Kako nastaviti nastavitev gostovanja v oblaku WordPress v oblaku

Vodnik za nastavitev gostovanja v oblaku WordPress v oblaku

V spletu je dobesedno na stotine možnosti gostovanja, vsaka s tonami različnih možnosti gostovanja. Skupno gostovanje. Upravljano gostovanje v WordPressu. VPS. Namenski strežnik. In seveda obstaja gostovanje v oblaku. Ko iščete upravljano gostovanje v oblaku, je Cloudways eden prvih, ki se pojavi, in to z dobrim razlogom. Odkar so leta 2011 Cloudways zagotovili eno najbolj vodenih storitev gostovanja v oblaku, danes pa smo vam želeli pokazati, kaj vse počnejo.

Pregled gostovanja v oblakih

Cloudways je eden izmed najboljših ponudnikov gostovanja v oblaku. Kaj je gostovanje v oblaku? Približno natanko tako zveni – gostovanje prek »oblaka«. V bistvu ogromno število resničnih strežnikov deluje skupaj kot en sistem, da bi zagotovili stabilno in varno gostovanje za virtualne strežnike. To pomeni večjo zmogljivost z manj izpadi ob nižjih stroških in še večjo prilagodljivost spletnega gostovanja.

Kaj naredi Cloudways drugače

Gostovanje v oblaku je na voljo pri številnih dobro znanih podjetjih za gostovanje, vendar jih je Cloudways prevzel na naslednjo raven. Izboljšali so se v tradicionalnem oblaku, saj so vam ponudili več upravljanih možnosti gostovanja v oblaku s posebnostmi.

Najprej jih uporabljajo najnovejši strežniki in sistemi (Nginx, Redis, MySQL, Lak, Memcached in Apache, da so specifični) kot del njihovega sklada zmogljivosti. Poleg tega prednameščajo svoje koristne Breeze Cache Vtičnik ki vključuje funkcije za izključitev datotek, razvrščanje in miksiranje datotek ter stiskanje Gzip za optimizirane velikosti datotek. Ta neverjetna kombinacija je tisto, kar Cloudways gostovanje naredi hitro in zanesljivo.

Drugi velik del oblakov Cloudways v nasprotju z nekaterimi njihovimi tekmeci je, ki ga zagotavljajo upravljana varnost na strani strežnika z vsemi njihovimi načrti. Uporabljajo več plasti zaščite (kot so požarni zidovi, dvofaktorna avtentikacija in seznam dovoljenih IP) skupaj s samodejnimi posodobitvami za posodobitev vseh strežnikov na njihovi platformi.

Poleg tega boste težko našli drugega gostitelja, ki vam omogoča raznoliko izbiro platforme (vaš izbor DigitalOcean, linode, VULTR, Amazon, Google), neomejene namestitve, timsko sodelovanje, enostavno skaliranje strežnika in neverjetno enostavna konzola računa (na kateri boste videli številne posnetke pozneje) in brezplačno SSL potrdila preko Šifrirajmo.

Načrti gostovanja v oblaku, ki jih upravlja Cloudways,

Zdaj, ko veste, kaj je Cloudways, bi morali pogledati njihove načrte. Ena najboljših lastnosti Cloudways je, da ponujajo različne možnosti gostovanja, da ustrezajo proračunu ali potrebam podatkov po katerem koli spletnem mestu.

Načrti gostovanja v oblaku, ki jih upravlja Cloudways,

Izbirate lahko med strežniki v oblaku, ki začnejo že od 10 dolarjev na mesec, kontaktirajte jih za načrt, ki je narejen po meri, ali v sredini izberite enega od drugih strežniških načrtov. Vsi njihovi načrti za gostovanje v oblaku omogočajo, da dodate toliko namestitev spletnih mest, kolikor želite, tako da, če ste razvijalec, lahko preprosto ustvarite številna spletna mesta za odmere za stranke brez premetavanja. In če niste razvijalec in želite svoj blog premakniti na Cloudways, boste z veseljem vedeli, da vam bodo celo pomagali pri selitvi enega mesta na nov strežnik za prost.

