Kako namestiti Google upravitelja oznak za WordPress

Kako namestiti Google upravitelja oznak za WordPress

Google upravitelj oznak je tako močno orodje, da me je zgražalo pomanjkanje informacij med raziskovanjem te objave. Pa ne ravno “pomanjkanje informacij”, ampak očitno nezmožnost nekaj objav, ki so na voljo, da pojasni, kaj je Google upravitelj oznak in kaj počne.

Če iščete več informacij o Googlovem upravitelju oznak in kako ga nastaviti na svojem spletnem mestu WordPress, ne iščite več. Ker ste prišli na pravo mesto.

V tej objavi smo orisali:

 • Kaj je Google upravitelj oznak
 • Zakaj morate uporabiti orodje in
 • Kako ga ročno ali s pomočjo vtičnika namestite na spletno mesto WordPress

Poleg tega bomo v programu pokazali Google upravitelja oznak, da vam predstavimo, kaj lahko dosežete s sistemom upravljanja oznak kot noben drug. To trdimo zato, ker obstaja vrsta drugih sistemov za upravljanje oznak, kot so Tealium, Qubit in Adobe Experience Platform Launch, če omenimo le nekaj.

Če se ne moremo naučiti, se moramo naučiti veliko, zato se pojdimo takoj.

Kaj je Google upravitelj oznak?

Google upravitelj oznak je super orodje za vaše potrebe po digitalnem sledenju. Omogoča vam, da na svojem spletnem mestu postavite oznake brez urejanja kode. Nejasno veliko? Da bi vam ponudili jasnejšo sliko, najprej določimo oznako v smislu digitalnega sledenja.

Oznaka je le del JavaScript kode, ki jo dodate na svoje spletno mesto, tako da lahko med drugim aktivirate funkcije tretjih oseb, kot so prometna analiza, oglaševanje in klepet v živo. V nekaterih krogih so oznake znane tudi kot spletni svetilniki ali slikovne pike.

Dober primer oznake je sledilna koda Google Analytics, ki jo dodate na svoje spletno mesto, tako da lahko sledite svojemu prometu.

Celoten namen oznake je zbiranje podatkov o obiskovalcih za analitična orodja in orodja za digitalno trženje. Podjetja, ki zagotavljajo te oznake, npr. Google Analytics, AdWords, Facebook, LinkedIn itd. So znani kot prodajalci oznak.

Zakaj Google upravitelj oznak?

Tradicionalno je uvajanje oznak na vašem spletnem mestu WordPress pomenilo urejanje kode ročno (ali bolje, neposredno). V WordPressu to pomeni urejanje različnih datotek, kot je header.php in function.php med ostalimi.

Zdaj, če še naprej dodajate JavaScript kodo v svoje datoteke, bo to upočasnilo vaše spletno mesto. Poleg tega odpre vaše spletno mesto varnostnim ranljivostim, še posebej, če zgrabite oznake iz nezanesljivih virov.

Obstaja tudi težava z vzdrževanjem vse te kode, ki jo dodate na svoje strani. Oznake boste morali na primer posodobiti, če pride do sprememb, kar pomeni globoko kopanje v kodo. Tudi to ni prijazno za začetnike. Obstaja tudi veliko prostora za napake. Veste, da je zmota človeško.

Kaj storiti?

Če imate več oznak, se lahko obrnete na Google upravitelj oznak, da jih spremljate z enega osrednjega mesta.

Tukaj je nekaj prednosti, s katerimi lahko dosežete cilj domov:

 • Z Googlovim upraviteljem oznak vam nikoli več ne bo treba kopirati preteklih kodnih blokov na svoje spletne strani.
 • Vse obstoječe oznake lahko prenesete v Google upravitelj oznak
 • Google upravitelj oznak vam ponuja en sam zabojnik za namestitev več oznak in upravljanje z intuitivne nadzorne plošče, zaradi česar je celoten postopek lahek
 • Ta sistem upravljanja oznak omogoča hitro uvajanje oznak. Na primer, namesto da kopirate kodo Google Analytics na svoje spletno mesto, morate samo dodati svoj sledilni ID za Google Analytics v Google Tag Manager in violo – Google Analytics deluje na vašem spletnem mestu
 • Nastavitev Googlovega upravitelja oznak na spletnem mestu WordPress je tako enostavna kot A, B, C – Ročno dodajanje GTM v WordPress je enostavno. Uporaba vtičnika je še lažja. Izberite način, ki deluje za vas.
 • Google upravitelj oznak vam pomaga zajeti veliko podatkov za vaše marketinške potrebe. Podatki, ki jih morda ne boste mogli zajeti z drugo programsko opremo za sledenje. To pomeni pravočasne in natančne podatke – vrsto podatkov, ki pomenijo vso razliko med uspehom in neuspehom.
 • Kliknite in pojdite, da dodate oznake na svoje spletno mesto, saj Google upravitelj oznak ponuja številne vgrajene integracije, kot so AdWords, Analytics, Google Optimize, Adometry, Crazzy Egg, LinkedIn in Shareholic.
 • Poleg tega lahko ustvarite neomejene oznake zahvaljujoč podpori HTML po meri

