Kako popraviti napako notranjega strežnika WordPress 500

Kako popraviti napako notranjega strežnika WordPress 500

Večina od nas, bodisi razvijalci, oblikovalci ali celo končni uporabniki, smo morali v življenju preživeti vsaj enega. To je boleč postopek pridobivanja notranje napake strežnika in poskušanja tega odpraviti. Mnogim ljudem ni vseeno, da bi vedeli več – samo to radi popravijo. Če pa tega ne poskusite vsaj razumeti, boste to usodo morali pogosteje trpeti. 500 napaka notranjega strežnika je zelo pomembna, saj popolnoma ustavi vse procese in lahko zruši celotno spletno mesto. Če se ga kdaj želimo znebiti, moramo najprej bolje razumeti, kaj to pomeni.

V tem članku bom predstavil osnove, kaj ta napaka pomeni, kako lahko prepoznate težavo in seveda, kako jo odpraviti. Pred začetkom pa vas želim sprehoditi po različnih http (spletnih) napakah, ki obstajajo in kaj bi lahko pomenile. Če želite, lahko preskočite, kako odpraviti napako v WordPress 500.

Skupni HTTP status in kode napak

Najprej najprej razložim, kaj te napake dejansko pomenijo. Trenutno je seznam stanja in napake za HTTP do katerega lahko dostopate, da lažje rešite situacijo. Te napake so običajno razdeljene po vrstah. Torej, da skratimo to zadevo, bomo zajeli najpomembnejše napake in informacijske kode statusa, ki jih boste našli med delom z vašim spletnim mestom WordPress.

100-kratni odziv (stanje)

Takšen odgovor odgovori spletni strežnik. Odziv lahko dobite od Apache, nginx ali katerega koli drugega spletnega strežnika, ki ga podjetje uporablja. Ta vrsta odziva ni povezano z napakami. Običajno se uporabljajo za označevanje, da je vzpostavljena povezava. So kode odziva stanja na povezave.

200-kratni odziv (uspeh)

Uspešni so, kot jim pravim. Ta vrsta odziva vedno označuje a uspeh. To pomeni, da je strežnik uspešno vzpostavil povezavo z vami, da so bili zaprošeni viri pravilno podani ali da je bila vzpostavljena povezava proxy..

Najpogostejša uspešna koda je znana kot 200 V redu. Ogledate si lahko primere tega, če uporabljate orodje za preskus hitrosti WordPress, recimo v orodjih Pingdom Tools in poskušate najti FTTB (Prvič za bajt). Odgovor OK 200 je vedno podan na prvo vloženo zahtevo.

300-kratni odgovor (preusmeritve)

Fantje s preusmeritvijo. Te kode se vedno napotijo, če se podana povezava preusmeri. 300 statusnih oznak kaže na uspešno preusmeritev in je tudi, ne šteje za napako.

Recimo, da imate spletno mesto SSL (HTTPS) in imate tudi neposreden dostop do HTTP (nezaščiten) in želite vse preusmeriti na različico HTTPS svojega spletnega mesta. Za vse zahteve, ki prihajajo iz HTTP-ja, lahko ustvarite preusmeritev na HTTPS. Če po naključju poskusite vstopiti na svoje spletno mesto prek HTTP-a, bo vaš brskalnik prejel odgovor 300, ki nakazuje preusmeritev na različico HTTPS.

Preprosti nasveti za WooCommerce: Yoast SEO preusmeritve za izdelke, ki niso na zalogi

Drug pogost primer, ki ga morda poznate, so preusmeritve na mestu za SEO. Morda ste odstranili stare objave ali strani. S pomočjo vtičnika, kot je Yoast SEO jih lahko 301 preusmerite na novejše in ustreznejše strani. Ali pa uporabite začasno preusmeritev 307, če delate na posodobitvi in ​​želite uporabnike za nekaj časa usmeriti na drugo stran..

400-kratni odziv (napake odjemalca)

Znane napake stranke. Te vrste napak vključujejo težave v vašem brskalniku. Običajno ne more naložiti določenega sredstva (najbolj znana je napaka 404). To so kode napak, za katere se ne šteje, da so resne.

