5 preprostih korakov za ustvarjanje avtorjevega spletnega mesta in prodajo več knjig z WordPressom

Preprosti koraki za ustvarjanje avtorjevega spletnega mesta in prodajo več knjig z WordPressom

Z Amazonovimi Kindle Direct Publishing Ponujajoč brezplačen način za samostojno izdajo knjig, narašča število avtorjev, ki jih bodo pripravili sami. Medtem ko je založniški del lažji kot kdajkoli prej, marketinška plat stvari predstavlja vse bolj zapleten izziv. Ker se več avtorjev zavzema za prodajo knjig, je težko izstopati iz množice.

Eden od načinov za povečanje izpostavljenosti in povezovanje z več potencialnimi bralci je ustvarjanje lastnega avtorskega spletnega mesta. To vam ne ponuja le možnosti za širitev dosega, ampak vam daje tudi možnosti za večji zaslužek na prodaji od knjig in drugih izdelkov.

Ta vodnik po korakih vam bo pokazal, kako preprosto je zgraditi platformo na WordPressu, da predstavite svoje knjige, zaslužite dodaten dohodkovni partner in z bloganjem pritegnete nove bralce. Začnimo!

1. korak: Izberite svojo platformo

WordPress.org, samoodstojen WordPress

Ko gre za vzpostavitev novega spletnega mesta, so na voljo različne platforme. Priporočamo uporabo samostojnih gostiteljev WordPress zaradi sorazmerne enostavnosti uporabe in visoke stopnje prilagodljivosti. Za dejansko gostovanje vašega spletnega mesta je ponudnik, kot je Bluehost, poceni možnost s cenovnimi stopnjami, ki poskrbijo za vse uporabnike.

Če želite nastaviti svoje spletno mesto, preprosto izberite možnost cene Bluehost, ki ustreza vašim potrebam, in nato namestite WordPress prek en klik možnost najdena v vašem računu. Če se zataknete, ponujajo različne podporne kanale, ki vam bodo pomagali voditi vse korake – tudi če ste popolni začetnik.

2. korak: Prilagodite oblikovanje in funkcionalnost spletnega mesta

Ko imate nameščen WordPress, je čas, da začnete prilagajati svoje spletno mesto. Ena prvih odločitev je izbira teme WordPress. Preprosto povedano, tema narekuje celoten videz vašega spletnega mesta, tako da je to velika odločitev. Na izbiro boste razvajeni, saj so na voljo vse brezplačne in vrhunske WordPress teme, ki ustrezajo vašim potrebam.

En primer odlične brezplačne teme za avtorje je naša lastna tematska blogerska različica Zero Free Responsive. Ta čista in minimalistična tema vam omogoča, da prikažete čudovite vizualne slike, hkrati pa opozorite na svoje pisno delo:

Tema Zero Free.

Iščete nekaj z več možnostmi? Tema Total WordPress je izstopajoča večnamenska tema, ki je popolnoma združena s priljubljenim ustvarjalcem strani povlečevanja in spuščanja strani Visual Composer, tako da lahko ustvarite poljubno postavitev strani po meri. Poleg tega ima tema vgrajenih več možnosti v programu WordPress Customizer, ki vam daje moč za spreminjanje barv, postavitev, pisav in še več v celotni temi.

Skupaj, večnamenska WordPress tema za Infoprenuers

Ko izberete temo, jo lahko prilagodite z možnostmi, ki jih najdete v nastavitvah teme. Vsaka tema ponuja nekaj drugačnega, čeprav vam večina omogoča prilagoditev barv, pisav in ozadja. Če nimate kreativnega upogiba, je najbolje, da so stvari na začetku preproste in upoštevajte nekaj osnovnih pravil.

Poleg tega boste želeli namestiti nekaj dodatkov, imenovanih vtičniki, da izboljšate osnovno funkcionalnost programa WordPress. Medtem ko nekateri niso potrebni, so drugi nujno potrebni – in tisoče jih je mogoče najti brezplačno na spletni strani WordPress.org imenik vtičnikov. Na primer, lahko na svoji domači strani prikažete več naslovnic knjig z uporabo Drsnik WD vtičnik ali predstavite ocene knjige s pluginom, kot so dobre ocene za WordPress.

Končno boste želeli dodati svoje slike. Medtem ko primere premium lahko najdemo na spletnih mestih, kot so Shutterstock, mnogi brezplačni Creative Commons z licenco slike najdete na spletnih mestih, kot so Pixabay.

3. korak: Ustvarite in objavite ključne strani

Medtem ko obstajajo nekatere bistvene strani, ki jih vsako spletno mesto potrebuje, najpomembnejše na svojem spletnem mestu predstavljajo strani About in Books – zato si vzemite čas za izdelavo biografije in predstavitev ovitkov in opisov knjig. Razmislite tudi o dodajanju kontaktnega obrazca prek vtičnika, kot je Kontaktni obrazec 7. Tako boste bralcem, recenzentom in založnikom omogočili preprost način, da stopijo v stik z vami. Ko boste pripravljeni, boste želeli strani shraniti ali objaviti.