Vodnik za gostovanje v storitvi Cloudways WordPress

Če se Cloudways sliši kot pravi gostitelj za vaše spletno mesto (ali pa si želite samo pogledati, kaj lahko ponudi njihovo gostovanje), je naš vodnik za nastavitev popoln naslednji korak. vas bo vodil skozi korake nastavitve strežnika v oblaku z Cloudways. Si pripravljen?

Prijavite se za brezplačni račun Cloudways

Če želite začeti, pojdite na domačo stran Cloudways, kliknite na povezavo in začnite brezplačno. Preusmerjeni boste na glavno stran za prijavo v Cloudways. Odločite se lahko za prijavo s svojim računom LinkedIn ali Github, vendar se raje prijavljamo na starinski način z e-pošto.

Prijavite se za brezplačni račun Cloudways

Preprosto vnesite svoj e-poštni naslov in geslo. Nato boste čez nekaj minut dobili aktivacijsko e-poštno sporočilo.

E-pošta za preverjanje računa Cloudways

Ko prejmete aktivacijsko e-poštno sporočilo, kliknite velik zeleni gumb, da takoj aktivirate svoj račun.

Opomba: Če se pri prijavi prikaže napaka ali če e-poštnega sporočila za preverjanje ne dobite takoj, ne skrbite. V spodnjem desnem kotu katere koli strani Cloudways preprosto odprite klepetalnico 24/7 s podporo za stranke. Tehnologija za podporo Cloudways bi morala biti sposobna pomagati.

Nastavite strežnik gostovanja Cloudways

Zdaj je čas, da začnete dejansko nastaviti strežnik za gostovanje svojega spletnega mesta (ali spletnih mest). Ko v e-poštnem sporočilu kliknete povezavo »Aktiviraj račun«, se prikaže naslednji zaslon.

Nastavite strežnik gostovanja Cloudways

Najprej boste izbrali svojo aplikacijo. Cloudways ve, da je WordPress ena najbolj priljubljenih spletnih platform, zato so jo priročno postavili na vrh. Izbirate lahko med štirimi možnostmi:

 • Standardna WordPress
 • WordPress Plus WooCommerce
 • WordPress Multisite
 • Čista WordPress (brez optimizacij oblakov)

Izberite možnost, ki ustreza vašim potrebam. Če niste prepričani, pojdite s prvo možnostjo za standardni WordPress. Dovolj je preprosto, da pozneje dodate WooCommerce ali celo omogočite večstransko spletno mesto (imamo navodila za omogočanje WordPress multisite-a, če potrebujete kakšno pomoč). Poleg tega menimo, da so optimizacije Cloudways precej priročne.

Nato dodajte lastna imena po meri za aplikacijo, strežnik in svoj projekt. To je samo za vaše oči, zato izberite nekaj, kar vam bo pomagalo zapomniti, za katero spletno mesto ste to nastavili.

Nato boste po izbiri aplikacije videli možnosti, ki so na voljo za ponudnika storitev v oblaku, velikost strežnika in lokacije centra podatkov. Vsi načrti ponujajo brezplačno 3-dnevno preskusno različico, s katero boste lahko preizkusili njihovo gostovanje. Trenutno razpoložljive možnosti ponudnika vključujejo:

 • Digitalni ocean: Shramba na osnovi SSD s 7 podatkovnimi centri v 3 državah
 • linoda: ponudnik oblakov z 8 podatkovnimi centri v 3 regijah
 • VULTR: Shramba na osnovi SSD s 13 podatkovnimi centri po vsem svetu
 • Amazon EC2: nastavljiva velikost diska, 8 podatkovnih centrov v 6 državah
 • Google Cloud: 4 lokacije na treh celinah, zasnovane posebej za velika podjetja ali spletna mesta, ki intenzivno uporabljajo vire

