9 najboljših tečajev WordPress za začetnike

Najboljši tečaji WordPress za začetnike

WordPress je izjemen sistem za upravljanje vsebin (CMS), zato je na spletu na voljo toliko dobrih tečajev za WordPress. Je dovolj zmogljiv in prilagodljiv, da lahko ustvarite skoraj vsak spletni dnevnik ali spletno mesto, ki si ga lahko zamislite. Vendar se vam lahko na prvi pogled zdi, da je obsežen svet WordPressa zastrašujoč in morda ne veste, kako naj se naučite vseh njegovih in drugih izidov.

Na srečo uspeva WordPress skupnost in tam je veliko ljudi, ki so vam pripravljeni pomagati pri učenju vrvi. Hitro iskanje z Googlom razkrije na tisoče člankov in vaj, skupaj z namenskimi kanali YouTube, kot so WPCrafter, Tyler Moore, in WPBeginner. Ti viri so fantastični, toda pogosto boste našli najboljši način za napredek, če se udeležite bolj strukturiranega tečaja.

Zato bomo v tem članku priporočili nekaj resnično odličnih spletnih tečajev WordPress za začetnike. Vsak je zasnovan z novimi uporabniki v mislih in vas bo oborožil z znanjem, ki ga potrebujete za začetek ustvarjanja lastnih spletnih mest. Začnimo!

1. WordPress usposabljanje akademije Yoast

WordPress Training by Yoast

Obiščite vas, da začnete →

Čas za dokončanje: 3 ure
Cena: Brezplačni tečaji za začetnike (199 USD / leto za vključitev SEO usposabljanja, 499 USD / let za dostop do vseh trenutnih in prihajajočih tečajev)

Želite hitro začeti z WordPressom? Kdo se je bolje učiti od enega najbolj znanih imen v panogi. Yoast Academy ponuja 4 brezplačne tečaje za pokrivanje osnov. Prvič, WordPress za začetnike vas popelje skozi korake za začetek (namestitev, teme, vtičniki, varnost itd.). Nato vam bodo videoposnetki na bloku in klasični urejevalnik pomagali izbrati, ki je najbolj primeren za vas. In končno, brezplačni tečaj WordPress SEO za začetnike vam bo pomagal usmeriti v pravo smer, da se začnete uvrščati v rezultate iskanja.

Poleg teh brezplačnih tečajev Yoast ponuja dva vrhunska paketa, ki sta odličen vir za začetnike kot tudi uveljavljene WordPress uporabnike. To je vaša priložnost, da od strokovnjaka # 1 za WordPress SEO dobite ekskluzivne nasvete za SEO. Če imate na voljo čas in proračun, je to velika naložba v prihodnost vašega spletnega mesta.

Prednosti

 • 4 hitri, enostavni in brezplačni videoposnetki za prebavo videoposnetkov, da začnete z osnovami.
 • Možnosti za nadgradnjo za dostop do vrhunskih SEO tečajev, ki jih preprosto ne boste našli nikjer drugje.
 • Ko končate tečaje, ki jih dodate na svoje spletno mesto ali nadaljujete, imate certifikat Yoast in značko.

Slabosti

 • Ker so samo 4 tečaji, se ne boste spuščali v nobene teme, kot so e-trgovina, glasila itd.
 • Vrhunski tečaji SEO so dragi (čeprav kot že omenjeno, bi jih osebno smatral kot naložbo).

2. Radost WP: WordPress usposabljanje

Radost WP: WordPress usposabljanje

Za začetek obiščite Joy of WP →

Čas za dokončanje: 5 ur 30 minut (WP A do Z je približno 4,5 ure, medtem ko How do WordPress pride čez približno 1 uro)
Cena: Prost

Bud v Joy of WP je sestavil ne eno, ampak dve koristni seriji tečajev WordPress, da začnete na svoji poti. Ti, ki jih je enostavno spremljati, skupaj z vodniki pokrivajo Uvod, povezave, teme, vtičniki, bloganje, gostovanje, Gutenberg in še nekaj dodatnih dodatkov (v razdelku Potpourri). Če dokončate videoposnetke, ste prepričani, da se boste dobro osredotočili na osnove WordPressa.

