Cara Menggunakan WooCommerce untuk Membuat Kedai Dalam Talian


Memulakan Kedai Dalam Talian Dengan WooCommerce dan WordPressDalam tutorial ini, kami akan mengajar anda cara membuat kedai dalam talian WooCommerce + WordPress di mana anda boleh menyenaraikan dan menjual produk fizikal.

WooCommerce adalah plugin percuma yang ringkas dan mudah. Dalam satu kalimat, WooCommerce adalah kaedah terbaik untuk menjadikan laman web WordPress anda menjadi kedai e-dagang yang berfungsi sepenuhnya.

 • Ianya percuma dan sumber terbuka – sama seperti WordPress.
 • Ia adalah e-dagang paling popular pemalam untuk WordPress di luar sana.
 • Awak boleh sediakan dan konfigurasikan sendiri.
 • The persediaan cepat. Biasanya, hanya tinggal satu jam.
 • Ia berfungsi dengan reka bentuk / tema apa pun yang anda ada di laman WordPress anda – anda tidak perlu membuang reka bentuk laman web anda sekarang.

Kita boleh meneruskan senarai di atas, tetapi sebaliknya, mari kita katakan bahawa WooCommerce hanya memberi anda semua yang anda perlukan untuk membina kedai e-dagang berkualiti tinggi dengan WordPress.

Apa Yang Boleh Anda Jual Dengan WordPress + WooCommerce?

 • produk digital (mis. perisian, muat turun, ebook),
 • produk fizikal,
 • perkhidmatan,
 • tempahan (mis. untuk janji temu, atau apa sahaja yang boleh ditempah),
 • langganan,
 • produk orang lain – sebagai gabungan,
 • penyesuaian (mis. penyesuaian tambahan di atas senarai produk anda) dan banyak lagi.

Dengan kata lain – anda boleh menjana wang dengan laman web anda.

Kami juga berisiko mengatakan bahawa WooCommerce membolehkan anda menjual apa sahaja yang boleh memberikan tanda harga kepadanya. Selain itu, semua orang dapat menggunakannya (jika anda sudah berjaya melancarkan laman WordPress, anda juga dapat menangani WooCommerce).

Cara Membina Kedai Dalam Talian Dengan WordPress dan WooCommerce

Catatan: Matlamat bahagian panduan ini adalah untuk menunjukkan kepada anda kaedah termudah untuk membina kedai e-dagang yang berfungsi di WordPress supaya anda dapat membuat kedai dalam talian secepat mungkin. Itulah sebabnya kami akan menumpukan pada perkara-perkara penting sahaja dan melangkau aspek yang lebih maju.

LANGKAH 1. Dapatkan Nama Domain dan Web Hosting

Untuk membuat kedai dalam talian atau jenis laman web lain, anda memerlukan dua perkara:

 • Nama domain adalah alamat unik kedai anda di web. Sesuatu yang serupa YOURSTORE.com
 • Web Hosting pada dasarnya adalah komputer jarak jauh yang menyimpan laman web anda dan kemudian memberikannya kepada sesiapa sahaja yang ingin mengunjunginya. (penjelasan lebih terperinci)

Pendedahan penuh: Kami mendapat komisen setiap kali anda akhirnya membeli Bluehost. Ini membantu kita menjalankan WebsiteSetup sebagai perniagaan. Terima kasih atas sokongan anda.

Terdapat beratus-ratus penyedia hosting / domain yang berbeza, biasanya kami mendapatkan kedua-duanya dari Bluehost.com. Mereka menawarkan hosting web yang berpatutan (termasuk nama domain percuma selama setahun) dan kebolehpercayaan. Mereka juga merupakan salah satu daripada beberapa penyedia hosting (rasmi) yang disarankan oleh WordPress.org. Kos? Bermula dari $ 2.75 / bln.

Sebagai permulaan, anda hanya perlu pergi ke Bluehost.com, dan klik butang “mulakan”.

