bbPress Forumi za WordPress: Hitri vodnik

bbPress Forumi za WordPress: Hitri vodnik

Razpravni forumi obstajajo že skoraj tako dolgo kot internet. Še preden je svetovni splet postal priljubljen, so ljudje izmenjevali informacije in razpravljali o tem s pomočjo sistemov oglasnih plošč terminalskega strežnika. Pravzaprav so se moje prve izkušnje z internetom v letu 1998 vrtele po klepetalnicah in forumih za razprave o AOL (fant, ali se v tiste dneve halksona nostalgično ozrem nazaj).

Sodobni diskusijski forum ohranja osnovno idejo o zdaj zelo uveljavljenem konceptu – izmenjava informacij in razpravljanje o temah -, vendar se je razvil v lahkoten vtičnik za WordPress, ki ga je mogoče namestiti v nekaj minutah.

Govorim o bbPressu – the WordPress forumska programska oprema, ki so jo izdelali prav fantje, ki so sami ustvarili WordPress. V tej objavi bom natančno razložil, kaj je bbPress, zakaj ga morda potrebujete, in pokazal, kako ga namestiti.

Zakaj potrebujete bbPress

Skupaj WordPress tema & bbPress

Nabor funkcij bbPress ni nikjer tako obsežen kot namenska programska oprema foruma, kot je phpBB ali vBulletin, torej zakaj ga uporabljati? Za to obstaja nekaj prepričljivih razlogov.

 1. Je lahka. Programska oprema foruma je tradicionalno napihnjena, polna varnostnih lukenj in resničen odtok na vašem strežniku. Najnovejša različica bbPress-a (v2.5.13) je preprosta za uporabo in odprtokodna različica – tako da lahko vtičnik po potrebi prilagodite.
 2. Popolnoma je integriran z WordPressom. Ta prednost presega enostavnost namestitve. bbPress izkorišča sistem upravljanja uporabnikov WordPress in ima dostop do obsežnega skladišča vtičnikov WordPress, kjer najdete dostojno število posebnih bbPress združljivih vtičnikov. Ena od teh je BuddyPress, predloga za socialno omrežje, ki temelji na WordPressu, ki dejansko uporablja bbPress za napajanje svojih forumov.
 3. Prilagoditev je enostavna. bbPress ima edinstveno prednost pred drugo programsko opremo za forum, ko gre za prilagajanje stilov za vaš forum. Ker je narejeno za WordPress, obstaja veliko neverjetnih tem (kot je tema WordPress Total), zasnovanih posebej za bbPress, zato je sprememba videza foruma tako enostavna kot sprememba teme.

Če želite ustanoviti tradicionalno oglasno desko ali novo socialno omrežje, potem bbPress najbrž ni za vas (čeprav preverite BuddyPress kot osnovo za slednje!)

Če pa želite obstoječemu blogu ali podpornemu območju za svoje stranke dodati element skupnosti, boste težko pritisnili, da bi našli nekaj boljšega kot bbPress.

Kaj je bbPress?

Vsak lastnik spletnega mesta mora razumeti, kaj se dogaja v svojih vtičnikih. bbPress so preprosto tri vrste objav po meri, nekatere predloge postavitve, sistem kratkih kod, nekaj pripomočkov in koda CSS. Zato se imenuje lahek!

Vrste objav po meri

Tri vrste objav po meri so:

 1. Forumi: ki vsebuje vsak razpravljalni forum, ki ga ustvarite, kar omogoča oblikovanje hierarhije forumov
 2. Teme: ki vsebuje vsako nit za razpravo (naslov in uvodno objavo)
 3. Odgovori: ki vsebuje vsak posamezen odgovor na neko temo

Postavitve

Predloge standardne postavitve so primerne za večino primerov. Na primer, postavitev tem bo prikazala seznam tem z naslednjimi informacijami:

 • Ime teme
 • Kdo je začel temo in na katerem forumu so jo začeli
 • Število ljudi, ki sodelujejo v pogovoru (glasovi)
 • Število odgovorov na temo
 • (In morda) Kako dolgo je bil zadnji odgovor in kdo ga je poslal

bbPress Teme strani

Različne elemente lahko oblikujete s CSS, da boste bolje ustrezali svojemu spletnemu dnevniku, če pa želite spremeniti strukturo, se boste morali ujemati s PHP ali kupiti temo, kot je Total, ki ponuja vgrajene možnosti oblikovanja po meri.