Vse oblačne platforme Cloudways ponujajo podobne storitve, največja razlika pa sta v ceni in zanesljivosti. Digital Ocean in VULTR ponujata skoraj neomejeno pasovno širino za vaša spletna mesta z nižjimi stroški, zaradi česar so odlične možnosti za razvijalce na proračun. Amazon in Google na drugi strani zagotavljata pasovno širino na podlagi plačila, kar pomeni, da bodo mesečni stroški verjetno višji, vendar boste pomislili, da vaše spletno mesto ne bo nikoli opuščeno, saj plačujete za vsak vir uporabljaš.

Ko gre za izbiro velikosti strežnika, se potrudite, da izberete načrt, za katerega ocenite, da bo ustrezal vašim potrebam. Če niste prepričani, katero izbrati z manjšim načrtom – lahko strežniku pozneje dodate več virov, če je potrebno. Cloudways olajša nadgradnjo strežniškega načrta kadar koli neposredno s konzole strežnika (kar vam bomo pokazali pozneje).

Ko določite ponudnika in velikost strežnika, je zadnji korak izbira lokacije strežnika. Priporočamo, da izberete strežnik, ki je blizu vaši glavni publiki. Če torej večina vašega prometa prihaja iz ZDA, potem izberite lokacijo strežnika v tej državi.

Konfiguriranje strežnika CLoudways

S tem ste pripravljeni za zagon strežnika! Odpeljete se na konzolo, kjer boste videli predviden čas čakanja na nastavitev vašega strežnika (naša ocena je bila 7 minut, za nas pa je namestitev trajala približno 8 minut – tako zelo blizu!). Med čakanjem lahko svoj profil računa dopolnite s podatki o vašem podjetju.

Ko je namestitev strežnika končana, lahko nadaljujete z upravljanjem. Kliknite končni strežnik, da odprete konzolo.

Upravljanje strežnika Cloudways

Ko prvič odprete konzolo strežnika Cloudways, bo na voljo sprehod, čeprav bo vodnik poučen o povzetku vašega strežnika, navigacijski vrstici, razpoložljivih dejanjih in podrobnostih.

Vaš strežnik Cloudways

Konzola bo privzeto odprta za vašo Poverilnice. Od tu lahko urejate svoje uporabniško ime in geslo, upravljate s ključi SSH in si ogledate svoj IP naslov.

Spremljanje strežnika v oblakih

Naslednji korak je Spremljanje zavihek. Obstaja vrsta različnih grafov in možnosti za spremljanje vašega strežnika in aplikacij, vendar obstajata dve ključni možnosti strežnika, na katere morate biti pozorni. Prva je tvoja Prosti procesor. V našem grafu lahko vidite, da je strežnik večinoma v razponu od 95-100% brezplačnega CPU, kar pomeni, da je trenutno veliko prostora za našo spletno stran. Če bi bil graf obrnjen in je bilo veliko primerov, ko je bil naš brezplačni CPU 0%, bi bil čas, da se poveča do večjega strežniškega načrta.

Drugi grafikon spremljanja je vaš Prosti spomin. Majhni strežniški načrti lahko delujejo popolnoma v redu s samo 15-50 MB prostega pomnilnika, če pa je vaše podjetje kupilo načrt s 4 GB ali več, bi moral biti vaš prosti pomnilnik vedno večji od 100 MB. Če ni, bi to lahko bil še en znak, da je čas, da povečate načrt.

Storitve upravitelja strežnika Cloudways

Po spremljanju boste videli a Upravljanje storitev na kartici, kjer si lahko ogledate različne osnovne storitve Cloudways, ki ohranjajo delovanje vašega strežnika. To vključuje storitve Apache, predpomnjenje, nadziranje podatkovnih baz in neobvezno spremljanje aplikacij (prek storitve New Relic). Od tu lahko znova zaženete različne storitve in očistite predpomnilnik.

