6 načinov za gradnjo in rast seznama e-pošte z WordPressom

6 načinov za gradnjo in rast seznama e-pošte z WordPressom

Seznam e-poštnih sporočil ni le način za pospešitev občinstva, lahko je neprecenljivo orodje za poslovanje. Seveda je to dober način, da se ljudje vrnete po več. Lahko pa tudi počasi, vztrajno gradite zaupanje potrošnikov, tako da brezplačno zagotovite vrednost. Nato lahko to spremenite v prodajo ali stranko naprej po cesti. Najboljši del je, da lahko celoten postopek precej avtomatizirate. Samo rasti morate in sestavite e-poštni seznam.

Če še nimate ponudnika e-poštnega marketinga, si oglejte MailChimp, SendinBlue ali MailPoet – vsi ponujajo brezplačne načrte za sezname manjših velikosti.

1. V stransko vrstico vstavite obrazec

Obrazec stranske vrstice

Seveda je kodo obrazca enostavno kopirati ali vstaviti vtičnik, tako da lahko hitro samo nadaljujete, se usedete, sprostite in opazujete, kako raste seznam … kajne? No, ne ravno. Če bi to storili, bi verjetno imeli grozljiv menjalni tečaj. Skoraj nihče od vaših obiskovalcev se ne bi prijavil. Najprej morate v nekaj kratkih izvodih sporočiti, zakaj se je dobro prijaviti. (Vedno lahko posnemate obrazce za prijavo, zaradi katerih ste v preteklosti oddali svojo e-pošto, vendar se prepričajte, da je v istem glasu kot ostalo na vašem spletnem mestu.)

Skupna strategija potegne stvari še dlje, je, da dodamo malo posladkanega lonca. E-knjiga, delovni zvezek, video tečaj ali celo brezplačna preizkusna različica izdelka. Te stvari se pogosto uporabljajo za oblikovanje seznama svinčeni magnet. Nekaj, kar spodbuja več ljudi, da zapustijo svojo e-pošto.

Na to strategijo prisegajo na tone blogerjev in tržnikov, saj ste verjetno opazili, če ste v preteklih letih obiskali nekaj (ali veliko) spletnih dnevnikov. Vendar se nekateri držijo, da ponujajo svoje glasilo kot edini razlog, da se prijavijo in zberejo samo e-poštna sporočila ljudi, ki so resnično zainteresirani, da se v prihodnosti držijo in preberejo nekaj novic.

2. Dodajte obrazec za prijavo po objavah

Seveda lahko ročno prilepite kodo za obrazec po vsaki posamezni objavi, ki jo napišete, ali pa uporabite preprost vtičnik, da preprosto oblikujete in umestite lepo oblikovane obrazce pod svoje objave in strani. Odličen optin je WPForms – ki se brez težav integrira s MailChimp, AWeber, Monitorjem oglaševalskih akcij, GetResponse, Constant Contact, Drip in Zapier. Samo namestite, ustvarite obrazec za glasilo po meri in nato vstavite na strani. Ponovno je treba vložiti malo dela v izdelavo kopije, ki ustreza glasu in značaju vašega spletnega mesta.

3. Na svojem spletnem mestu naj bodo drsni ali pojavni obrazci

Obrazec za optimizacijo z drsnim ali skočnim oknom

Če uporabljate MailChimp, imajo dejansko drsni generator, ki ga lahko uporabite za ustvarjanje strani in preprosto kodo prilepite v del header.php izbrane teme, da jo uporabite na svojem spletnem mestu (lahko uporabite vtičnik, kot je Glava in podnožje če želite dodati to kodo, če se vam zdi neprijetno urejanje datotek teme.)

Če ne, obstaja nekaj odličnih vtičnikov WordPress (z večjo funkcionalnostjo in vnaprej oblikovanimi temami), ki so več kot pripravljeni za nalogo. Bloom in SumoMe sta dve odlični možnosti. Lahko pa uporabite tudi samostojno programsko opremo za generiranje svinca, ki deluje na primer MailOptin, OptinMonster ali naš osebni favorit Optimonk.

Tako MailOptin kot OptinMonster sta plačani možnosti, vendar ponujata veliko funkcionalnosti, vključno z / b testiranjem, enostavno prebavljivo analitiko in enostavno izdelavo optin form form. Oba sta vredna naložbe. Bloom je tudi plačan, vendar po mojem mnenju ne nudi enake prilagodljivosti. Če želite dobiti ustvarjalca seznama SumoMe, se morate prijaviti za SumoMe. Prosto lahko poskusite in dobite dostop tudi do številnih drugih marketinških orodij (odličen primer svinčevega magneta pri delu).

4. Naj bo domača stran namenska (ali pol-namenska) ciljna stran.

Ciljna stran

Številni večji blogerji in lastniki malih podjetij vedo, da je zbiranje e-poštnih sporočil tako pomemben del njihovega poslovanja, da svoje domače strani namenijo zbiranju potencialnih strank. Včasih to pomeni ustvarjanje popolne ciljne strani z zelo diskretno možnostjo izhoda, kot je »Nadaljuj na mojem blogu«. Drugič osredotočijo območje nad pregibom, vidno območje, ki se najprej naloži v brskalnik, pri zbiranju e-poštnih sporočil, tako da domača stran postane nekakšna pol-ciljna stran.

