Ulasan Kualo


15 Ulasan Keseluruhan

AVG. PENILAIAN PENGGUNA LUAR BIASA

ciri-ciri

Sokongan

Persembahan

Harga

Jualan kilat Hostinger

Harga, Rancangan & Ciri Kualo – 2020

Ciri-ciri Utama

  • Jaminan Masa Masa 99.9%
  • Pembina Laman Web Percuma
  • Pemasang Aplikasi Web Softaculous
  • Guru Sokongan 24/7 yang berdedikasi
  • Sijil SSL percuma
  • Sandaran Akaun 30 Hari
  • Jaminan Pulangan Wang 60 Hari
  • Promosi Kualo- DISKAUN 90%

Rancangan Hosting Berkongsi

Nama PelanOSRuangLebar jalurPanelBilangan Laman webHarga
SOLOLinux10GBCPANELSATURs.279
MEMULAKANLinux30GBCPANELTANPA HADRs.489
PRESTASILinux50GBCPANELTANPA HADRs.699
Lihat perbandingan Shared Hosting

Pelan Hosting Dedikasi

Nama PelanOSRuangCPURamTerasHarga
DS1 TerurusLinux2x 1TBIntel Xeon E3-1230v316GB3.3GHzRs.13818
DS2 TerurusLinux2x 2TBIntel Xeon E3-1270v532GB3.6GHzRs.13818
DS3 TerurusLinux2x 240GB2x Intel Xeon E5-2630v232GB2.6GHzRs.13818
DS4 TerurusLinux2x 960GB2x Intel Xeon E5-2630v364GB2.4GHzRs.13818
KASTAM TerurusLinuxTanpa hadTanpa hadN / ARs.13818
DS1 Tidak TerurusLinux2x 1TBIntel Xeon E3-1230v316GB3.3GHzRs.6909
DS2 Tidak TerurusLinux2x 2TBIntel Xeon E3-1270v532GB3.6GHzRs.6909
DS3 Tidak TerurusLinux2x 240GB2x Intel Xeon E5-2630v232GB2.6GHzRs.6909
DS4 Tidak TerurusLinux2x 960GB2x Intel Xeon E5-2630v364GB2.4GHzRs.6909
KASTAM Tidak TerurusLinuxTanpa hadTanpa hadN / ARs.6909
Lihat perbandingan Dedicated Hosting

Pelan Hosting Awan

Nama PelanOSRuangCPURamLebar jalurHarga
XS TerurusLinux20GB1GB5TBRs.2 094
Terurus KECILLinux40GB2GB5TBRs.5 901
MEDIUM DiuruskanLinux70GB4GB5TBRs.8 685
BESAR DiuruskanLinux90GB8GB5TBRs.11 477
XL TerurusLinux140GB16GB5TBRs.15 663
XS Tidak TerurusLinux20GB1GB5TBRs.705
KECIL Tidak TerurusLinux40GB2GB5TBRs.2 101
MEDIUM Tidak TerurusLinux70GB4GB5TBRs.3 496
BESAR Tidak TerurusLinux90GB8GB5TBRs.6 288
XL Tidak TerurusLinux140GB16GB5TBRs.10 474
Lihat perbandingan Cloud Hosting

Pelan Pengehosan Penjual Semula

Nama PelanOSRuangLebar jalurPanelBilangan LamanHarga
MIKROLinux20GBCPANEL10Rs.69
PEMULALinux100GBCPANEL100Rs.69
PROLinuxTanpa hadCPANEL200Rs.69
Lihat perbandingan Reseller Hosting

Gambaran Keseluruhan Syarikat

Kualo adalah penyedia hosting web teratas yang unggul dalam kualiti perkhidmatan dan jumlah laman web yang dihoskan di pelayannya. Kualo’pelayan adalah rumah kepada sejumlah 30000 laman web. Dan mereka juga dinilai sangat tinggi oleh pelanggan mereka di mana sahaja di internet. Di antara banyak faktor lain yang membezakan Kualo daripada hos web lain, perkhidmatan pelanggan yang sangat efisien adalah faktor yang sangat terkenal.

