WordPress och webbseminarier: The Whys and the Hows

Webbseminarier och WordPress: The Whys and the Hows

Har du lagt märke till att alla dina konkurrenter och de stora namnen i din bransch använder webbseminarier? Vill du ta reda på mer om denna form av kommunikation och hur du kan använda den för att växa din publik och ditt företag? Vill du se till att du inte blir kvar?

I den här artikeln kommer du att lära dig om fördelarna med webbseminarier och hur du framgångsrikt kan integrera dem i din marknadsföringsstrategi. Vi kommer också att diskutera några av de bästa lösningarna på webinar där ute för att hjälpa dig hitta bäst passande med dina mål.

Fördelarna med webbseminarier och WordPress

Webbseminarier och WordPress

Fler och fler företag är värd för webbseminarier. Så vad är fördelarna och varför bör du överväga att gå ner på webinarutan??

Interagera med din publik

Ett webinar är ett bra sätt att komma nära och personligt med din publik. Genom webbseminarier kan du interagera och få kontakt med människorna där ute och verkligen få en känsla av vad de tycker och vill ha. Detta hjälper dig att få en bättre förståelse för din målgrupp och börja bygga ett community baserat runt din webbplats.

Sälja dina produkter

Oavsett om du säljer kurser, medlemskap på en webbplats, varor eller tjänst, är ett webinarium ett effektivt sätt att marknadsföra premiumartiklar. Istället för att bara lista din vara på din webbplats och hoppas att folk är intresserade, få dina besökare att registrera sig på ett webinarium. Via webbseminariet kan du demonstrera din produkt, visa den i aktion, förklara hur den löser ett problem, besvara eventuella frågor och verkligen övertyga dina kunder om att det är något de behöver.

Växa din postlista

E-postlistor är ett viktigt sätt att hålla kontakten med din publik, och förutom att välja det bästa plugin-plugin för nyhetsbrev, är webinarier ett bra sätt att odla dem.

När du driver ett webbinarium samlar du e-postadresser när människor registrerar sig. Dessa e-postadresser kan sedan läggas till din e-postlista (förutsatt att du får tillstånd under registreringsprocessen) och användas för att marknadsföra ytterligare webbseminarier tillsammans med marknadsföring av nytt innehåll och produkter.

Lägga till bra innehåll på din webbplats

När du börjar använda webbseminarier bör de omedelbart bli en del av din strategi för innehållsmarknadsföring. När det är klart kan webbseminarier arkiveras och publiceras på din webbplats, vilket ger användbar information som presenteras på ett annat sätt.

Använda frågor från webbinariet

Alla kämpar då och då för att komma med intressanta och relevanta idéer på blogginlägg. Du vill skriva artiklar som hjälper människor med ett problem de har men det är ofta svårt att tänka på vad dessa problem kan vara i relation till din nisch.

Det är här som webbseminarier kan vara till stor hjälp. Välj att öppna chatten för frågor i slutet av webinariet. Du kan sedan använda dessa frågor för att skapa blogginlägg samt framtida ämnen på webinar.

Om du driver en serie webbinarier, leta också noga efter återkommande frågor eller teman där människor kämpar för att förstå eller lösa. Detta kan mycket väl betyda att det inte finns tillräckligt med information där ute som signalerar ett gap på marknaden som du kan utnyttja.

Sparar tid

Att hantera dina publikfrågor och krav kan vara extremt tidskrävande och få dig att svara på e-postmeddelanden hela tiden. Ett webinar är ett mycket effektivt sätt att spara tid och hantera flera kundfrågor samtidigt.

Genom att interagera med din publik tillsammans gör du dig tillgänglig, engagerar dig med dina kunder och hanterar deras problem. När webinarbetet är klart får du mer tid till resten av ditt företag.

Tjäna pengar på webbseminarier

Webbinarier behöver naturligtvis inte vara gratis och vissa människor tjänar mycket pengar på att driva dem. Men om du ska betala för ett webinarium behöver du verkligen erbjuda bra valuta för pengarna, särskilt eftersom det finns så många webbseminarier där ute som du inte behöver betala för att se.

Ett sätt att komma runt detta är att samarbeta med andra stora spelare i din nisch eller bransch. Genom att erbjuda ett webinarium med samtal från olika stora namn kommer du att vara berättigad att be om en avgift.

Webbseminarier för premiuminnehåll

Ett annat sätt att använda webbseminarier är att erbjuda dem som en del av din WordPress medlemswebbplats. Genom att lägga till månatliga webbseminarier som premiuminnehåll känner medlemmarna att de får sina pengar värda.

Det är också ett bra sätt att dela information i ett annat format, vilket kan hjälpa människor att vara intresserade och uppmuntra dem att fortsätta betala för en månatlig prenumeration på din webbplats. Återigen kan webbseminarier arkiveras och göras till en resurs, vilket ökar mängden innehåll du erbjuder.

