WordPress vs Squarespace: Skillnader och funktioner

WordPress vs Squarespace: Skillnader och funktioner

Vill du designa en ny webbplats men är du inte säker på vilken plattform du ska använda? Då har du kommit till rätt ställe. I den här WordPress vs Squarespace-guiden jämför vi dessa två lösningar för att hjälpa dig att fatta ett informerat beslut om vilket som är bäst för ditt projekt..

Idag är vårt mål att introducera dig till WordPress och Squarespace – två kraftfulla och populära webbplatsplattformar. Vi ska titta på priser, hur de båda är värd, dina alternativ för teman eller mallar, anpassningsbarhet, tillagda funktioner eller integrationer, säkerhet och tillgängligt support.

Är du redo att komma igång? Nu går vi…

En introduktion till WordPress

WordPress vs Squarespace

WordPress.org är ett populärt open source content management system (CMS) som är van vid stödjer över 60 miljoner webbplatser. När vi diskuterar WordPress i den här artikeln hänvisar vi till WordPress.org. För mer information om WordPress.com och hur det skiljer sig från WordPress.org, kolla in vår artikel på WordPress.com vs WordPress.org.

WordPress.org används av några stora namn, inklusive Microsoft, Mercedes Benz, Walt Disney och TED Blog, för att nämna några. Det finns många orsaker till den popularitet som WordPress har, men kontrollen och flexibiliteten som denna lösning ger är en stor bidragsgivare. Här är några av dess andra toppfunktioner …

 • Gratis att använda
 • Tusentals gratis- och premiumtema
 • Tusentals plugins för att lägga till extra funktionalitet
 • Många anpassningsalternativ, inklusive dra och släpp byggare, paneler för temalternativ och möjlighet att koda
 • Blomstrande WordPress-community
 • Totalt ägande och kontroll över din webbplats

WordPress community är en global enhet som kontinuerligt arbetar med och förbättrar WordPress, för att inte tala om att ta fram nya verktyg och produkter. Detta säkerställer att inte bara WordPress alltid före sitt spel, det är också din webbplats.

En introduktion till Squarespace

Squarespace

Squarespace är en allt-i-ett-lösning som driver miljoner webbplatser i hundratals industrier. Dess moderna, trendiga malldesign gör det möjligt för företag att skapa professionella webbplatser, vackra portföljer eller lönsamma onlinebutiker.

För närvarande används som plattformen för val av Keanu Reeves, Sadie Williams och John Malkovich, Squarespace är en idealisk lösning för alla, från den ödmjuka bloggaren till etablerade varumärken. Den innehåller många funktioner som hjälper dig att designa en webbplats inklusive …

 • Gratis obegränsad värd
 • Infrastruktur av högsta kvalitet
 • Vackra mallar
 • Intuitiv drag-and-drop webbplatsbyggare
 • Top-of-the-Line säkerhet
 • 24/7 support

När din webbplats har skapats, tillhandahåller Squarespace också en uppsättning marknadsföringsverktyg som hjälper dig att engagera dig med din publik, få kontakt med sökande och sociala och växa ditt följande.

WordPress-prissättning

Som redan nämnts är WordPress-programvaran gratis att använda. De enda nödvändiga löpande kostnaderna är värd- och domänavgifterna (diskuteras vidare). Emellertid är det fina med WordPress att det kan skalas upp eller ner för att passa dina behov, och detta gäller för monetära utgifter också.

WordPress tillhandahåller allt du behöver gratis, från teman och plugins till blygenerations- och marknadsföringsverktyg. Avancerade premiumprodukter för alla aspekter av WordPress finns emellertid också tillgängliga, och det kan vara värt att uppgradera till när din webbplats växer.

Squarespace Pricing

Prissättning

Squarespace är en premiumtjänst som debiterar fortlöpande Månadsavgift att använda sin plattform. Det finns fyra planer att välja mellan, börjar med Personlig plan riktad till de med bloggar eller små webbplatser, skala upp till Avancerad plan, skapad för professionella e-handelsbutiker.

Alla planer inkluderar värd och de första årens domänavgifter, samt tillgång till Squarespace-mallar och dra-och-släpp-byggare, support dygnet runt och mer. De avancerade planerna inkluderar marknadsförings- och e-handelsverktyg, så att du kan växa och upprätthålla en lukrativ verksamhet.

Squarespace erbjuder en 14-dagars gratis provperiod, så att du kan skapa en webbplats och ta dig till plattformen. Detta är ett utmärkt sätt att se om den här lösningen är rätt för dig, och jag skulle rekommendera att du registrerar dig och spelar om du funderar på att använda Squarespace på lång sikt.