Dengan pengalaman lebih dari 19 tahun dalam pasaran hosting web setelah ditubuhkan pada tahun 2000 sebagai penyedia hosting web reseller, Kualo telah mengambil langkah besar untuk menjadi salah satu penyedia hosting web yang paling terkenal. Oleh itu, Kualo adalah veteran sejati dalam menyediakan perkhidmatan terkemuka yang boleh dipercayai dan mesra poket.

Kualo mengaku menjalankan perniagaan dengan minat untuk laman web. Oleh kerana anda tidak dapat menilai buku dari sampulnya, anda tidak dapat memutuskan sama ada host web cukup baik untuk laman web anda atau tidak, hanya dengan melihat gambaran keseluruhannya. Untuk mempermudah anda, izinkan kami memberi anda gambaran mendalam mengenai perkhidmatan dan ciri Kualo Web Hosting.

Ciri-ciri Kualo

Perkhidmatan pelanggan 24/7/365

Seperti disebutkan sebelumnya, Kualo terpisah dari penyedia hosting web lain ketika datang ke layanan pelanggan mereka. Pasukan pakar ini telah menetapkan standard baru dalam memberikan sokongan pelanggan yang luar biasa sepanjang tahun, sepanjang tahun. Bar telah dinaikkan tinggi oleh Kualo ketika membantu pelanggan dengan pertanyaan, proses penyiapan atau tugas lain yang memerlukan bantuan pakar. Pelanggan boleh menggunakan kemudahan sembang langsung yang ditawarkan oleh Kualo dan juga mendapatkan bantuan on-call untuk jenis hosting yang maju.

Jaminan Masa Masa 99.9%

Kualo dilengkapi dengan jaminan uptime 99.9%, yang bukan merupakan industri terbaik, tetapi memandangkan Kualo boleh dipercayai, ini boleh diterima. Peratusan ini hanya 45 minit dalam sebulan. Jaminan masa kerja dari Kualo cukup rata-rata dan tidak pecah, tetapi tidak seharusnya menimbulkan masalah prestasi drastik.

Jaminan Pulangan Wang 60 Hari

Kualo berjanji akan mengembalikan wang yang anda bayar untuk perkhidmatan mereka, kerana tidak memberi anda perkhidmatan tepat yang dijamin. Anda boleh meminta bayaran balik dalam tempoh 60 hari pertama sebagai pelanggan Kualo jika anda tidak berpuas hati dengan perkhidmatan yang diberikan oleh Kualo. Semua caj hosting anda akan dikembalikan oleh Kualo. Tetapi anda tidak diberi jaminan pengembalian wang untuk perkhidmatan seperti pendaftaran, pemindahan, dan pembaharuan nama Domain, perkhidmatan keselamatan SiteLock.

Jaminan Pembekuan Harga

Dengan Kualo’Dengan ciri Bebas Harga, anda dijamin harga yang anda bayar untuk hosting tetap berterusan, selagi anda memilih untuk tetap menjadi pelanggan mereka. Jaminan ini berlaku untuk hosting web, Cloud VPS Hosting, dan Dedicated Server. Tetapi ciri ini hanya berlaku untuk senarai harga biasa mereka. Itu tidak berlaku untuk potongan harga yang mungkin anda dapat pada saat membeli hosting dari Kualo.

100% Hijau Bertenaga

Kualo’pusat data dikuasakan oleh 100% tenaga yang boleh digunakan semula, menjadikan perkhidmatan mereka 100% hijau. Kualo telah berjaya memberi perhatian untuk memastikan bahawa perkhidmatan mereka tidak menimbulkan bahaya kepada alam sekitar. Mereka menggunakan prinsip reka bentuk yang cekap tenaga untuk memastikan bahawa sudut perkhidmatan mereka tidak menjadi sumber pelepasan karbon yang lain. Menggunakan perkhidmatan Kualo juga dapat membuat kesedaran eko anda berpuas hati.

Pemindahan laman web dan e-mel percuma

Sekiranya anda telah memutuskan untuk memberi Kualo’Dengan mengadakan hosting, anda boleh memindahkan laman web anda dari host lain ke pelayan Kualo secara percuma. Proses ini bukan sahaja percuma tetapi juga bebas dari Kualo’pasukan sokongan pakar sentiasa bersedia membantu anda. Anda juga boleh memindahkan semua alamat e-mel anda dari pelayan lain ke Kualo’tanpa membebankan wang anda.

