Wix gebruiken (zelfstudie)


wix-zelfstudie

Wix is ​​een eenvoudig te gebruiken, krachtige en redelijk betaalbare website-builder die kan worden gebruikt om zakelijke / persoonlijke websites, online winkels en portfolio’s te maken.

Deze eenvoudige, stapsgewijze zelfstudie helpt u de basis van de Wix-websitebouwer te leren.

We laten u zien hoe u zelf een website kunt bouwen met Wix. Dit omvat het kiezen van een sjabloon, het aanpassen van uw site, het toevoegen van pagina’s, producten en meer.

Klaar? Laten we beginnen…

Een website maken met Wix (inhoudsopgave):

 1. Aanmelden bij Wix
 2. Kies het type website dat u wilt maken
 3. Een sjabloon kiezen
 4. De site aanpassen
 5. De site optimaliseren voor mobiel
 6. Pagina’s maken
 7. Een blog starten
 8. Een e-commerce winkel lanceren
 9. Maak kennis met het belangrijkste Wix-dashboard
 10. Functionaliteit toevoegen via apps
 11. Kies een prijsplan en lanceer uw winkel voor het publiek

Totale tijd om een ​​website te maken met Wix: ~ 30 minuten
Vaardigheidsniveau: Beginner

Totale openheid: Deze tutorial bevat Wix-partnerlinks. Als u besluit Wix te kopen via onze verwijzingslinks, verdienen we een commissie. Bedankt voor jullie steun.

1) Ga naar www.Wix.com en klik op “Aan de slag”

Met Wix kun je meteen beginnen met het bouwen van je site zonder na te denken over technische details van de installatie. Het is echter nog steeds de moeite waard om even het hele proces uit te leggen:

Het eerste dat u moet weten over het werken met Wix, is dat u eerst uw site moet bouwen en dan pas moet beslissen of u betaalt voor extra functies of dat u bij een volledig gratis installatie blijft.

Het enige dat u hoeft te doen om te beginnen, is naar de hoofdwebsite van Wix navigeren en op de grote klikken Begin knop en dan aan Aanmelden.

wix.com

Voer uw contactgegevens in en klik op de hoofdpagina Aanmelden knop. Nadat u dit heeft gedaan, wordt u rechtstreeks naar de zogenaamde Wix ADI – Designer voor kunstmatige intelligentie.

wix adi

Klik op Laten we het doen beginnen.

In deze eerste stappen stelt Wix u een reeks vragen en stelt vervolgens uw site in met specifieke optimalisaties – op basis van uw antwoorden.

De eerste vraag is heel eenvoudig:

wix adi 1

Waar u waarschijnlijk voor wilt kiezen, is ‘mijzelf’.

De tweede vraag stelt u over het type site dat u wilt bouwen:

wix adi 2

Zoals je kunt zien, zijn er meerdere opties beschikbaar. U mag deze stap niet negeren, omdat Wix uw input zal gebruiken en deze zal gebruiken om uw website vooraf voor u te optimaliseren.

Voor deze handleiding kiezen we ‘een bedrijf’, omdat dit het meest voorkomende type website is dat mensen bouwen.

De volgende vragen volgen en leiden u naar een mooie definitie van één zin van uw website en het doel ervan.

2) Kies het type website dat u wilt bouwen

Met de eerste vragen uit de weg, zal Wix je vragen of je de ADI voldoende vertrouwt om hem een ​​voorbeeldwebsite voor je te laten bouwen, of dat je alles met de hand wilt bouwen. Gaan met de ADI is een veel efficiëntere aanpak, vooral omdat je later terug kunt komen en elk klein detail van je site kunt aanpassen. Je zit niet vast aan de eerste suggesties die Wix je geeft.

start adi

Klik op Begin nu.

Afhankelijk van de antwoorden die je een minuut geleden hebt gegeven, heeft Wix een aantal vervolgvragen om het exacte type ontwerp en de sitestructuur vast te stellen die het meest waarschijnlijk werkt in jouw scenario.

