WordPress-webbplats före listan

WordPress-webbplats före listan

Att inrätta och starta en webbplats är en viktig affär för alla företag. Mycket tid och ansträngning går till att se till att vår webbplats är designad precis och uppfyller våra affärsbehov.

Trots det finns det ett antal övervakningar som kan spela spoilsport under lanseringsdagen. Du kan minimera riskerna för att det händer genom att kryssa för rutorna i den här praktiska checklistan för nya WordPress-webbplatser.

Låt oss börja!

1. Kontrollera om din värdplan stöder WordPress

Den här kan tyckas uppenbar, men eftersom det här är en checklista kommer jag att inkludera den ändå. Se till att servern är värd för WordPress. Gå om möjligt med en värd som erbjuder en nyare version av PHP och WordPress auto-installerare.

Eller ännu bättre, välj en hanterad WordPress-värdplan. Vi personligen använder (och rekommenderar) WP Engine som alltid har varit snabb, erbjuder massor av serverutrymme för alla våra webbplatser och de har ett fantastiskt supportteam.

2. Optimera Permalinks för SEO

Som version 4.2 genererar WordPress som standard permalänkstrukturer som innehåller postnamnet och är SEO-vänliga. På min WordPress-installation är standardpermalink en kombination av dag och namn. Detta kan vara lämpligt för vissa webbplatser som tidningar och tidskrifter, medan det kanske inte passar andra.

Checklista för nya WordPress-webbplatser - Permalinks

Redan från början måste varje webbplats välja den permalänkstruktur som är idealisk för sin SEO-syfte. De Postens namn alternativet fungerar bra för de flesta webbplatser. Att vara kort och vacker, det är SEO-vänligt också. Större webbplatser som behöver kategorier och taggar för att återspegla i URL: erna kanske vill välja Anpassad struktur alternativ.

Att ändra permalänk någon gång i framtiden är inte ett smart SEO-drag. Med tiden kommer du troligtvis att bygga tillbaka länkar och du kommer att tappa dessa länkar om du gör ändringar i permalänk efter ett tag. Annars kan du behöva lägga till 301 omdirigeringar.

Spara själv lite arbete genom att skapa vackra permalänk redan i början. Bege dig till Inställningar> Permalinks där du troligtvis ser den vanliga radioknappen markerad som standard. Istället, välj alternativet som du behöver och Spara ändringarna.

När du är på det kan du tänka på om din URL måste inkludera www eller inte. Att ha några webbadresser med www och några utan kan förvirra sökmotorer.

3. Bestäm om din e-postadress kommer att märkas på webbplatsen

Alltför ofta taggar vi våra e-postkonton på våra webbplatser och båda servas av samma webbhotell. Om du nu bedriver din verksamhet främst via e-post kan du se katastrofen som väntar på att hända. Du kommer inte att kunna komma åt din e-post om din webbplats har driftsstopp.

Du kan enkelt undvika denna situation genom att ha olika webbhotell för din webbplats och för din e-post. Detta kommer också att spara besväret med att ändra din e-post när du byter värd. Eller anmälan till en G Suite-konto att skapa och hantera anpassade e-postkonton för ditt företag med Google.

Så om e-post är avgörande för ditt företag och du vill spela säkert, vill du förmodligen separera din e-post-id från din webbhotell.

4. Kontrollera att e-postmeddelanden visas korrekt

Se till att alla e-postadresser visas korrekt. Du kan korrigera eventuella fel i Inställningar> Allmänt. Kontrollera alla administrations-id inklusive plugin-inställningarna.

Visst kan du alltid korrigera e-postmeddelanden vid ett senare datum. Du kan emellertid missa e-posttrafik som troligen kommer att träffa din inkorg till följd av eventuella offline-surr du skapar om webbplatsens lansering. En snabb körning genom alla e-postadresser kan förhindra detta missöde.

5. Radera Dummy-innehåll

Varje WordPress-installation kommer med lite dummyinnehåll som Hej världen eller Detta är ditt första inlägg, och Exempelsida att starta. troligtvis dessutom importerar vi också dummyinnehåll medan vi bygger vår webbplats för att testa teckensnitt, färger, avstånd och mer.

Dummyinnehåll

Föreställ dig nu att du trycker på Start-knappen på D-dagen och en Bara en annan WordPress-webbplats blinkar framträdande på skärmen.

För att undvika detta, se till att ta bort allt dummyinnehåll innan du går live med webbplatsen. Kom ihåg att sökmotorerna tar tid att uppdatera, så att alla korrigeringar du gör på din webbplats kanske inte har någon omedelbar effekt på sökresultaten.

