Kako namestiti brezplačni SSL iz Let’s Encrypt v WordPressu

 1. 1. Kaj je HTTPS in zakaj je tako pomembno?
 2. 2. Trenutno bere: Kako namestiti brezplačni SSL iz Let’s Encrypt v WordPressu

V prejšnjem članku sem raziskal, zakaj je imeti spletno mesto HTTPS boljše, zakaj v preteklosti ni bilo široko sprejeto in zakaj je bilo močno omejeno (tehnološko pametno). To se je s tehnološkim napredkom tako hitro spremenilo, da spletno mesto HTTPS zdaj ni samo priporočilo, temveč je izvedljiva možnost za nove namestitve WordPress.

Kljub temu, da veliko gostujočih podjetij začenja ponujati vgrajeno podporo za brezplačna SSL potrdila iz Let’s Encrypt niso vsi gostitelji skočili na krov. V tem članku bom obravnaval več načinov za ročno implementacijo brezplačnega SSL v programu WordPress, odvisno od scenarija gostovanja. Vstopimo v to!

Ustvari brezplačno SSL potrdilo

Potrdilo Let’s Encrypt je ustvarjeno na več načinov. V tem razdelku bom razložil, kako lahko ustvarite in namestite SSL glede na izbrani način. Ko ustvarite potrdilo, nato nadaljujte Naložite potrdilo. Uporabite katero koli metodo, ki se vam zdi najbolje glede na vaše potrebe.

Preko ZeroSSL Online

ZeroSSL je čudovit način ustvarjanja potrdila Let’s Encrypt, ne da bi se morali dotakniti ene konfiguracijske datoteke na vašem gostovanju. Spletno mesto je spletno orodje in po ustvarjanju potrdila vam daje vsebino datotek, tako da jih lahko naložite na svojega ponudnika ponudnika gostovanja.

zerossl-spletna stran

Namestitev ni priporočljiva, ker postopek ni uporabniku prijazen in obstajajo veliko boljši načini za pridobitev certifikata, kot da bi morali namestiti vso potrebno programsko opremo. Alternativa Spletna orodja možnost nasprotno, je odlična. Za začetek samo kliknite gumb.

zerossl-spletna stran-01

Ko naložite svoj e-poštni naslov, vaše ime domene in sprejmete TOS, boste ustvarili svojega Zahteva za potrdilo. Pomembno je vedeti, da je najboljša alternativa, če nameravate imeti združljivost z veliko večino plošč, uporabiti Preverjanje DNS.

Ko ustvarite CSR, kliknite gumb »Naprej«, da ustvarite svoj KLJUČNO potrdilo. Vzelo bo le trenutek. Ko ustvarite ključ, ko ga ustvarite, ga shranite na varno mesto. Toda ne uporabljajte urejevalnika z bogatimi besedili, saj bo takšna programska oprema dodala dodatne znake, ki bi lahko ovirali kodo potrdila in ključa. Shraniti ga je treba kot TXT brez oblike in točno tako, kot je dano, ne da bi karkoli odstranili.

zerossl-spletna stran-02

Ko ustvarite in pravilno kopirate ali shranite ključ v računalnik, boste morali preveriti zapis domene. Za ta korak morate dostopati do svoje nadzorne plošče in dodajte TXT zapis točno tako, kot je prikazano na zaslonu (kasneje v objavi razložimo, kako to storiti). Ko je zapis dodan, boste morali počakati vsaj 5 minut, da se spremembe razširijo, zadeti Naslednji zatem.

Če vse deluje, bo ZeroSSL ustvaril vaše potrdilo in vam dal Čestitamo stran z možnostjo shranjevanja Dejansko potrdilo in Sveženj certifikatov.

Dobra stvar pri tej metodi je, da ne vključuje ničesar namestiti v WordPress ali na vašo gostovalno ploščo, ampak ob slabi strani, da morate certifikat znova ustvariti enkrat na 60 dni, kar ne bi želeli storiti, če imate na razpolago na tone spletnih mest. To je dobra metoda za hitro dodajanje potrdila na spletno mesto, tudi če ni WordPress in ker je splošno, lahko deluje v katerem koli sistemu.

Preko Certbota na lastnem VPS / Server

Če ste vklopljeni Debian 8 na svojem VPS-u je namestitev zelo preprosta, preprosto dodajte to vrstico kode:

sudo apt-namestite namestitev certbot -t jessie-backports

Ne pozabite, da morate ustaviti svoj trenutni spletni strežnik, da bo vrata 80 brezplačno, da certbot pravilno deluje, to lahko storite tako:

storitev httpd stop
storitev nginx stop

Po tem je edino, kar morate storiti za pridobitev certifikata, zagnati to vrstico, da se začne interaktivni postopek:

certbot certonly

Če ste vklopljeni CentOS morate namestiti certbot takole:

sudo yum namestite epel-release
sudo yum namestite certbot

In storite enako kot Debian. Postopek je samodejen, vendar se morate zavedati, kako pravilno upravljati datoteke in jih dodajati v datoteko virtualnih gostiteljev, bodisi v apache ali v nginx. Za več referenc si lahko ogledate Certbot spletnega mesta.

Preko WordPress-a, Šifriraj vtičnik

wp-lets-encrypt-plugin

Tu gre za najpreprostejši način dodate potrdilo, če imate WordPress, tudi če imate VPS, je tako veliko bolj preprosto kot pa da Certbot opravi delo, saj je popolnoma samodejno. Uporablja vtičnik, imenovan WP Šifriraj ki jih lahko prenesete s WordPress.org.