Prednosti

 • Obe seriji sta popolnoma brezplačni (čeprav boste morda morali, da se za ogled nekaterih videoposnetkov prijavite za brezplačen račun).
 • Vsak videoposnetek podrobno obravnava določeno temo, tako da, če se želite naučiti le “Dodajanje predstavnosti v glavo”, lahko preskočite naprej in si ogledate samo en video.

Slabosti

 • Če gledate oboje, je ta serija malo na dolgi strani. Za dokončanje vseh videoposnetkov boste morali izrezati popoldne ali še bolje cel dan.
 • Obstaja nekaj videoposnetkov, ki jih lahko preskočite, saj so zelo specifični (predvsem v razdelku o vtičnikih).

3. WordPress hitri tečaj za WP vajenec

WordPress hitri tečaj za WP vajenec

Za začetek obiščite WPApprentice →

Čas za dokončanje: Eno uro
Cena: Brezplačen (doživljenjski dostop do WordPress Essentials za 47 USD ali do vseh njihovih tečajev za 147 USD)

Ta prvi tečaj je hitra in enostavna vadnica, namenjena absolutnim začetnikom. Tečaj za hitri začetek programa WordPress se osredotoča na osnove: kako najti spletnega gostitelja, namestiti WordPress, uporabiti nadzorno ploščo in začeti ustvarjati vsebino. Pojasnjene so vse osrednje funkcije platforme, kot so teme, vtičniki in pripomočki. Ko boste končali z ogledom teh desetih videoposnetkov, boste pripravljeni začeti z ustanovitvijo svojega prvega spletnega mesta.

Prednosti

 • Tečaj je kratek in brezplačen, zato s preizkušanjem ne tvegate ničesar.
 • Ostaja na uvodni ravni, kot nalašč za tiste, ki platforme nikoli niso uporabljali.
 • Dobili boste splošni pregled vseh osnovnih funkcij WordPress-a.

Slabosti

 • Dejstvo, da je tečaj tako kratek, je lahko tudi slabost – ni prostora za poglobljena pojasnila.
 • Zajete so samo teme začetne ravni. Če želite ustvariti karkoli drugega kot preprosto spletno mesto, boste verjetno potrebovali dodatne informacije.

4. Izpolnite WordPress usposabljanje za začetnike pri Udemyju

Popolno WordPress usposabljanje za začetnike pri Udemyju

Za začetek obiščite Udemy →

Čas za dokončanje: 4 ure
Cena: 19,99 USD

Popolno usposabljanje za WordPress za začetnike je trenutno malo nižje od 20 dolarjev in je razmeroma obsežno. Kot vsak dober tečaj za WordPress, tudi ta članek iz Udemyja pokriva osnove postavitve spletnega mesta ali bloga. Osredotoča se tudi na širšo sliko, pojasni celoten okvir platforme in kako deluje. Bližnji konec je nekaj razpravljanja z uporabo SEO izboljšati vidnost in uvrstitev spletnega mesta.

Prednosti

 • Veliko tem je zajetih v samo nekaj urah.
 • Tečaj vključuje navodila po korakih za postavitev in delovanje spletnega mesta.
 • V programu WordPress je potreben konceptualni pristop, ki vas nauči, kako in zakaj stvari delujejo, ne pa le dajati navodila.
 • Večina razlag je preprostih in za začetnike prijazna.

Slabosti

 • Nekaj ​​kasnejšega gradiva je dokaj napredno in zajema kompleksne teme, kot je ustvarjanje lastnih tem (pravično, to lahko vidite kot profesionalce!).
 • Tečaj je nekoliko starejši. Čeprav večina podatkov še vedno velja, je nekaj stvari zastarelo.

