Kako premakniti statično spletno mesto HTML v WordPress

Ko postaja WordPress iz dneva v dan vse bolj priljubljen, je le očitno, da bo več ljudi skočilo na pasu. Ali je sprejetje WordPress-a odlična poteza, ali to pomeni, da se boste morali posloviti od spletnega mesta HTML? Morate res začeti vse, ko se premaknete na WordPress? No, ne. Svoje spletno mesto HTML lahko preprosto preselite na WordPress, hkrati pa obdržite lestvico vsebine, oblikovanja in celo SEO. Sliši se super.

Preden se odpravite tja, bi se rad zavzemal za eno stvar: Če nimate močnega razloga (na primer dodajanje bloga itd.), Da bi svoje spletno mesto ponovno platformirali, ga pustite tako, kot je. V nasprotnem primeru lahko sprejmete WordPress in izkoristite vse odlične funkcije, po katerih je platforma najbolj znana. To je nenavadno, današnja objava bo zajemala teme o selitvi spletnega mesta HTML na WordPress. Preučili bomo načrtovanje in dejansko preselitev vašega spletnega mesta v WordPress.

Premik vašega spletnega mesta v WordPress: načrt

urejanje besedila po objavi

Skozi izkušnje sem se naučil ene neprecenljive lekcije v življenju: nikoli brez uspešnega načrta nič ne uspe. Če želite preseliti spletno mesto HTML na WordPress, potrebujete odličen načrt. Spodaj je nekaj točk, ki jih morate upoštevati pri pripravi načrta:

 • Ali boste obdržali obstoječe ime domene ali ustvarili ločeno? Namig: WordPress lahko namestite tudi v podmap, tj yourdomain.com/wordpress/ in nato domeno usmerite v imenik
 • Se bo vaša trenutna struktura URL-jev spremenila? To se dogaja ves čas, zato se pripravite, da po selitvi preusmerite stare URL-je
 • Koliko vsebine (strani, objave, slike, datoteke JavaScript itd.) Boste premaknili na novo spletno mesto? Majhne količine vsebine je mogoče premikati ročno, za premikanje velikih količin vsebine pa boste potrebovali posebna orodja
 • Ali vaše trenutno spletno mesto HTML uporablja zunanje storitve? Ali za te storitve obstajajo vtičniki WordPress? Kako boste po selitvi vključili storitve tretjih strank?
 • Ali boste morali prenesti obstoječa skrbniška orodja ali obstajajo enakovredna orodja v WordPressu?
 • Boste spreminjali spletne gostitelje? Lastniki spletnih strani so običajni, da pri prehodu na WordPress zamenjajo spletne gostitelje. Poskrbite, da bo vaš spletni strežnik ustrezal vašim potrebam po WordPressu. Uporabljamo, ljubimo in priporočamo gostovanje WPEngine Upravljanega WordPressa.

Na koncu dneva bi moral vaš načrt misije natančno določiti, kako:

 1. Ustvarite testno domeno ali podmap
 2. Namestite WordPress
 3. Uvozi vsebino z obstoječega spletnega mesta HTML
 4. Oblikujte novo spletno mesto WordPress (nekatere izmed razpoložljivih možnosti so izbira teme WordPress ali preoblikovanje iz nič)
 5. Namestite potrebne vtičnike WordPress
 6. Varnostno kopirajte spletna mesta (HTML in WordPress)
 7. Ukvarjajte se z lomljenimi vezmi
 8. Pojdi v živo

Preden začnemo spomniti, da varnostno kopiramo vaše spletno mesto HTML (samo kot previdnost), in upoštevajte, da ne priporočamo, da se ukvarjate s spletnim mestom v živo, če se ne počutite dobro s tem, kar počnete. Prav tako bi morali biti seznanjeni z WordPressom, da bi izkoristili svojo korist od te vadnice. Besede in besedne zveze, kot so trajne preusmeritve, CMS, .htaccess itd., Vas ne bi smele prestrašiti. Po potrebi izvedite nekaj raziskav ��. Zdaj sestavite načrt na list papirja ali v Evernote – kjer koli in se pripravite na naslednji del.