Enako napako bi lahko prikazali, če poskusite dostopati do neobstoječe slike na vašem spletnem mestu. Na primer, morda želite uporabiti preusmeritev 410, da iskalnim iskalnikom sporočite, da je vsebina trajno odstranjena, ali 451, če ste stran zaradi pravnih razlogov naredili nedosegljivo (na primer zahtevo DMCA).

Odziv 500x (napake strežnika)

In zdaj smo dosegli našega glavnega junaka. 500 napak. Kot lahko vidite, gre za pomembne napake in so vedno povezane s samim strežnikom. Napake strežnika so pomembne, ker lahko učinkovito zrušiti vaše spletno mesto. Med temi napakami so najpomembnejše:

  • Storitev 503 ni na voljo
  • 502 napačna napaka v prehodu
  • 500 notranja napaka strežnika

Oglejmo jih 3 po zaporedju pomembnosti.

503 Storitev ni na voljo

Najmanj resna je storitev 503, ki ni na voljo. Če se ta napaka pokaže, imate težave z viri na spletnem strežniku. Skoraj ves čas se pokaže, kdaj vaš strežnik je preobremenjen. Povedano povedano, če opazite to napako, vedite to je začasno in je neposredno povezan z preveč prometa in to je preobremenitev procesorja. Kadar CPU in sam spletni strežnik ne moreta obdelati več dohodnih povezav, ker je dosegla 100-odstotno izkoriščenost CPU-ja, boste videli to pojavno napako.

To lahko odpravite tako, da preklopite na boljši spletni strežnik (na primer z Apache na Nginx) ali z uporabo vtičnika za predpomnjenje WordPressa na svojem spletnem mestu.

502 Bad Gateway

Tako sem poklical napako v napačni konfiguraciji. Ta napaka se ne prikaže brez razloga. Če imate kdaj to napako, je najverjetnejši vzrok to ste nekaj storili in naredili narobe. To se običajno zgodi, ko ljudje poskušajo prilagoditi konfiguracijo Apache in PHP ali ko poskušajo optimizirati nginx. Slab prehod je napaka, ki se skoraj vedno zgodi, ko PHP FPM (Fast Process Manager) izgubi povezavo. Bodisi iz nastavitve napačnih nastavitev bodisi zato, ker se je postopek zrušil. S tem se spletni strežnik odzove z slab prehod.

Napako najlažje odpravite tako, da dvojno preverite konfiguracijo PHP-FPM, saj je to najverjetnejši vzrok za to napako. To se pogosteje dogaja na strani Nginx kot na Apacheu in skoraj nikoli se ne zgodi pri gostovanju storitev, ki jih ponujata cPanel ali Plesk. Zadnji dve plošči imata zaščitne ukrepe za preprečevanje napačne konfiguracije. Ampak, to se zgodi zelo pogosto, ko upravljate svoj VPS.

Iščete več pomoči pri tej? Upoštevajte naš vodnik, kako odpraviti napako napake 502.

500 Notranja napaka strežnika

Veliki slabi fant napak. Napaka 500 notranjih strežnikov je slabša od vseh, predvsem zato, ker je tak splošna napaka. Če nimate dovolj znanja o tem, kako se spoprijeti z njim, je to lahko resnično boleče, saj lahko poruši celotno spletno mesto. Napaka z napačnim prehodom 502 tudi vaše spletno mesto zavrne, vendar je lažje diagnosticirati in popraviti. Kot rečeno, je skoraj vedno povezan s konfiguracijo FPM.

Razlogi za napako 500 notranjih strežnikov in kako jih odpraviti

Prva napaka 500 je treba razumeti, da jo lahko povzročijo številni različni dejavniki, ki so skoraj vedno povezani z napakami pri izvrševanju kode. Namesto da poskušam diagnosticirati vse naenkrat, vam bom dal seznam napak glede na vrsto težave in kaj ste počeli.

  • S selitvijo starejše strani na novejše gostovanje
  • Napaka v .htaccess v konfiguraciji apache
  • Napaka pri izvajanju kode PHP

Obstajajo še drugi manj pogosti primeri, ki lahko vržejo napako 500 notranjih strežnikov, vendar se zaradi preprostosti in uporabnosti tega članka osredotočim na te tri.

