Hitri vodnik za posodobitev WordPressa – Zakaj in kako posodobiti

Hitri vodnik za posodobitev WordPressa - Zakaj in kako posodobiti

Vsi vemo, da je WordPress priljubljen sistem za upravljanje vsebin, ki uporablja odprtokodno programsko opremo za pomoč uporabnikom pri lažji vzpostavitvi spletnih dnevnikov in spletnih mest. Kot vsaka druga programska oprema se tudi redno posodablja, da bi bil v koraku z naraščajočimi potrebami uporabnikov. Ekipa v WordPressu nenehno posodablja glavne funkcije WordPressa, prav tako redno odpravlja napake in sprošča varnostne posodobitve. Če želite ohraniti svojo WordPress spletno stran v najboljši opremi, morate te spremembe izvesti tudi v namestitvi WordPress-a.

Ta objava je hiter vodnik za posodobitev WordPress-a. Pojasnili bomo natančno, zakaj in kaj morate redno posodabljati. Začnimo!

Zakaj bi morali posodobiti WordPress?

Obstaja veliko razlogov, zakaj bi morali redno posodabljati WordPress.

1. Nove lastnosti: Če želite v popravljeno različico WordPress vključiti katero koli novo funkcijo, jo boste morali posodobiti. WordPress 5.0 je na primer predstavil Gutenbergov ustvarjalec vsebin. Če želite uporabiti privzeto, boste morali posodobiti jedro programa WordPress.

Enako velja za novo privzeto temo, ki se objavi z vsako različico programa WordPress. Če so vam všeč nove funkcije, ki jih ponuja Twenty Nineteen in jih želite dodati na svoje spletno mesto, boste morali posodobiti.

2. Izboljša združljivost z vtičniki: Pogosto se zgodi, da mnogi avtorji vtičnikov preverijo svoje delo, da ugotovijo, ali vtičniki po večji posodobitvi ostanejo združljivi z jedrom WordPressa. Kadar je potrebno, posodabljajo vtičnike. Da bodo ti vtičniki na vašem spletnem mestu delovali brez kakršnih koli konfliktov, boste morda morali nadgraditi na združljivo različico WordPressa.

3. Odpravljanje napak: Po večini posodobitev lahko postanejo znani številni majhni problemi. Torej WordPress izda manjše posodobitve, da odpravite te napake, zato morate storiti tudi te spremembe.

4. Izboljša uspešnost: Posodobitvi lahko dodate tudi funkcije, ki povečajo uspešnost WordPress-a. Doda lahko zmogljivosti in funkcije, ki izboljšajo splošno zmogljivost.

5. Varnost: Z več kot 33% vseh spletnih mest, ki jih poganja WordPress, je privlačen cilj hekerjev. Skupina v WordPressu in WordPress skupnosti je pozorna na varnostne ranljivosti in jih hitro odpravi. Če želite ohraniti svojo spletno stran varno, morate biti prepričani, da te posodobitve izvajate tudi na svojem spletnem mestu.

Kaj morate posodobiti?

Tukaj je tisto, kar morate spremljati in posodabljati:

  • Jedro WordPress – glavno in manjše
  • Teme
  • Vtičniki

Hkrati preverite tudi razpoložljive posodobitve tem in vtičnikov tretjih oseb, če ste jih že namestili. Obstaja veliko nevarnosti zastarelih vtičnikov in tem, zato jih boste želeli tudi posodabljati!

Kako posodobiti WordPress: pregled

S temi preprostimi koraki boste lahko posodabljali namestitev svoje WordPress,

1. Ena pomembna previdnost pred posodobitvijo WordPress-a: Vedno varnostno kopirajte svoje WordPress spletno mesto, preden vnesete večje spremembe. Večkrat sem posodobil svojo namestitev za WordPress, ne da bi se priklopil. Vendar je moja resnično vitka namestitev z malo temami in vtičniki. Za spletno mesto z več temami in številnimi vtičniki je posodabljanje lahko tvegano, če obstaja nezdružljivost, zato vedno naredite varnostno kopijo.

2. Poiščite dnevnik sprememb, če želite razumeti, kaj se spreminja: Če ne potrebujete funkcije, se lahko odločite, da ne boste posodabljali WordPress-a.

3. Preizkusite posodobitve v uprizoritveni različici spletnega mesta: Tako boste vedeli, ali obstaja kakšna nezdružljivost med namestitvijo WordPress-a in posodobitvijo, ki jo poskušate izvesti. Če se zgodi, da se karkoli pokvari, se lahko lotite odpravljanja težav, preden začnete s spremembami v živo.

The WP Staging vtičnik lahko ustvarite uprizoritveno različico svojega spletnega mesta. Ustvari dvojnik vašega spletnega mesta v živo, vključno s celotno bazo podatkov, v podmapi trenutne namestitve WordPress. Tu lahko posodobite svojo posodobitev, preden jo ponovite na spletnem mestu v živo. Dodatna prednost je, da vam lahko pomaga, da se med posodabljanjem izognete izpadom. Vendar vtičnik trenutno ne more potisniti posodobljene različice na spletno mesto v živo.

4. Namestite želene posodobitve: Upoštevajte, da, ko gre za posodobitve varnosti, nimate veliko izbire in jih boste morda vseeno morali namestiti.

5. Pregled:  Preglejte svoje spletno mesto, zlasti tiste, ki so bile posodobljene.

Posodabljanje WordPress-a

WordPress lahko nastavite, da se samodejno posodablja z majhnimi koščki kode ali pa se odločite za posodobitve z enim klikom.

Z enim klikom posodobi

WordPress ima vgrajen sistem, ki vas bo obveščal vsakič, ko je na voljo posodobitev. Ko se prijavite v WordPress, ga boste videli na nadzorni plošči. Tu je posnetek zaslona za zapor WordPress različice 4.7.