De eerste vraag gaat over het type bedrijf waarvoor u de website wilt bouwen.

website type

⚠️ Notitie; als je in de vorige stap een andere optie hebt geselecteerd – geen ‘bedrijfssite’, maar misschien een ‘online winkel’ – dan laat Wix je een andere selectie van opties zien.

Zodra u begint met het typen van uw bedrijfsdefinitie, heeft Wix een reeks suggesties opgesteld. Als we bijvoorbeeld ‘massage’ invoeren, heeft Wix de volgende suggesties:

massage suggesties

We laten u dit zien om aan te geven voor hoeveel verschillende bedrijfstypen Wix het ondersteunt en waarvoor het vooraf gemaakte ontwerpen en sitestructuren heeft. Uiteindelijk hebben we voor de voorbeeldwebsite die we bouwen, geselecteerd “Massagetherapeut” van de lijst.

Klik op De volgende wanneer u het type bedrijf / website vindt dat het beste bij u past.

Op basis van alles wat je tot nu toe hebt geselecteerd, stelt Wix een aantal functies voor je site voor.

kies functies

In ons geval stelt Wix een module voor voor online boekingen, chat, een blog en een handvol andere dingen. Wat u op dit scherm ziet, kan variëren op basis van uw antwoorden. Doorloop deze lijst en vink de functies aan die lijken te kloppen voor uw site.

In de volgende stap zal Wix vragen naar uw bedrijfsnaam, die de naam van uw website wordt.

Bedrijfsnaam

Als u een website voor een persoonlijk merk bouwt, kunt u daar uw eigen naam invoeren.

Vervolgens vraagt ​​Wix u of u al inhoud op internet heeft die u naar uw nieuwe Wix-website wilt importeren. Wix staat import toe van andere websites en ook van Google Places-vermeldingen. In de praktijk kan het importeren van inhoud van andere websites lastig zijn, dus u kunt dit het beste weglaten. Klik gewoon op De volgende.

importeren van andere sites

Nu dit is voltooid, kunt u met Wix nu een ontwerp voor uw website kiezen.

3) Kies een sjabloon (ontwerp)

Wix probeert het ontwerpselectieproces zo eenvoudig mogelijk te maken, dus in plaats van u een muur met honderden sjablonen te laten zien, begint het met vragen over de stijl van ontwerp die u verkiest.

kies ontwerpstijl

Er zijn een aantal opties en op basis van uw antwoorden zal Wix u een gefilterde lijst met sjablonen presenteren die in overeenstemming zijn met uw eerdere selecties.

We zijn van mening dat de stijl wordt genoemd “Breeze” is goed voor een massagetherapeut, maar je bent vrij om je eigen keuze te maken.

Zodra u een keuze maakt, zult u zien dat Wix vrij nauwkeurige startpagina-alternatieven samenstelt om uit te kiezen. Op basis van uw eerdere selecties worden deze homepages vooraf gevuld met relevante afbeeldingen en houden ze zich aan een bepaalde ontwerpstijl. Dit is wat het ons suggereert:

wix homepage suggesties

Je zult merken dat er veel massagerelateerde afbeeldingen op deze homepages staan. Je moet weten dat we ze daar niet hebben geplaatst. Het is allemaal een poging van de Wix ADI om te voorspellen wat voor mij en mijn bedrijf zal werken. Super goed!

Kies de startpagina die u het leukst vindt en ga verder.

4) Pas de site aan

Nadat u de gewenste startpagina heeft gekozen, wordt u rechtstreeks in de Wix ADI-editor gegooid, waar u elk klein detail kunt aanpassen over hoe de website wordt weergegeven en welke elementen deze bevat.

Om te beginnen ziet u een interface als deze:

wix-editor

Dit is allemaal erg intuïtief, dus vrijwel elk element op de pagina gedraagt ​​zich zoals je zou verwachten.

Als u bijvoorbeeld een van de teksten op de pagina wilt bewerken, klikt u gewoon op een bepaald stuk tekst. Er verschijnt een nieuwe zijbalk waar u uw wijzigingen kunt aanbrengen.