Nastavitve in paketi strežnika Cloudways

Ker uporabljate WordPress, boste morda morali prilagoditi nekatere nastavitve strežnika, da boste lahko naložili določeno datoteko ali namestili velik vtičnik ali temo. Vse te nastavitve strežnika in še več najdete v konzoli Nastavitev in paketi zavihek. Ne pozabite shraniti sprememb.

Varnost strežnika Cloudways

Varnost, če je za katero koli spletno mesto izjemnega pomena, in pomoč Cloudways olajša varnost strežnika. Cloudways vzdržuje požarne zidove in redno izvaja popravke strežnikov, da bi zagotovil varno namestitev. Prav tako spremljajo sumljive aktivnosti na vašem strežniku. Če imate več neuspelih poskusov prijave, ker ste pozabili geslo, se boste lahko zaklenili iz svojega računa. Eden od načinov za preprečevanje tega je urejanje Varnost nastavitve v upravitelju strežnika, da dodajo seznam lastnih IP naslovov. To je popolnoma neobvezno in večina uporabnikov lahko ta del preskoči.

Navpično skaliranje strežnika Cloudways

Če ugotovite, da potrebujete več prostora na strežniku, lahko svoj načrt Cloudways kadar koli povečate s spletnega mesta Navpično skaliranje odsek. Izberite povečano velikost strežnika, ki jo potrebujete in kliknite, če želite uveljaviti svoje spremembe (kar se bo odražalo v naslednjem mesečnem plačilu).

Varnostne kopije strežnika Cloudways

Varnostne kopije so prav tako vgrajene v možnosti strežnika Cloudways in jih privzeto vsak dan prevzamejo. Na tem zavihku lahko omogočite varnostne kopije tako pogosto kot vsako uro ali samo enkrat na teden. Lahko tudi omogočite Lokalne varnostne kopije zaradi česar je kopija zadnje varnostne kopije na voljo za prenos prek SFTP / SSH, tako da lahko shranite svoje varnostne kopije v računalnik.

Čeprav so vključene varnostne kopije odlične, vseeno priporočamo uporabo storitve, kot je VaultPress da boste vedno imeli popolno kopijo svojega spletnega mesta na dosegu roke.

SMTP strežnik Cloudways

SMTP je zadnji razdelek pod upraviteljem strežnika. To je vgrajena funkcija za uporabo e-poštnih storitev tretjih oseb kot prehod za pošiljanje e-poštnih sporočil s vašega strežnika. Preprosto kliknite, da izberete svoj SMTP, nato dodajte in konfigurirajte ponudnika e-pošte ali omogočite elastično e-pošto iz svojih dodatkov (do katerih bomo prišli naslednji).

Cloudways Add-Ons

Cloudways ponuja nekaj koristnih Dodatki do tega lahko dostopate prek upravitelja strežnikov. Če želite aktivirati dodatke, v glavnem meniju kliknite ikono mreže.

Cloudways dodatki

Trenutno je na voljo šest dodatkov, pri čemer zadnje tri možnosti na vaš strežnik dodajo nastavitvene možnosti po aktivaciji:

 • DNS je enostavno: Cloudways ne ponuja sistema domenskih imen (DNS) za upravljanje privzetih imen domen, temveč vam omogočajo, da uporabite svoj lastni DNS DNS (kot je GoDaddy) ali pa se naročite na njihovo storitev DNS Made Easy. Ta dodatek se začne ob 2,50 USD / mesec za do 5 domen. Ta dodatek zahteva ročno aktiviranje s strani Cloudways, zato bo enkrat omogočen dodatek nastavljen na čakanje, dokler podporni član ne bo odobril vaše spremembe.
 • Rackspace Email: Če želite na spletno mesto dodati e-poštno storitev, imate možnost omogočiti dodatek Cloudways Rackspace. Ta storitev je samo 1 USD na mesec po e-pošti. Ta dodatek zahteva tudi ročno aktiviranje tehnične podporne ekipe Cloudways, tako da ko aktivirate dodatek, bo čakalo, dokler vas podporni član ne kontaktira za dokončanje nastavitve nabiralnika..
 • Elastična e-pošta: Če želite poslati veliko količino mesečnih e-poštnih sporočil, boste morda želeli razmisliti o dodatku Elastična e-pošta, saj omogoča hiter in enostaven način za stik s poštnim seznamom. Načrti se začnejo pri 0,10 USD / mesec za 1000 e-poštnih sporočil (s popusti za večje količine), vse kar morate storiti je, da aktivirate dodatek in počakate, da podporna ekipa Cloudways potrdi, da je bila vaša naročnina omogočena. Ta dodatek se upravlja tudi prek razdelka Dodatki za upravljanje strežnikov.
 • Migracije aplikacij: Če želite svoje spletno mesto WordPress premakniti z drugega gostitelja, je ta dodatek najlažji način za začetek selitve na Cloudways. Prva selitev je na koncu brezplačna, vse dodatne poteze po ceni 25 dolarjev (ali 49 evrov, če je večstranska stran)
 • Nadgradnja aplikacije: Ali želite namestiti določeno različico WordPress-a? S to premijsko storitvijo (od 50 dolarjev) lahko Cloudways pro upravlja nadgradnjo za vas.
 • CloudwayCDN: Če vaš načrt vključuje CloudwaysCDN, tukaj lahko preverite, katera od vaših WordPress namestitev je vezana nanj. CDN-ji so odličen način za pospešitev spletnega mesta WordPress – zato, če imate v načrtu CloudwaysCDN, priporočamo, da ga uporabite.

Ko boste natančno raziskali nastavitve in storitve strežnika, se lahko premaknete na vas Nastavitve aplikacije!

Upravljanje vaših namestitev WordPress

Če v glavnem meniju kliknete Aplikacije, vas odpre program za upravljanje aplikacij. Od tu lahko dostopate do vseh vaših strežniških namestitev (WordPress in do vseh drugih, ki jih morda imate).

Vloge za račun Cloudways

Preprosto kliknite na eno od nameščenih aplikacij in si oglejte povezane podrobnosti in nastavitve.

Podrobnosti o aplikaciji Cloudways

Ko kliknete eno od vaših namestitev, se odpre zaslon Podrobnosti o dostopu. To zagotavlja vse osnovne podatke o namestitvi, na primer časovni URL, skrbniške podatke za prijavo za vaše spletno mesto in podatke MySQL.

Upravljanje domen aplikacij Cloudways

Ko prvič začnete uporabljati strežnik Cloudways, bodo vaše namestitve nastavile kot prirejanje mest na glavnem spletnem mestu za dostop do oblakov. Ko se želite premakniti na spletno mesto v živo, boste morali iti na Upravljanje domen zavihek, da dodate svoj URL (ne pozabite samo, da pokažete svojo domeno).

Cloudways aplikacija SSL

SSL postaja nujna funkcija za bloge in spletna mesta. Ta dodana varnostna plast obiskovalcem sporoča, da je dostop brskalnika do vašega strežnika šifriran, tako da so vsi podatki ali podatki, ki so bili posredovani med njimi, in ste varni. Če želite to varnost dodati na svoje spletno mesto, ki ga gosti Cloudways, preprosto pojdite na SSL potrdilo v svojem upravitelju aplikacij in z vgrajenim orodjem ustvarite brezplačen SSL certifikat s pomočjo Šifrirajmo. Preprosto dodajte zahtevane podatke in sledite pozivom na zaslonu.

Lahko pa preklopite možnost SSL in naložite svoje potrdilo po meri. Za to možnost boste morali ustvariti in prenesti zahtevo za podpisovanje potrdila, ustvariti in kupiti potrdilo SSL prek storitve tretje osebe, nato pa ga namestiti na strežnik.