Daftar dengan Bluehost

Ini akan membawa anda ke halaman di mana anda boleh memilih rancangan hosting untuk kedai anda. Anda boleh memulakan dengan pilihan termurah, berlabel “asas”:

pilih bluehost
Sekiranya anda menggunakan pautan rujukan kami, anda boleh mendapatkan Bluehost dengan harga $ 2.75 / bln.

Langkah seterusnya adalah memilih nama domain untuk kedai dalam talian baru anda.

domain bluehost

Ini memerlukan beberapa percambahan fikiran. Secara amnya, anda mahukan nama domain anda unik, senang dikenang dan menarik perhatian. Sekiranya anda sudah mempunyai entiti perniagaan yang ditubuhkan untuk kedai anda, anda mungkin harus menggunakannya sebagai nama domain anda.

Sebaik sahaja anda membuat pilihan domain, anda dapat menyelesaikan penyiapan dan membayar yuran hosting awal.

Hebat! Anda baru sahaja mendapat nama domain dan rancangan hosting yang sesuai dengannya.

LANGKAH 2. Pasang WordPress (PERCUMA)

Langkah seterusnya secara rasmi menandakan permulaan pengembaraan anda dengan WordPress – anda akan memasang WordPress pada akaun hosting anda.

Ini mungkin sukar, tetapi sebenarnya tidak. Yang perlu anda lakukan ialah pergi ke panel pengguna Bluehost anda (Bluehost akan menghantar pautan kepada anda dalam e-mel pengesahan) – biasanya tersedia di my.bluehost.com.

Sesampai di sana, tatal ke bawah sehingga anda melihat ikon berlabel “Pasang WordPress”:

pilih wordpress

Klik padanya dan ikuti arahan di skrin. Anda akan melalui keseluruhan proses langkah demi langkah, tidak ada yang perlu dibimbangkan!

Sekiranya anda memerlukan lebih banyak maklumat mengenai memilih domain dan memasang salinan WordPress yang bersih, teruskan dan kunjungi panduan ini (tatal ke langkah 2).

Pada ketika ini, anda mesti memasang laman web WordPress kosong.

 • Anda dapat melihatnya dengan pergi ke nama domain utama anda (mis., YOURSTORE.com)
 • Anda boleh log masuk ke panel pentadbir dengan pergi ke KEDAI ANDA.com/wp-admin

Kini tiba masanya untuk mengubah laman web WordPress kosong itu menjadi kedai e-dagang yang berfungsi sepenuhnya menggunakan plugin WooCommerce yang sangat baik.

LANGKAH 3. Pasang WooCommerce Plugin (PERCUMA)

Seperti semua plugin WordPress, keseronokan bermula dengan menavigasi ke plugin anda Papan Pemuka WordPress / Pemalam / Tambah Baru. Sesampai di sana, ketik “woocommerce” di medan carian. Anda akan melihat WooCommerce sebagai hasil carian pertama:

pemasangan woocommerce

Cukup klik butang “Pasang Sekarang” di sebelah pemalam.

Setelah beberapa saat, teks pada butang akan berubah menjadi “Aktifkan.” Teruskan dan klik.

woocommerce aktifkan

Pada peringkat ini, anda akan melihat wizard pelancaran / persediaan di layar WooCommerce. Perkara ini menjadikan prosesnya lebih mudah dan membawa anda ke semua perkara. Untuk memulakan, klik “Mari Mari!”

ahli sihir woocommerce 1

Buat Halaman Kedai Penting

Kedai dalam talian adalah khas jenis laman web, dan mereka memerlukan beberapa khas halaman untuk berfungsi dengan baik. Langkah pertama dalam wizard WooCommerce adalah untuk membuat halaman ini untuk anda:

 • “Kedai” – di sinilah produk anda akan dipaparkan.
 • “Keranjang” – ini adalah troli membeli-belah di mana pelanggan anda dapat menyesuaikan pesanan mereka sebelum meneruskan pembayaran.
 • “Bayaran” – di sinilah pelanggan memilih kaedah penghantaran / penghantaran dan membayar apa sahaja yang mereka beli.
 • “Akaun saya” – sejenis halaman profil untuk pelanggan berdaftar (mereka akan dapat melihat pesanan masa lalu mereka di sana dan menguruskan maklumat lain).