Hieronder hebben we bijvoorbeeld op het hoofdblok in het midden geklikt (‘Wyatt Collier’ zeggend). Er verscheen een zijbalk waarin ik de naam kon bewerken en ook een ondertitel en beschrijving kon toevoegen.

hoofdblok wijzigen

Als u op een van de andere blokken op de startpagina klikt, heeft dit hetzelfde effect: u komt in een bewerkingsinterface waar u de inhoud van dat gegeven blok kunt wijzigen.

Hier is een voorbeeld van hoe we werken aan het blok ‘Mijn behandelingen’. We kunnen elk stuk tekst afzonderlijk bewerken en ook werken aan de lijst met behandelingen.

mijn behandelingen blokkeren wijzigen

⚠️ Notitie; de Wix ADI-editor werkt met automatisch opslaan, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat u uw voortgang verliest.

Maar het aanpassen van uw ontwerp houdt meer in dan alleen het hier en daar wijzigen van teksten:

De secties opnieuw uitlijnen

Met de Wix ADI-editor kunt u afzonderlijke elementen over de pagina slepen en neerzetten en ook de volgorde van de secties wijzigen.

Als je naar een van de secties kijkt, zie je twee pijlpictogrammen in de rechterbovenhoek van de sectie:

pijlen blokkeren

Met deze pijlen kun je een bepaald gedeelte op en neer bewegen. Klik er gewoon op en u zult zien dat uw sectie binnen enkele seconden van plaats verandert.

De ontwerpstijlen van de secties wijzigen

Afgezien van het bewerken van wat zich in uw inhoudssecties bevindt, kunt u ook de algemene ontwerpen van de secties zelf wijzigen. Als we bijvoorbeeld met de muiscursor over het gedeelte ‘Mijn behandelingen’ gaan, verschijnt er een kleine knop in de linkerbovenhoek met het label ‘Ontwerp’. Nadat u erop hebt geklikt, verschijnt er een geheel nieuw paneel met enkele alternatieve ontwerpstijlen om uit te kiezen:

schakelblok ontwerp

Kies gewoon degene die je het leukst vindt en met één klik wordt deze vervangen door de oude.

Nieuwe secties toevoegen

Het aanpassen van de secties die al op de pagina staan ​​is één ding, maar u kunt ook nieuwe toevoegen. Klik hiervoor op de Toevoegen knop in het bovenste menu en klik vervolgens op ‘Sectie naar pagina’.

sectie aan pagina toevoegen

Je zult zien dat er echt veel verschillende inhoudssecties zijn om uit te kiezen. Gelukkig, om dit gemakkelijker te maken, zijn secties vooraf gecategoriseerd:

sectietypen

Je kunt elk gedeelte van de zijbalk pakken en het naar het canvas aan de rechterkant slepen en neerzetten.

Dit is bijvoorbeeld wat een getuigenis sectie ziet eruit als toegevoegd aan de pagina:

getuigenis op pagina

Zoals je zou verwachten, kun je elk klein detail over dat getuigenisgedeelte en de teksten erin verfijnen.

Lettertypen en kleuren instellen

Wanneer u aan de slag gaat met de Wix ADI-editor, krijgt u direct een vooraf gedefinieerd kleurenschema en lettertype-instellingen. Die zijn in de meeste gevallen goed genoeg, maar je kunt ze gemakkelijk wijzigen om een ​​meer verfijnde look te krijgen.

Klik hiervoor op de Ontwerp knop in het bovenste menu en dan aan Kleuren.

kleurenlettertypen wijzigen

Dit is nog een andere plaats waar Wix alles zal doen om uw werk gemakkelijker te maken. In plaats van u duizenden kleuropties te laten zien, wordt u alleen gevraagd naar de belangrijkste voorkeurskleur waar u uw ontwerp omheen wilt bouwen, en vervolgens worden op basis daarvan specifieke kleurenschema’s voorgesteld.

kleuren suggereren

 1. Kies je belangrijkste zaadkleur.
 2. Kies een kleurmodus (getint, kleurrijk, levendig, licht, donker, mengen).
 3. Kies uit een reeks aanbevolen kleurenpaletten.