Obnovi aplikacijo Cloudways

Drugi dve razdelki, ki jih bo večina uporabnikov želela opozoriti, so Orodja za migracijo in Obnovi zavihek. Oboje je dokaj samoumevno. Ko prvič začnete uporabljati Cloudways, lahko z njihovim brezplačnim migratorskim vtičnikom pomagate premakniti svoje spletno mesto s starega gostitelja na nov strežnik Cloudways (čeprav je vaša prva pomožna selitev brezplačna, tako da, če premikate samo eno spletno mesto, lahko tudi vi pustite, da se oblaki lotijo ​​tega). Če se na vašem spletnem mestu kdaj zgodi, da se nekaj zgodi in ga želite obnoviti tako, kot je preprosto, pojdite na zavihek Obnovi. Tukaj lahko izberete varnostno kopijo s spustnega menija in nato kliknete gumb za prenos.

Če ste razvijalec, vas bodo morda zanimale še nekaj vgrajenih orodij, ki jih je Cloudways dal na prste. The Cron Job manager omogoča enostavno dodajanje načrtovanih opravil (na primer brisanje temp datotek ali pošiljanje naših e-poštnih obvestil) v vašo namestitev. Obstaja tudi zavihek za Uvajanje preko Gita kar omogoča enostavno generiranje vašega SSH ključa, potrebnega za povezavo s svojim skladiščem, in an Nastavitve aplikacije zavihek z možnostmi izklopa predpomnjenja laka med preskušanjem / uprizoritvijo.

Preden nadaljujete z namestitvijo WordPress-a, je na glavni konzoli računa Cloudways na voljo le še nekaj možnosti, ki jih želimo deliti z vami.

Dodajanje članov ekipe v strežnik Cloudways

Dodajanje članov ekipe v strežnik Cloudways

Če delate z ekipo in na več projektih, boste zagotovo želeli izkoristiti vse možnosti, ki jih ponuja timski modul. Od tu lahko dodate svojo ekipo, urejate njihov dostop do določenih strežnikov ali aplikacij in omejite operacije s strežniki, do katerih imajo dostop (na primer, najbolje je, da ima samo glavni skrbnik dostop do obsega ali brisanje strežnikov).

Upravljanje projektov z Cloudways

Upravljanje projektov z Cloudways

Zadnji razdelek konzole, ki si ga je treba ogledati, je stran za upravljanje projektov. od tu lahko vidite hiter posnetek vseh svojih projektov v živo. Preprosto kliknite projekt za ogled povezanih aplikacij ali za spremembo imena projekta. Ta funkcija je predvsem zato, da vam pomagajo organizirati vse svoje namestitve, tako da lahko na prvi pogled vidite, kaj pripada kateri stranki itd.

WordPress Vodnik za hitri začetek

Zdaj, ko ste na konzoli Cloudways videli najpomembnejše možnosti, je čas, da se premaknete na vaše dejansko WordPress spletno mesto. Vrnite se do upravitelja aplikacij, kliknite namestitev WordPress-a, na katerem želite delati, in kopirajte uporabniško ime in geslo skrbniške plošče, ki sta vam bila zagotovljena. Zdaj kliknite povezavo in pojdite do skrbnika WordPressa.

Cloudways: Nadzorna plošča WordPress

Ko se prvič prijavite s svojimi poverilnicami, mora biti nadzorna plošča nekaj podobnega zgornji sliki. Cloudways namesti najnovejšo različico WordPress-a in njihov vtičnik Breeze Cache za vas (Opomba: če obstaja še en predpomnilni vtičnik, raje uporabite, da izključite in izbrišete Breeze, da preprečite morebitne konflikte vtičnikov).

Vaša prva prednostna naloga mora biti čiščenje namestitve in priprava teme in vsebine. Tu so prvi koraki, ki jih priporočamo.