In vse kar morate storiti je, da na svoje spletno mesto ročno ali prek vtičnika namestite kodo Googlovega upravitelja oznak.

Google upravitelj oznak bo nato “obdelal” kodo JavaScript in nato preko vsebnika zagotovil funkcionalnost spletnemu mestu. Je to sploh smiselno? Resnično upam, da bo.

Na primer, namesto da na spletno mesto dodate kodo Google Analytics, morate samo vključiti Google Analytics v GTM in vaše delo je končano. Slišite, poslušajte – dodajanje oznak v Googlovem upravitelju oznak je stvar četrtošolcev, ki jih programer nikoli več ne bo potreboval.

Ali bo milijon dokončanih funkcij, se boste vprašali, zakaj je Google upravitelj oznak brezplačen. Ja, prav ste prebrali. Brezplačno je Potem pa je tu še premijska različica s še več funkcijami in podporo 24/7. Kljub temu dvomim, da boste premijske funkcije kdaj koli prej potrebovali, saj je brezplačna različica pakirana do konca amigosa. Vsebuje vse funkcije, ki jih potrebujete za zbiranje podatkov, kot so profesionalci.

Na primer, lahko zajamete celo take, kot so uporabniki, ki gledajo videoposnetke. Poleg tega lahko vidite, kako dolgo je vsak uporabnik gledal video. In to je samo vrh ledene gore, zberete lahko veliko metrik.

Slabosti

 • Brezplačna različica Google Tag Manager ne ponuja premium podpore
 • Obstaja krivulja učenja, toda YouTube ima v Googlovem upravitelju oznak še nekaj lepih videov. Proti koncu te objave si oglejte nekaj videoposnetkov, ki jih bomo priporočili v razdelku o virih

To ni izčrpen seznam zaslug / pomanjkljivosti, zato bomo še naprej. Zavihajmo rokave in se spravimo in umažemo.

Kako v programu WordPress nastaviti nastavitev Google upravitelja oznak

V tem razdelku bomo na vaše mesto WordPress namestili Googlovega upravitelja oznak:

 • Ročno in
 • Preko vtičnika

Brez dodatnega aduta se lotimo poslovanja.

Najprej ustvarite račun Google upravitelja oznak

Prvi korak vključuje ustvarjanje brezplačnega računa Google Tag Manager. To odklene znamenito nadzorno ploščo GTM in oznake (ali ID za sledenje), ki jih morate orodje integrirati s svojim WordPress spletnim mestom.

Pojdi na Spletno mesto Google upravitelja oznak. Prijavite se s svojim Google računom (ali ustvarite račun, če ga še nimate), kot je prikazano spodaj.

Preusmerjeni boste na čudovito nadzorno ploščo skrbnika Google upravitelja oznak. Nato kliknite na Ustvari račun povezavo, kot smo poudarili v spodnji zaslonu zaslona.

skrbnik google tag upravitelja

Na naslednjem zaslonu vnesite ime računa (to je lahko vaše podjetje), izberite državo in pritisnite Nadaljujte gumb.

ustvarjanje novega računa upravitelja google tag

Nato v polje vpišite svoje ime domene Ime posode polje in izberite Splet. Po tem udarite v Ustvari gumb, kot smo podrobneje opisani spodaj.

Sprejmite pogoje storitve storitve Google upravitelja oznak in pogoje za obdelavo podatkov, kot so prikazani na naslednji sliki.

Prikaže se naslednje pojavno okno, ki vsebuje namestitvene kode Google Upravitelja oznak.

Zgornji zavihek odprite, saj boste morali ti dve kodi ročno nastaviti Google upravitelj oznak na svojem mestu WordPress. Kot boste opazili, GTM ponuja navodila, kam naj prilepite kode, vendar je lahko izziv, če ste absolutni začetnik.

Brez skrbi, v prihodnjem razdelku vam bomo natančno pokazali, kaj morate storiti.