Over het algemeen duurt het wijzigen van het hele kleurenschema slechts een paar minuten.

Hetzelfde geldt voor uw lettertypen. Begin met hetzelfde Ontwerp knop in het hoofdmenu en selecteer Lettertypen.

kleurenlettertypen wijzigen

Nogmaals, Wix heeft een aantal suggesties voor je.

lettertypen suggereren

U kunt het beste heen en weer schakelen tussen de opties totdat u iets vindt dat u leuk vindt. U moet ook experimenteren met de tool voor lettergrootte om ervoor te zorgen dat alle teksten op uw site leesbaar zijn.

Afbeeldingen, diavoorstellingen en andere visuele functies toevoegen

Wix is ​​klaar om elk type visuele inhoud op uw website te verwelkomen. Of het nu afbeeldingen, video’s, diavoorstellingen, galerijen, zelfs Instagram-feeds zijn; Wix kan het allemaal aan!

Laten we beginnen met de basis; afbeeldingen toevoegen aan uw site of de bestaande wijzigen.

Klik gewoon op een sectie met een afbeelding die u wilt vervangen en klik vervolgens in de zijbalk op Bewerken en vervangen.

vervang afbeelding

Wanneer u op die knop klikt, toont Wix u een ander paneel waar u verdere aanpassingen aan de afbeelding kunt uitvoeren.

vervang afbeelding 2

Als u de afbeelding wilt vervangen, klikt u gewoon op Vervangen knop. Je zult zien dat Wix een reeks aanbevolen afbeeldingen heeft met hetzelfde thema. Dit zijn afbeeldingen die u vrij op uw site kunt gebruiken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over copyright-problemen.

afbeeldingen om uit te kiezen

Als u uw eigen afbeelding wilt uploaden, klik dan op de + Upload media knop in de linkerbovenhoek. Nadat het uploaden is voltooid, kun je de afbeelding indien nodig aanpassen.

afbeelding wijzigen

Klik op als u klaar bent Van toepassing zijn om de afbeelding op de pagina te plaatsen.

Om andere soorten media toe te voegen, klik op de hoofdpagina Toevoegen knop in het bovenste menu en ga vervolgens in de lijst met beschikbare secties naar de gewenste categorie:

voeg visuele categorieën toe

De procedure lijkt erg op het toevoegen of vervangen van afbeeldingen. Klik gewoon op dezelfde manier in het blok en klik vervolgens op Bewerken en vervangen, en organiseer uw media dienovereenkomstig.

5) Optimaliseer uw site voor mobiele apparaten

Tegenwoordig zijn mobiele telefoons vaak de belangrijkste apparaten van mensen voor toegang tot internet. Sterker nog, meer mensen gebruiken mobiele telefoons dan desktops en laptops samen (gegevens). Wat dit in de praktijk betekent, is heel eenvoudig, je moet er absoluut voor zorgen dat je website er goed uitziet op mobiel! Als je daar niet in slaagt, gaan mensen weg en komen waarschijnlijk nooit meer terug.

Bovendien, als je toevallig een lokaal bedrijf runt, is de impact van mobiel nog groter. Verschillende zoekopdrachten bij mij in de buurt vormen een groot deel van het totale lokale verkeer op Google (gegevens), en het snel kunnen bedienen van die gebruikers is van het grootste belang als u hun bedrijf wilt verdienen.

Stel je bijvoorbeeld voor dat je de eerder genoemde massagesalon runt. Als iemand zoekt “Massage bij mij in de buurt” en uw site verschijnt maar het laadt niet op hun telefoon, dan komt die potentiële klant niet naar u toe.