Kundförvärv

Om du erbjuder en tjänst är webbseminarier ett bra sätt att få fler kunder. Erbjud ett webbinarium eller en serie webbseminarier och lär ut din målgrupp hur du gör tjänsten du erbjuder.

Om du till exempel är en webbplatsutvecklare, kör ett webbinarium som lär människor att skapa en grundläggande webbplats. Genom att följa ditt webbinarium får tittarna förtroende för dig och känner igen din expertis. I slutet av webinariet kommer många att kunna bygga sina egna webbplatser, men andra kommer fortfarande inte att vara tillräckligt säkra för att göra det. Detta är när du erbjuder dina tjänster.

Hur du kommer igång med webbseminarier och WordPress

Det finns ett antal professionella lösningar som du kan använda för att vara värd för dina egna webbseminarier. Här är några av de bästa alternativen där ute.

WebinarJam

WebinarJam

WebinarJam är på sin mest grundläggande nivå ett tillägg för Google Hangouts, men med några mycket imponerande och värdefulla marknadsföringsfunktioner. Kanske den största dragningen för stora företag är det obegränsade antalet deltagare till dina webbseminarier som stöds.

Det finns ingen avskärning eller extra kostnad för värd för ett webbinarium med över ett bestämt antal människor, så ju fler tittare du lockar desto bättre. Andra funktioner inkluderar:

 • Alternativet att lägga till 10 samtidiga högtalare till varje webinaression
 • Chattar i realtid med din publik
 • Bjud in publikens medlemmar att direkt gå med i din sändning
 • En uppmaning i realtid för att köpa produkter
 • Full integration av gateway-betalningar om du tar betalt för dina webbseminarier
 • Integration med alla autosvar

Som du kan se är WebinarJam ett kraftfullt verktyg. Nackdelen är att webbinarierna själva inte är värda på din webbplats, och till £ 397 för ett års prenumeration är inte priset för alla!

EasyWebinar

EasyWebinar

EasyWebinar är en populär lösning för webbseminarier som integreras med WordPress via en plugin. EasyWebinar utnyttjar kraften i YouTube Live och Google Hangouts vilket gör det extremt tillförlitligt. Du kan strömma till ett obegränsat antal tittare, skapa så många evenemang du vill och erbjuda privata eller offentliga sammanträden. Det ger också ett fantastiskt utbud av marknadsföringsverktyg. Huvudfunktioner inkluderar:

 • Förinspelade videohändelser strömmas i realtidsseminariska sessioner
 • Live-händelser kan konverteras till vintergröna eller automatiserade händelser
 • Fungerar med WordPress, OptimizePress 2, Leadpages och många andra program för sidbyggare
 • Skapar alla sidor som behövs för marknadsföring (registrering, tack, händelse, uppspelning och nedräkningssidor)
 • Skapar en automatiserad e-postsekvens
 • Vackra optimerade mallar

För att vara värd för evenemang på din egen domän måste du köpa licensen och installera WordPress-plugin. Försäljning till samma pris som WebinarJam, EasyWebinar kommer inte billig men det erbjuder en imponerande tjänst för priset.

WebinarIgnition

WebinarIgnition

WebinarIgnition är en professionell men ändå enkel lösning och kan vara ett förnuftigt alternativ för dem som just börjar i webinarfältet. WebinarIgnition, som finns som ett plugin, integreras sömlöst med alla WordPress-teman och är relativt enkel att installera.

WebinarIgnition låter dig skapa både live och automatiserade webbseminarier, samt erbjuda alla verktyg du kan förvänta dig i relation till marknadsföring av ett webinar. Andra funktioner inkluderar:

 • Gör det möjligt för dig att integrera alla videoströmmar (som Google Hangouts eller LiveStream) i din Live eller Automated webinar-sida
 • Tillåter besökare att registrera sig via sin Facebook-inloggning
 • En Live Console Hub betyder att du kan hantera ditt live webinar när det händer
 • Möjlighet att välja en frågruta eller ett livechattområde på din webbseminarium
 • Anpassningsbara sidmallar
 • Försäljning och konverteringsspårning

Mycket billigare än antingen WebinarJam eller EasyWebinar kommer WebinarIgnition att kosta en engångsavgift på 97 $. Detta gör det till ett utmärkt alternativ för dem som vill ha en professionell webinarlösning på en budget.

Slutliga tankar om webbseminarier och WordPress

Oavsett om du driver en eCommerce-butik, en medlemswebbplats eller en blogg, erbjuder webbseminarier så många fördelar för alla typer av företag att det är dags att börja allvarligt överväga att driva dem. När du har valt webinarealösningen för dig, identifiera vad du vill få av dina webbseminarier och skräddarsy varje händelse därefter. Luta dig sedan tillbaka och titta på att ditt företag trivs.

Erbjuder du webbseminarier på din webbplats? Vilken webinarlösning använder du och vilka tips skulle du ge till någon som just börjat i webinarespelet?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me