Poleg tega na te strani ne pozabite dodati gumbov za skupno rabo v družabnih omrežjih, da jih oboževalci lahko delijo z drugimi. Jetpack je odličen vtičnik s solidno možnostjo skupne rabe, medtem ko SumoMe ponuja tudi nabor možnosti za skupno rabo.

4. korak: Dodajte odlično vsebino

Eden od načinov, kako pritegniti bralce, je posodobiti vaše spletno mesto s svežo vsebino v obliki spletnega dnevnika ali novice. Ni nujno, da so dnevno ali celo tedensko, vendar lahko z občasnimi posodobitvami obdržite obstoječe obiskovalce in pritegnete tudi nove. Avtorji, kot so Anthony Horowitz, Bernard Cornwell in Carolyn Jewel, vsi dobro poznajo vrednost dobro vzdrževanega bloga.

Novice Anthonyja Horowitza

Blog Anthonyja Horowitza redno posodabljamo.

Če se sprašujete, kakšno vrsto vsebine bi morali vključiti, je ključno, da jo prilagodite svojim trenutnim in bodočim bralcem. Lahko objavljate odlomke o knjigah, objavljate novice, profile znakov ali celo knjige.

Če želite vzpostaviti še tesnejšo povezavo s svojimi bralci, razmislite o nastavitvi glasila, s katerim lahko naročnikom pošljete novice o izdajah, podpisovanjih in promocijah. Storitve, kot so MailChimp in AWeber vam pomagajo ustvariti in upravljati vaš e-poštni seznam prek vašega spletnega mesta.

5. korak: Potegnite promet

Zdaj imate postavljeno spletno mesto, čas je, da pritegnete obiskovalce. Obstaja toliko načinov za povečanje prometa na vašo spletno stran, da je tema zaslužna za svojo knjigo! Vendar pa je nekaj ključnih načinov, kako priti do tega:

  1. Družbeni mediji: Če imate račune v socialnih medijih, začnite objavljati povezave do svojega spletnega mesta in prosite svoje sledilce, naj jih delijo z drugimi.
  2. Objave gostov: Vprašajte po objavi gostov na spletnih mestih, za katera mislite, da jih bodo morda obiskali vaši potencialni bralci, vendar poskrbite, da lahko na koncu objave dodate svojo povezavo do spletnega mesta.
  3. Optimizacija iskalnih mehanizmov (SEO): Optimizirajte svojo vsebino tako, da se bo dobro uvrstila v iskalnike.

Ugotavljamo, da je na temo napisano toliko, da ena objava ni dovolj. Glede na to, ko ste izčrpali vse možnosti za zaslužek v prometu, si oglejte naš članek z več nasveti za usmerjanje prometa na svoje WordPress spletno mesto.

6. korak: Unovčite svoje spletno mesto

Glavni cilj vašega spletnega mesta je seveda doseči nove bralce in na koncu prodati več knjig. Povečanje prodaje pa ni edini način, da s svojim avtorskim spletnim mestom profitirate. Pridruženo trženje je lahko enostavno vključeno v vašo strategijo zaslužka in lahko postane zelo dobičkonosno – še posebej, če dosežete visoko raven prometa.

Eno najbolj očitnih partnerskih partnerstev je Amazon Associates. Ko jih odobrite, lahko zahtevate povezave za svoje knjige in jih nato vstavite na svojo stran Knjige in kjer koli drugje, ki so omenjene na vašem spletnem mestu..

Med iskanjem lahko najdete tudi druge partnerske programe, ki ustrezajo vsebini vašega spletnega mesta. Na voljo bodo besedilne povezave, ki jih lahko postavite na svoje spletno mesto, ali pa slike, ki jih lahko vstavite v objave, strani ali področja gradnikov.


Medtem ko objavljanje lastnega dela nikoli ni bilo lažje, je poskus trženja knjig še vedno izziv. Ker se toliko avtorjev zavzema za bralstvo, je težko izstopati in se povezati s potencialnimi oboževalci.

S pomočjo teh šestih korakov lahko ustvarite avtorsko spletno mesto, ki vas poveže z bralci, vam pomaga prodati več knjig in vam nudi priložnost za dodaten dodatek. Zapišimo:

  1. Izberite svojo platformo.
  2. Prilagodite oblikovanje in funkcionalnost spletnega mesta.
  3. Ustvari svoje statične strani.
  4. Dodajte veliko vsebino.
  5. Privabite promet na svoje spletno mesto.
  6. Unovčite svoje spletno mesto.

Imate svoje nasvete za izdelavo avtorskega spletnega mesta? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me