Gelukkig is het eenvoudig om uw site mobiel geoptimaliseerd te maken met Wix. Klik om te beginnen op de knop voor het schakelen tussen weergaven in de bovenste balk. Deze:

overschakelen naar mobiel

Hierdoor wordt de pagina opnieuw geladen en ziet u hoe deze op mobiele apparaten wordt weergegeven.

site op mobiel

In de meeste gevallen ziet uw website er prima uit, maar u kunt enkele kleine aanpassingen doen om de belangrijkere elementen te markeren en de niet zo belangrijke te verbergen.

Het belangrijkste is dat wijzigingen die u hier aanbrengt, niet van invloed zijn op de manier waarop uw site eruitziet op uw desktop. Dit is alleen voor mobiel!

Dit is wat u kunt doen om uw site over het algemeen beter te maken op mobiel:

 • verberg afbeeldingen die niet cruciaal zijn en neem gewoon ruimte in op de mobiele weergave
 • zet je contactgegevens hoger op de pagina – mensen willen daar snel naar toe
 • markeer alleen uw belangrijkste product of dienst

Met Wix kun je hier heel veel aanpassen met betrekking tot het verbergen van verschillende elementen op de pagina, het opnieuw uitlijnen van hele secties, enzovoort. Profiteer hiervan en experimenteer.

Schakel over naar wanneer u klaar bent bureaubladweergave opnieuw. Uw wijzigingen worden automatisch opgeslagen.

6) Maak andere pagina’s

Nu we de startpagina gereed hebben, is het tijd om aan een aantal andere pagina’s te gaan werken waar de meeste websites baat bij zullen hebben. Maak in de eerste plaats:

 • een pagina Over
 • een contactpagina

We concentreren ons nu op deze twee om u de principes te laten zien van het bouwen van nieuwe pagina’s.

Over pagina

Om te beginnen, klik op de Pagina: Home knop in de linkerbovenhoek. Klik vervolgens op + Pagina toevoegen.

pagina toevoegen

Wix suggereert al enkele populaire soorten pagina’s waarin u mogelijk geïnteresseerd bent. Niet per ongeluk is de eerste suggestie in de lijst voor de pagina Over.

voorgestelde pagina's

Wix suggereert niet alleen pagina’s die u kunt bouwen, maar heeft ook een aantal vooraf gemaakte ontwerpen klaar voor elke pagina.

Om uw About-pagina klaar te krijgen, bladert u gewoon door de lijst met beschikbare paginaontwerpen en kiest u degene die u het leukst vindt.

De Wix ADI-editor laadt de interface opnieuw en laat je werken aan je nieuwe About-pagina. De ins en outs van hoe alles werkt, zijn precies hetzelfde als bij de startpagina.

Ga gewoon door met het toevoegen van alle inhoudssecties die volgens u op uw Over-pagina zouden moeten staan ​​en bewerk ze dienovereenkomstig.

Na slechts een paar minuten hier te hebben doorgebracht, zou u een behoorlijk knappe About-pagina in handen moeten hebben.

over pagina

Contactpagina

De manier waarop u een contactpagina maakt, lijkt erg op elkaar, maar de pagina bevat een aantal originele elementen. Om te beginnen, klikt u nogmaals op de Bladzijde knop en dan aan + Pagina toevoegen. Overschakelen naar Contact en kijk wat Wix voor u heeft.

kies contact

Kies een van de voorgestelde ontwerpen.

De Wix ADI-bewerkingsinterface wordt opnieuw geladen. U ziet waarschijnlijk enkele originele blokken op deze pagina versus uw pagina Over of zelfs de startpagina. Die zijn:

 • een contactformulier
 • een interactieve kaart

contactpagina

Wix moedigt u aan om beide elementen te gebruiken om het vinden van uw bedrijf voor klanten gemakkelijker te maken. Het contactformulier is volledig functioneel, wat betekent dat bezoekers het kunnen gebruiken om u rechtstreeks berichten te sturen.

⚠️ Als u geen bedrijf heeft en uw adres niet wilt delen, kunt u de kaart uitschakelen en gewoon bij het contactformulier blijven.