6. Skapa en XML-webbplatskarta

En XML-webbplatskarta är en dokumentfil som listar alla webbadresser på din webbplats. Det är en enkel navigeringskarta som du skickar till sökmotorer för att hjälpa dem att flytta på din webbplats mer intelligent och hitta lämpligt innehåll. Även om detta inte direkt påverkar webbplatsens SEO-ranking, hjälper det sökmotorer att hitta och indexera dina sidor lättare.

Yoast XM-inställningar

XML-webbplatskartor är särskilt viktiga för nya webbplatser eftersom dessa webbplatser inte har några bakåtlänkar som kan rikta trafik mot dem i början. Så se till att du skapar en XML-webbplatskarta och skickar den till Google. Det här är inte så svårt om du har installerat Yoast-pluginet. Aktivera de avancerade inställningarna i plugin för att generera en webbplatskarta för din webbplats.

7. Förbättra din webbplatshastighet

Långsamma webbplatser är en stor avstängning för internetanvändare, och du är förmodligen medveten om att det finns många saker du kan göra för att påskynda din webbplats. En av de viktigaste var att lägga till ett cache-plugin som WP Super Cache  eller WP Rocket.

WP-raket

Andra hastighetsförbättrande åtgärder är att välja en bra webbhotell, installera CDN: er, möjliggöra lat laddning och optimera bilder.

8. Ställ in säkerhetskopior på webbplatsen

Om du bygger webbplatsen på en lokal värd eller iscensätter miljö, se till att du migrerar databasen till live-servern rent. Att flytta en webbplats kan bli svårt, så se till att ha en säkerhetskopia av din webbplats innan du försöker flytta den. Kontrollera att den nya webbplatsen använder webbadresserna på alla rätt platser.

Backup Buddy

Min favoritplugin för säkerhetskopiering är Backup Buddy. Det hjälper inte bara att säkerhetskopiera din webbplats, utan kan också användas för att återställa och migrera din WordPress-webbplats.

9. Avmarkera rutan för sökmotors synlighet

När du ställer in WordPress hittar du ett alternativ för synlig sökmotor i panelen Inställningar. Vi kryssar vanligtvis i den här rutan medan webbplatsen är under uppbyggnad så att sökmotorn hoppar över indexering av WordPress-standardinnehållet eller något annat innehåll pågår.

Inställningsalternativ för sökmotors synlighet

Precis före lanseringen kan du aktivera sökmotorns synlighet genom att besöka Dashboard> Inställningar> Läsning och avmarkera “Motverka sökmotorer från att indexera webbplatsen”.

10. Kör ett mobilvänligt test

Idag, trafik från mobila enheter börjar ta över stationära datorer. Om du vill vara i radarn för dessa handhållna enheter måste du se till att din webbplats är lyhörd. De flesta WordPress-teman är lyhörda och detta bör inte utgöra några problem. Du kan korsa synlighet för mobiltelefoner genom att köra din webbplats genom Googles mobilvänliga test.

Google Mobile-test

Med Google går mot en mobil-första sökstrategi, detta är en viktig kontroll som du inte har råd att förbise.

Om du skapar Accelerated Mobile Pages måste du dessutom justera webbadresserna i enlighet därmed.

11. Ställ in Google Search Console

Omedelbart när du startade din webbplats är en av de första sakerna du bör göra att låta Google veta om din webbplats finns. De Google Search Console hjälper till att skicka din webbplatskarta direkt till Google. Du kan testa om Google framgångsrikt kan förstå ditt innehåll. Du vet också om säkerhetsproblem som påverkar din webbplats.

Google Search Console

Öppna Google Search Console, ange din webbplatsinformation och fortsätt enligt anvisningarna. Search Console har också många andra funktioner som HTML-förbättringar, AMP-version och sökanalys som kan hjälpa dig att förbättra webbplatsens synlighet.

12. Mer att tänka på

Tja, här är mer som du kanske vill lägga till och senare avbryta listan (beroende på din specifika webbplatsbehov):

 • Designa en hemsida för din webbplats (vi gillar Visual Composer-sidbyggaren)
 • Kontrollera kodens kvalitet av ditt tema
 • Skapa och lägg till ett anpassat favicon
 • Designa en anpassad 404-sida
 • Om du startar om din gamla webbplats ska du lägga till 301 omdirigeringar
 • Ställ in din WooCommerce-butik
 • Lägg till ett q & a, kund eller ett öppet forum
 • Skapa en onlineportfölj för att visa upp ditt arbete
 • Kontrollera att bilder ingår i rätt tilldelning eller är gratis för kommersiellt bruk
 • Inkludera en integritetspolicy och användarvillkor samt juridiska ansvarsfriskrivningar om det behövs
 • Bevis läser varje bit av ditt innehåll

Ja, det låter som mycket arbete, men du är glad att du tog problemet. Så kör igenom checklistan och ha en underbar lanseringsdag!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me