Kako premakniti spletno mesto v WordPress

Z osnovnim načrtom v roki je čas za priročen del. Upognite prste in začnimo z nastavitvijo WordPress-a.

Nastavitev WordPress-a

WordPress 4.0 Benny Release

To je najlažji del, ne glede na to, ali WordPress nameščate lokalno ali pri ponudniku gostovanja. Sledite vodniku, povezanemu v zgornji trditvi, da WordPress namestite lokalno. Namestitev WordPressa s spletnim gostiteljem je preprosta in preprosta. Ne pričakujem, da boste naleteli na težave. Večina gostiteljev ima enostavne možnosti namestitve z enim klikom ali pa v primeru upravljanega WordPress gostovanja že nameščajo WordPress za vas. Če se zataknete, se obrnite na svojega spletnega gostitelja.

Namestite lahko WordPress v ločeni domeni ali v lastnem imeniku – izbira je vaša. Pojdi do Nastavitve -> Branje na skrbniškem zaslonu WordPress in potrdite (odkljukajte) Odvrnite iskalnike od indeksiranja tega spletnega mesta Vidnost iskalnika odsek. Ne želite, da iskalniki (in stranke) najdejo vaše WordPress spletno mesto, ko ste še v razvoju. Ko se WordPress zažene (kar pomeni, da lahko svoje novo spletno mesto WordPress vidite v brskalniku), ste pripravljeni za naslednji del: prenos vsebine.

Uvoz vsebine

To je nekoliko zapleteno, a vseeno izvedljivo. Uvoz vaše obstoječe vsebine na novo platformo WordPress je uspešno odvisen od številnih dejavnikov:

 • Ali vaše trenutno spletno mesto HTML deluje v sistemu za upravljanje vsebin (CMS)?
 • Ali imate na voljo orodja (ali skripte) za uvoz in vašo situacijo ali boste vsebino uvozili ročno?
 • Ali boste uvozili veliko količino vsebine? Ročno uvažanje velike količine vsebine lahko ustvari veliko prostora za človeške napake.

Poglejmo, katere možnosti imamo. Če vaše spletno mesto HTML deluje na komercialno dostopnem CMS-u, vam bo morda na voljo orodje za uvoz. Vse, kar morate storiti, je najti orodje, tu in tam kliknite nekaj gumbov in vaše delo je končano! Če želite podrobnosti o uvozu vsebine iz katerega koli določenega CMS-ja, si oglejte spletno mesto uvoz vsebine v WordPress Codex.

V: Moje spletno mesto HTML ima CMS, vendar ni na voljo orodij za uvoz. Kaj storiti?
A: Pokličite svojega zalednega razvijalca, da premakne vsebino, če nimate pojma, kaj storiti.

V: Moje spletno mesto HTML ne deluje na CMS. Ali to pomeni, da se moja pustolovščina tu konča?
A: To samo pomeni, da boste morali ročno uvoziti svojo vsebino. Tradicionalna kopirati in prilepite je tu koristno.

V: Moje spletno mesto HTML ne deluje na CMS in imam veliko količino vsebine. Kaj bom naredil?
A: Zavihajte rokave in se lotite dela. Nekaj ​​časa boste kopirali in lepljali, zato si privoščite tudi veliko skodelico kave. Ali pa ugriznite kroglo in za opravljanje dela najemite samostojnega sodelavca. Dandanes je na voljo veliko proste delovne sile, zato bi morali biti v zvezi s tem pokriti. Bodite pozorni – tu govorimo o vašem spletnem mestu, o vašem toku dohodka.

