11 najboljših videoposnetkov za začetnike WordPress-a z 6 odličnih spletnih mest

Kot novi bloger je razumljivo, da bi se zgrozili, če bi se naučili krmariti po WordPressu. Izbira namestitve, teme in vtičnikov, navigacija na nadzorni plošči in vse druge podrobnosti WordPressa so zavezane, da se bo vaša glava vrtela.

Toda WordPress orodja za uspeh vas čakajo! Obstajajo številna brezplačna in plačana video središča, ki vam bodo pomagala, da se z WordPressom takoj dobro poznate. Če želite odpraviti težave zaradi spoznavanja WordPressa, si oglejte videoposnetke za začetnike programa WordPress in dodatne vire spodaj. Potopimo se noter!

Osnove WordPress-a z dovoljenjem za WordPress.tv

Eden izmed najboljših spletnih virov za učenje osnov WordPress je WordPress.tv. Po njihovih besedah ​​je to “vizualni vir za vse stvari WordPress.” Sprva usmerjen k veteranskim uporabnikom WordPress-a, ima WordPress.tv vedno več knjižnice vadnic za začetnike. Tu je nekaj videoposnetkov, s katerimi boste morda želeli začeti:

Vaš WordPress profil

Znotraj nadzorne plošče WordPress lahko nastavite nastavitve uporabniškega profila. Nastavitve, ki jih izberete, določajo, kako je vaš profil videti v vaših objavah in na straneh. Vaša stran s profilom je razdeljena na pet razdelkov: osebne možnosti, ime, kontaktne informacije, o sebi in upravljanje računa. V tem videoposnetku so pojasnjene podrobnosti vsakega odseka.

Splošne nastavitve za WordPress

Splošne nastavitve se slišijo široko, vendar ima ta stran na nadzorni plošči WordPress nekaj zelo specifičnih nastavitev. Skupaj je ducat nastavitev, ena od njih vključuje določanje uporabniškega dostopa. Na tej strani lahko določite, ali se lahko kdo registrira kot uporabnik na vašem spletnem mestu in če je odgovor pritrdilen, katera vloga bo samodejno dodeljena. Predlagam vam, da posvetite posebno pozornost razlagi o novih uporabnikih, da bi zagotovili varno spletno mesto.

WordPress Permalinks

Nastavitve stalne povezave določajo, kako se vaši URL-ji prikazujejo v spletnih brskalnikih. Vaš naslov ali URL strani lahko vsebuje ime ali objavo ali kategorijo strani, kategorijo ali oznako. Vključi lahko tudi mesec, dan in celo sekundo, ko je bila objava objavljena. Na splošno je struktura stalne povezave WordPress za vaše spletno mesto v veliki meri odvisna od funkcije vašega spletnega mesta.

Dokončne WordPress Training Plus teme in vtičniki iz Lynde

Video vadnice Lynda.com WordPress

Lynda.com je spletni vir, ki je zdaj v lasti LinkedIna. Ponuja izobraževalne videoposnetke o temah, kot so tehnologija, ustvarjalnost in poslovanje.

Na spletno mesto je bilo naloženih več video tečajev WordPress in se pogosto posodabljajo. Celotni tečaji so na voljo za doplačilo, vendar predogled lahko ponudi hitro rešitev za pereča vprašanja v programu WordPress. Tu je nekaj videov, na katere morate biti pozorni:

WordPress: osnovni trening

Po ogledu Dobrodošli video delček, ne pozabite klikniti na Spoznavanje WordPressa povezava do konca Osnovni trening predogled Pripovedovalec pojasni in dodaja to aplikacijo za spletno objavljanje na enega najbolj informativnih načinov, kar sem jih kdaj slišal, razloženo.

Spoznali boste tudi, kako WordPress v bistvu deluje, kako ustvarjati objave in oblikovati besedilo brez zadržkov, kako ravnati z medijskimi datotekami, vlogo strani in drugo. Za ogled brezplačne vsebine boste morali preskočiti, vendar ponujajo brezplačno preskusno različico, če si želite ogledati vseh 5 ur in 14 minut tega tečaja.

Začnite s temo: Dvajset trinajst

Celoten video tečaj je viden brez članstva. Včasih pomaga, da preprosto postavite temo po nastavitvi spletnega mesta WordPress. Ko namestite WordPress, je običajno že vnaprej aktivirana privzeta tema, ki jo je pripravljeno prilagoditi. Tema približno ustreza letu, v katerem je bil nameščen vaš sistem za upravljanje vsebin.

