Kako nastaviti WordPress predvajanje s predpomnilnikom W3 (W3TC)

 1. 1. Vodnik za začetnike za razumevanje notranjih funkcij WordPress-a
 2. 2. Kaj je WordPress predvajanje in zakaj je pomembno?
 3. 3. Kako deluje WordPress predvajanje?
 4. 4. Kako namestiti in nastaviti WordPress predpomnjenje z WP Super predpomnilnikom
 5. 5. Trenutno bere: Kako nastaviti WordPress predvajanje s predpomnilnikom W3 (W3TC)
 6. 6. MaxCDN pregled: najboljši CDN za WordPress?

Dva najbolj priljubljena vtičnika za predpomnjenje WordPress na svetu sta WP Super Cache in W3 Total Cache (W3TC). W3 Total Cache, ki ga je razvil CTO Mashable, je daleč najbolj vsestranski vtičnik za predpomnjenje WordPress, ki se uporablja na spletnih mestih z velikim prometom, kot so Smashing Magazine, Mashable, MakeUseOf in Yoast. Ta vadnica je vodnik za začetnike pri konfiguriranju predpomnilnika W3. Nasvet: W3TC ima obilico naprednih nastavitev, ki jih težko razumem. Če niste seznanjeni z nastavitvijo, je najbolje, da se z njo ne spopadate. Začnimo!

Namestite predpomnilnik W3

Namestite predpomnilnik W3

Za namestitev W3 Vtičnik za predpomnilnik W3, odprite nadzorno ploščo WordPress, ki ji sledi Vtičniki> Dodaj novo. Išči “W3 skupnega predpomnilnika“In namestite prvi rezultat. Vtičnik lahko tudi ročno prenesete in ga naložite v wp_content / vtičniki mapo prek FTP. Če ste predhodno namestili še en predpomnilniški vtičnik, kot je WP Super Cache, ga morate onemogočiti, preden aktivirate skupni predpomnilnik W3. To bi preprečilo, da bi se dva vtičnika spopadla. Praviloma ne imejte v vsakem trenutku aktiviranega več kot en vtičnik WordPress za predpomnjenje.

Konfiguriranje predpomnilnika W3 – Splošne nastavitve

W3 Total Cache ustvari nov vnos v meniju z imenom Performance na nadzorni plošči WordPress. Možnosti, ki jih iščemo, so pod Uspešnost> Splošno. Opazili boste, da ima na tej strani ogromno število nastavitev vtičnika za predpomnjenje (in še veliko več, če uporabljate napredne stvari). Vsaka nastavitev je postavljena v polje, imenovano moduli. O vsakem od teh modulov sem razpravljal z ustreznimi posnetki zaslona. Če se zataknete ali niste prepričani o določeni nastavitvi, preprosto sledite posnetkom zaslona.

W3 modul splošnih predpomnilnikov

Prvi modul, ki ga boste našli, je Splošno. Priporočam, da ne omogočite vseh možnosti predpomnjenja s preklopnim poljem. Vključite lahko nastavitve, ki jih vaš gostitelj ne zahteva (ali jih celo podpira), kar bi nenamerno upočasnilo vaše spletno mesto. Če pa želite hitro onemogočiti vse module, je to preklopno polje v redu! Preden nadaljujemo, vam priporočam, da preberete, kako deluje WordPress predvajanje, če niste seznanjeni z izrazi “predpomnilnik strani” ali “predpomnilnik baze podatkov”..

Modul predpomnilnika strani

W3 skupnega predpomnilnika strani predpomnilnika

Drugi modul, ki ga bomo konfigurirali, je Predpomnilnik strani. The Način predpomnilnika strani odvisno od vašega gostiteljskega okolja. Če uporabljate skupnega gostitelja, Disk: izboljšan je najboljša možnost. Če pa uporabljate namenski ali virtualni strežnik in imate nameščen APC (ali katero koli drugo obliko predpomnilnika Opcode), izberite ustrezno možnost.

Zmanjšaj modul

W3 skupni modul za predpomnjenje

The Zmanjšajte modul stisne datoteke CSS in JavaScript, ki jih uporablja vaša tema, tako da odstrani nepotrebne vrstice kode, kot so komentarji in beli prostori. To zmanjša velikost datoteke za ~ 10%, kar povzroči hitrejše spletno mesto. Spodaj Zmanjšajte način predpomnilnika morate izbrati ustrezno možnost glede na vaš strežnik.