Yang perlu anda lakukan pada peringkat wizard WooCommerce ini ialah klik butang “Teruskan”. WooCommerce akan menyediakan halaman tersebut untuk anda.

Sediakan Lokasi

Lokasi adalah bahagian yang sangat penting dalam persediaan kedai anda. Beberapa parameter tersebut menentukan asal perniagaan, mata wang, dan unit pilihan anda:

ahli sihir woocommerce 2

Setelah selesai, klik “Teruskan”.

Fahami Cukai Jualan

Cukai adalah bahagian paling tidak menarik dalam menjalankan kedai e-dagang, tetapi juga sesuatu yang tidak dapat kita abaikan, sayangnya.

Anda pasti gembira melihat bahawa WooCommerce membantu anda dengan bahagian ini juga.

Pertama, anda boleh memilih sama ada anda akan menghantar barang fizikal atau tidak. Sekiranya anda mencentang kotak tersebut, WooCommerce akan menetapkan terlebih dahulu baki maklumat berkaitan penghantaran dalam tetapan.

penghantaran wizard woocommerce

Seterusnya, cukai! WooCommerce mempunyai modul cukai yang sangat rapi, yang terbaik ialah ia dapat membantu anda mengetahui kadar cukai berdasarkan lokasi kedai anda (anda telah menetapkannya pada langkah sebelumnya).

Sekiranya anda akan mengenakan cukai jualan (dalam kebanyakan kes anda), periksa kotak cukai utama. Sebaik sahaja anda melakukan ini, sekumpulan kotak baru akan muncul dan memberitahu anda tentang apa yang akan berlaku seterusnya.

togol cukai woocommerce

Catatan: Walaupun WooCommerce akan mengisi terlebih dahulu tetapan cukai untuk anda, anda masih perlu memeriksa semula dengan pihak berkuasa tempatan anda mengenai peraturan percukaian semasa yang sebenarnya, terutamanya jika anda tidak berada di AS. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai cara WooCommerce mengendalikan cukai jualan, baca ini. Anda boleh mengubah semuanya kemudian, jadi jangan risau jika anda tidak yakin dengan peraturannya sekarang.

Klik “Teruskan.”

Pilih Kaedah Pembayaran (PayPal Disarankan)

Mampu menerima pembayaran dalam talian adalah teras dari mana-mana kedai e-dagang, WooCommerce benar-benar menawarkan banyak dari segi penyelesaian yang ada.

Inilah yang boleh anda pilih:

pembayaran ahli sihir woocommerce

Dua pilihan pembayaran yang paling popular adalah yang paling utama – PayPal dan Stripe – sangat disarankan agar anda mengintegrasikan laman web anda dengan kedua-duanya. Cukup klik pada kotak pilihan mereka.

Anda juga boleh memilih kaedah pembayaran lain yang nampaknya masuk akal. Akan ada lebih banyak pilihan yang tersedia kemudian di panel tetapan WooCommerce anda.

Catatan: Untuk membuat pembayaran dalam talian berfungsi, anda perlu mendaftar dengan PayPal atau Stripe secara berasingan. Tetapan di WooCommerce hanya untuk mengintegrasikan akaun PayPal dan Stripe yang ada dengan laman web e-dagang baru anda.

Sekali lagi, klik “Teruskan” apabila selesai.

Langkah seterusnya hanyalah skrin pengesahan bahawa semuanya berjalan lancar. Pada tahap ini, penyiapan laman web asas anda selesai – anda baru sahaja membina kedai e-dagang kosong dengan WooCommerce!

