Kako premakniti svoj blog z WordPress.com na WordPress.org

Kako premakniti svoj blog z WordPress.com na WordPress.org

Ali želite premakniti svoj blog z WordPress.com na blog, ki ga gostuje sam? Kot mnogi pred vami, ste tudi vi najverjetneje začeli svojo WordPress pustolovščino s spletnim mestom example.wordpress.com. Sčasoma pa ste ugotovili, da na WordPress.com ne morete storiti veliko.

Na primer, ne morete dodati svojih oglasov, vtičnikov ali celo prilagoditi svoje WordPress teme v celoti. Hudiča, prometa sploh ne moreš slediti, ne da bi plačal. Morda bi radi imeli ime domene po meri, to je nekaj, kar ni poddomena; veste, domena, kot je wpexplorer.com.

Medtem ko vam WordPress.com ponuja možnost, da med drugim kupite domeno po meri, boste plačali premijo in tako najbolje izkoristili svoje spletno mesto WordPress. Razen, če seveda nimate WordPress-a, ki ga gostuje sam (recimo WordPress.org), ki znatno zniža stroške in vam omogoči prilagoditveno moč, ki vas zmeša..

WordPress.com vs WordPress.org

Danes, dame in gospodje, ne boste zašli v bolj podrobne podrobnosti, to predstavo smo že imeli. In potegnite – ker ni boljše fraze – blokirajte citate iz omenjene objave:

WordPress.com je brezplačna platforma za gradnjo bloga in spletnega mesta z WordPressom. V celoti ga upravlja Automattic (ustvarjalci, ki stojijo za WordPressom), najboljše pa je, da je to ena najlažjih platform za bloganje na spletu. Vse, kar morate storiti, je, da se registrirate za brezplačen račun, izberete svojo poddomeno (primer: yourwebsite.wordpress.com), izberete brezplačno temo in začnete dodajati svojo vsebino. – Kyla

Vsakič, ko katerokoli naključno osebo vprašam o WordPressu, 95% vprašanih vedno pomisli, da govorim o WordPress.com.

WordPress.org

No, na WordPress.org najdemo še en okus WordPressa in tu spet:

WordPress.org ima lahko istoimensko ime in uporablja enak sistem za upravljanje vsebine kot WordPress.com, vendar je povsem ločen subjekt sam. Namesto da vse, kar upravlja Automattic, popolnoma nadzorujete svojo spletno stran. WordPress.org je samostojna različica programa WordPress, ki jo lahko uporabite za izdelavo lastnega spletnega mesta na spletu. In čeprav ima še vedno prednosti in slabosti, je naša osebna najljubša oblika WordPressa. – Kyla

Z drugimi besedami, karkoli se skriva za temno modrim gumbom za prenos na WordPress.org, vam omogoča izdelavo in prilagajanje katerega koli spletnega mesta pod soncem. Whoa. Za razliko od WordPress.com imate popoln nadzor nad svojo spletno stranjo. S spletnega mesta nalagate, prenašate in odstranjujete vse, kar želite.

Namestite lahko poljubno temo, oh in na tisoče vtičnikov. Izdelate svojo spletno stran, če želite. WordPress.com ima omejene funkcionalnosti in možnosti prilagajanja, še bolj, če imate velik proračun.

Kakor koli že, preberite več o razlikah med WordPress.com in WordPress.org: Razlike, slabosti in slabosti. Zdaj, ko smo si očistili grla, kako je, da zavihamo rokave in zavihamo do WordPressa? Za vodnik bom premaknil to spletno mesto WordPress.com:

premaknite blog iz wordpress..com na wordpress.org

Na ta samostojni spletni WordPress blog v gradnji:

blog z lastnim gostovanjem v wordpressu pred uvozom vsebine

In nato prilagodite samostojni spletni dnevnik tako, da je videti kot naš blog WordPress.com. Na koncu dneva uspešno premaknete svoje spletno mesto z WordPress.com na WordPress.org, zato razveselite ��

Kako premakniti svoj blog z WordPress.com na WordPress.org

Brezplačni načrt na WordPress.com vsebuje brezplačno gostovanje in poddomena, kar pomeni, da lahko vsebino objavite v naslednjih 5 minutah. Ja, kar tako.