SSL percuma

Kualo adalah salah satu penyedia hosting web yang sangat sedikit yang menyediakan Sijil SSL percuma langsung dari rancangan asas. Dalam kes sebilangan besar penyedia hosting web yang popular, anda perlu memilih rancangan lanjutan untuk mendapatkan sijil SSL percuma. Dan mendapatkan sijil SSL percuma semestinya sangat baik memandangkan betapa penting dan mahalnya sijil SSL.

Pemasang Aplikasi Percuma

Sekiranya laman web anda berjalan pada aplikasi CMS, kemungkinan besar anda akhirnya akan berusaha mendapatkan aplikasi tersebut untuk menjalankan laman web anda. Tetapi itu menang’sekiranya anda memilih Kualo Hosting. Anda mendapat pemasang Aplikasi Percuma yang digabungkan dengan rancangan hosting mereka, dari mana anda dapat memuat turun aplikasi yang anda perlukan untuk menjalankan laman web anda.

Domain Percuma dengan Pelan Tahunan

Membeli hosting web dari Kualo dengan hosting yang ditagih setiap tahun mempunyai faedahnya. Anda bukan sahaja mendapatkan rancangan dengan harga yang lebih rendah tetapi juga mendapatkan nama domain percuma setelah memilih rancangan tahunan. Nama domain jauh lebih mahal bergantung pada sambungan yang anda pilih, tetapi Kualo telah melangkah lebih jauh dan memberikannya secara percuma dengan rancangan tahunan mereka. Domain percuma bukan domain peringkat rendah yang lebih murah. Kualo menawarkan Domain Tingkat Atas seperti .com, .net, org, dll secara percuma.

Alat Pengurus Sandaran

Pengguna dapat mengatur dan menguruskan sandaran mereka menggunakan alat Backup Manager yang disertakan dengan Kualo Hosting. Sekiranya pengguna bersedia mendapatkan cadangan lanjutan, mereka dapat memilih perkhidmatan berbayar yang disebut, Code Guard. CodeGuard menawarkan sandaran, pemantauan dan pemulihan fail berasaskan awan.

Perkhidmatan Kualo

Sebaik sahaja anda melawat Kualo’di laman web, anda akan melihat barisan perkhidmatan yang luar biasa yang ditawarkan oleh Kualo. Kualo’perkhidmatan dan penawaran merangkumi domain, laman web, hosting web, pelayan khusus, VPS, hosting E-mel dan banyak lagi. Kualo’laman web mempunyai Shared Hosting yang menjadi tumpuannya. Ini tidak bermaksud bahawa mereka hanya khusus dalam menyediakan hosting bersama. Pengkhususan lain tidak ketinggalan oleh Kualo.

Hosting Berkongsi

Seperti yang disebutkan sebelumnya, Kualo adalah juara dalam hal Shared Hosting. Sebenarnya, Kualo membuat nama untuk dirinya sendiri dengan menyediakan hosting bersama kos rendah yang boleh dipercayai dan yang boleh bergantung pada mana. Shared Hosting dikelaskan kepada 3 pakej berbeza, iaitu Solo, Startup, dan Performance. Dan harganya bermula dari Rs. 279, naik sehingga Rs.699. Pelan Solo sesuai untuk lebih banyak jenis laman web blog dan dua yang berikutnya adalah rancangan yang lebih maju yang bertujuan untuk Permulaan dan laman web berskala besar.

Anda mendapat perkhidmatan e-mel yang boleh dipercayai dan bebas spam dan sekumpulan pakar di perkhidmatan anda sepanjang masa sepanjang tahun. Anda mendapat panel kawalan cPanel dengan hosting bersama dari Kualo.

Hosting Perniagaan

Sekiranya laman web anda menginginkan lebih daripada apa yang biasanya ditawarkan dalam Shared Hosting, anda mesti menggunakan Business hosting. Kualo menawarkan hosting perniagaan super pantas yang tinggi pada kebolehpercayaan dan keselamatan. Sekiranya anda mahukan kehebatan hosting khusus tetapi anda merasakan bayaran yang lebih tinggi daripada yang anda perlukan, ini adalah hosting khusus untuk anda. Kerana Kualo’hosting perniagaan separa berdedikasi dan anda akan mendapat kebebasan dan prestasi pelayan khusus dengan harga yang jauh lebih murah. Dengan potongan hingga 50% pada bulan pertama’Dengan bayaran, anda boleh memanfaatkan Kualo Business Hosting dengan harga mulai Rs. 699.

