Kako dodati krušne drobtine v WordPress in zakaj je pomembno

Kako dodati Breadcrumbs v WordPress

Kdaj ste zadnjič spremljali sled drobtin? Odgovor na to vprašanje? Verjetno na internetu, zato bi morali začeti razmišljati o tem, kako v WordPress dodati drobtine.

Dobesedne sledi drobtin sledijo v pravljicah in morda tudi vaš pes doma, toda drobtine iz resničnega življenja se navadno nanašajo na pomembne navigacijske korake na spletnem mestu, zlasti ko govorimo o spletnem mestu za e-trgovino z več sto ali tisoč izdelki.

Razumevanje drobtin je dokaj enostavno, postopek dodajanja le-teh na vaše spletno mesto pa traja največ nekaj minut. Če želite izvedeti več o drobtinah in umeščanju teh dragocenih majhnih funkcij na svoje spletno mesto, nadaljujte z branjem.

Kaj so WordPress krušne drobtine?

Če ste karkoli kupili po spletu, obstaja velika verjetnost, da ste vsaj videli drobtine. Gre za vrsto navigacijskih povezav, ki se povezujejo in prikazujejo natančno kje ste na spletnem mestu.

Krušne drobtine so podobne standardnim navigacijskim menijem, le da se oblikujejo med premikanjem po spletnem mestu. Povezave drobtine tvorijo strukturo povezav z hierarhijo, ki prikazuje prvo stran, ki ste jo obiskali, za njo pa naslednjo in naslednjo ter naslednjo stran.

Primer drobtin lahko najdete na WPExplorerju, ko v navigacijskem meniju kliknete zavihek Teme in nato izberete kategorijo tem.

Kot rečeno, je na spletnih mestih za e-trgovino običajno videti drobtine, na primer na Amazonu, kjer se boste morda kopali v globoko luknjo kategorij in vrst izdelkov.

Večino časa se te drobtine prikazujejo na vrhu spletnega mesta in uporabnik lahko klikne katero koli povezavo v hierarhiji drobtine, da se vrne nazaj in si ogleda zgodovino brskanja..

Zakaj so krušne drobtine pomembne?

Večina podjetij se odloči za uporabo drobtin iz dveh razlogov:

  1. Krušne drobtine pomagajo uporabnikom pri navigaciji po vašem spletnem mestu.
  2. Breadcrumbs lahko poveča vašo SEO.

Za uporabniško izkušnjo včasih navigacijski meni ni dovolj, da uporabnika usmerja in se mu počuti prijetno, kje se nahaja na vašem spletnem mestu.

Best Buy ima na tisoče kategorij izdelkov in izdelkov. Ko kupec začne iskati prenosnik, takoj zapusti zajec, ki vsebuje posebne lastnosti, kategorije, blagovne znamke in izdelke.

Če bi se ta oseba želela vrniti nazaj, bi se navigacijski meni (ali iskalna vrstica) izkazal za neuporabnega, saj bi jih ponavadi popeljal predaleč nazaj. Namesto tega je stranki lažje videti, katere strani si je ogledal, nato pa kliknite na stran, ki je najbolj smiselna, da se vrnete na.

Skratka, večina blagovnih znamk uporablja drobtine, ko vsebina postane preobsežna, da bi jo lahko prelistali s pomočjo navigacijskega menija. Če imate na tisoče izdelkov, datotek ali objav na spletnem dnevniku, vam bodo drobtine dobro služile.

S tem je povezan tudi del SEO, saj drobtine pomagajo premikati iskalnike po vaši zbirki strani. To krepi vašo notranjo povezovalno strukturo, tako da se boti lahko lažje pasejo in prepoznajo vaše spletno mesto kot eno z odlično uporabniško izkušnjo.

Kako dodati teme za kruh v WordPress prek teme

Ko se odločite, da so drobtine prave za vaše spletno mesto, je čas, da jih aktivirate od začetka ali dodate drobtine v WordPress za obstoječe spletno mesto.

Če šele ustvarjate novo spletno mesto z veliko vsebine, je smiselno poiskati temo WordPress z vgrajenimi drobtinami. Na primer, naslednje teme WordPress-a imajo že zdaj glavne drobtine:

  • Skupaj – Večnamenska tema z drobtinami.
  • Baza znanja – Uganili ste. Tema WordPress baze znanja z drobtinami.
  • SmartMag – Tema spletne revije z drobtinami.
  • Flatsome – Priljubljena možnost e-trgovine z drobtinami.
  • Trgovec – Še ena odlična tema spletne trgovine z drobtinami.