Pomembne opombe pred nadaljevanjem:

 • Varnostno kopirajte svoje WordPress spletno mesto, preden spremenite datoteke s temami
 • Še bolje, ustvarite nadrejeno temo WordPress in jo uredite namesto nadrejene

Ročna nastavitev Googlovega upravitelja oznak

Na novem zavihku se prijavite na nadzorno ploščo skrbnika WordPress in se pomaknite do Videz> Urejevalnik.

Upoštevajte, da na zgornji sliki v našem primeru uporabljamo otroško temo brezplačne Elegantne WordPress teme. Kopirali smo tudi nekaj datotek, npr. header.php, footer.php, rlt.css in 404.php na otroško temo. Naše namestitvene kode Google Upravitelja oznak bomo prilepili v header.php mapa.

Kliknite na naslov teme (header.php) z desnega krmarjenja datotek za zagon header.php znotraj urejevalnika tem.

V našem računu za GTM navodila pišejo, da morate prvo kodo prilepiti visoko v in drugo kodo takoj po odprtju  oznaka.

Ali lahko vidite  in  oznake v vašem header.php mapa? The  oznaka v WordPressu lahko izgleda nekoliko drugače. Na primer, izgleda naš >. Ali ga vidite na zgornji sliki? Stavim, da to storite, gremo naprej.

Kopirajte prvo kodo iz Googlovega upravitelja oznak in jo prilepite visoko v polje  element, kot je prikazano na spodnji sliki.

Nato kopirajte drugo kodo in jo prilepite takoj po odprtju  kot je prikazano spodaj.

Končno zadeti Posodobi datoteko gumb na dnu zaslona, ​​da shranite spremembe. Zdaj je na vašem spletnem mestu nameščen Google upravitelj oznak. Precej enostavno, kaj??

Recimo, da vam ni všeč koda za urejanje in bi raje namesto tega uporabljali vtičnik.

Kako dodati Google upravitelja oznak v WordPress prek vtičnika

Za ta del bomo uporabili dober vtičnik, znan kot DuracellTomi, Google upravitelj oznak za WordPress. Na voljo je na repo vtičnika WordPress, kar pomeni, da ga lahko namestite neposredno s skrbniške plošče WordPress-a. Kot rečeno, pojdimo na delo.

Pomaknite se na Vtičniki> Dodaj novo v skrbniškem meniju WordPress.

V iskalno polje vnesite Googlov upravitelj oznak za DuracellTomi za WordPress in ko najdete vtičnik, pritisnite na Namestiti zdaj gumb.

Ko namestite vtičnik, kliknite ikono Aktivirajte gumb, kot je prikazano spodaj.

Obvestilo na vrhu zaslona vas bo obvestilo, da morate vnesti svoj GTM ID, da začnete uporabljati Google Tag Manager za WordPress. Kliknite na vnesite svoj ID GTM povezavo, kot je prikazano spodaj.

ID GTM najdete v računu Google Upravitelja oznak, kot je prikazano spodaj.

Kopirajte ID GTM iz računa Google Tag Manager in se vrnite na skrbniško ploščo upravitelja WordPress. Nazaj na spletno mesto WordPress, prilepite ID GTM in pritisnite Shrani spremembe gumb, kot je prikazano spodaj.

In to je to! Pravkar ste se naučili, kako dodati Google upravitelja oznak na svoje WordPress spletno mesto s pomočjo vtičnika. Prijatelj, pot. Hitro študiraš.

Zdaj, ko lahko uspešno dodate Google upravitelja oznak na svoje WordPress spletno mesto, nam omogočimo testno vožnjo. V tem delu bomo na vaše spletno mesto dodali Google Analytics brez vstavitve kode header.php.

Če že imate kodo Google Analytics na svojem spletnem mestu, jo morate najprej izbrisati ali pa boste iste podatke zajeli dvakrat. In tega si zagotovo ne želimo v vaših trženjskih poročilih.

Kako dodati Google Analytics na svoje mesto WordPress z Googlovim upraviteljem oznak

Vrnite se do Google upravitelja oznak in kliknite na Oznake na levem navigacijskem meniju.

Po tem udarite v Novo gumb, kot je prikazano spodaj.

V pojavnem oknu, ki se prikaže, poimenujte oznako in kliknite Konfiguracija oznake polje za izbiro oznake (v našem primeru Google Analytics).

Izberite Google Analytics – Universal Analytics kot je prikazano na naslednji sliki.

Če to storite, vas vrnete k konfiguraciji oznak. Izberite Pogled strani Spodaj Vrsta skladbe saj bi radi o vseh ogledih strani poročali Google Analytics. Glej sliko spodaj.