5. WordPress 101: Osnove WP101

WordPress 101: Osnove WP101

Za začetek obiščite WP101 →

Čas za dokončanje: 90 minut
Cena: $ 19 / yr (prvih 7 videoposnetkov je brezplačnih – torej lahko začnete za 0 USD)

Včasih brezplačni tečaj ne zagotavlja vsega, kar iščete, in ste pripravljeni plačati za nekaj bolj profesionalnega. WordPress 101: Osnove prihaja s ceno, vendar ponuja več možnosti za podporo in ogled kot zgornji tečaji. Prav tako uspe zajeti vse osnove – teme, vtičnike, nastavitev spletnega mesta – kot tudi nekaj bolj naprednega gradiva o nastavitvah in prilagoditvi spletnega mesta. Razpršeni po 20 videoposnetkih so številni koristni nasveti za začetnike WordPressa.

Prednosti

 • Tečaj je bolj dostopen kot večina. Zaprt je in obstaja možnost španskega jezika.
 • Ko kupite tečaj (ali naročnino), dobite dostop do foruma, kjer lahko postavite vprašanja in dobite podporo.
 • Ko opravite tečaj za začetnike, je tečaj za srednje stopnje brezplačen.

Slabosti

 • Ko ni na prodaj, je tečaj glede na kratko dolžino nekoliko drag.
 • Predvideva, da že imate nastavljeno WordPress, zato ne pokriva, kako gostiti in namestiti platformo.

6. Bodite svoj lastni šef WordPress tečaj s strani BitDegree

Bodite vaš lastni šef WordPress tečaj by BitDegree

Za začetek obiščite BitDegree.org →

Čas za dokončanje: 75 minut
Cena: 34,99 USD

Želite izvedeti, kako zagnati lastno spletno stran? In kako zaslužiti iz tega? In ga sčasoma obvladujete? Enostavno – kratka in natančna vadba serije Be Your Own Boss je za vas. BitDegree je opravil odlično delo, saj je sestavil hiter in enostaven vodnik, ki razloži vse osnove za zagon lastnega spletnega mesta z WordPressom. Poleg tega tečaj zajema ključne nasvete in veščine za izboljšanje vašega podjetja, trženja, pasivnega dohodka in (seveda), da postanete svoj šef. Vse, kar potrebujete, je dostop do interneta in lahko bi imeli vse znanje, ki ga potrebujete za zagon lastnega spletnega mesta do konca odmora za kosilo.

Prednosti

 • Ustvaril razvijalec programske opreme in aplikacij Alex Genadinik.
 • Ta hitri 75-minutni tečaj se enostavno prilega vsakemu urniku.
 • Koristne in neposredne vadnice zajemajo ključne točke ustvarjanja spletnega mesta, tako da lahko spletno mesto zgradite v enem dnevu.
 • Tisti, ki so novi v panogi, so koristni dodani nasveti za vodenje vašega spletnega mesta kot podjetja.

Slabosti

 • Tečaj bi lahko bolj pokrival poslovno stran, vendar lahko to vadbo spremljate z Tečaj monetizacije BitDegree (trenutno le 9,99 USD).
 • Po istih poteh kot zadnja točka je ta tečaj pregleden, tako da se ne poglablja v nobeno temo, da bi lahko vse pomembne točke prilagodil kompaktnemu 75-minutnemu urniku.

7. Različni tečaji za WordPress na Lynda.com

Različni tečaji za WordPress na Lynda.com

Za začetek obiščite Lynda.com →

Čas za dokončanje: Odvisno od tečaja, večina pa je dolga približno 2 uri
Cena: En mesec brezplačno, nato pa se naročnina na Lynda.com začne pri 24,99 USD na mesec

Mogoče že veste malo o WordPressu ali ustvarjanju spletnega mesta na splošno, in menite, da bo nekaj zgornjih tečajev preprosto za vaše potrebe. Ali pa vam je morda samo všeč ideja, da se lahko učite s svojim tempom, namesto da bi vas vodili skozi strukturiran sklop lekcij. Lynda.com je spletno mesto, kjer lahko vsakdo naloži svoje tečaje WordPress, kar pomeni, da obstaja veliko razpoložljivih informacij Najdete tečaje o nastavitvi WordPress-a, osnove ustvarjanja spletnega mesta, uporabo tem in vtičnikov, posebne nasvete in trike ter bolj napredne teme.