Langkah seterusnya ialah menambahkan produk:

LANGKAH 4. Tambah Produk Pertama Anda

Untuk dapat memanggil kedai anda beroperasi, anda memerlukan beberapa produk dalam pangkalan data (atau perkhidmatan, atau muat turun, atau apa sahaja yang anda ingin jual).

Untuk mula bekerja dengan produk, pergi ke papan pemuka anda Produk / Tambah Produk:

tambah produk

Yang akan anda lihat ialah skrin penyuntingan kandungan WordPress klasik:

tambah produk woocommerce

 1. Nama Produk.
 2. Yang utama Penerangan Produk. Medan besar ini membolehkan anda memasukkan seberapa banyak maklumat mengenai produk yang anda mahukan. Oleh kerana ini adalah WordPress, anda tidak hanya dapat meletakkan teks sederhana di sana tetapi juga gambar, lajur, tajuk, bahkan video, dan media lain. Pada dasarnya, apa sahaja yang anda fikirkan sesuai!
 3. Pusat bahagian data produk. Ini adalah tempat anda menetapkan jenis produk yang anda tambahkan, dan sama ada secara fizikal, a dimuat turun atau a produk maya (perkhidmatan dianggap produk maya juga). Sebagai bahagian bahagian tengah ini, anda juga mendapat tab untuk pelbagai parameter produk:
  1. Am. Di sinilah anda dapat menetapkan harga dan cukai.
  2. Persediaan. WooCommerce membolehkan anda menguruskan tahap stok.
  3. penghantaran. Tetapkan berat, dimensi, dan kos penghantaran.
  4. Produk Berkaitan. Bagus untuk menetapkan penjualan, penjualan silang, dll. (Fikirkan, “Pelanggan yang membeli ini juga dibeli itu.”)
  5. Atribut. Tetapkan atribut produk tersuai. Contohnya, jika anda menjual baju, anda boleh menetapkan warna alternatif di sini.
  6. Mahir. Tetapan tambahan. Tidak mustahak.
 4. Penerangan Ringkas. Ini adalah teks yang dipaparkan di halaman produk dengan nama. Berfungsi terbaik sebagai ringkasan ringkas mengenai produk itu.
 5. Kategori produk. Kumpulkan produk serupa. Contohnya, “topi.” Ia berfungsi sama seperti kategori WordPress standard.
 6. Teg Produk. Kaedah tambahan untuk membantu anda mengatur pangkalan data produk anda. Ia berfungsi seperti tag WordPress standard.
 7. Imej Produk. Imej produk utama.
 8. Galeri Produk. Gambar produk tambahan untuk menunjukkan kehebatan mereka.

Kali pertama anda melawat panel ini, WooCommerce akan memaparkan beberapa petua berguna untuk menjelaskan apa tujuan setiap bidang:

woocommerce menambah petua alat produk

Setelah selesai menetapkan semua perkara di atas, klik pada butang Terbitkan besar – produk pertama anda baru sahaja ditambahkan!

Setelah menambahkan segelintir barang ke pangkalan data anda, bahagian produk di papan pemuka akan kelihatan seperti ini:

produk woocommerce

LANGKAH 5. Pilih Tema untuk Kedai Dalam Talian Anda (PERCUMA)

Terdapat sebab yang sangat baik mengapa kami membuat liputan bagaimana menambahkan produk ke kedai anda terlebih dahulu, sebelum membincangkan penampilan visual keseluruhan perkara.

Terus terang, tanpa produk dalam pangkalan data, anda tidak dapat melihat halaman kedai dalam bentuk perwakilan apa pun. Anda tidak akan dapat memastikan bahawa semuanya kelihatan betul.

Sekarang setelah anda menambahkan sebahagian besar produk anda, kami dapat memastikan semuanya berjalan lancar dari sudut pandangan semata-mata.