Če greste s prvo možnostjo, lahko za ustvarjanje ciljne strani uporabite ustvarjalca ciljne strani, kot je Thrive, in ga preprosto nastavite kot kazalo svojega spletnega mesta. Drugi pristop s pol-ciljno stranjo se morda zdi težko ustvariti, vendar ne samo, da obstajajo teme, ki so temu pristopu popolnoma posvečene (npr. Landing by Themify), ampak lahko preprosto ustvarite čudovito funkcionalno stran z ustvarjalcem strani ali temo, kot je Skupaj.

Problem z metodami, ki sem jih omenil do zdaj, je, da se vsi zanašajo na dejavnik, ki ga je v kratkem času veliko težje izboljšati., prometa. Če nimate veliko ljudi, ki obiščejo vaše spletno mesto, seveda ne boste imeli veliko ljudi, ki bi se prijavili na vaše novice ali tečaj. To lahko storite, tudi če še niste popolnoma zagnali svojega spletnega mesta, tako da uporabite vtičnik, ki kmalu prihaja. Zato se naslednji načini osredotočajo na naročnike prometa in e-pošte.

5. Pristani gostinsko pošto in pošlji promet na ciljno stran.

Objava gostov

Objava gostov je preprosto objava, ki jo napišete in objavite na nekem drugem blogu ali spletnem mestu. Če ste že vzpostavili odnos z drugimi blogerji / lastniki podjetij v svoji niši, lahko pridete do njih in predstavite ideje, za katere menite, da bi bile dobre za njihovo občinstvo (če ne, zgradite odnose z ljudmi v vašem prostoru).

Ne pozabite nadaljevanje. To je stvar, ki me je v preteklosti že nekajkrat spravila pred vrata, preprosto e-poštno sporočilo približno teden dni po prvem. Naj bo vljuden in preprost, svoj predlog hitro povzame.

Čeprav lahko kratkoročno deluje izključno zaradi glasnosti, odsvetujem pristop “neželena pošta in moli”, kjer preprosto pošljete po pošti množico ljudi na podlagi predloge, saj lahko zažge mostove, kjer bi jih sicer lahko imeli zgradila odličen odnos.

Za optimalne rezultate izberite bloge, ki so neposredno ali posredno (na primer objava gostov o hitrih in učinkovitih vadbah na blogu o zdravi prehrani), povezani s temami, ki se jih lotite na svojem spletnem mestu. Nato vložite nekaj truda v raziskovanje, kakšna vsebina se zdi najbolj odmevna pri občinstvu. To se razlikuje od bloga do bloga. Nekateri kraji imajo občinstvo, ki ljubi liste, drugi ljubijo globoke osebne zgodbe o preizkušnjah, napakah in končno o uspehu.

Nato se lahko odločite, ali jih pošljete na običajno ciljno stran ali pa morda celo pretečete kilometrino in jih pošljete na ciljno stran, ki je 100% prilagojena za to občinstvo. Napisano v njihovem jeziku in jim morda ponuja ekskluzivno ponudbo ali ponudbo skupaj z običajnim “svinčenim magnetom”.

Odlična stvar te strategije je, da je ponovljiva. Na istem spletnem mestu lahko celo večkrat objavljate goste. Če to storite pravilno, aka si resnično vzemite čas in trud, da ustvarite del, ki si ga je vredno zapomniti (in ga deliti), bo tudi pomagal izboljšati odnos z osebo, ki vam omogoča, da si sposodite njen oder.

6. Sodelujte z nekom (naredite skupno podjetje)

skupno delo-skupinsko delo

Če se spopadate s prometom, a že imate kakovostno e-knjigo / tečaj / izdelek, v katerega verjamete, lahko poskusite zaposliti pomoč drugih ljudi. Blogerjem lahko ponudite ekskluzivne ponudbe za svoje občinstvo, na primer priložnost, da brezplačno dobite svojo knjigo / tečaj.

Če je vaša vsebina kakovostna in ste že vzpostavili nekaj poročevalcev z nekaj vplivi v vašem prostoru, je to lahko veliko lažje, kot si morda mislite. Spet odsvetujem pristop „neželene pošte in moli“. In še enkrat, ne pozabite nadaljevati.

Sklepni nasveti za rast vašega seznama e-pošte

Medtem ko je prvi korak k ustvarjanju občinstva in pretvarjanju članov tega občinstva v kupce, je seveda promet, na prvem mestu so obiskovalci, drugi korak pa je, da se še naprej vračajo. Če se ne vrnejo, bodo le naključne osebe, ki so enkrat stopile na vaše spletno mesto. Če pa se pridružijo vašemu glasilu, vas bodo počasi spoznali in kaj počnete. Če pa že prihajate v promet, uporabite katero koli ali kombinirajte metodo 1-4. Če pa se še vedno trudite, da bi ljudje obiskali vaše spletno mesto, potem si prizadevajte za 5-6.

Ali vodite glasilo, e-poštni tečaj ali katero koli drugo obliko e-poštnega seznama? Radi bi slišali nekaj vaših nasvetov (in prepričan sem, da bi to storili tudi drugi bralci) – na primer, kako ste sprva razvili svoj seznam e-poštnih sporočil ali kako vztrajate, da se ljudje naročajo?