Prednosti

 • Dobite dostop do številnih vsebin za precej nizko ceno.
 • Mogoče je najti tečaje, usmerjene posebej na tisto, kar se poskušate naučiti.
 • Ko se boste počutili pripravljene, bodo določeni tečaji zagotovili bolj napredne informacije in tehnike.
 • Lynda.com je bolj samo-usmerjena platforma – po potrebi lahko skačete s tečaja na tečaj.

Slabosti

 • Uporaba tovrstnega spletnega mesta ni tako enostavna kot učenje skozi en sam tečaj. Za iskanje informacij, ki jih potrebujete, boste morali nekaj iskati.
 • Kakovost tečajev je raznolika, saj ima vsak drugačnega ustvarjalca.

8. Začetek WordPress-a s strani Treehouse

Začetek WordPress by Treehouse

Za začetek obiščite Treehouse →

Čas za dokončanje: 3 ure, začnite do konca
Cena: Naročnina na Treehouse se začne pri 25 USD na mesec (na voljo je tudi sedemdnevna brezplačna preizkusna različica)

Ta tečaj zajema bistve, na primer, kaj je WordPress, kako namestiti WordPress lokalno za testiranje, osnove (vsebina, mediji, prilagajanje in več), uporabniške vloge in selitev iz lokalnega v živo. Razdeljen je na enostavne upravljalne odseke, razen v oddelku z osnovami programa WordPress, ki je približno 1/2 celotnega časa tečaja (vendar brez skrbi – kadar koli lahko preprosto ustavite). Odlična možnost je, da začnete popoldne.

Prednosti

 • Na splošno je zelo enostavno slediti.
 • Preprosti navodila po korakih vas vodijo skozi ključne vidike WordPressa.

Slabosti

 • V lokalni namestitvi se stvari precej hitro premaknejo, zato boste morda morali znova poslušati.
 • Gradimo na zadnji točki – poglavje o selitvi na vaše spletno mesto v živo je malo hiter.

9. Razvoj WordPress-a s strani Treehouse-a

WordPress razvoj podjetja Treehouse

Za začetek obiščite Treehouse →

Čas za dokončanje: 27 ur za celoten tečaj, 2 uri za pokrivanje gradiva za začetnike
Cena: Naročnina na Treehouse se začne pri 25 USD na mesec (na voljo je tudi sedemdnevna brezplačna preizkusna različica)

Težko bi našli bolj temeljit potek kot WordPress razvoj. Celotna skladba zajema skoraj vse, kar se vam zdi, povezano z WordPressom. Od začetne vsebine je zelo jasno – nalaganje WordPress-a in izdelava prvega spletnega mesta – do vmesnega in naprednega gradiva, na primer delo s vtičniki in prilagajanje kode.

Prednosti

 • Obstaja tona vsebine, organizirana na preprost način za sledenje.
 • Navodila po korakih vas vodijo skozi izdelavo spletnega mesta WordPress.
 • Celoten začetek tega tečaja ponuja precej jasno sliko, kaj lahko WordPress naredi in kako deluje.

Slabosti

 • Ko pridete mimo prvih nekaj videoposnetkov, je bolj napreden kot drugi tečaji programa WordPress na tem seznamu.
 • Nekateri videoposnetki predvidevajo predhodno tehnično znanje, zlasti pozneje v posnetku.

Če še nikoli niste uporabljali WordPressa, vas lahko skrbi, da nimate izkušenj ali tehničnega znanja, potrebnega za učinkovito uporabo platforme. Vendar pa njegova izjemna skupnost in široka paleta WordPress tečajev in vaj omogočajo zelo dostopnost za vse, ki so pripravljeni vložiti malo časa za učenje.

Ti tečaji za WordPress vam bodo pomagali razumeti in začeti uporabljati osnove v nobenem trenutku. A morda smo pogrešali dobro. Ali poznate še kakšne čudovite vire za učenje o WordPressu? O njih bi radi slišali v spodnjem razdelku s komentarji!