WooCommerce vs Tema Semasa Anda

Secara lalai, WooCommerce berfungsi dengan tema WordPress apa pun. Ini adalah berita baik terutamanya jika anda sudah memilih reka bentuk anda dan anda ingin mengikutinya.

Sebagai pilihan, anda boleh menggunakan tema WooCommerce yang dioptimumkan khas. Tema-tema tersebut dilengkapi dengan gaya pra-set yang menjadikan semua elemen WooCommerce kelihatan hebat.

Inilah cadangan kami:

pilihan tema

Tema WooCommerce rasmi – dan yang paling mungkin berfungsi dengan betul – dipanggil Kedai kedai. Versi lalai adalah percuma, dan sudah cukup untuk membuat anda pergi.

depan kedai

Sebagai alternatif, anda boleh mengunjungi bahagian e-dagang di ThemeForest – direktori terbesar tema WordPress premium di web.

paling utama

Tidak kira sama ada anda memutuskan untuk mengikuti tema semasa anda atau memilih sesuatu yang baru dan dioptimumkan oleh WooCommerce, apa yang perlu anda lakukan seterusnya adalah memastikan bahawa setiap halaman kedai kelihatan baik. Mari buat sekarang:

Peraturan Reka Bentuk Kedai E-Dagang

Mari kita bincangkan beberapa aspek penting sebelum kita menceburkan diri.

Terutamanya – apa yang menjadikan reka bentuk kedai e-dagang menjadi baik (baca: menguntungkan)? Berikut adalah parameter yang paling penting:

 • Rekaan perlu jelas dan tidak membingungkan dengan cara apa pun. Pelawat yang keliru tidak akan membeli apa-apa.
 • Blok kandungan tengah perlu menarik perhatian pengunjung sejurus mereka datang ke laman web ini. Blok tengah itulah tempat produk akan dipamerkan.
 • Bar sisi boleh laras. Anda perlu dapat memilih berapa banyak bar sisi yang anda perlukan dan juga mematikan bar sisi untuk beberapa halaman (lebih lanjut kemudian).
 • Responsif dan dioptimumkan untuk mudah alih. Penyelidikan menunjukkan [2] bahawa sekitar 80% orang di internet memiliki telefon pintar. Menurut kajian lain [3], 61% pelawat bergerak anda akan segera pergi dan pergi ke pesaing anda sekiranya mereka mempunyai pengalaman menyemak imbas mudah alih yang mengecewakan. Dengan kata lain – memastikan laman web anda dioptimumkan untuk mudah alih adalah penting.
 • Struktur navigasi yang baik. Anda mahukan menu yang jelas dan senang dipahami – supaya pelawat anda dapat mencari halaman yang mereka cari.

Mengingat perkara di atas, inilah yang boleh anda lakukan dengan setiap halaman kedai:

Halaman Kedai Anda

Di sinilah terdapat senarai utama produk anda. Sekiranya anda telah melalui wizard penyediaan WooCommerce, halaman ini boleh didapati di DOMAIN ANDA.com/shop

Ini adalah halaman WordPress standard – anda boleh mengeditnya melalui Papan pemuka / Halaman WordPress.

Perkara yang patut dilakukan:

 • Tambahkan beberapa salinan yang akan mendorong pengunjung anda untuk berbelanja dengan anda.
 • Tentukan sama ada anda mahu mempunyai bar sisi di halaman. Ini dilakukan melalui templat halaman tema anda sendiri. Sebagai contoh, Storefront membolehkan saya menggunakan lebar, yang akan kita lakukan:

kelebaran penuh

Sifat utama halaman Kedai adalah tepat di bawah kandungan standard, ia mempunyai bahagian tersuai di mana ia memaparkan senarai produk anda. Seperti yang kelihatan pada tema Storefront:

halaman kedai woocommerce

Seperti yang anda lihat, gambar produk yang bagus adalah kuncinya, ini adalah perkara pertama yang harus anda dapatkan dengan betul! Dengan kata lain – anda mungkin lebih cenderung menggunakan gambar produk anda daripada yang lain.