Drugačna zgodba je na kampu WordPress.org. Če želite zagnati WordPress, ki ga gostuje, morate kupiti načrt spletnega gostovanja in ime domene.

Na svoj lokalni stroj lahko namestite WordPress in preizkusite vode, ne da bi pri tem nastali stroški. Lokalni razvoj je odličen, vendar vaše spletno mesto ni na voljo v internetu. Razen če seveda ne uporabljate brezplačne aplikacije Local by Flywheel WordPress Development.

Sorodno branje:

  • Namestitev WordPressa na Mac lokalno z MAMP
  • Namestitev WordPressa v sistemu Windows lokalno z WAMP
  • Namestite WordPress na Ubuntu lokalno z LAMP
  • Pregled lokalnega orodja z vztrajnikom: Takoj ustvarite lokalna okolja WordPress (brezplačno orodje)

Bistvo je, da lahko svoj blog z WordPress.com premaknete v kateri koli primerek WordPress, ki ga gostuje sam, bodisi v računalniku ali ponudnikih spletnih strežnikov. Gremo. Na.

Poiščite WordPress gostitelja

gostovanje imen

Fantje v podjetju, ki gosti spletno gostovanje, vam v osnovi ponujajo prostor za strežnike in programsko opremo (za izdelavo in upravljanje spletnega mesta + e-pošta itd.) Ob ponavljajoči se ceni. Ponovno, zakaj potrebujete spletnega gostitelja? Vse datoteke, ki sestavljajo vaš WordPress blog, živijo na strežniku, brez katerega je vaše spletno mesto nedostopno svetu.

Na WordPress.com dobite gostovanje brezplačno (razen, če seveda nimate premijskega načrta), tukaj pa morate kupiti paket gostovanja pri katerem koli ponudniku gostovanja, ki ga želite. Ker pa je konkurenca zaostrena in bodo piški naredili nore stvari samo zato, da vas bodo premagali, smo sestavili ta odličen seznam WordPress gostiteljev, da bo izbira najboljših lažja.

Da bi vam bilo še lažje, čeprav je tukaj kratek seznam naših najljubših možnosti gostovanja po različnih cenah:

  1. Gostovanje WordPress, ki ga upravlja WP Engine: Po našem mnenju je WP Engine najboljša izbira za gostovanje tam. Mi uporabljamo in zaupamo, da gostimo vsa naša spletna mesta in predstavitve tematike WordPress. Hitro je, zanesljivo in z njihovo celotno ekipo je veselje sodelovati. Načrti se začnejo pri 29 USD na mesec (še manj, če z našo promocijsko kodo WP Engine prihranite 20%) in veste, da je vaše spletno mesto hitro in varno, je vredno stroškov!
  2. Gostovanje v oblaku v oblaku: Izjemno hitro gostovanje v oblaku, ki ga je hitro nastaviti in ga je mogoče preprosto povečevati, ko raste vaše spletno mesto. Od 7 USD na mesec je na voljo več različnih možnosti gostovanja v oblaku od Cloudways, vključno z digitalnim oceanom, spletno storitvijo Amazon, Googlovim oblakom in še več z enostavno nastavitvijo WordPressa v enem kliku..
  3. Skupno gostovanje v Bluehostu: Novost v WordPressu? Preizkusite vode z novo spletno stranjo? Bluehostovo skupno gostovanje znaša le 2,95 dolarja na mesec, z našo promocijsko kodo Bluehost, zaradi česar je gostiteljica dobro poznana možnost gostovanja.

Nastavitev računa za gostovanje je tako enostavna kot pita, in to bi morali storiti v manj kot 5 minutah. V redu, 10 minut. Če potrebujete pomoč, smo vedno tu za vas.

Pridobite ime domene

Zdaj potrebujete samo ime domene, tako ljudje najdejo vaše spletno mesto v spletu. Če že imate ime domene, ga morate preprosto usmeriti na svoj račun gostovanja. Domačin vam pokaže kako, zato ne skrbite. Svoj blog lahko celo premaknete v svojo poddomeno.

Če ste novib, kupite ime domene, ki odraža vaše WordPress spletno mesto, vendar se izogibajte uporabi izraza WordPress v imenu domene, ker – avtorske pravice. Vendar lahko okrajšavo WP uporabljate, kolikor želite.

