Kako namestiti WordPress v Google Cloud

 1. 1. Kako namestiti WordPress v Microsoft Azure
 2. 2. Trenutno bere: Kako namestiti WordPress v Google Cloud
 3. 3. Namestite WordPress v AWS – Amazon Web Services
 4. 4. Uvod v računalništvo v oblaku z WordPressom
 5. 5. Kako namestiti WordPress v DigitalOcean

Danes si bomo ogledali, kako namestiti WordPress kot sliko z enim klikom v Google Cloud – Googlovo zelo lastno infrastrukturo v oblaku. Med glavnimi ponudniki oblakov na trgu ima Google eno najbolj konkurenčnih politik cen v primerjavi z Amazon Web Services in Microsoft Azure. V oblačnem omrežju deluje Googlova lastna infrastruktura, ki upravlja več kot 40.000 iskalnih poizvedb na sekundo.

Ena od stvari, ki mi je všeč pri WordPressu, je, da je to razširjena priljubljenost. Prav zaradi tega skoraj vsako podjetje za računalništvo v oblaku svojim uporabnikom ponuja WordPress “namestitev z enim klikom”. Nekateri ga imenujejo “aplikacija”, drugi pa “predloga” ali “slika”. Pokličite, kar boste želeli – a najpomembnejše dejstvo je, da nastavitev WordPress-a v oblaku zahteva le nekaj klikov.

OPOMBA: Ena pomembna točka, preden začnemo. Če je to vaše prvič namestitev WordPressa v oblak – to je od dejanskega ponudnika oblakov, prosim ne gostite svojega spletnega mesta v živo. Predlagam, da preizkusite vse vsaj 2-4 tedne, preden svoj blog ali spletno mesto WordPress preselite v oblak.

ZAKAJ? Ponudniki oblakov, kot so Google Cloud, AWS in Microsoft Azure, imajo le omejeno podporo za vaše spletno mesto WordPress. Če naletite na konflikt vtičnika ali kakšne težave z gostovanjem ali zlonamerno programsko opremo, boste morali rešite sami.

Na srečo obstaja rešitev za vas. Lahko pa:

 • Poiščite ponudnika oblakov, ki ga upravlja tretja stranka, kot je Cloudways (oglejte si naš pregled) ali
 • Pojdite na upravljano gostovanje WordPressa, kot je WPEngine (mi v WPExplorerju uporabljamo WPEngine in ga imamo radi!)

Nekaj ​​tehničnega čaja

Nekaj ​​osnovnih pojmov se moramo naučiti, preden se lotimo vadbe. Ideja tega je, da vas seznanimo z vsemi različnimi izdelki, ki jih ponuja Google Cloud. Ko razvijate in zanimate nekaj, kar vidite, lahko začnete graditi svoje aplikacije v njih!

Projekti

zaslon-projekt google-cloud-wordpress-002-projektNadzorna plošča projekta

Vse, kar želite storiti v Googlovem oblaku, je priloženo (oz kapsulirano) v okviru projekta. Znotraj projekta lahko uporabite ali razporedite različne podproizvodi Google Cloud lahko ponudi. Vključujejo App Engine, Compute Engine, Googlove API-je, Google Cloud Storage, BigQuery ali neposredno namestijo že vgrajeno rešitev. (Več o tem nekoliko kasneje)

Obračunavanje računov

Vsak projekt, ki ga ustvarite mora biti povezan z računom za obračun. Google Cloud vam omogoča fleksibilnost več računov za obračun – od katerih lahko vsak uporablja drugo kreditno / debetno kartico. Ideja tega je uresničitev programa plačaj sproti politika okolja za računalništvo v oblaku.

OPOMBA 1: Na svojem računu za obračun ne morete uporabljati predplačniške kreditne / gotovinske kartice. To sem preizkusil in moj račun, skupaj z vsemi povezanimi projekti začasno blokiran. Takoj sem odstranil predplačniško kartico in jo spremenil v veljavno kreditno kartico. Račun je bil ponovno omogočen po nekaj delovnih dneh.

google-cloud-wordpress-003-cloud-trial-300SERP za »Google Cloud Trial« s spletnega mesta Google.com

OPOMBA 2: Google trenutno ponuja preizkus v znesku 300 USD kdorkoli ki se prijavijo v Google Cloud. Zdaj nimate opravičila, da ne preizkusite Google Cloud haha!

Izdelki Google Cloud

Pogovarjali smo se o raznih podproizvodi Google Cloud lahko ponudi. Zdaj si oglejmo vsako od njih.

