhandsgranska teckensnittets färg, storlek, radhöjd och bokstavsavstånd för olika textelement på hela din webbplats.

Förenkla din formatering

Att hålla ditt innehåll organiserat går långt. Om du försöker skriva ett 2000-post ord vill du att dina läsare ska göra det till slutet. Ett sätt att förbättra läsbarheten för dina inlägg är med den formatering du använder.

Varje tanke du sätter i typ behöver inte vara lång, kortare meningar har verkligen sin plats och kan hjälpa dig (och dina läsare) att vara på rätt plats. Använd rubriker för att tydligt märka de olika avsnitten i din artikel. Du bör använda H2-rubriker för huvudavsnitt med ytterligare rubriker för älskare (H3, H4, etc) efter behov. Lägg till kulor och numrerade listor för enkla och snabba punkter i dina inlägg.

Använd bilder till din fördel

Varför bilder är viktiga

En bild är värd tusen ord förment men för din blogg kan det vara värt mycket mer om du drar nytta av den. Skapa bilder som är visuellt fängslande. Tack till webbplatser som Unsplash, Stort lager, Pixabay, PicJumbo och Död till lager att hitta billiga bilder är en bris. Sedan med Photoshop eller gratis onlineverktyg pixlr Du kan redigera din bild för att lägga till text, filter och mer.

Se till att du också inkluderar en alt-text när du lägger till bilder i dina inlägg. Sökmotorer kan se den här informationen. Genom att optimera din bildalternativtext kan samma bild bara rangordnas bättre i sökmotorens bildresultat (skapa en helt ny kanal för webbtrafik till din webbplats).

Uppmuntra läsarengagemang

Vi har behandlat det här ämnet tidigare men det beror bara på att det är så viktigt. Din publik är fokus på din blogg så att få dem aktivt involverade är särskilt viktigt. Här är några enkla sätt att göra just det.

Förbättra dina kommentarer

Dina kommentarer är det enklaste sättet att engagera dina läsare. Medan WordPress-kommentarer är ganska bra på egen hand, finns det massor av fantastiska WordPress-plugins som kan hjälpa dig att göra dina kommentarer ännu bättre. Här är bara några av de bästa WordPress-kommentarer-insticksprogrammen (enligt vår åsikt) för att höja ditt kommenteringsavsnitt.

Starta ett nyhetsbrev

Ett annat enkelt sätt att nå ut till dina läsare är med ett nyhetsbrev. Nyhetsbrev går direkt till din publiks inkorg så oavsett var de är de kan se att du har något nytt till kassan. Nyhetsbrev är också ett fantastiskt sätt att dela exklusivt innehåll med dina läsare, som en freebie eller specialtävling bara för dem. Här är några fantastiska tips från våra författare för nyhetsbrev och WordPress:

  • Nybörjarhandbok för MailChimp med WordPress
  • 5 gratis WordPress-plugins för MailChimp för att öka tillägg för nyhetsbrev
  • 3 Essential List Building Plugins för WordPress

Tänk på en freebie eller tävling

Oavsett om du erbjuder en freebie / giveaway endast för prenumeranter eller för hela publiken är det alltid trevligt att kunna ge tillbaka till dina läsare. Det är de som stöder dig och som gör din blogg-livsstil trots allt möjligt! Tur du, med WordPress är det superlätt att vara värd för din egen tävling eller giveaway med hjälp av ett plugin. Du kan också överväga att skapa gratis nedladdningsbara godsaker (som gratis wordpress-teman, gratis e-böcker, gratis psds etc.) eller säkra exklusiva rabatter för produkter som du rekommenderar.

Avslutar

Detta är bara toppen av isberget av sätt att förbättra din WordPress-drivna blogg och vi hoppas att några av dessa tips kommer att hjälpa dig på väg att göra din blogg till en framgång. Men stanna inte bara här – det finns massor av sätt att förbättra din bloggs trovärdighet, webbplatssäkerhet, WordPress SEO och till och med din prenumerationsgrad. Så fortsätt att forska och lära. Och om du stöter på några andra användbara bloggtips, se till att dela dem i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me