Pravzaprav se zdi, da ima večina najboljših tem v zvezi z e-trgovino privzeto drobtine. Konec koncev morajo razvijalci domnevati, da morda prodajate večje količine izdelkov, zato je smiselno. Ne glede na to, raziščite in preizkusite predstavitve, preden se lotite teme.

Omogočanje Breadcrumbs v WordPressu s pluginom

Če želite na trenutno spletno mesto dodati drobtine in ideja o preklopu tem nima smisla za vašo blagovno znamko, imate še vedno srečo.

Vtičnik Yoast SEO je orodje, ki bi ga verjetno morali že namestiti na svojem spletnem mestu (za namene SEO). SEO je odličen, vendar so briljantni razvijalci v Yoastu rešili težavo, s katero se srečujejo številni lastniki WordPress spletnih strani. Sčasoma imajo toliko vsebine, da bi hierarhija drobtin imela smisel. Edina težava je, da njihova tema nima funkcije drobtine.

Yoast je vzel kolo in poenostavil vse nas. Takole lahko v WordPress dodate drobtine v samo nekaj minutah.

1. korak: Dodajte vtičnik Yoast SEO na svoje spletno mesto

Vtičnik Yoast SEO

Če že imate nameščen in aktiviran Yoast, preskočite ta korak. Za tiste, ki nimajo Yoasta, pojdite na stran vtičnika za prenos in ga namestite. To lahko storite tudi na nadzorni plošči WordPress Vtičniki> Dodaj novo, nato v iskalno vrstico vtipkate »Yoast SEO«.

Čeprav je super, da Yoast SEO ponuja funkcionalnost za postavitev drobtin na vašem spletnem mestu, priporočamo tudi, da se naučite o Yoastinih SEO funkcijah. To ne bo samo izboljšalo uvrstitev v iskalnikih, ampak vas bo tudi bolj informiralo o tem.

2. korak: Aktivirajte dodatne nastavitve

Nastavitve drobtine na začetku niso prikazane v Yoast-u, zato morate začeti s klikom na zavihek Nadzorna plošča.

Izberite zavihek Funkcije.

Pomaknite se navzdol in poiščite glavo Napredne nastavitve strani. Yoast to privzeto ne aktivira. Zato kliknite na gumb, da se prikaže Enabled.

Po tem boste na kartici SEO videli še nekaj možnosti. Pojdite na zavihek Napredno in se pomaknite naprej.

Možnost Breadcrumbs je prva, ki se prikaže, zato si oglejte spodnjo možnost, da omogočite Breadcrumbs.

Ko je omogočena, se pod tem prikaže več drugih nastavitev. Večina teh polj je izpolnjena s privzetimi nastavitvami, zato jih ne pozabite pustiti tako, kot želite. Kljub temu boste morda želeli spremeniti način delovanja vašega separatorja ali morda nekaj podobnega krepitvi zadnje strani na seznamu drobtin..

Taksonomija vaših drobtin je odvisna od nastavitve za določene vrste objav. Pustite jih lahko prazne, če vas ne zanimajo drobtine za objave, vendar jih lahko tudi uredite. Preden zapustite to stran, se prepričajte, da kliknete gumb Shrani.

3. korak: V datoteke spletnega mesta vstavite kodo za kruh

Razpoložitve ne bodo prikazane, dokler na spletno mesto ne vstavite majhne kode. Začnite s kopiranjem naslednje kode:

','

'); } ?>

Kodo postavite kamor koli želite, da se drobtine prikazujejo. Nekateri najpogostejši kraji vključujejo:

  • V datoteki single.php.
  • V datoteki page.php (nad naslovom strani).
  • Na koncu datoteke header.php.

Opomba: Močno priporočamo uporabo otroške teme WordPress za kakršne koli spremembe osnovnih datotek. Tako lahko še vedno namestite posodobitve na temo, ne da bi pri tem izgubili prilagoditve.

Nekateri ljudje tudi ugotovijo, da je naslednja kratka koda najboljši način za posamezne objave in strani:

[wpseo_breadcrumb]

To je to!

Do zdaj bi morali uspešno najti temo ali uporabljati vtičnik, da bi WordPressu dodali drobtine. Če imate dodatna vprašanja, si oglejte ta članek Yoast za ravnanje s to kodo. V nasprotnem primeru bi morali biti vsi pripravljeni z drobtinami na vašem spletnem mestu!

V spodnjem razdelku nam lahko pustite tudi komentar – z veseljem vam bomo pomagali pri vprašanjih, kako lahko dodate drobtine v WordPress za svoje bralce..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me