Ko je vtičnik naložen, morate spletno mesto registrirati na vtičniku, takole:

wp-lets-encrypt-plugin-01

Priporočam, da nastavite možnost Samodejno ustvarjanje potrdila, da bo vedno aktivno kot pri možnosti Izteka opozorila. Tako, če gre kaj narobe, vas bodo vedno opozorili na morebitne poteke. Ko so te informacije izpolnjene, nadaljujete na Registrirajte se Vaš račun. To omogoča, da se vtičnik neposredno poveže s strežniki Let’s Encrypt in to bo učinkovito odstranite postopek da je treba preverite svojo domeno (kar ni samo kul, ampak prihrani tudi čas!).

wp-lets-encrypt-plugin-02

Tukaj je zapleteni del. Ko je certifikat ustvarjen in v celoti aktiviran, boste opazili, da pot do dejanskih datotek ni znotraj mape “public_html”, zato boste morali ročno prenesti te datoteke, da naložijo potrdilo na svojo nadzorno ploščo (še enkrat – razložimo, kako potrdila o obremenitvi v naslednjem razdelku).

Ker bo certifikat isti, ko bo vtičnik po 60 dneh ponovno izdal potrdilo tega postopka ni treba več izvajati Ustvarjamo samo vzdržen sistem, tako da je to šele prvi trenutek.

Naložite SSL potrdilo

Zdaj, ko ste izbrali način, ki najbolje ustreza vašim potrebam in imate ustvarjeno potrdilo, ga naložimo na svojo ploščo. Če ste v cPanel ali Vesta ali kateri koli drugi plošči, morate uporabiti File Explorer ali FTP (radi uporabljamo Prenesi ali Filezilla za to) in naložite naslednje datoteke (opomba: pot do teh datotek vedno zagotovi vtičnik WordPress, ko je bilo pridobljeno potrdilo):

 • cert.pem
 • zasebno.pem
 • veriga.pem

Ko imate datoteke, lahko nadaljujete z naslednjim korakom.

cPanel

Za cPanel je postopek precej preprost in vključuje nalaganje certifikata v SSL / TLS meni. Za dostop do tega menija lahko preprosto vtipkate “SSL” v svoj cPanel Iskanje.

cpanel-01

Dostopati morate do Namestite in upravljajte SSL za svoje spletno mesto (HTTPS) meni in tam naloži potrdilo:

cpanel-02

Preprosta kopirajte kodo iz vsake datoteke v naslednja polja:

 • Datoteka cert.pem vsebina preide v potrdilo (CRT)
 • Datoteka zasebno.pem vsebina preide v zasebni ključ (KLJUČ)
 • Datoteka veriga.pem vsebina gre v sveženj certifikatnih organov (CABUNDLE)

To je to! Vaše novo potrdilo o šifriranju mora biti aktiven v vaši domeni. Celoten postopek lahko traja nekaj minut, vendar je tako preprost, da kombinacija s WP Naj bo vtičnik za šifriranje in naloži certifikat na cPanel ko ste navajeni, lahko traja manj kot minuto!

VestaCP

Vesta je za nalaganje certifikatov prijaznejši uporabnikom kot celo cPanel. Ko naložite datoteke prek Vesta File Explorerja ali FTP, jo morate naložiti v meni svoje domene in preklopite s HTTP na HTTPS tako:

vestacp-01

Vstavite vsebino ustreznih datotek tako kot so (copy-paste) ne da bi dodali ali odstranili ničesar v naslednja polja v tem vrstnem redu:

 • Datoteka cert.pem vsebina gre v SSL potrdilo
 • Datoteka zasebno.pem vsebina gre v ključ SSL
 • Datoteka veriga.pem vsebina preide v certifikatski organ / posrednik SSL

vestacp-02

Ko naložite vsebino, preprosto kliknite Shrani in voila! vaš splet se takoj pretvori v SSL. Ne pozabite, da je to vsa začetna konfiguracija. Ko je certifikat naložen, lahko izberete, da uporabite WordPress Plugin za avtomatizacijo ponovnega izdajanja potrdila.

Dokončanje namestitve SSL

Ko je potrdilo aktivno, morate poučiti WordPress za povezavo uporabiti SSL, kot je ta:

wordpress-ssl

Ko kliknete prihranite imeli boste samo spletno mesto HTTPS in lahko začnete spreminjati svoje Googlove nastavitve in dodatno prilagajati svoj SEO.

Zaključek

V tem članku ste izvedeli več načinov, kako ustvariti brezplačno potrdilo SSL in ga naložiti v svoje gostovalno okolje. Obstajajo že ponudniki gostovanja, ki podpirajo program Let’s Encrypt takoj, in to ni vadnica za te storitve. Če na vašem gostovanju še nimate neposredne metode šifriranja Let’s, je bila ta vadnica ročno narejena za vas. Od vseh metod z uporabo WordPress Plugin v kombinaciji s cPanel ali Vesta je najhitrejša od vseh metod, saj vam vzame ne več kot 1 minuto in vam omogoči, da pozabite na ponovno izdajo, saj jo bo vtikal sam.

Tehnologija je že od malih nog HTTPS zelo napredovala, s prihodom Let’s Encrypt pa je splošno dostopna vsem. Seveda obstajajo primeri, ko spletne strani, kot je spletna trgovina naj še vedno kupujejo premium potrdila saj vas bodo zakrili v primeru goljufije, za nas pa ostanejo brezplačni certifikati.

Ste svojo namestitev WordPress nadgradili na HTTPS? Kakšne misli imate? Povejte nam v spodnjih komentarjih.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me