Andere niche-specifieke pagina’s

Op basis van de eerste antwoorden die u gaf toen u zich aanmeldde bij Wix, ziet u mogelijk andere pagina’s op uw site die vooraf zijn gemaakt door Wix.

In ons geval is er een Online boeken pagina en Afrekenen boekingen bladzijde. U kunt zien wat de situatie op uw website is door daarop te klikken Bladzijde knop opnieuw in de linkerbovenhoek.

Pagina's

Bekijk hoe die pagina’s eruit zien en werk eraan indien nodig. De principes zijn hetzelfde.

Fijnafstemming van sitenavigatie

Standaard wordt elke nieuwe pagina die u maakt automatisch aan het hoofdmenu van uw site toegevoegd.

Als u de volgorde wilt wijzigen waarin de pagina’s in het menu verschijnen, klikt u op de koptekst van uw site en vervolgens op de Bewerk knop naast MENU.

menu bewerken

U kunt pagina’s slepen en neerzetten om ze opnieuw te ordenen.

menu bewerken 2

U kunt ook handmatig menu-items toevoegen als u wilt linken naar plaatsen buiten uw website (zoals uw sociale media-profielen bijvoorbeeld).

7) Voeg een blog toe (optioneel)

Bloggen is een van de beste manieren om een ​​nieuw publiek te bereiken en van dat publiek potentiële klanten te maken. Diverse bronnenrapport dat bloggen een van de meest effectieve marketingkanalen is voor bedrijven online. Met marketeers die prioriteit geven aan bloggen, hebben ze 13x meer kans op een positieve ROI van hun online inspanningen dan degenen die dat niet doen.

Met andere woorden, als u wilt dat mensen actief naar uw site zoeken, moet u hen een reden geven om dat te doen. Bloggen kan zo’n reden zijn, op voorwaarde dat de inhoud die u publiceert van goede kwaliteit is en voldoet aan de behoeften en wensen van uw publiek.

Vanuit technisch oogpunt is het starten van een blog op Wix heel eenvoudig – je hebt alle benodigde tools al ingebouwd.

Een blog maken over Wix

Klik in het bovenste menu op de Bladzijde knop en dan aan + Pagina toevoegen. Selecteer in de lijst Blog en kies vervolgens een bloglay-out die je leuk vindt.

kies bloglay-out

De exacte lay-out die u kiest, is geheel aan u. Ze zullen allemaal geweldig werken! De Wix-editor wordt opnieuw geladen en je ziet je nieuwe blogpagina in actie:

blogpagina

U kunt deze pagina net als elke andere pagina op de site bewerken. Het belangrijkste is dat u:

 • de manier wijzigen waarop uw blogberichten op de pagina worden weergegeven,
 • de lay-out van de blog wijzigen (waar de afbeeldingen naartoe gaan, enz.)
 • wijzig wat er naast de berichten wordt weergegeven (naam van de auteur, datum, enz.)

Je kunt ook de blog beheren en nieuwe berichten schrijven.

Nieuwe blogposts schrijven

Klik op het hoofdbloggedeelte en vervolgens op Blog beheren.

blog beheren

Van daaruit kunt u bestaande berichten beheren en nieuwe maken.

blog streepje

De interface is heel gemakkelijk te gebruiken en lijkt op wat je zou zien in MS Word of Google Docs.

blog schrijven ui

Dit krijg je:

 • Geïntegreerde SEO-tools – om ervoor te zorgen dat uw berichten op Google verschijnen
 • Rich text-editor
 • Categorieën en hashtags
 • De mogelijkheid om met meerdere schrijvers te werken
 • Geweldige mobiele ervaring
 • Aangepaste HTML-ondersteuning

8) Voeg een online winkel toe (optioneel)

Dit zal op dit moment waarschijnlijk geen verrassing voor u zijn, maar u kunt vrij snel een online winkel met Wix lanceren. Bovendien wordt het een volledig functionele online winkel, die u op geen enkele manier beperkt.