Kratke kode in pripomočki

bbPress omogoča preprosto prikazovanje različnih elementov foruma, kjer koli želite, skozi niz kratkih kod in pripomočkov. To je pravzaprav neverjetno močna funkcija, ki vam omogoča, da upoštevate uporabnost in odziven dizajn.

Na primer, lahko ustvarite stran z najnovejšimi temami z izbiro najbolj priljubljenih objav, označenih na vaši stranski vrstici, tako da uporabite samo eno kratko kodo in en pripomoček. Če se odločite, da imate raje bolj tradicionalno postavitev foruma s seznamom kategorij, lahko stvari preusmerite v nekaj minutah.

Če želite občutiti prožnost, si oglejte kodeks in si oglejte vseh 19 bbPress bližnjice.

Vključeni pripomočki so:

 • Seznam forumov
 • Zadnji odgovori
 • Nedavne teme
 • Seznam ogledov tem
 • Iskanje
 • Widget za prijavo
 • Statistika

Pripomoček za prijavo je še posebej koristen, saj obiskovalcem prikazuje obrazec za prijavo in povezavo v profilu za prijavljene uporabnike..

Namestitev

Če bi se odločili za bbPress, namestitev ne bi mogla biti enostavnejša.

Namestite bbPress prek direktorija WordPress

Preprosto poiščite bbPress v imeniku vtičnikov WordPress, pritisnite na namestitev in končajte (ali če želite vtičnik uporabiti kot osnovo za razvoj ali pa si samo pobližje ogledate, lahko kopijo prenesete iz Repozitorij vtičnikov WordPress).

bbPress forumi za WordPress

Namestite bbPress prek WordPress teme

Vaša druga možnost je, da namestite vtičnik prek svoje WordPress teme (če ponuja možnost). Na primer, tema Total WordPress ni samo popolnoma združljiva z bbPressom, ampak vključuje že pripravljen in preprost uvoz bbPress demo.

Namestite skupno bbPress predstavitev

Preprosto pojdite na Themeforest in kupite Total (eno najbolj ocenjenih in najbolj priljubljenih tem povlečenih in spuščenih WordPress v spletu), jo namestite in aktivirajte, nato pa pojdite na Tematska plošča> Demo uvoznik (Opomba: to je edinstveno za Total, večina tem pa ne bo vsebovala te super in enostavne funkcije).

Od tod poiščite »bbpress« in nato za začetek kliknite predstavitev.

Namestite vtičnik bbPress

Ko kliknete Skupno, vas bo pozval, da namestite vse potrebne vtičnike, ki v tem primeru vključujejo bbPress. Preprosto kliknite vsak vtičnik, da ga namestite in aktivirate.

Uvozi skupno vsebino bbPress

S tem storjenim Total vam ponuja možnost, da določite, katere dele predstavitve želite uvoziti. Za demonstracijo Total bbPress preverite, ali so v vseh poljih za vzorčne podatke XML, slike, nastavitve tem za prilagajanje tem in pripomočke nastavljene tako, da bo vaše spletno mesto videti enako kot predstavitev v živo.

Skupaj bbPress Demo uvoz je dokončan

Ko je uvoz dokončan, boste videli sporočilo, kot je zgoraj. To pomeni, da sta vsebina vzorca in bbPress pripravljeni!

Osnovna nastavitev bbPress

Ko je bbPress nameščen in aktiven, boste v skrbniškem meniju opazili tri nove vrste objav po meri in stran bbPress v meniju z nastavitvami..

Preden se potopite in ustvarite forum svojih sanj, preživite nekaj časa v meniju z nastavitvami. Pomaknite se na Nastavitve> Forumi.

bbPress Nastavitve neželene pošte

Zlasti boste želeli spremeniti nastavitve neželene pošte, vključno z:

 • Črpalka: najmanjše dovoljeno število sekund med novimi odgovori istega uporabnika
 • Dovoli anonimno objavo: To onemogočite, če želite, da se uporabnik registrira za račun, da objavi temo ali odgovor

Ko to storite, je dobro, da začnete oblikovati oblikovanje številnih vzorčnih forumov, tem in odgovorov (po možnosti iz več različnih uporabniških računov). Z navideznimi podatki boste verjetno opazili stvari, ki jih je treba popraviti s CSS-om, zlasti na mobilnih napravah. Srečno za vas, če ste se odločili uporabiti demo vzorčni prikaz skupne tematike, ki ste ga pripravljeni za prehod na prilagoditve!