Primeri imenitnih imen domen vključujejo WPExplorer.com, WebDesignLedger.com, in WPExplorer.com med drugimi. Za domene uporabljam Namecheap.

Nato morate ime domene povezati s svojim računom za gostovanje. Vaš spletni gostitelj vam pokaže, kako povezati svojo domeno s svojim računom za gostovanje, tako da ne znojite ene kroglice. To je preprost postopek, vendar boste morda morali počakati še nekaj časa, preden se spremembe razširijo.

Ko je vaše ime domene povezano z vašim gostiteljskim računom, ste pripravljeni na vznemirljiv del: namestitev samostojne WordPress.

Namestite WordPress, ki ga gostuje sam

Če ste prvič kupili račun za spletno gostovanje, mora biti to res razburljivo. Šale na stran. Namestimo WordPress, zato popijte pijačo ali kar koli in le počakajte. Večina sodobnih spletnih gostiteljev ponuja namestitev WordPress z enim klikom, kar pomeni, da morate samo pokazati in klikniti svojo pot v nov WordPress blog.

Pomembno je preveriti, ali vaš gostitelj izbire ponuja namestitev WordPressa z enim klikom, še posebej, če niste poznavalec tehnologije. Zaupaj mi, amigo, nočeš se izgubiti v strežniškem okolju – grozno je. Kot da bi se izgubil v gozdu tik pred mrakom. Vseeno je ročna namestitev WordPress-a otroška igra z navodila za namestitev s strani WordPress.org.

Na primer, z uporabo Namecheap cPanel (oh poglej, tudi tam sem gostitelj), moram samo klikniti Softaculous Apps Installer in iz obširnega seznama aplikacij izbrati WordPress..

softaculous-app-installer-namecheap

Tu je zaslon Softaculous z izbranim WordPressom:

Softaculous-wordpress-namestitev-prva

Nato izberite ime svoje domene, vnesite podatke in pritisnite gumb za namestitev:

Softaculous-wordpress-namestitev-sekunda

Namestitev je končana v trenutku:

Softaculous-wordpress-namestitev-narejena

Zdaj, če osvežite svoje ime domene, boste videli privzeto namestitev WordPress:

wordpress-org-privzeto-namestitev-z-2017-tema

Vaš poseben blog WordPress, ki ga sam gosti, je zrel za prilagoditev ali karkoli drugega, kar želite. Lahko se prijavite in počnete karkoli želite v značilnem slogu WordPress.

Za primerjavo in popravite me, če se motim, blog subdomain.wordpress.com nima ničesar na spletnem dnevniku, ki ga gostuje, kar zadeva prilagoditev in funkcije. Tega ne moremo dovolj poudariti.

Premikanje vsebine

Zdaj, ko imate pripravljeno spletno mesto, ki ga imate sami, lahko svojo vsebino premaknete s svojega mesta WordPress.com.

1. korak: Izvozi vsebino iz WordPress.com

Hej, poglejte to. Ta del tukaj, ta del je najlažji v tej vadnici. Praktično ni nič; samo uvoz vaše vsebine na vaš novi blog. Izberite nekaj in ga spustite tja, veste, take stvari.

Tukaj je nekaj neobvezno stvari, ki bi jih morda radi ubrali:

  • Razmislite o odstranjevanju strani in objav, ki jih ne želite, ker funkcija uvoza vključuje vse objave – osnutke, smeti in vse.
  • Očistite tudi svoj samostojni spletni dnevnik, da se izognete nasprotujočim si prijavam.

No, zbirajmo vašo vsebino. Prijavite se v svoj spletni dnevnik WordPress.com s pomočjo example.wordpress.com/wp-admin. Seveda želite del “primera” v zgornjem URL-ju zamenjati s svojo poddomene. To vas bo vodilo naravnost do nadzorne nadzorne plošče WordPress:

wordpress-admin-nadzorna plošča-wordpresscom

Pomaknite se na Orodja> Izvozi (ki se nahaja na dnu menija) za dostop do zaslona za izvoz:

gumb za izvoz-zaslon-začetek-izvoz

Kot vidite, sta tu dve možnosti – brezplačna in plačana. Ni vam treba plačati, razen če niste nagnjeni k (ohraniti srečo družine), zato pojdimo z brezplačno možnostjo za namene tega vodnika. Kliknite gumb Začni izvoz, ki vas pripelje na ta zaslon:

prenos-izvoz-datoteka-wordpresscom

Tukaj izberite vsebino, ki jo želite premakniti. Za izvoz vse sem izbral »Vso vsebino«. Nato pritisnite gumb za prenos datoteke za izvoz in nastalo datoteko XML shranite v računalnik. Delaš kar v redu. Tudi prvič sem storil nekaj napak. Napačno je človeško.