 • U kunt een onbeperkt aantal producten hebben.
 • Ontvang een aangepast winkel- en wagenontwerp.
 • Verkoop fysieke en digitale producten.
 • Volg bestellingen.
 • Verzendtarieven instellen.
 • Accepteer online betalingen.
 • Verkoop via Facebook en Instagram.
 • Beheer uw verkopen onderweg met de Wix-app.

Een online winkel maken met Wix

Klik in het bovenste menu op de Bladzijde knop en dan aan + Pagina toevoegen. Selecteer in de lijst Online winkel en kies een winkelindeling die je leuk vindt.

kies winkelinrichting

Om uw winkel te beheren en producten toe te voegen, klikt u op het winkelgedeelte en vervolgens op Beheer producten.

winkel beheren

Je ziet een aparte interface verschijnen waar je producten kunt toevoegen, hun beschrijvingen kunt wijzigen, prijzen kunt instellen enzovoort.

winkel 2 beheren

Het bouwen van een succesvolle online winkel is een onderwerp voor zijn eigen afzonderlijke gids, dus we gaan hier niet verder in op de details. Het belangrijkste dat we u hier wilden laten zien, is dat het heel goed mogelijk is om een ​​e-commerce winkel met Wix te starten. Je krijgt echt alle functies die je ooit nodig zult hebben.

9) Maak kennis met het belangrijkste Wix-dashboard

We hebben voornamelijk te maken gehad met de Wix ADI en alles wat ermee kan worden bereikt, wat veel is!

Er is echter een heel apart Wix-dashboard beschikbaar. Het is bedoeld om u een bredere kijk te geven op wat er aan de hand is met uw website en alle verschillende statistieken die eraan zijn gekoppeld.

Om toegang te krijgen tot het dashboard, logt u uit en logt u opnieuw in bij Wix. Je ziet zoiets als dit:

wix streepje

Laten we per blok uitleggen wat er op deze pagina staat:

 • (een) – De primaire zijbalk waar u snel toegang heeft tot de afzonderlijke delen van uw website. Als je een blog of een online winkel hebt, zie je secties om je producten, bestellingen, blogposts of boekingen daar te beheren. Er zijn ook links naar andere tools en apps. Onderaan is er een link om je site te bewerken, waardoor je in dezelfde Wix ADI-editor terechtkomt die we eerder gebruikten.
 • (b) – Het belangrijkste configuratiescherm van uw website. Hier kunt u kiezen uit een selectie van acties die u op uw site wilt uitvoeren.
 • (c) – Aan de slag doorlopen. Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat uw site 100% klaar is om door mensen te worden gezien.
 • Verderop op de pagina zijn er ook blokken met verdere tips voor het gebruik van uw site.

Het enige gebied waar u misschien een diepere blik wilt hebben, is het Instellingen menu – toegankelijk via de hoofdzijbalk. Hier vindt u alle belangrijke instellingen van uw site, zoals de naam, algemene informatie, integraties met andere tools, betalingsopties, valuta en nog veel meer. Zelfs als je daar niets verandert, is het toch een goed idee om deze opties te bekijken en te zien wat er beschikbaar is.

instellingen

10) Voeg functionaliteit toe via Wix Apps

Als de functies die u van Wix uit de doos krijgt niet voldoende zijn, kunt u een kijkje nemen in de Wix App Market. U vindt er meer dan 200 verschillende apps om u te helpen bij het bouwen en laten groeien van uw website.

Klik op om de apps te openen Apps in de hoofdzijbalk van het Wix-dashboard.

apps

Er zijn apps voor allerlei verschillende dingen. Van marketinghulpen tot SEO, livechat, nieuwsbrieven, integratie van sociale media, pop-ups, A / B-tests, tools voor het verlaten van een winkelwagentje, contactmanagers en veel veel meer.

Apps kunnen met een paar klikken worden toegevoegd. Kies gewoon een app die je leuk vindt uit de lijst en klik op App toevoegen.

app toevoegen

Op basis van de app die u heeft geselecteerd, is mogelijk enige verdere configuratie vereist.