WordPress-värd och domännamn

WordPress vs Squarespace: Hosting

WordPress-programvaran är gratis att använda och kommer alltid att vara. Detta gör det till ett attraktivt alternativ för många företag, eftersom de kan skapa en webbplats med säkerhet att kostnaden för webbplatsen inte kommer att öka år från år.

Som sagt, WordPress är inte en allt-i-ett-lösning. Så när du använder WordPress är allt du får programvaran. För att registrera och använda ett domännamn och vara värd för din webbplats måste du betala en månads- eller årsavgift.

Domän namn – De flesta domännamn kostar några dollar per år och bryter inte banken. Du kan registrera ett domännamn genom ett antal tredjepartsleverantörer (du kan få en GoDaddy-domän för bara $ 0,99 cent det första året), och du har full kontroll över den domän du väljer för din webbplats.

värd – Med värd får du det du betalar för. Planer startar från ett par dollar per år (som Bluehost för bara $ 2,95 / mo), men för större platser med ett stort efterföljande måste du välja dyrare planer som ger stöd för stora volymer trafik och platslagring.

WordPress Specific Hosting – Det bästa WordPress-värdet hanteras ofta WordPress-värd. Detta tillhandahålls av antal topphotelltjänster och är ett bra val eftersom servrarna är optimerade speciellt för WordPress. För mer information om hur du väljer en webbhotell för din WordPress-webbplats, kolla in vår artikel om vad du ska leta efter i WordPress-värd.

På uppsidan av att betala för värd finns det ett brett sortiment av tjänster och planer, så oavsett vad din budget och webbplats behöver, hittar du något som passar.

Squarespace Hosting och domännamn

Eftersom Squarespace är en fullt förvaltade webbtjänst är alla Squarespace-webbplatser värd på sin molnhosting. Det finns ingen gräns för värdlagring eller bandbredd, och Squarespace använder sitt eget globala CDN-nätverk för att säkerställa snabba laddningstider för alla webbplatsanvändare var de än befinner sig

Domännamn registreras och köps också via Squarespace. Din domän har ett SSL-certifikat och kan alltid förnyas i samma takt, vilket sparar oönskade överraskningar. Du kan köpa flera domäner och ansluta dem till ditt Squarespace-konto. Och om du behöver kan du enkelt överföra ett tredje parts domännamn till Squarespace.

WordPress-teman

WordPress vs Squarespace: Teman

När du tittar på WordPress vs Squarespace har WP en mängd teman som gör att du kan skapa vackra och eleganta webbplatser. Nästan alla moderna teman är lyhörda, användarvänliga och innehåller en mängd funktioner för att uppnå webbplatsens mål.

Gratis eller premiumtema?

När du väljer ett WordPress-tema finns det mycket att tänka på. För det första måste du bestämma om du vill använda ett gratis eller premiumtema. Gratis WordPress-teman finns på utvecklarens webbplatser över hela webben. Eller så kan du installera teman från WordPress Repository från din WordPress-instrumentpanel. Dessa teman är väl konstruerade, säkra och lätta att se ögonen vilket är ett bra val oavsett ditt projekt.

De premium WordPress-teman har vanligtvis mer avancerade funktioner och innehåller ofta premium-plugins som en del av inköpsavgiften. När du köper ett premiumtema ska du alltid se till att du väljer temat från en ansedd köpare. WordPress-utvecklare som StudioPress eller eleganta teman är ett bra alternativ. ThemeForest är också en populär temamarknad som säljer ett brett sortiment av teman. Här kan du bläddra bland betyg och recensioner, vilket ger dig en god uppfattning om hur temat är att använda innan du gör ett köp.

För mer information om hur du väljer ett gratis eller premiumtema, läs vår artikel om gratis- eller premiumtema?

Inbyggt för syfte eller flerfunktionstema?

Den andra viktiga faktorn att tänka på när du väljer ett WordPress-tema är om du bör välja ett inbyggt för ett eller flera ändamål..

Inbyggda för syfte WordPress-teman tjänar unika syften och kommer att innehålla relevanta och specifika funktioner. Till exempel kommer ett inbyggt syfte för matblogging förmodligen att innehålla en receptframställare, vilket gör att du enkelt kan visa recept i ett läsbart format på din webbplats. Genom att använda ett inbyggt WordPress-tema gör designen och skapandet snabbt och mycket enkelt, eftersom alla funktioner du behöver är omedelbart att lämna.