Prilagajanje bbPressa

Če želite prilagoditi bbPress, morate resnično biti razvijalec … ali uporabiti enega od naslednjih načinov prevare, da prilagodite oblikovanje foruma, ne da bi vedeli, kako kodirati.

Možnost 1: Uporabite nastavitve teme

Najprej, če ste se odločili za uporabo teme, ki ponuja dodane možnosti bbPress, najprej poiščite tam. Pomaknite se na Videz> Prilagodi za urejanje možnosti.

bbPress Live Customizer Options

Natančneje pod bbPress v razdelku (na primer v razdelku Skupaj), da izberete privzeto postavitev strani za forume, teme in uporabniške strani. Po tem uporabite nastavitve pod Tipografija za pisave po meri in pod Splošne možnosti teme za poudarjene barve, Naslov naslova strani izbire, Obrazci stajling, Povezave in gumbi prilagoditve in več, da se dizajn ujema z vašo blagovno znamko.

Možnost 2: Uporabite vtičnik za urejevalnik CSS v živo

Če slučajno vaša tema ne ponuja nobenih možnosti za oblikovanje ali preprosto ne tistih, ki jih iščete, boste morda želeli razmisliti o vtičniku za urejevalnik CSS v živo. Ti vtičniki vam omogočajo, da elemente svojega spletnega mesta usmerite, kliknete in uredite z uporabo preprostih možnosti za oblikovanje (koda ni potrebna). Tu sta naša dva favorita:

 • Rumeni svinčnik: Ta vtičnik je eden izmed naših najljubših. Preprosto namestite in kliknite »Začnimo«, da začnete prilagajati svoje spletno mesto! Želite izvedeti več? V našem celotnem priročniku za uporabnik rumenega svinčnika si oglejte, kako deluje vtičnik in katere so vključene funkcije.
 • CSShero: Podobno kot prejšnji vtičnik tudi CSShero ponuja zelo enostaven vmesnik za točkanje in klik za urejanje slogov, barv, pisav, razmika in še več. Oglejte si, kako ta vtičnik deluje v našem vodiču za CSShero za prilagajanje WordPress-a.

Priporočljivi dodatki za bbPress dodatke

Kot smo že omenili, je bbPress enostavno razširiti z velikim številom vtičnikov. Tukaj je nekaj, za katere menimo, da bi morda radi razmislili, da bi svojim forumom dodali več funkcij in možnosti.

Končni član bbPress dodatek

Dodajte možnosti za enostavno prijavo uporabnikov, napredne profile in celo članstvo s pluginom Ultimate Member. Ta razširljiva možnost se popolnoma integrira z bbPressom, tako da lahko svojim forumom ponudite več užitka.

Več o končnem članu →

bbp Style Pack

Želite dodati nekaj osnovnih možnosti za oblikovanje foruma bbPress? Poskusite bbp Style Pack. Ta brezplačni vtičnik doda možnosti za prilagajanje stilov, povezav, funkcij zaslona in še več.

Več o bbp Style Pack →

bbPress Obvesti (brez neželene pošte)

Ta vtičnik uporabnikom pošlje obvestilo po e-pošti, ko so objavljene nove teme in / ali odgovori. Koristno je, če upravljate forum za podporo in potrebujete določeno osebo, da na primer odgovori na vprašanja na določenem forumu.

Več o bbPress Obvesti →

Orodja GD bbPress

Eden izmed bolj obsežnih bbPress vtičnikov, ki so na voljo, dodaja podporo za BBCode, podpise uporabnikov, dodatne poglede po meri, navedbe odgovorov in nekaj dodatnih skrbniških funkcij.

Več o orodjih GC bbPress →

Najboljša rešitev na forumu?

Je lahka, hitra in enostavna za namestitev, toda ali je bbPress najboljša rešitev za forum za vaš blog o WordPressu? Obstaja le en način, kako ugotoviti – zgrabiti kopijo, jo namestiti na svoje spletno mesto in začeti eksperimentirati!

Zdaj je čas, da dobite povratne informacije. Ste uporabnik bbPress? Ali menite, da je bbPress najboljša rešitev za forum za uporabnike WordPressa ali imate raje alternativno rešitev? Kakšna je vaša izkušnja z dodajanjem elementa skupnosti v svoj spletni dnevnik?

Prosimo, da nam odgovorite na zgornja vprašanja v spodnjih razdelkih s komentarji. Če imate še kakšne pripombe ali vprašanja, prosimo, odpustite!