Drugi moduli za predvajanje

W3 skupnega predpomnilnika predpomnilnika

Naslednja dva modula sta Predpomnilnik baze podatkov in Predpomnilnik predmetov. Omogočite vsakega od njih in spremenite način predpomnjenja tako, da se najbolje prilega vašemu gostiteljskemu okolju – tako kot ste to storili pod Predpomnilnik strani in Zmanjšajte.

W3 skupnega predpomnilnika brskalnika

Zadnji modul, ki ga želimo omogočiti, je Predpomnilnik brskalnika. Ko ste jih omogočili, kliknite na Shrani vse nastavitve. To bi moralo storiti! W3 Total Cache je zdaj omogočen v vašem strežniku. Zdaj si bomo podrobno ogledali dva posebna modula – Predpomnilnik strani in Predpomnilnik brskalnika. Preostale privzete vrednosti modulov so v redu.

Nastavitve predpomnilnika strani

w3 napredne nastavitve predpomnilnika - predpomnilnik strani

Nastavitve predpomnilnika strani najdete pod Zmogljivost> predpomnilnik strani. Tukaj so nastavitve samoumevne. Nekaj ​​sem jih omogočil – posebej Ne predpomni strani za naslednje uporabniške vloge. S tem je zagotovljeno, da si lahko avtor, ko ureja objavo, ogleda najnovejšo različico in ne tisto iz predpomnilnika..

Prednastavitev predpomnilnika

w3 napredne nastavitve predpomnilnika - prednastavitev predpomnilnika

Privzeto W3 Total Cache predpomni stran, ko jo prvič zahteva. Prav tako imate možnost predhodne generacije kopij vseh objav / strani. Tako je ne glede na to, kdaj obiskovalec zahteva stran, predpomnilnik pripravljen in stran v najkrajšem možnem času.

Konfigurirajte nastavitve prednastavitve predpomnilnika glede na vaše okolje gostovanja in količino prometa, ki ga vaše spletno mesto prejema.

 • Predpomnilnik Interval posodobitve neposredno vpliva na strežniške vire – zmanjšajte časovni interval (t.j. višja frekvenca), večji porabite strežniški vir. Ljudje na strežnikih v skupni rabi morajo biti s to nastavitvijo zelo previdni. Nastavite dovolj visoko frekvenco in morda boste morda le prekinili račun zaradi zlorabe strežniških virov. Varni interval prednalaganja predpomnilnika je eno uro – to je 3600 sekund.
 • Če niste seznanjeni z URL spletnega mesta, namestite Google XML Sitemaps. Je zelo enostaven za uporabo in je v resnici nujen vtičnik.
 • Končno želite omogočiti zadnjo možnost, ki bo sprožila operacijo prednalaganja predpomnilnika, ko je objavljena objava / stran.

Nastavitve predpomnilnika brskalnika

w3 napredne nastavitve predpomnilnika - predpomnilnik brskalnika

To najdete pod Zmogljivost> Brskalnik. Ideja je, da izkoristite napravo obiskovalca. Če omogočite predpomnilnik brskalnika, bi se lahko statične datoteke (kot so CSS, JavaScript in slike) prikazale iz predpomnilnika brskalnika vašega obiskovalca. Seveda je čas po poteku, ki bi preprečil uporabo zastarelih podatkov. To odstrani ogromno obremenitev s strežnika, prihrani pasovno širino in močno izboljša splošno učinkovitost vašega spletnega mesta.

Živo je!