WooCommerce juga membolehkan anda memaparkan produk anda dengan cara alternatif di halaman ini. Semasa anda pergi ke papan pemuka WordPress / WooCommerce / Tetapan / Produk dan kemudian Paparan bahagian:

paparan produk woocommerce

… anda boleh memilih sama ada anda ingin memaparkan produk atau kategori produk di halaman Shop. Pilih apa sahaja yang paling sesuai untuk anda, kemudian simpan tetapan.

Halaman Produk Individu

Untuk melihatnya, klik pada mana-mana senarai produk dari halaman Kedai.

Sekiranya anda menggunakan tema berkualiti, anda tidak akan mengalami kesulitan pada halaman tertentu ini. Pada dasarnya, satu-satunya perkara yang boleh anda lakukan ialah menyesuaikan jumlah teks yang anda gunakan untuk perihalan produk individu, untuk memastikan bahawa semuanya sesuai secara visual dan tidak ada tempat kosong yang dapat mengelirukan pembeli.

Inilah contoh kami dengan tema Storefront (tanpa penyesuaian tambahan):

senarai produk woocommerce

Keranjang Belanja

Satu lagi halaman penting yang dapat disesuaikan Papan Pemuka / Halaman.

Satu perkara yang kami cadangkan adalah memilih susun atur lebar penuh. Anda tidak mahu memberikan terlalu banyak pilihan kepada pembeli di halaman ini, selain meneruskan pembayaran.

troli woocommerce

Daftar keluar

Checkout mungkin merupakan halaman terpenting dari semuanya. Di sinilah pembeli anda dapat menyelesaikan pesanan mereka dan membuat pembayaran.

Kami sebenarnya tidak mendorong anda untuk melakukan perubahan pada halaman tersebut selain dari satu:

Halaman Checkout semestinya berukuran penuh. Satu-satunya jalan keluar dari halaman untuk pembeli ialah menyelesaikan pesanan mereka, dan tidak terganggu oleh perkara yang terdapat di bar sisi.

Anda boleh melakukannya melalui Papan Pemuka / Halaman (ulangi proses yang anda lalui dengan halaman Shop).

Selain itu, penampilan lalai halaman Checkout sangat bagus:

pembayaran woocommerce

Pada peringkat ini, anda pada dasarnya sudah selesai dengan menyesuaikan reka bentuk kedai anda, sekarang mari kita lihat kemungkinan untuk memperluas fungsi kedai.

LANGKAH 6. Memperluas WooCommerce – Bagaimana?

Satu lagi perkara yang menjadikan WooCommerce sebagai penyelesaian e-dagang yang mengagumkan ialah terdapat puluhan atau bahkan ratusan sambungan dan pemalam yang tersedia.

Mari senaraikan beberapa yang paling berguna:

Sambungan WooCommerce

Mari kita mulakan dengan pelanjutan – tambahan rasmi yang telah diluluskan oleh pasukan WooCommerce.

Untuk melihat apa yang ada, anda boleh pergi ke muka surat ini.

Katalog itu sungguh mengagumkan dan luas. Kami tidak mahu anda merasa terintimidasi olehnya. Anda pasti tidak memerlukan semua sambungan tersebut. Manjakan senarai itu sebagai bufet – pilihlah apa sahaja yang kelihatan menarik.