Google App Engine

google-cloud-wordpress-001-app-engineGoogle App Engine

Večina programske opreme je zgrajena s pomočjo določenega jezika in (neobvezno) na podlagi a ogrodje. Klasičen primer bi bil a aplikacija za seznam opravkov, ki je zgrajena na JavaScript in temelji na okviru jQuery. jQuery, kot ugibate, je okvir za JavaScript, ki je jezik.

Podobno so naloge napisane v priljubljenih jezikih, kot so Python, Java in PHP. Vsak od teh jezikov zahteva začetno nastavitev v gostiteljskem sistemu, da se lahko zaženejo aplikacije, napisane v tem jeziku. Na primer, aplikacije, napisane na Javi, zahtevajo, da se v ciljni sistem namesti Java Virtual Machine (JVM).

Za to nalogo skrbi Google App Engine. Te jezike namesti in konfigurira v oblačni infrastrukturi, tako da lahko preprosto naložite kodo in začnete z razvojem. Ni vam treba skrbeti za nastavitev jezika ali spreminjanje velikosti gostiteljskega sistema za vašo aplikacijo. Google Cloud algoritmi za uravnavanje nalaganja samodejno poskrbijo za to. S programom Google App Engine morate preprosto izbrati jezik, ki ga potrebujete, in v njem namestiti svojo aplikacijo.

Google Compute Engine

google-cloud-wordpress-003-compute-engineGoogle Compute Engine (GCE)

Google Compute Engine (GCE) je drugo ime za virtualne stroje v oblaku. Vsak VM se obravnava kot primerek GCE. VM-ji lahko zaženejo skoraj katero koli programsko opremo, ki jo želite. Ponuja več prilagodljivosti kot App Engine in je namenjen prilagojenim okoljem.

Googlovi API-ji

google-cloud-wordpress-003-google-apiGooglovi API-ji

Google ima več kot 100 API-jev za svojo množico izdelkov. Ta oblačna funkcija omogoča dostop do teh API-jev.

Shranjevanje v oblaku

google-cloud-wordpress-003-google-cloud-storageGoogle Shramba v oblaku

Kot že ime pove, Cloud Storage omogoča shranjevanje velikih količin nestrukturiranih in polstrukturiranih podatkov, imenovanih nabor podatkov, z visoko razpoložljivostjo (v bistvu geeky pogoji za aplikacije Big Data).

BigQuery

google-cloud-wordpress-003-google-big-poizvedbaGoogle BigQuery

BigQuery je Googlova lastna implementacija jezika, primernega za pošiljanje velikih podatkov. Čeprav to niti ni oddaljeno povezano z našo vadnico, je eksperimentalno eksperimentirati!

Vnaprej izdelani programski paketi

google-cloud-wordpress-008-google-prebuilt-appsSeznam namestitvenih slik z enim klikom

Tu se začne zabava! Pozabi na vse te zapletene izraze. Google je sestavil seznam najbolj priljubljene programske opreme, okvirov in jezikov ter jih ponudil kot vnaprej izdelane programske pakete. Ugani kaj?

WordPress je eden izmed njih!

Se spomnite, da smo razpravljali, da je vsak od teh jezikov nameščen v navideznem stroju (ali primerku Compute Engine)? No, enako velja tudi tukaj. Ko ustvarite ali programski paket WordPress, morate najprej izbrati virtualni stroj, njegovo velikost in regijo, da nadaljujete z namestitvijo. Programski paket je v bistvu nabor navodil, ki namesti ustrezno programsko opremo v novo ustvarjeni virtualni stroj.

Namestitev WordPressa v Google Cloud

1. faza: iskanje poti

google-cloud-wordpress-009-ustvarite nov projektUstvari nov projekt

Korak 1: Najprej morate ustvarite nov projekt. Lahko obiščete Google Cloud Console začeti.

google-cloud-wordpress-010-dodati račun za obračunDodajte račun za obračun

2. korak: Dodajte račun za obračun k projektu. Izberete lahko tudi želeni podatkovni center. Trenutno ima Google Cloud dva glavna podatkovna centra za Google App Engine – ZDA in EU. V tej vadnici sem izbral ameriški podatkovni center. Izberite Ustvari, če želite nadaljevati.

google-cloud-wordpress-011-novi projekt ustvaril obvestiloKončana nova izdelava projekta (označeno z zelenim klopom)

3. korak: Zdaj bo nastal projekt. Po zaključku boste prejeli obvestilo, kot je prikazano na zgornjem posnetku zaslona.

google-cloud-wordpress-012-izberite ploščo predhodno izdelanih projektovIskanje upravitelja razmestitve

4. korak: Zdaj moramo najti stran, ki prikazuje seznam že vgrajenih programskih paketov Vodja razmestitve. To lahko storite na tri načine:

 • 4.1 – V meniju na levi izberite Izvajanje in upravljanje> Kliknite za uporabo
 • 4.2 – Izberite pasico poleg številke 2, kot je prikazano na zgornjem zaslonu
 • 4,3 – Klikni tukaj za WordPress za Google Cloud

google-cloud-wordpress-013-select wordpressWordPress kot uvedena slika z enim klikom

5. korak: Ko boste na strani, boste videli ogromen seznam programske opreme. Pomaknite se navzdol in izberite WordPress (za zdaj). Z ostalimi se lahko igrate kolikor želite kasneje! ��

2. faza – Namestitev in konfiguriranje WordPress-a

google-cloud-wordpress-013-select wordpress 2

6. korak: Ok, zdaj ste končno našli možnost namestitve WordPress-a. Čas, da se pokvari. Izberite Razmestitev za začetek postopka.

google-cloud-wordpress-013-wordpress namestite parametreWordPress namestitveni parametri v Googlu Cloud

7. korak: To je ključni korak. Kopajmo. Na vsakem koraku si oglejte posnetek zaslona.

 • The Ime uvajanja lahko vsebuje samo alfanumerične znake.
 • V Cona, so tri glavne cone – ZDA, EU in Azija. V tej vadnici, ki sem jo izbral us-central1-f. Izberete lahko katero koli cono, ki vam je všeč.
 • The Tip stroja je neposredno sorazmerna s količino potrebne energije. Za poskusne namene: a n1-standard-1 strojni primerek bi naredil. Ima en virtualni CPU (vCPU) in 3,7 GB RAM-a, kar je več kot dovolj za poskus WordPress-a.
 • Izbral sem si Vrsta diska kot Odporen disk SSD. To je zato, ker so trdi diski 5 do 10-krat hitrejši od tradicionalnih trdih diskov.
 • Najmanj Velikost diska je 10 GB, kar zadostuje.
 • The E-poštni naslov administratorja je treba pravilno vnesti.
 • Preverite Namestite phpMyAdmin in Omogoči Googlovo spremljanje v oblaku opcije.
 • Ostale nastavitve pustite takšne, kot so.
 • Kliknite na Uvedite WordPress začeti nameščati WordPress.

nastavitev google-cloud-wordpress-013-wordpressNamestitev upravitelja razmestitve WordPress

8. korak: Google Cloud’s Deployment Manager bo zdaj ustvaril izbrani primerek in nanj namestil WordPress.

google-cloud-wordpress-013-wordpress je končanaDostopne poverilnice kažejo po namestitvi

9. korak: WordPress je zdaj nameščen. Toda to je le 70% postopka. Zdaj nas čakajo naslednje naloge:

 1. Upoštevajte skrbniško geslo za WordPress
 2. Upoštevajte geslo MySQL in phpMyAdmin

google-cloud-wordpress-013-wordpress omogočajo promet httpsDovoljenje prometa HTTP in HTTP

3. faza: domači tek!

10. korak: Zdaj moramo dovoliti, da zunanji promet HTTP in HTTPS poteka skozi IP naslov našega strežnika WordPress. (Google Cloud to zaradi varnosti privzeto onemogoči). Z drugimi besedami, za dodeljeni naslov IP bomo morali dodati pravilo požarnega zidu.

Če želite to narediti, kliknite naslov IP strežnika, ki se nahaja pod zunanjim IP. Odpre se pogovorno okno. Izberite oboje Dovolite, da promet HTTP in HTTPS poteka skozi vaš strežnik. Kliknite na Prijavite se sprejeti spremembe.

pravila za požarni zid za posodabljanje google-cloud-wordpress-013-wordpressPravila požarnega zidu so uspešno posodobljena

Ko se pravila požarnega zidu uspešno posodobijo, bi morali imeti dostop do WordPress-a iz danega naslova IP.

google-cloud-wordpress-013-wordpress gotovWordPress je na voljo

Zaključek

Če ste opazili, nismo videli nobenega posnetka zaslona za znamenito petminutno namestitev WordPressa – poznate fazo konfiguracije, kjer nastavite ime, uporabniško ime, geslo svojih spletnih mest itd..?

No, Google Cloud en klik Skript uvajanja WordPress odpravi te korake in jih nastavi s privzetimi vrednostmi. Pojdite na nastavitve WordPress-a in jim spremenite želene vrednosti.

Preizkusite WordPress v Googlovem oblaku (300 USD brezplačna sled)

Upam, da ste uživali v tej vadnici, kolikor sem tudi jaz užival v njenem pisanju. Če imate kakršna koli vprašanja ali predloge, jih prosim pustite v spodnjem razdelku s komentarji ali mi pošljite sporočilo na @souravify – Hvala za branje! Vesele poti.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me