1. Selitev starejšega spletnega mesta na novejše gostovanje

Obstaja več načinov, kako se lahko ta napaka pokaže, vendar se skoraj vedno zdi povezano z različico PHP, ki je vezana na vaš spletni strežnik. Novejše različice PHP lahko ustvarijo takojšnjo napako 500 notranjih strežnikov, če trenutno spletno mesto ali vtičniki ne podpirajo trenutne različice.

Ta napaka je klasična, na primer, ko spletno mesto preselite iz osrednjega gostovanja s starejšo različico PHP na novejše gostovanje, ki sprejema le novejše različice (7.0 in novejše). Če vaše spletno mesto pred kratkim ni bilo posodobljeno, morda stari vtičnik povzroča težavo. Temu pravim “napaka notranjega strežnika”, ker se skoraj vedno zgodi, ko migrirate spletno mesto.

Rešitev

Najboljši način za odpravo te grozne napake, ko se tako močno trudite, da bi svoje spletno mesto WordPress preselili na novo gostovanje, je popolna kopija vašega vtičniki in tema vašega spletnega mesta. Po tem, prosim, izbrišite vse vtičnike z vašega spletnega mesta in poskusite znova. Če se napaka odpravi, je skoraj zagotovljeno, da je napako ustvarila novejša različica PHP-a na vašem gostovanju, ki preprosto zavrne izvrševanje kode na vašem starejšem vtičniku. Če znova naložite en vtičnik hkrati, lahko preprosto ugotovite, kateri je povzročil težavo.

Te napake se skoraj vedno pokažejo pri selitvi starejših spletnih mest, ki delujejo na PHP 5.4 in 5.6, na novejše gostovanje s PHP 7.0, 7.1 ali 7.2.

Enako velja za vašo temo. Ker teme lahko in dejansko izvajajo dodatno PHP kodo v function.php, single in page.php datoteke. Najverjetneje lahko starejša tema brez posodobitev zlomi vaše spletno mesto, ko se enkrat preseli na gostovanje z novejšo različico PHP-ja, je ta položaj nesrečen, saj je edini način, da to popravite, spremeniti temo in obnoviti spletno mesto. To je najslabši scenarij.

2. Napaka v konfiguraciji Apache Apache

Recimo, da ste konfigurirali vtičnik in nenadoma se vse zruši. Če med konfiguriranjem dobite napako 500 notranjih strežnikov, na primer vtičnik za predpomnjenje ali kateri koli vtičnik, povezan z optimizacijami, morate preveriti, ali je vtičnik dodal dodatno kodo v datoteko .htaccess.

Ker lahko apache spreminjamo v realnem času s konfiguracijo funkcij v datoteki .htaccess (ki je skoraj vedno skrita) lahko slaba konfiguracija prekine vaše spletno mesto.

Rešitev

Način za to popravite tako, da dostopate do svojega spletnega mesta prek FTP-ja in spremenite datoteko .htaccess ali z neposrednim urejanjem, recimo z raziskovalec datotek na cPanel ali Plesk.

Če ne veste, kako povrniti tisto, kar je naredil vtičnik, in spletno mesto spet potrebujete, naredite kopijo obstoječe vsebine kot besedilno datoteko. Shranite to kot varnostno kopijo. Nato celoten .htaccess zamenjajte z naslednjo kodo:

# POČETI WordPress

Vnovično zapisovanje jezika vklopljeno
RewriteBase /
RewriteRule ^ indeks \ .php $ - [L]
RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}! -F
RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}! -D
RewriteRule. /index.php [L]

# KRAJ WordPress

To je privzeti WordPress .htaccess mapa. Delo bi moralo biti na katerem koli spletnem mestu. Če torej obupate in ne veste, kateri del bi morali odstraniti, odstranite vse in prilepite to kodo. Takoj vas bo prihranila. Kasneje lahko vtičnik odstranite ali ga poskusite znova konfigurirati. Zdaj poznate način, kako vas rešiti pred to katastrofalno napako. Vsaj, če je povezan s .htaccess.

Če ne veste, ali je povezana .htaccess ali se je ta napaka začela pojavljati, ne da bi se dotaknili nobenih vtičnikov, jo igrajte varno. Preprosto kopirajte vsebino .htaccess in kopirajte zgornjo kodo, da poskusite in diagnosticirate. Če tega ne odpravite, pustite .htaccess kakršen je in poskusite z naslednjim predlogom.