Ett mångsidigt tema ger dig de verktyg du behöver för att skapa alla typer av webbplatser. Vanligtvis innehåller avancerade sidbyggare, med flera funktioner kan du enkelt anpassa alla delar av din webbplats, så att du kan designa en verkligt unik webbplats. Ett bra exempel är Total WordPress Theme, skapat av de smarta sinnena här på WPExplorer.

Funktioner och funktioner

Att ta hänsyn till vilka funktioner och funktioner du behöver är den sista viktiga aspekten att ta hänsyn till när du väljer ett WordPress-tema. Tänk noga över vad ditt projekt behöver och se till att du gör din forskning för att ta reda på vad ett tema inkluderar innan du gör ett köp eller installerar.

Kom ihåg att extra funktioner kan läggas till via plugins (diskuteras vidare). Men att köpa premium-plugins separat kan i slutändan kosta mer på lång sikt än att bara köpa ett premiumtema från get-go.

Kolla in vår artikel som visar de bästa WordPress-teman för att ge dig en uppfattning om vad som finns där ute.

Fyrkantmallar

WordPress vs Squarespace: Mallar

Valet av mallar som erbjuds av Squarespace är imponerande (även om det inte kan jämföras med WordPress). Alla Squarespace-mallar ingår i varje plan. De är alla byggda av det prisbelönta Squarespace designteamet och är utformade för att användas exklusivt på deras plattform.

Mallar är indelade i ett antal kategorier, inklusive onlinebutiker, professionella tjänster, fotografering, community och ideell organisation och många fler. Varje mall är en utgångspunkt, och med hundratals anpassningsbara funktioner kan du utforma den på vilket sätt du vill.

Squarespace gör det mycket enkelt att välja rätt mall. Klicka bara på den kategori som sammanfaller med din webbplatsnisch. Visa sedan varje live-demo, kolla in dess design, layout, funktioner och användarupplevelse. Detta hjälper dig att förstå vad varje mall har att erbjuda och hur dina användare kommer att interagera med din webbplats.

Om du är nöjd med en mall väljer du helt enkelt Börja med denna design från det övre högra hörnet, så kommer din nya mall att öppnas i webbplatsbyggaren för Squarespace. Om du ändrar dig kan du helt enkelt byta mallar när som helst.

WordPress-anpassning

Som vi nämnde tidigare i avsnittet Introduktion har WordPress en mängd olika anpassningsalternativ. Beroende på vilket tema du väljer kommer du att kunna anpassa din webbplats genom temalternativspanelen eller WordPress-anpassaren med hjälp av en dra och släppsidebyggare och / eller genom att lägga till och ändra koden.

I första hand med WordPress är att det är 100% anpassningsbart via kodning eller genom att installera och använda rätt verktyg. Så om du vill ha full kontroll över din webbplats är WordPress rätt val för dig.

Squarespace-anpassning

Webbplatsbyggare

För att göra anpassningar till din mall i Squarespace, använder du dess inbyggda drag-and-drop webbplatsbyggare. Detta är faktiskt väldigt lätt att använda och ger en rolig designupplevelse. Inom webbplatsbyggaren kan du lägga till sidor på din webbplats, lägga till designelement som en titel och logotyp, skriva blogginlägg, kontrollera din analys, hantera inbyggda verktyg och mycket mer.

Visuella element i en mall kan ändras med Style Editor. Varje mall skiljer sig åt med vilken stiljustering du kan göra. Generellt kan du ändra typografi, färger, bakgrundsbilder, sidhuvud och sidofält. Det finns också en CSS Editor som gör att du kan lägga till din egen anpassade kod om du behöver.

Det råder ingen tvekan om att Squarespace webbplatsbyggare är intuitiv, och för dem med begränsad webbdesign erfarenhet kan det vara ett bra alternativ. De anpassningar du kan göra är dock begränsade och det kan bli frustrerande, särskilt när din webbplats växer.

WordPress Plugins

WordPress PluginsNär vi diskuterade WordPress-teman berörde vi idén att välja ett inbyggt för ändamål som har inbyggda funktioner. Majoriteten av moderna teman har många integrerade funktioner och funktionaliteter som redan är integrerade. Men det finns tillfällen du behöver extra funktionalitet som inte tillhandahålls genom ditt tema. På samma sätt kan en specifik funktion inkluderas i ditt tema, men din webbplats behöver en mer avancerad version.

Det fina med WordPress är att alla extra funktioner som du behöver kan läggas till snabbt och enkelt med ett WordPress-plugin. Det finns tusentals plugins tillgängliga, och för varje funktion du vill installera finns det alltid ett antal användbara plugins att välja mellan som kan göra jobbet bra. Denna flexibilitet som WordPress ger, vilket gör det möjligt för användare att integrera alla extra nödvändiga verktyg, är ovärderlig för att utöka webbplatser och företag.