2. korak: Uvozite vsebino v svoj spletni samostojni spletni dnevnik

Najprej najprej namestite in aktivirajte WordPress vtičnik Uvoznik. Prijavite se v svoj samostojni spletni blog WordPress in se pomaknite do Orodja> Uvoz:

zaslon za uvoz spletnega dnevnika, ki ga gostuje WordPress

Nato se pomaknite na razdelek WordPress in kliknite povezavo Zaženi uvoznik (glej sliko zgoraj). Na naslednjem zaslonu izberite datoteko XML, ki ste jo dobili iz spletnega dnevnika WordPress.com, in pritisnite Naložite datoteko in uvozi gumb:

zaslon za nalaganje datotek in uvoz

Na naslednjem zaslonu dodelite uvoženo vsebino obstoječemu avtorju na svojem spletnem dnevniku. Poleg tega potrdite potrditveno polje »Prenos in uvoz datotek«, če želite uvoziti svoj medij. Nato kliknite gumb Pošlji:

dodelite-avtor-uvoz-medij-zaslon

Čas trajanja uvoza je v celoti odvisen od velikosti vašega prenosa. Povsem naravno je, da nalaganje več vsebine potrebuje več časa, na koncu dneva pa se prikaže ta zaslon:

uvoz-vsebina-za-samo-gosti-wordpress-popoln

Zdaj pa poglejmo, kako izgleda naša novo uvožena vsebina na našem spletnem dnevniku:

dodelan videz vsebine spletnega dnevnika

Urrrgh! To je zagotovo en nepričakovan prizor. No, imamo drugačno temo (najosnovnejša oblika tematskega okvira Beans WordPress – preberite več o tematskih okvirih WordPress). Kljub temu je meni zgoraj videti grozljiv. Zdi se, da bo zdaj odpadlo vsako minuto.

V celoti sem uspešno uvozila svoje objave in strani. Lepota funkcije uvoza je, da lahko uvozite vse, vključno z mediji, komentarji, kategorijami in oznakami. Ne morete pa uvažati vtičnikov, pripomočkov in tem iz WordPress.com.

Čeprav ste ekscentrični in lahko sami prilagodite svoj spletni blog, ki ga želite, bomo za to študijo prilagodili naš samostojni spletni blog tako, da se ujema z našim blogom WordPress.com.

Kako prilagoditi svoj samostojni spletni dnevnik

Izberite WordPress temo

Naš blog WordPress.com je zasnovan na temi Somish Fishy iz skladišča WordPress. Vse, kar moram zdaj, je namestiti in aktivirati temo na blogu, ki ga sam gosti. Samo pojdite do Videz> Teme in na vrhu kliknite gumb Dodaj novo.

Skupaj WordPress tema

Če imate na trgu vrhunsko temo, ne moremo priporočiti dovolj naše skupne teme. To je najbolj prodajna tema z razlogom – vgrajena je vsa funkcija, ki jo boste morda potrebovali takoj. Tema je opremljena s prilagojeno različno različico ustvarjalca strani Visual Composer, tako da lahko postavite strani po meri v kratkem času, preprostega uvoznika predstavitev. lahko takoj postavite svoje spletno mesto, podobno kakršnemu koli prikazu tematskih predstavitev, in vrhunske drsnike, ki jih lahko uporabite za ustvarjanje impresivnih animiranih drsnikov na kateri koli strani. Če kupite vrhunsko temo, kot je Total, najprej morate prenesti zip datoteko, ki jo je mogoče namestiti.