Pri ročnem uvozu vsebine preverite, ali uporabljate Prilepi kot navadno besedilo da kopirate vsebino v WordPress ali prilepite na stran »Besedilo« vsake objave, da ne bi slučajno prenesli nobenega od vaših starih oblik. Poleg tega bodite pripravljeni na nekaj preoblikovanja. Izkoristite to priložnost, da po potrebi dodate ali odštejete vsebino. Poznate, racionalizirate, utrjujete ali ponovno namenjate stare vsebine. Upoštevajte tudi, da boste morali pri ročnem uvozu vsebine v WordPressu najprej ustvariti ustrezne strani (domača stran, blog, približno itd.). Poleg tega boste morali naložiti vse slike in druge ustrezne datoteke iz računalnika.

Opomba: Spremljajte vse obstoječe in nove URL-je. Če želite obdržati svoje SEO lestvice, boste morali preusmeriti (ali urediti) stare URL-je in z novim mestom WordPress zagotoviti izkušnjo brez napak 404. Vse URL-je lahko spremljate s preprostim dokumentom preglednice.

Po selitvi vsebine ustvarite navigacijski meni s funkcijo menija WordPress, ki je na voljo pod Videz -> Meniji. To bi moralo biti enostavno in zabavno. Predvidevam, da je vaše majhno spletno mesto z nekaj strani, zato je malo vsebine. Uvoz vsebine torej ne traja več dni, ampak nekaj sekund. Naslednji del vključuje vizualno oblikovanje vašega novega mesta WordPress.

Oblikovanje vašega spletnega mesta WordPress

izbira-novo-wordpress-temo

Z vsebino v vaši novi platformi WordPress je čas, da vaše spletno mesto lepo razgleda. Če želite spremeniti svoj dizajn, je to čas, ko to želite storiti. Na voljo vam je več poti:

 • WordPress temo lahko razvijete iz nič
 • Temo lahko prenesete s WordPress, Themeforest ali celo lastno brezplačno tematsko poglavje
 • Lahko vzamete brezplačno temo in jo vilite
 • Uporabite lahko tematske okvire WordPress
 • Svojo obstoječo predlogo HTML lahko pretvorite v temo WordPress
 • Lahko kupite večnamensko in odzivno temo Total WordPress ��

Najpreprostejša metoda je daleč najti temo, ki vam je všeč in jo namestiti. Razvijanje lastne teme po meri morda ne bo najboljša možnost, če prvič uporabljate WordPress. Ob predpostavki, da je vaš dizajn pripravljen in delujoč, je čas, da ponovno vzpostavite vse funkcije. Tukaj prihajajo vtičniki WordPress.

Namestitev potrebnih vtičnikov za WordPress

WordPress vtičniki za dodajanje kode

WordPress ima odličen sistem vtičnikov, ki vam ponuja veliko možnosti in funkcionalnosti za doplačilo katerega koli spletnega mesta. Vsako funkcijo na spletnem mestu HTML lahko preprosto ponovite s pomočjo vtičnika WordPress. Toliko jih je (vtičnikov), brezplačnih in premijskih, če pa ne morete dobiti natanko tistega, kar iščete, zgradite enega in ga delite s svetom. Prodajte, dajte brezplačno – karkoli. Medtem ko so vaše potrebe lahko različne, odvisno od vašega spletnega mesta in osebnih želja, je tukaj več kot sto (100) WordPress vtičnikov, s katerimi lahko začnete delovati:

 • 25+ najboljših vtičnikov za socialne medije
 • 20 odličnih vtičnikov za WordPress
 • 40 Obvezni WordPress vtičniki za leto 2014
 • 20 najboljših vtičnikov za e-trgovino leta 2014
 • Najboljši vtičniki za članstvo v WordPressu
 • 10 vtičnikov BuddyPress, ki jih morate imeti (Pozdravljeni, je vaše obstoječe HTML mesto družabno omrežje?)
 • Najboljših 10 WordPress filtrov za nestanovitnost in vtičniki za blokiranje neželene pošte

Opomnik: Namestite samo vtičnike, ki ste jih prenesli iz uglednega vira in tako zmanjšali čas nalaganja strani WordPress. Slabo kodirani vtičniki lahko upočasnijo vaše spletno mesto, kar je pravi nered.