Beberapa sebutan yang lebih layak:

 • Gerbang pembayaran. Pelanjutan ini membolehkan anda menerima lebih banyak kaedah pembayaran di atas PayPal standard. Secara amnya, semakin banyak kaedah pembayaran yang dapat anda terima (pintu masuk tersebut sering dibayar), semakin baik.
 • Sambungan penghantaran. Ini akan sangat berguna jika anda ingin menggabungkan kedai anda secara automatik dengan harga penghantaran rasmi dari syarikat seperti UPS atau FedEx.
 • Sambungan perakaunan. Gabungkan kedai WooCommerce anda dengan alat perakaunan pilihan anda.
 • Tempahan WooCommerce. Benarkan pelanggan membuat janji temu untuk perkhidmatan tanpa meninggalkan laman web anda.
 • Langganan WooCommerce. Biarkan pelanggan melanggan produk atau perkhidmatan anda dan membayar yuran mingguan, bulanan atau tahunan.
 • Nombor VAT EU. Bagi mereka yang beroperasi di EU.
 • CukaiJar. Letakkan cukai jualan anda secara automatik.

Sebagai alternatif, jika anda tidak mahu mengeluarkan wang untuk sambungan baru, anda boleh menjelajah di kategori percuma. Terdapat lebih daripada cukup barang untuk membuat anda sibuk.

Plugin Yang Membebankan Kedai E-Dagang Anda

Mengetepikan pelanjutan, anda juga boleh menggunakan pemalam WordPress lain untuk menambahkan lagi kedai anda. Inilah yang anda harus dapat:

Membuat Kedai Dalam Talian secara Ringkas

Seperti yang anda lihat, tahap kesukaran ketika membuat kedai e-dagang anda sendiri dengan WordPress tidak tinggi, tetapi masih memerlukan sedikit masa untuk menjalani semua langkah di atas – mungkin satu atau dua petang.

Itu masih luar biasa memandangkan hanya, katakanlah, lima tahun yang lalu anda perlu mengupah pembangun dan membayar mereka di utara $ 5,000 untuk membuat sesuatu yang serupa dibuat. Sekarang anda boleh melakukan semuanya sendiri!

Bagaimanapun, untuk membantu anda menyelesaikan semua tugas yang diperlukan, berikut senarai semak cut-out-and-keep:

Sebelum awak bermula

 • Dapatkan nama domain, daftar untuk hosting web, jalankan pemasangan WordPress yang berfungsi.
 • Pastikan bahawa laman WordPress kosong baru anda berfungsi dengan baik (tidak ada kesalahan yang jelas muncul, dll.).

Memasang WooCommerce

 • Pasang dan aktifkan plugin WooCommerce utama.
 • Lihat panduan penyediaan WooCommerce, perhatikan:
  • Mendapatkan empat halaman yang diperlukan dibuat (Kedai, Troli, Checkout, Akaun Saya).
  • Menyiapkan lokasi kedai.
  • Menetapkan cukai jualan dan penghantaran.
  • Memilih kaedah pembayaran awal.

Produk

 • Tambahkan sebahagian besar (atau semua) produk atau kategori produk anda ke kedai.

Reka bentuk

 • Pilih tema WordPress yang sesuai untuk kedai e-dagang anda. Pergi dengan tema yang ada atau cari kemungkinan lain. Kaji peraturan reka bentuk kedai e-dagang apabila melakukannya.
 • Selaraskan halaman Kedai anda.
 • Selaraskan halaman produk individu.
 • Laraskan halaman Troli.
 • Selaraskan halaman Checkout.

Sambungan

 • Pasang gerbang pembayaran yang anda mahu gunakan.
 • Pertimbangkan beberapa sambungan penghantaran.
 • Pertimbangkan peluasan perakaunan.
 • Semak imbas yang lain sambungan dan juga kategori percuma.

Pemalam

Pertimbangkan untuk memasang semua plugin yang akan menambahkan harga kedai e-dagang anda:

 • Yoast SEO
 • Yoast WooCommerce SEO
 • WooCommerce Berbilang Bahasa
 • Borang Hubungan 7
 • UpdraftPlus
 • Butang Kongsi Sosial oleh GetSocial
 • MonsterInsights
 • Keselamatan iThemes
 • Jumlah Cache W3.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me