Kako veste, da W3 Total Cache dejansko deluje? No, na strani vtičnikov piše tako. Ogledate si lahko tudi izvorno kodo svojega spletnega mesta in najdete nekaj takega:

predpomnjenje deluje

Merila uspešnosti skupne predpomnilnice W3

merilnik hitrosti

Počakal sem približno eno uro po tem, ko sem omogočil predpomnjenje in določil uspešnost spletnega mesta z uporabo GTmetrix. To je brez predpomnilnega vtičnika:

pred predpomnilnikom

To je eno uro po konfiguraciji predpomnilnika W3:

w3 skupnih rezultatov predpomnilnika

Opažate razliko? 3-in 5-odstotno povečanje hitrosti strani in počasne stopnje. Čisto, kajne? Zdaj si predstavljajte tisoč ljudi, ki dnevno obiščejo vaše spletno mesto – predstavljajte si količino CPU ciklov (domišljijski izraz za uporabo virov), ki ga boste prihranili. S predpomnjenjem ne boste samo zmanjšali velikosti strani, temveč tudi izboljšali celotno uspešnost spletnega mesta, kar utira pot do odlične uporabniške izkušnje.

Odpravljanje težav W3 Total Cache

Odpravljanje težav predpomnilnika w3

Morda boste opazili, da se je čas nalaganja vašega spletnega mesta povečal po namestitvi W3 Total Cache. Je to sploh mogoče? Seveda je! Pravzaprav je to zelo pogosta napaka začetnika. Za to je lahko veliko razlogov:

 • Najverjetnejši razlog je, da ste med prednalaganjem predpomnilnika vodili referenčno vrednost spletnega mesta. Izdelava predpomnilnika porabi veliko virov strežnika. Predstavljajte si svojo zahtevo poleg tega – seveda bi vaše spletno mesto postalo počasno! Rešitev: počakajte eno uro in poskusite znova – tokrat bi moralo biti drugače.
 • Drug pogost razlog je izbira napačnih načinov predpomnjenja. Naj povem še kaj drugega kot Predpomnjenje diskov vključuje določeno količino A / B testiranja. Za nekaj najboljših rezultatov se morate igrati z nekaterimi temi nastavitvami.
 • Včasih v strežniku v skupni rabi morda najdete APC ali kakšno drugo možnost predpomnjenja Opcode – in verjetno ste jo izbrali. Ne! Vrni se na “Disk” ali “Disk izboljšan”. Razlog je v tem, da so bile te nastavitve natančno nastavljene za splošno delovanje skupnega strežnika – ne pozabite, da niste edina oseba, ki jo uporablja. Te nastavitve morda ne bodo delovale pri predpomnilniku W3.

Če imate še vedno težave in ste preizkusili privzete / priporočene vrednosti, priporočam, da preklopite na WP Super Cache.

.Napaka pri dovoljenju datoteke htaccess

Odvisno od vašega gostiteljskega okolja boste morda videli sporočilo o napaki, ki navaja, da datoteka .htaccess ne omogoča pisanja. To pomeni, da spletni strežnik in / ali PHP obdelovalec nima dovoljenja, potrebnega za spreminjanje datoteke .htaccess. Obstajata dve rešitvi:

 • Dovoljenje datoteke .htaccess spremenite v 775 prek FTP ali cPanel itd.
 • Podatke ročno dodate v datoteko .htaccess

Moram poudariti, da je druga metoda varnejša in se šteje za dobro varnostno prakso.

Zaključek – Kateri vtičnik naj uporabim?

WordPress vtičniki za predpomnjenje

Morda se sprašujete, kateri WordPress predpomnilnik za predpomnjenje naj uporablja. Navsezadnje sem napisal dve ločeni vaji za dosego istega cilja. Ali bi morali iti za WP Super Cache ali W3 Total Cache? Torej, za kratko zgodbo – če uporabljate skupni strežnik in ne želite, da bi se preizkusili A / B in / ali odpravljali težave, je WP Super Cache veliko lažje implementirati. Če pa uporabljate navidezni ali namenski strežnik z nameščenim predpomnilnikom Opcode (na primer APC ali XCache) – in ne bi imeli nič dodatnega dela, je W3 Total Cache za vas. Če so pravilno konfigurirani z naprednimi metodami, so rezultati W3TC veliko boljši.

S tem zaključimo nastavitev naših predpomnilnikov. Pogovoril se bom tudi o nastavitvi CDN-ja z vsakim od teh vtičnikov. Medtem si lahko ogledate nekaj najboljših brezplačnih CDN-jev za WordPress in spremljate.

Vprašanje za ločitev: Kateri je vaš najljubši vtičnik za predpomnjenje? Koliko razlike je vplivalo na uspešnost vašega spletnega mesta? Radi bi se oglasili od vas!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me