11) Kies een prijsplan en start uw site

In dit stadium van het proces is uw website bijna klaar. Je kunt het nu openbaar maken. Er zijn nog een paar dingen die je nodig hebt …

Om uw site te publiceren, gaat u terug naar de Wix ADI-editor (klik op de Site bewerken knop in de linkerbenedenhoek van het Wix-dashboard) en klik vervolgens op de hoofdpagina Publiceren knop:

site publiceren

Je moet kiezen of je het gratis Wix-subdomein wilt gebruiken (ziet er meestal zo uit UW GEBRUIKERSNAAM.wixsite.com/website) of koppel een aangepaste domeinnaam.

subdomein

Laten we, voordat u deze keuze maakt, het hebben over de prijzen van verschillende Wix-abonnementen, aangezien uw keuze voor een bepaald plan ook uw domeinkeuze dicteert.

Ten eerste, er is een volledig gratis abonnement met Wix beschikbaar. Als onderdeel hiervan:

 • u mag alleen het gratis Wix-subdomein gebruiken en u kunt geen aangepaste domeinnaam koppelen,
 • Wix-advertenties verschijnen op elke pagina op uw website,
 • je krijgt tot 500 MB opslag en 500 MB bandbreedte, wat niet veel is,
 • je kunt geen online winkel starten,
 • u kunt Google Analytics niet koppelen.

Als je deze beperkingen goed vindt, kun je doorgaan en die gratis subdomeinoptie kiezen in de bovenstaande schermafbeelding. In dit stadium zal uw site online zijn en klaar om bezoekers te verwelkomen. ��

Als deze beperkingen daarentegen te groot zijn, moet u upgraden naar een van de premiumplannen. Klik gewoon op een van de Upgrade knoppen zichtbaar in het dashboard.

upgrade

Kies een tariefplan dat het beste bij u past. Er zijn twee soorten abonnementen beschikbaar:

 • Dit zijn de prijzen als u een klassieke website met Wix wilt lanceren (geen online winkel of iets waarbij uw bezoekers betalen voor iets op de site):

wix-prijzen 1

 • Dit zijn de prijzen als u iets van de site wilt verkopen:

wix-prijzen 2

Zoals u kunt zien, is er veel hier, maar u hoeft niet te veel tijd te besteden aan het nemen van een beslissing. Overweeg deze vereenvoudigde sjabloon voor het kiezen van het perfecte Wix-plan voor uw site:

 • �� Wil je iets verkopen op de site? Kies de Zakelijk Basic plan voor $ 23 / maand. U krijgt alle functies voor e-commerce die u ooit nodig zult hebben.
 • �� Wil gewoon een geoptimaliseerde persoonlijke, zakelijke informatie of blogwebsite? Kies de Onbeperkt plan voor $ 17 / maand.

Waarom bevelen we aan wat in feite de goedkoopste plannen zijn? Gemakkelijk; u kunt altijd upgraden naar een duurder abonnement als u aanzienlijke beperkingen tegenkomt.

Als u voor een van de aanbevolen abonnementen kiest, krijgt u ook het eerste jaar toegang tot een gratis domeinnaam. Kies bij het kiezen van de domeinnaam voor iets dat gemakkelijk te onthouden is en past bij uw bedrijf / merk.

Zodra u upgradet naar een van deze premiumplannen en het aankoopproces voltooit, is uw site officieel online en klaar voor zaken! ����

Gedaan!

Proficiat! Je hebt net geleerd hoe je een functionele website op Wix bouwt, en je hebt het allemaal zelf gedaan.

Zoals je kunt zien, is Wix ongelooflijk krachtig en capabel op het gebied van doe-het-zelf-websites. Het is ongelooflijk hoe je tegenwoordig in je eentje een professionele website kunt bouwen!

Als je vragen hebt, aarzel dan niet om ze in de reacties te plaatsen.

Bekijk onze andere handleidingen voor meer informatie over het promoten en laten groeien van uw nieuwe website:

 • 5 eenvoudige manieren om websiteverkeer te vergroten
 • 33 manieren om inkomsten te genereren met een website
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me