Spodaj Nastavitve Google Analytics, izberi Nova spremenljivka. Odpre se novo polje, v katerega boste vnesli ID za sledenje storitve Google Analytics. Ne pozabite poimenovati spremenljivke, kot je prikazano na spodnji sliki.

Če želite najti svoj ID za sledenje v storitvi Google Analytics, se prijavite v račun za Google Analytics in izberite račun za svoje spletno mesto WordPress (to storite, če imate v računu za Google Analytics več spletnih znamk).

Nato kliknite Administrator in se pomaknite do Informacije o sledenju> Koda za sledenje. Videti bi morali svoj ID za sledenje, kot ga poudarimo s št. Predmeta. 3 spodaj.

Kopirajte ID za sledenje in ga prilepite v spremenljivo konfiguracijsko polje. Nato zadeti Shrani gumb, kot je prikazano spodaj.

Zdaj moramo samo postaviti sprožilec za oznako Google Analytics. Kliknite Sprožitev izbrati ali ustvariti nov sprožilec.

Ker želimo slediti prometu na vseh straneh, lahko gremo z obstoječim sprožilcem (ali ustvarimo novo po meri. Če želite prihraniti čas, sem izbral obstoječo Vse strani sprožilec, kot je prikazano spodaj.

Končno zadeti Shrani gumb.

Testiranje vaše oznake

Vaša oznaka Google Analytics na vašem spletnem mestu še ne deluje, vendar lahko preverite, ali deluje tako, da pritisnete na Predogled gumb, kot prikazujemo na naslednji sliki.

Ko Google upravitelj oznak preide v način predogleda, znova naložite spletno mesto. V oknu konzole Google upravitelja oznak na dnu okna brskalnika bi morala biti oznaka sprožena, ko ste ponovno naložili spletno mesto..

Če se prijavite v svoj račun za Google Analytics in se pomaknete do V realnem času, videli boste samo prikaz strani, ki ste ga sprožili s ponovnim nalaganjem spletnega mesta.

Tukaj je! Zagotovo ga vidite na zgornji sliki? Daj no, dodal sem puščico, da bi ti bilo lažje. Ne pozabite, da nam ni bilo treba dodati spletnega mesta Google Analytics (koda JavaScript) na naše spletno mesto, da bi zajemali podatke – vse poročanje podatkov se dogaja v Googlovem upravitelju oznak.

Enako velja za vse oznake, ki jih dodate prek Googlovega upravitelja oznak – na svojem spletnem mestu ne boste nikoli dodali nobene kode. Kako lepo?

Toda naša oznaka Google Analytics je samo za nas, ne za uporabnike, ki jih nameravamo slediti. Če želite oznako zaživeti na spletnem mestu in začeti beležiti dejanske podatke, preprosto pritisnite na Pošlji gumb, kot je prikazano spodaj.

To bo sprožilo pojavno okno z drsnim vtipom, ki vam omogoča, da poimenujete svojo različico in dodate opis. Glej sliko spodaj.

Končno zadeti Objavi gumb, kot je prikazano na zgornji sliki. Na koncu vsega naj bi vaš Google Analytics v živo izgledal nekako takole:

Gospe in gospodje, to je, kako izkoristite moči Google upravitelja oznak. Na podoben način lahko dodate milijon in eno oznako in vaše spletno mesto ne bo moralo nositi vse kode. Pozivam vas, da raziščete Google upravitelj oznak in ugotovite, koliko lahko s tem orodjem dosežete.

Med vami in mano sem prodana in kot ste morda opazili. To sem prvič namestil na svoj spletni dnevnik. Načrtujem uporabo Googlovega upravitelja oznak tudi na drugih blogih.

Dodatni viri

Upamo, da vas je naša vadnica usmerila v pravo smer, kolikor gre za razumevanje in izvajanje Googlovega upravitelja oznak na vašem mestu WordPress. Če želite izvedeti več, je tukaj nekaj dodatnih virov (obljubili smo si, kajne?) Za užitek ob gledanju.

Zaključek našega vodnika v Googlovem upravitelju oznak za WordPress

Google upravitelj oznak je močno orodje, ki daje veliko moči v vaše roke, kolikor gre za upravljanje oznak in zbiranje uporabnih podatkov.

Orodje lahko nastavite enostavno in hitro, kar pomeni, da imate več časa za načrtovanje načina uporabe vseh zbranih podatkov. Tudi zbiranje pravočasnih podatkov je super. Zakaj ne bi šli iti?

Imate razmišljanja ali vprašanja v zvezi z Googlovim upraviteljem oznak? Učimo se skupaj. Delite svoje misli v spodnjem razdelku za komentarje. Navdušeni in vesel rudarjenje podatkov!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me