När du väljer rätt plugins för din webbplats, se till att du gör din forskning. Det finns både ett brett sortiment av gratis plugins och premium plugins, så det bästa stället att börja en sökning är WordPress-arkivet eller CodeCanyon.

Squarespace-funktioner och -integrationer

När det gäller WordPress vs Squarespace kommer det senare med många inbyggda funktioner som du kan använda. Dessa inkluderar…

 • Galleriblock – Visa gallerier, rutnätlayouter, reglage och mer.
 • Videobakgrunder – Lägg till den valda videon för att skapa en uppmärksamhetsrik bakgrund.
 • Ljudsamlingar – Ladda upp och dela dina album på din webbplats.
 • Meddelandefält (även känt som Hello Bar) – Markera kampanjer eller meddela nyheter på webbplatsens hemsida.
 • Formblock – Lägg till ett formulär för att fånga dina besökares data eller låta dem komma i kontakt med dig.

Kvadratspetsintegrationer är också inbyggd i plattformen och installationen redo att användas. Detta sparar dig från att behöva navigera på marknadsplatser för att hitta eventuella extra funktioner du kan behöva och sedan installera plugins. För en allt-i-ett-webbplatsbyggare är urvalet av integrationer som Squarespace erbjuder är anmärkningsvärt. Här är bara ett urval av vad som erbjuds …

 • Disqus – Använd detta avancerade kommentarsystem istället för standardkommentarsystemet Squarespace.
 • Stripe, Apple Pay och Paypal – Acceptera betalningar på din webbplats på flera sätt.
 • Sociala medier – Anslut till dina sociala mediekonton, inklusive Facebook, Twitter, Instagram, iTunes Store, LinkedIn, Tumblr och mycket mer.
 • Google-teckensnitt och Typekit – Båda integrerade i Style Editor.
 • Adobe Creative Cloud Image Editor – Gör att du kan redigera och förbättra bilder direkt i Squarespace.
 • YouTube och Vimeo – Bädda in videor på din webbplats från dessa kanaler.

Du kan också integrera andra tjänster från tredje part, inklusive Google AdSense, Etsy, Eventbrite och Facebook Pixel. Squarespace erbjuder dock inget stöd för tredjepartsintegrationer och kan inte garantera full kompatibilitet med deras mallar. Alternativet med tredjepartsintegrationer är inte heller tillgängligt för dem som finns på den personliga planen, så du måste uppgradera.

WordPress-prestanda och säkerhet

Allt i ett WP-säkerhet och brandvägg

Om du väljer att använda WordPress är prestandan och säkerheten på din webbplats ditt ansvar. Att välja en effektiv värdleverantör kan hjälpa, men du måste också installera ett antal plugins för att säkerställa att din webbplats är säker, säker och fungerar smidigt hela tiden.

säkerhet – Installera gratis WordPress-plugin Allt i ett WP-säkerhet och brandvägg och för ytterligare säkerhetstips, läs vår artikel om hur du kan förbättra din WordPress-webbplatssäkerhet.

Fart – Det finns mycket du kan göra för att förbättra hastigheten på din WordPress-webbplats, från att hålla din webbplats uppdaterad, till att använda en bildoptimerare och ett cache-plugin. Kolla in vår artikel om hur du påskyndar WordPress för mer information.

Prestanda – Webbplatser som får stora mängder besökare, eller som innehåller stora mängder media, måste hålla ett öga på prestanda. Laddar webbplatsen alltid snabbt, är kvaliteten på mediaströmning konstant hög och är stilleståndstiden låg? Om svaret är någon av dessa frågor är ‘nej’, kan du behöva överväga att använda ett innehållsleveransnätverk (CDN).

Att hålla koll på webbplatsunderhållet och hålla ett öga på din webbplats säkerhet och prestanda är ett måste för WordPress webbplatsägare. Det finns dock många webbutvecklare och byråer som tillhandahåller dessa tjänster om du hellre vill lägga ut detta arbete.

Squarespace Performance and Security

Eftersom Squarespace är en allt-i-ett-värdlösning, tas alla webbplatsprestanda och säkerhetsfrågor hand om dig. Här är några av dess bästa prestanda och säkerhetsfunktioner …

 • Squarespace samarbetar med DNS-leverantörerna för att ge dig högklassig trafik dirigering, tillförlitlighet och drifttid.
 • Det globala Squarespace CDN hanterar miljarder träffar varje månad.
 • Alla Squarespace-webbplatser har SSL-certifikat som säkerställer besökarens anslutningar till din webbplats.
 • Avancerade DDoS-begränsningstekniker används för att skydda din webbplats från skadlig trafik.
 • Squarespace-webbplatser övervakas varje minut från 20+ platser runt om i världen, med ett operationsteam till hands dygnet runt som är redo att svara på eventuella upptäckter.