Nato v polje za iskanje naložite temo ali vpišite njeno ime (deluje le, če je tema na voljo v brezplačnem skladišču teme WordPress) in pritisnite Enter, kot je prikazano spodaj:

upload-or-search-wordpress-topic-wordpress-org

Nato sledite pozivom za namestitev in aktiviranje teme. Prosimo, razmislite o uporabi otroške teme WordPress, če nameravate bistveno spremeniti svojo temo. Zdaj pa poglejmo, kako izgleda naš samostojni spletni blog:

blog sam po namestitvi teme

Ni slabo, izgleda skoraj kot naše spletno mesto WordPress.com, kajne? Moramo premakniti nekaj stvari naokoli in dodati nekaj vtičnikov za zagon. Preprosto se prijavite na znano skrbniško ploščo in spremenite, kar želite.

Na primer, da spremenim naslov spletnega mesta, se moram samo prijaviti na svoj samostojni spletni dnevnik in se pomakniti do Nastavitve> Splošno. Za prilagoditev svojega nezemeljsko grdega menija se moram samo pomakniti do Videz> Meniji. Če želite dodati pripomoček About Me, ki ste ga videli v stranski vrstici, bi najprej namestil vtičnik za vizualni urejevalnik, kot je Črni studio TinyMCE gradnik in prilagodite stran.

Z drugimi besedami, lahko prilagodite svoj novi samostojni spletni dnevnik, kamor koli želite, saj lahko zdaj namestite WordPress vtičnike in naredite karkoli do svojih tem. Na primer, prilagodil sem svoj samoplačni blog in končal z:

spletni gostitelj spletnega dnevnika wordpress-org-po prilagoditvi

Videti je tako kot naš blog WordPress.com in trajalo mi je manj kot 5 minut, ker morate to dokončati.

Dodatne opombe

Uspešno ste svoj blog WordPress.com preselili na WordPress.org, kar pomeni, da ste zdaj kraljevali na svojem spletnem mestu. Zasluži si krono in pijačo. In kot avtorski honorar, vaša čast, se vaše odgovornosti povečujejo. Odgovorni ste za naloge upravljanja spletnega mesta, kot so varnost, SEO, varnostne kopije, neželena pošta in podobno.

Na voljo imate več kot samo brezplačno gostovanje in brezplačno poddomene, vendar so vam vsaj pomagali hoditi. Kljub temu imejte gostiteljski račun in ime domene plačano za zagotovitev, da je vaš blog ves čas na spletu.

Če imena domene ne obnovite pravočasno, jo lahko vzame nekdo drug. Nekoč sem izgubil domeno, ki je na družabnih omrežjih kazala na nekega nemškega borznega posrednika. Učite se iz mojih napak, učite se. Toda ne glejte tako žalostno, saj je bila spletna stran kriva, nisem odkril BuddyPressa.

Preverite povezave in slike

Po premikanju zagotovite, da vse vaše povezave in slike delujejo, da se izognete grdi težavi, ki je pokvarjena. Če bi nekatere vaše slike pustili za seboj, kot je to primer na ogromnih spletnih mestih, razmislite o uporabi Image Teleporter ali Samodejno naloži slike.

Potem je tu še ena težava premikanja obstoječih naročnikov, ne da bi pri tem škodovali. Ali uvažanje v WordPress, ki ga sam gosti, pripelje vaše naročnike na WordPress.com? Na žalost ne. Tukaj potrebujete eleganten vtičnik, znan kot Jetpack.

Najprej namestite Jetpack in ga preberite podroben vodič o premiku naročnikov na vaš spletni blog WordPress, ki ga sam gosti.

Kaj drugega? Oh ja, obvestite svoje uporabnike o premiku ali uporabi Storitev preusmeritve spletnega mesta to znaša 13 dolarjev dolarjev na leto. Potrebujete samo prvo leto.

Zaključne besede

Premik vašega spletnega dnevnika z WordPress.com na WordPress.org je enostavno graško delo. Prenesite datoteko XML iz svojega spletnega dnevnika WordPress.com, naložite na samostojni spletni dnevnik, prilagodite videz, naredite malo gospodinjske službe, obvestite ali preusmerite uporabnike in ste zlati.

Ste blog že preselili z WordPress.com na WordPress.org? Če je odgovor pritrdilen, kaj ste ugotovili? Imejte vprašanje ali predlog?

Če ta objava ni zasvetila vaše situacije, ne oklevajte in vprašajte svoje vprašanje v komentarjih. Več kot veseli smo, da si lahko pomagamo. Navdušite in vse najboljše, ko se (in po) premikate!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me