Vaše novo spletno mesto WordPress je že skoraj pripravljeno za zagon. Pred nami je še nekaj korakov. Preden nadaljujemo, zagotovimo, da vse povezave delujejo. Niti ne želimo, da se bodoči kupci končajo na 404 straneh z napako niti ne izgubijo tako dragocene Googlove uvrstitve.

Preusmeritev povezav v WordPressu

preprosto-preusmeritve 301

S svojo vsebino v WordPressu, obnovljeno funkcionalnostjo in na vašem novem mestu WordPress izgleda odlično, lahko naletite le na eno drugo težavo: porušene povezave. Neuspele povezave lahko ukradejo vse veselje do vašega procesa migracije in pošljejo potencialne podatke pozneje, zato morate biti zelo previdni. Priporočamo uporabo vtičnika za preusmeritev. Zaradi tega je postopek praktično neboleč. Nekaj ​​dobrih možnosti vključuje Preprosta 301 preusmeritev ali Vtičnik za preusmeritev. Po preusmeritvi vseh povezav je čas, da se prepričate, da delujejo. Kako? Uporabi WordPress vtičnik za prekinjeno povezavo Checker. Imamo odličen priročnik za uporabo tega vtičnika, ki vam pokaže, kako za vedno odstraniti pokvarjene povezave.

Če se res želite kopati na svojem novem spletnem mestu, lahko ročno preusmerite povezave z urejanjem datoteke .htaccess (vendar se to lahko izkaže še posebej okorno, še posebej, če imate veliko strani). Če pa res želite iti po poti .htaccess, je tukaj koda za preusmeritev, ki bi jo dodala v datoteko .htaccess:

Preusmeritev 301 /about.html http://yourdomain.com/about/
Preusmeritev 301 /contact.html http://yourdomain.com/contact/
Preusmeritev 301 /example.html http://yourdomain.com/example/

Ne pozabite, da mora biti vaš izvorni URL ime datoteke strani, ciljni URL pa mora biti celoten URL, vključen http: //. In ne pozabite vnesti imena pod imenika, če imate podmape. Na primer:

Preusmeritev 301 /folder/page.html http://yourdomain.com/page/

Smer vaše domene na novo spletno mesto WordPress

Kakšna je poraba ur za konec selitve vašega spletnega mesta, če ga nihče nikoli ne bo videl? Usmerimo svojo domeno na novo spletno mesto. Ne bom se spuščal v podrobnosti, saj ima WordPress Codex odličen članek o tem z uporabo že obstoječe namestitve poddirektorja – uporabite ta vodnik, če ste WordPress namestili v podmap.

Če ste WordPress namestili v ločeno domeno ali zamenjali gostitelje, boste morali posodobiti strežnike imen za svojo domeno. Če uporabljate zunanji CDN, kot je Cloudfare, boste morali posodobiti svoje zapise DNS. To običajno vključuje urejanje vaših zapisov A, ki je enostaven kot ABC.

Končni pregled…

Všeč mi je!

Preden končno izpustite svoje novo spletno mesto s pogonom na WordPress, v svet še enkrat preverite, ali so v povezavi povezave, in preverite, ali so pravilno oblikovane, in preverite, ali so obnovljene vse funkcionalnosti (npr. Vaša trgovina, forum itd.). Nastavite svoje trajne povezave (Pojdi na Nastavitve -> Povezave), analitika, naj bo vaše spletno mesto vidno iskalnikom in ustvarite varnostno kopijo starega spletnega mesta HTML. Ta objava je splošno vodilo za selitev obstoječega spletnega mesta HTML v WordPress. Objava ni namenjena izredno velikim spletnim mestom. Če imate vprašanja ali želite prispevati, prosimo, uporabite spodnji razdelek za komentarje!

Želite namesto tega pretvoriti predloge HTML v teme WordPress? Oglejte si našo serijo vaj o tem, kako ustvariti WordPress temo iz HTML-ja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me