 • Pojdi na svoje Objave in Strani da izbrišete vzorčno objavo in stran, ki je že na vašem spletnem mestu.
 • Pomaknite se na Nastavitve da uredite svoje Splošno naslov spletnega mesta in vrstico ter vaše Permalinkks (priporočamo uporabo ime objave možnost).

Z malo čiščenja vašega spletnega mesta lahko zdaj namestite svojo WordPress temo in vse dodatne vtičnike, ki jih morda želite.

Kako namestiti WordPress temo

Namestitev teme je z WordPressom zelo enostavna. Vse kar morate storiti je navigacija do Videz> Teme in kliknite na gumb za Dodaj novo. Tu lahko brskate po brezplačnih temah, ki so na voljo na WordPress.org, ali pa kliknete na Naloži temo gumb, da dodate svojo temo WordPress.

Cloudways: Namestite temo

Na spletu je na voljo veliko možnosti tem za WordPress, pri izbiri teme WordPress pa je lahko nekoliko preveč. Za ideje o tem, katero temo morda želite začeti s to zbirko nekaterih najboljših tem WordPress ali poskusite nekaj naših brezplačnih tem WordPress.

Ko najdete temo, ki je primerna za vaše spletno mesto (na primer osebno imamo radi našo večnamensko temo WordPress), jo lahko namestite. Ko naložite svojo temo, mora biti nameščena datoteka WordPress v .zip formatu.

Cloudways: Naložite datoteko z WordPress zip datoteko

Preprosto kliknite gumb za Izberite datoteko in brskalnik za zadevno temo, nato kliknite Namestiti zdaj.

413 Zahtevaj napako

Glede na to, kako velika je vaša tema, boste morda videli napako 413, kot je zgornja. Ne skrbi! To preprosto pomeni, da je datoteka, ki ste jo poskušali naložiti, večja od največje velikosti nalaganja, ki jo je trenutno nastavljen vaš strežnik.

Povečajte velikost datoteke za prenos datotek Cloudways Server

Če želite to popraviti, se preprosto prijavite v račun za Cloudways, kliknite na razdelek Strežniki, izberite strežnik, ki ga uporabljate, in kliknite na Nastavitve in paketi. Nato preprosto povečajte velikost nalaganja datoteke na 20 MB in kliknite shrani.

Cloudways: Potrditev namestitve teme

Zdaj se vrnite na namestitev WordPress-a, ponovno naložite tematsko zip datoteko in kliknite Namestiti zdaj. Vse mora potekati gladko in videli bi stran za potrditev teme, kot je zgornja. Samo kliknite na aktivirati tema! Z novo temo lahko začnete dodajati vsebino ali pa lahko namestite nekaj priročnih vtičnikov WordPress.

Kako namestiti vtičnike WordPress

WordPress vtičniki so nameščeni podobno kot WordPress teme in lahko na vašo spletno stran dodajo veliko odličnih funkcij in funkcij.

Cloudways: namestite vtičnike WordPress

Na nadzorni plošči pojdite na Vtičniki> Dodaj novo brskanje po vseh brezplačnih vtičnikih s strani WordPress.org. Tako kot teme je tudi po spletu na voljo veliko brezplačnih in vrhunskih vtičnikov. Tukaj je nekaj priporočil naših avtorjev, ki vam bodo pomagali začeti:

 • 50+ najboljših vtičnikov WordPress
 • 15 Vtičniki za dopolnitev komentarjev WordPressa
 • Najboljši vtičniki za prevod, da vaše spletno mesto WordPress postane večjezično
 • Najboljših 9 najboljših brezplačnih vtičnikov za drsnik WordPress
 • 10+ najboljših vtičnikov za preprečevanje neželene pošte za WordPress
 • Najboljši vtičniki WordPress za skladnost z GDPR

Namestite priporočene vtičnike za WordPress

In seveda, če je vaša premium tema v paketu s premijskimi vtičniki (na primer, kako Total vključuje zmogljiv ustvarjalec strani WPBakey), boste želeli slediti pozivom na zaslonu ali sporočilom za namestitev teh vtičnikov.