Pelan ini sesuai untuk laman web yang memerlukan lebih banyak jus dan selalu lapar untuk mendapatkan lebih banyak. Laman web anda yang sibuk dan menuntut tidak akan pernah habis dengan rancangan ini yang direka bentuk untuk kelajuan secepat mungkin dan kebolehpercayaan yang tinggi.

Sandaran diambil sekali dalam setiap 4 jam dan memberi anda pilihan untuk memulihkan sendiri fail, pangkalan data dan akaun e-mel terus dari panel kawalan. Pelayan dikuasakan oleh LiteSpeed, menghasilkan prestasi yang tidak dapat ditandingi.

Cloud VPS

Salah satu persembahan yang menonjol dalam barisan panjang Kualo’perkhidmatan Cloud VPS. Kualo menawarkan VPS awan yang cepat, sangat berskala dan berdasarkan permintaan. Anda boleh memilih dari cPanel cloud VPS, Cloud Managed Fully VPS dan Unmanaged cloud VPS. Cloud VPS yang tidak dikendalikan adalah yang paling murah dengan harga bermula dari Rs. 705 sebulan. Anda boleh meletakkan keperluan anda dan memanfaatkan pelayan tersuai juga dengan spesifikasi pilihan anda. Ini sememangnya bermanfaat apabila anda mengetahui keperluan anda dan tidak’Saya mahu kehabisan sumber atau don’Saya mahu membayar untuk apa yang anda tidak’memerlukan.

Sama seperti jenis hosting lain dari Kualo, Cloud VPS juga disokong oleh sokongan pelanggan yang tiada tandingannya, pemindahan laman web percuma dan banyak lagi.

Pelayan Dedicated

Kekuatan mentah logam telanjang memisahkan Kualo’pelayan khusus dari yang lain dan ini adalah jenis hosting yang mesti anda pilih untuk laman web anda yang kehausan. Kualo’pelayan berdedikasi sangat sesuai untuk prestasi yang melampau dan anda boleh memanfaatkan kekuatan cPanel dan WHM dengan sebaik mungkin.

Anda mendapat semua ciri yang tersedia dengan semua pakej yang ditawarkan oleh Kualo, seperti sokongan yang sangat mesra, pemindahan laman web percuma, jaminan hadiah percuma bersama dengan pemindahan data 5TB, penapisan spam bawaan, dan jaminan penggantian perkakasan.

Hosting Penjual Semula

Kualo juga menawarkan hosting reseller dalam pakej menarik bermula dari Rs.69 (bulan pertama). Anda boleh memilih dari 3 pakej iaitu, micro, starter, pro. Kualo’hosting reseller adalah pilihan yang ideal untuk pereka web dan pengusaha, di mana hosting dapat dijual kepada pelanggan di bawah jenama anda dengan harga pilihan anda. Dengan hosting reseller, anda dapat menjana pendapatan tetap dengan menjenamakannya dan mencipta nama untuk diri anda sendiri.

Jenis hosting ini memerlukan penyelenggaraan yang rendah kerana anda selalu dapat menyelesaikan masalah yang dihadapi oleh pelanggan anda, dengan bantuan Kualo’pasukan sokongan yang sentiasa bersedia. Sama seperti jenis hosting lain yang ditawarkan oleh Kualo, hosting reseller juga dilengkapi dengan jaminan wang dikembalikan 60 hari, jaminan uptime 99.9%, dan anda boleh memanfaatkan perkhidmatan tersebut tanpa sebarang kunci, yang membolehkan anda meninggalkan bila-bila masa anda merasa.

Kesimpulannya

Dengan senarai panjang perkhidmatan yang ditawarkan, Kualo mempunyai pakej yang ditawarkan untuk semua orang dengan keperluan hosting web. Ini, bersama dengan banyak ciri lain menentukan seberapa cepat Kualo berkembang menjadi syarikat arus perdana, memberikan pelbagai tawaran dengan harga yang sangat kompetitif. Sementara Kualo’perkhidmatan tidak akan mendapat sepuluh sepuluh, pasukan pakar mereka menebusnya. Oleh itu, Kualo’perkhidmatan pasti bernilai untuk mencuba.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me