Ta video zajema eno takšno temo, dvajset trinajst, ki je izšla leta 2013, vendar je še vedno odlična možnost. Če ste pravkar ustvarili svoje spletno mesto WordPress, bo tema dvajset petnajst aktivna, vendar je ta videoposnetek Lynde še vedno dobra referenčna točka za učenje, kako določiti, katere teme in funkcije teme bi najbolje ustrezale vašim potrebam.

WordPress Vtičniki: SEO

Pridobitev vsaj temeljnega razumevanja SEO je bistvenega pomena za vsakega lastnika spletnega mesta. Ta videoposnetek govori o dveh vtičnikih SEO, s pomočjo katerih lahko optimizirate svoje spletno mesto.

Vtičniki pomagajo pri SEO optimizaciji s pomočjo meta oznak, naslovov objav in strani, ključnih izrazov, meta opisov ter slikovnih oznak in opisov. Kot v prvem videoposnetku Lynda.com, ki smo ga obravnavali, boste tudi za ogled celotnega tečaja potrebovali brezplačno preizkusno različico ali polno članstvo.

Še več WordPress video vadnic in virov

WP101.com Video vadnice

V zadnjih sedmih letih je bil WP101.com vir za WordPress za novince in razvijalce. Začetniki WordPress se naučijo osnov s kratkimi, informativnimi videoposnetki, medtem ko razvijalci te vire uporabljajo za izobraževanje svojih strank.

Osnovni videoposnetki za začetek uporabe programa WordPress ponujajo podrobne (še kratke) preglede posamezne teme. Toda na voljo je celotna knjižnica z učitelji, ki zajema dodatne teme, kot je nadzorna plošča WordPress, upravljanje komentarjev in celo implementacija vtičnika Yoast SEO.

WPExplorer TV

Ne pozabimo tudi na televizor WPExplorer. Trudili smo se ustvariti koristne vodnike, ki jim lahko sledite, ko se učite uporabljati WordPress. Nekatere naše vadnice zajemajo vtičnike, kot je Visual Composer, ali preproste načine, kako omogočiti možnost pisave v urejevalniku WYSIWYG, vendar spremljajte (in se prepričajte, da ste naročeni), ko so objavljeni naši novi videoposnetki!

Vadnica za pretrgane povezave na ShoutMeLoud.com

Še en vir video tutorial za začetnike WordPressa je ShoutMeLoud. Njihovo spletno mesto in blog pokriva več tem, da bi lahko svoj blog sprožil, toda en video, ki je izstopal zame, je bil Kako uporabljati vtičnik za preverjeno prekinjeno povezavo WordPress (2m 58s). Zadnja stvar, ki jo želite, je, da se prekinjene povezave pojavijo na vašem spletnem mestu. Ta video prikazuje, kako učinkovito uporabljati vtičnik Broken Link Checker, tako da iskalniki vedo, da lahko zaupajo vašemu spletnemu mestu.

Navodila za WPChick Beaver Builder

TheWPChick vodi blogerka Kim Doyal. Ponuja veliko nasvetov za blogerje, ki ustvarjajo vse oblike vsebine: besedilo, video, epizode podcasta in drugo. Njeni videoposnetki na Vtičnik Beaver Builder (17m 36s) in Vtičnik Shortcodes Ultimate (12m 52s) sta dve vrhunski demonstraciji. Ti videoposnetki in še več so odličen kraj za vsakega začetnika programa WordPress!


Če vas jezi WordPress, vam ni treba iskati alternativnih sistemov za upravljanje vsebine. Obstaja veliko videoposnetkov za začetnike WordPress-a, s katerimi si lahko sledimo. Nekaj ​​minut na dan lahko porabite za gledanje video vadnic, ki jasno razlagajo, kako sestaviti in upravljati svoje spletno mesto.

Začnete lahko z bolj osnovnimi vadnicami, kot so tiste, ki jih najdete na WordPress.tv, Lynda.com in WP101.com, nato pa nadaljujete na spletna mesta, kot sta TheWPChick in ShoutMeLoud.com.

Kako se izobraževati o WordPressu? Ali se zavedate koristnih video vadnic, ki jih tukaj ne omenjate? Radi bi, da jih delite z nami spodaj!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me