Izdelava spletnega mesta WordPress

Z nameščeno in aktivirano temo in vtičniki lahko začnete graditi spletno mesto. Če je vaša tema prišla z vzorčnimi podatki, jih boste morda želeli naložiti (pojdite na Orodja> Uvoz> WordPress da naložite vzorčno datoteko .xml, ki je priložena vaši temi).

Skupaj predstavljeni tematski vzorci

Če pa uporabljate temo, kot je Total, z več kot 40+ vzorčnimi predstavitvami, ki so na voljo prek vgrajenega uvoznika predstavitev, lahko z možnostmi teme uvozite svoj najljubši predstavitveni prikaz. Skupno je to pod tematsko ploščo> Demo uvoznik.

Cloudways povečajo največjo omejitev izvršitve

Pri nalaganju vzorčnih podatkov lahko strežnik preneha, preden se konča. Da bi se temu izognili, preprosto povečajte največji čas izvedbe za vaš strežnik. Če se želite prijaviti nazaj v račun za Cloudways, pojdite na strežnik in kliknite na Nastavitve in paketi prilagodite svojo omejitev izvajanja na 300 sekund (samo za varno).

Morda boste želeli preveriti tudi možnosti oblikovanja za svojo temo in vtičnike pod Videz> Prilagodi kot tudi vse druge možnosti preko plošče po meri na nadzorni plošči. Ko bo vaše spletno mesto videti dobro, lahko začnete dodajati svojo vsebino.

Nasveti za bloganje

Glede na to, za kaj gre na vašem spletnem mestu, je na spletu na spletu veliko nasvetov za bloganje, iskanje lastnega stila pisanja, unovčevanje spletnega dnevnika in še več. Tu je nekaj nasvetov naših avtorjev, da začnete – a hitro iskanje po Googlu bo pokazalo na tisoče drugih odličnih člankov:

 • Nasveti za blogging o WordPressu, da bi bil vaš blog uspešen
 • 10+ nasvetov za povečanje zaupanja in verodostojnosti vašega WordPress bloga
 • Kako zaslužiti z blogom WordPress
 • Nasveti za trženje vsebine za mala podjetja, ki uporabljajo WordPress
 • Kako postati uspešen blogpreur in zaslužiti z WordPressom

Zavijanje

Po branju vseh zgornjih informacij upamo, da imate boljšo predstavo o tem, kaj lahko Cloudways ponuja uporabnikom WordPress-a in kako dejansko začeti z WordPressom z uporabo gostovanja v oblaku, ki ga upravlja Cloudways.

Bil sem zelo navdušen nad njihovo enostavno uporabo strežniške konzole in hitro nastavitvijo WordPress-a. Osebno jim kot gostitelj dam solidnih 5/5. S številnimi odličnimi vgrajenimi funkcijami za skaliranje strežnikov se SSL, ekipe in več oblakov postavljajo kot odlična možnost za povsem nove uporabnike ali mala podjetja, pa tudi za izkušene oblikovalske agencije, ki bi lahko upravljale na stotine strank strank.

Če želite izvedeti več, obiščite spletno mesto Cloudways. Začnete lahko s svojo lastno tridnevno preizkušnjo, tako da se preprosto prijavite po e-pošti (ni potrebna kreditna kartica).

Brezplačna preizkušnja Cloudways

In če imate kakršna koli vprašanja o oblaku gostovanja v oblaku Wordways, njihovih značilnostih ali naših izkušnjah z uporabo, nam v komentarjih spodaj pustite vprašanje. Ali pa delite svojo izkušnjo Cloudways – radi bi slišali, kaj mislite!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me