Posodabljanje je preprosto postopek z enim klikom. Po končani posodobitvi je to zaslon, ki ga boste videli.

Če se niste navadili redno prijavljati na svoje spletno mesto, se morda niti ne zavedate posodobitev. V tem primeru boste morda želeli slediti WordPressu na Twitterju ali vplivnežem v skupnosti (ahem – WPExplorer).

Ali pa si olajšajte življenje na prehodu na upravljano gostovanje WordPress-a. Obstaja veliko razlogov, zakaj menimo, da je to najboljše WordPress gostovanje. Toda vrh je ta, da če je za WordPress ključna varnostna posodobitev, bo vaš upravljani gostitelj posodobil spletno mesto za vas. Čeprav bi to lahko povzročilo nekaj kolcanja, je veliko varneje imeti na svojem spletnem mestu najnovejšo različico WordPress-a in narediti nekaj popravkov, kot če se je treba povrniti od kraje..

Samodejne posodobitve

WordPress je privzeto nastavljen za posodobitev manjše spremembe samodejno in tako o njih sploh ne boste vedeli. Ampak to ni tako večje posodobitve.

Vendar pa ni vsakdo v vsakem trenutku raje samodejnih posodobitev. Vedno obstaja tveganje, da posodobitev morda ni združljiva z nobenim vtičnikom ali temo na vašem spletnem mestu. Mogoče je tudi, da ne želite aktivirati funkcije, ki jo doda posodobitev, ali pa preprosto želite več nadzora nad tem, kaj je v namestitvi.

V tem primeru lahko omogočite / onemogočite samodejne posodobitve ali nastavite, da se uporabljajo samo za manjše izdaje / večje posodobitve, tako da spremenite v wp-config.php mapa.

Če želite omogočiti večje samodejne posodobitve, dodajte naslednjo vrstico,

define ('WP_AUTO_UPDATE_CORE', res);

Onemogočanje vseh samodejnih posodobitev (vključno z manjšimi posodobitvami),

define ('AUTOMATIC_UPDATER_DISABLED', res);

Če se iz nekega razloga ne želite prepletati s wp-config.php datoteko, posodobitve lahko upravljate tudi tako, da dodate filtre v function.php teme ali vtičnika.

Za izključitev samodejnih posodobitev v celoti,

add_filter ('avtomatski_updater_disabled', '__return_true');

Onemogočanje samodejnih manjših posodobitev,

add_filter ('enable_minor_auto_core_updates', '__return_false');

Če želite omogočiti večje samodejne posodobitve

add_filter ('enable_major_auto_core_updates', '__return_true');

Teme in vtičniki

Tako kot posodabljate WordPress, lahko tudi teme in vtičnike posodobite. Če so na voljo posodobitve, boste obveščeni v Nadzorna plošča> Posodobitve. In posodobite jih lahko z metodo z enim klikom.

Samodejne posodobitve tem in vtičnikov so privzeto onemogočene. Če jih želite omogočiti, lahko v function.php datoteka teme ali vtičnika. Avtorji tem in vtičnikov lahko izberejo tudi samodejne posodobitve.

Če želite samodejno posodobiti svoje teme in vtičnike, preprosto dodajte ta del kode v svoje teme function.php datoteko ali v vtičnik.

add_filter ('auto_update_plugin', '__return_true');
add_filter ('auto_update_theme', '__return_true');

Posodobitve tem ali vtičnikov tretjih oseb bodo najverjetneje na voljo v mapi, ki jo boste morali prenesti. Izklopite staro različico, naložite novo različico v mapo in nato znova vklopite vtičnik.

Če pa uporabljate premium teme ali vtičnike iz Themeforest ali Codecanyon, lahko uporabite vtičnik Envato Market za avtomatizacijo posodobitev premijskih izdelkov. Za podrobnosti glejte naš celotni vodnik za vtičnike Envato Market.

Nekaj ​​točk, ki jih je treba opozoriti

Teme otrok: Ko se odločite za posodobitev teme, se izgubi vsa prilagoditev, ki ste jo morda naredili v nadrejeni temi. To ne bo slučaj, če za prilagajanje uporabljate nadrejeno temo. Če uporabljate nadrejeno temo, boste morali spremljati sprostitve posodobitev za to temo in jih posodobiti ročno.

Če želite preveriti posodobitev vtičnikov: Če niste prepričani o posodobitvi vtičnikov, lahko sledite temu celotnemu priročniku od Vprašaj WP Girl.

Samodejne posodobitve z uporabo vtičnika: Prav tako lahko vklopite samodejne posodobitve za večje posodobitve jedra, tem in vtičnikov z uporabo Enostaven upravitelj posodobitev vključiti. To je tvegano, še posebej, če niste dobri v odpravljanju težav. Kljub številu aktivnih namestitev (200.000+) vtičnika pa se mnogi WordPressi odločajo za samodejno posodabljanje.

Enostaven upravitelj posodobitev

Ta vtičnik preglasi vse nastavitve, povezane z posodabljanjem. Omogoča vam upravljanje vseh posodobitev – večjih in manjših posodobitev jedra WordPressa, tem in vtičnikov, razvojnih posodobitev, posodobitev prevodov in nekaterih vtičnikov tretjih oseb. Prav tako skriva vašo različico WordPress v nogi.

Za zaključek

Ko boste naslednjič v WordPressu videli obvestilo o posodobitvi, se prepričajte, da ga ne prezrite. Oglejte si seznam sprememb, da boste razumeli, kaj se spreminja, in zagotovili varnost in zanesljivost svojega spletnega mesta s posodobitvijo WordPress-a.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me