3. Napaka pri izvajanju kode PHP

Te vrste napak so pogostejše, kot si mislite, in običajno se zgodijo, če vtičnik izvrši neveljavno kodo. Najpogostejši način izvršitve neveljavne kode je, ko poskušate izvesti zastarela navodila. Morda poskušate zagnati stari vtičnik, ki je bil zasnovan samo za delo do PHP 5.4 ali 5.6 s PHP 7.0 ali novejšimi različicami. Zastarele in neveljavne funkcije ustvari notranjo napako strežnika, ki jo lahko diagnosticira samo omogočanje načina WP Debug.

Omogoči wp_debug

V načinu za odpravljanje napak v WordPressu boste dobili obsežne podrobnosti o napaki, ki je bila odstranjena in je ustavila izvršitev. Način, ki ga omogočimo, je s spreminjanjem vrednosti iz “Napačno” do “resnično” na wp_debug znotraj datoteke wp-config.php v korenski mapi vašega spletnega mesta.

Če uporabljate sistem Plesk ali cPanel, lahko to preprosto spremenite s pomočjo File Explorerja in urejanjem wp-config.php. Temu lahko sledite tudi vi vodnik za odpravljanje napak s strani Blogvaulta za podrobnejše korake.

Ko je datoteka urejena, boste lahko videli dejansko nastalo napako, ki je ustavila izvršitev. Napaka bo navedla tudi pot in datoteko, kje se je to zgodilo, tako da je enostavno uganiti, kateri vtičnik povzročil. Avtor onemogoči ga lahko napako preskočimo in pozneje posodobimo vtičnik ali ga odstranimo, odvisno od situacije.

Rešitev

Velika večina primerov napake 500 notranjih strežnikov vključuje starejše različice teme ali vtičniki. S tem, ko preklopite svojo temo na katero koli standardno temo WP, boste lahko ponovno pridobili dostop do svoje strani. Če onemogočite konfliktne vtičnike, boste vrnili tudi dostop do nadzorne plošče. Če naletite na situacijo, v kateri je za razbijanje spletnega mesta odgovorna vaša tema, je najboljši način, da ga odpravite tako, da ustvarite zip datoteko omenjene teme iz mape teme wp-content / themes / yourtheme nato ga izbrišete s svojega spletnega mesta. S tem boste odpravili napako, da boste lahko ponovno pridobili dostop do svojega spletnega mesta. Nato ga lahko znova naložite in posodobite, ne da bi ga aktivirali. Enako lahko storite s vtičniki.

Najpogostejše situacije za napake 500 notranjih strežnikov je mogoče popraviti s posodobitvijo. V primerih, ko omenjeni vtičnik / tema nima na voljo posodobitve, lahko poskusite preiti na starejšo različico PHP. A vedite, da gre za kratkotrajno rešitev. Novejše različice PHP postanejo stabilne, starejše različice pa so redno opuščene. Prej ali slej vaše spletno mesto bo zagotovo nehal delovati. Najboljši pristop bo vedno posodobitev ali odstranitev / zamenjava zadevnih vtičnikov.

Vedno ne pozabite, da je bolje preprečiti in posodobiti, kot da poskušate narediti nadzor nad škodo pozneje.

Zapiranje našega vodnika po napakah notranjega strežnika WordPress 500

Napaka notranjega strežnika WordPress 500 je lahko prava bolečina. Toda v večini primerov jih je mogoče enostavno diagnosticirati in popraviti s preprosto odstranitvijo / posodobitvijo nasprotujočih si delov spletnega mesta. Čeprav se lahko zgodi, da se te napake pokažejo zunaj norme (na primer, ko razvijate vtičnik), to presega namen tega članka.

Pri veliki večini ljudi naj bi težavo odpravilo po zgornjih nasvetih. Ne pozabite, da je wp-debug vaš najboljši prijatelj in vedno natančno sledite navodilom. Svojo spletno stran boste lahko takoj vrnili na spletu.

Imate še kakšna vprašanja? Ali nasveti za obravnavo notranje napake strežnika WordPress 500? Obvesti me!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me