WordPress Support

WordPress.org ger omfattande dokumentation på deras webbplats. Men detta jämförs knappast med den information som delas och diskuteras av den globala WordPress-gemenskapen.

Bloggar, som våra egna här på WPExplorer, erbjuder användbara artiklar, handböcker och instruktionsguider för nybörjare till professionella WordPress-utvecklare. forum, där du kan ställa frågor och dela problem, är vanligt. Och för mer angelägna problem kan du prova en WordPress-underhållstjänst eller anställa en utvecklare.

För de som bestämmer sig för att köpa ett premium WordPress-tema, plugins eller andra verktyg kan supporten som ingår i dessa produkter ofta vara värt priset. En-till-en e-post eller biljettstöd dygnet runt är ofta inte ovanligt för de dyrare produkterna, vilket kan hjälpa dig att säkerställa att din webbplats kör hela sin kapacitet hela tiden.

Squarespace Support

Squarespace Support

Squarespace erbjuder personlig support från deras Kundvårdsteam. Support är dygnet runt via en-till-en livechatt eller e-post. De Hjälpcenter är också full av populära guider och ämnen, videor och webbseminarier och pratar dig genom alla Squarespace-funktioner och hur du använder dem på din webbplats.

WordPress.org vs Squarespace – En jämförelse

Så nu har vi en god förståelse för vad båda dessa plattformar erbjuder. Men hur mäter de sig mot varandra? Låt oss titta på de viktigaste områdena för jämförelse …

WordPress vs Squarespace – Prissättning

WordPress är en gratis lösning, med de enda pågående månadskostnaderna som är värd och registrering av domännamn. Det finns dock många premiumverktyg tillgängliga, så att du kan uppgradera din webbplats funktionalitet som du vill. I grund och botten är WordPress en “betala så mycket eller så lite som du vill” typ av affär.

Som jämförelse, för att använda Squarespace måste du välja en månatlig plan. Och om du väljer en avancerad plan kommer det över tid att kosta dig. Som sagt gör verktygen, supporten och de inbyggda funktionerna som erbjuds Squarespace bra valuta för pengarna.

WordPress vs Squarespace – Teman, mall och funktioner

WordPress erbjuder tusentals gratis och premiumtema och plugins, med inbyggda och installerbara funktioner och funktioner. Vad du än vill lägga till din webbplats kan WordPress tillgodose dina projektbehov. Detta gör det till en utmärkt plattform för webbplatser att växa och utvecklas över tid.

Squarespace erbjuder också ett imponerande urval av mallar, funktioner och integrationer. Speciellt jämfört med andra allt-i-ett-plattformar som Wix och Weebly är Squarespace långt före tävlingen. Men du är fortfarande begränsad till Squarespace-gränserna och du hittar inte samma flexibilitet som WordPress ger.

WordPress vs Squarespace – Anpassning och användarvänlighet

WordPress vinner händerna på anpassning. Denna plattform ger dig ultimat kontroll över din webbplats. Men nackdelen med detta är att det inte ger samma användarvänlighet som Squarespace och det har en brant inlärningskurva för nybörjare.

Squarespace har fler begränsningar, men dess intuitiva drag-and-drop-webbplatsbyggare och inbyggda funktioner gör design av en webbplats till en snabb och rolig upplevelse.

WordPress.org vs Squarespace – Support

Både WordPress och Squarespace har ett starkt nätverk av stöd som omger dem. Squarespaces support är mer centraliserat med ett dedikerat hjälpcenter och kundtjänstteam. Detta kan passa nybörjare eller de som gillar att ha en-till-en support och försäkring till hands.

WordPress.org erbjuder inte en-till-en-support som sådan, även om det ofta finns som en del av premiumproduktspaket. Men kraften i WordPress community garanterar att oavsett vilket problem eller fråga du hittar svaret online. Stödet finns – du kanske bara måste söka efter det.

Sista tankar om WordPress vs Squarespace

Båda plattformarna gör det möjligt för dig att skapa vackra, professionella och användarvänliga webbplatser. Så den lösning du väljer bör vara enbart beroende av dina egna behov och din webbplats. Tänk på din budget, när som helst begränsningar, dina personliga kunskaper i webbdesign och framför allt de långsiktiga ambitionerna för ditt projekt.

WordPress vs Squarespace – vilken kommer du välja för ditt projekt? Vänligen dela dina tankar i kommentarerna nedan …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me