Kako prilagoditi nadzorno ploščo skrbnika WordPress

Kako prilagoditi nadzorno ploščo skrbnika WordPress

Avtomobili po meri. Od točke A do B vas bodo peljali tako kot kateri koli drug avtomobil. Narejeni so iz istih materialov in kurijo galone plina tako kot vsako drugo motorno vozilo. Vendar imamo (ali vsaj ljubitelji avtomobilov med nami) globoko ljubezen do avtomobila po meri. Zakaj?

 • Videti so precej bolje kot njihovi kolegi naravnost iz montažne linije
 • Optimizirani so za boljše delovanje

WordPress je eno največjih vozil, s katerimi lahko dosežete svoje sanje v spletu. Priložena je odlična nadzorna plošča, WordPress pa vam bo pomagal vam in / ali vašim strankam v nobenem trenutku sestaviti odlična spletna mesta.

Toda skrbniška plošča WordPress admin je preveč “osrednja” po videzu in videzu. Mislim, čeprav je lep, v osebnem slogu ni ravno čuden. Je malo splošen in verjetno ne bo navdušil stranke, ki je že prej uporabljala platformo. Vraga, to ne bo navdušilo stranke, ki ceni osebni stajling ali nekaj podobnosti blagovne znamke.

Po drugi strani pa so nadzorne nadzorne plošče WordPress po meri osebne in bodo vašim strankam zagotovile dodaten dejavnik, ki jim bo pomagal hrepeneti po več. Izdelate lahko svojo blagovno znamko ali prilagodite nadzorno ploščo WordPress potrebam vaše stranke in vam tako ponudite odličen izdelek, ki je v odlični embalaži – svojo lastno embalažo po meri. V današnjem postu bomo:

 • Odpravite nepotrebne pripomočke in menije, da ustvarite čistejšo in lažjo nadzorno ploščo po meri
 • Prilagodite povezavo do spodnje strani nadzorne plošče
 • Znebite se splošnih elementov, kot je logotip WordPress
 • Dotaknite se možnosti zaslona
 • Dotaknite se nekaj vtičnikov, s katerimi lahko prilagodite nadzorno ploščo

Do konca te objave bi morali ustvariti čudovite in osebne upravne nadzorne plošče WordPress, ki bodo odmevale s strankami ali okrepile vašo prisotnost v spletni znamki. Uživajte do konca in navdušite nas s svojimi mislimi v komentarju spodaj!

Počakaj! Preden začnemo, ustvarite otroško temo

Lahko uredite svoje osnovne teme datotek ali uporabite urejevalnik pod Videz na nadzorni plošči teme, vendar bi to pomenilo, da nikoli več ne posodabljate svoje WordPress teme. Preden spremenite tematske datoteke, ki bi jih morali ustvarite otroško temo. Ko posodobite osrednjo temo, bodo vse spremembe ostale v taktju. Tu je nekaj hitrih korakov za nastavitev samo za to vadnico, vendar imamo tudi celoten vodnik za ustvarjanje otroške teme ali pa se lahko sklicujete na WordPress kodeks za več pomoči.

 1. Ustvarite otroško mapo s temi: Prijavite se v namestitev WordPress in poiščite wp-content / themes / yourthemename mapo. V to mapo dodajte novo mapo in jo poimenujte “otrok-tema” ali “ime vašega otroka” (dobite idejo).
 2. Ustvarite datoteko CSS za otroško temo: Zdaj, ko imate novo mapo z otroško temo, lahko dodate nove datoteke, da prilagodite slog ali funkcijo trenutne teme. Najprej ustvarite novo datoteko style.css v mapi otroške teme, nato pa uredite novo datoteko, da dodate osnovne informacije o naslovih (samo tako da vi ali nadaljnji razvijalci veste, kaj se dogaja):
  / *---------------------------------------------------
  Ime teme: Ime mape teme vašega otroka tukaj
  Opis: Otroška tema tukaj za ime starševske teme
  Avtor: Vaše ime tukaj
  Predloga: Ime nadrejene teme tukaj
  ----------------------------------------------------* /

  Po naslovu lahko dodate vse svoje super CSS, da spremenite videz teme svoje starše s pomočjo otroške teme.

 3. Ustvari PHP datoteko otroške teme: Znotraj nove mape s temami za otroke ustvarite datoteko function.php. Nato uredite novo datoteko funkcij, da dodate kodo, ki bo naložila slog prvotne teme “nadrejene” teme:

  Prepričajte se, da dodate svoje funkcijo.php poteg po zadnji odprti oznaki PHP.

Seveda lahko v otroško temo dodate še veliko več, če želite spremeniti predloge za glavo, nogo ali kaj drugega v resnici. Toda za namene te vadbe ste pripravljeni! Torej, gremo …

Odpravljanje nepotrebnih pripomočkov nadzorne plošče WordPress

Ko se prijavite na nadzorno ploščo WordPress, boste opazili nekaj razdelkov (gradnikov), kot so Na pogled, Statistika spletnega mesta, Hiter osnutek, in Novice o WordPressu med ostalimi. Večino teh pripomočkov na nadzorni plošči doda WordPress, vendar se lahko število prikazanih pripomočkov poveča ali zmanjša, odvisno od teme in / ali vtičnikov. Nekatere teme in vtičniki dodajo svoje pripomočke na nadzorno ploščo.

Medtem ko so nekateri od teh pripomočkov uporabni, jih morajo vaše stranke videti vsakega? Ali morate ob vsaki prijavi videti vsakega od teh pripomočkov? Morda ste se morali spraviti s pripomočke, ker se jih niste mogli znebiti. Danes je vaš srečen dan. Z nekaj vrsticami kode lahko preprosto odstranite toliko pripomočkov nadzorne plošče:

// Odstranite pripomočke na nadzorni plošči
funkcija remove_dashboard_meta () {
if (! trenutni_user_can ('management_options')) {
remove_meta_box ('dashboard_incoming_links', 'nadzorna plošča', 'normal');
remove_meta_box ('dashboard_plugins', 'armaturna plošča', 'normal');
remove_meta_box ('nadzorna plošča_primarna', 'nadzorna plošča', 'običajna');
remove_meta_box ('nadzorna plošča_sekundarna', 'nadzorna plošča', 'običajna');
remove_meta_box ('dashboard_quick_press', 'armaturna plošča', 'side');
remove_meta_box ('dashboard_recent_drafts', 'armaturna plošča', 'side');
remove_meta_box ('dashboard_recent_comments', 'armaturna plošča', 'normal');
remove_meta_box ('dashboard_right_now', 'armaturna plošča', 'normal');
remove_meta_box ('nadzorna plošča_aktivnost', 'nadzorna plošča', 'običajna');
}
}
dodajanje ('admin_init', 'remove_dashboard_meta'); 

Kopiranje zgornje kode v datoteko function.php otroške teme (najdete na wp-content / themes / yourthemename / otrok-tema / funkcije.php) in shranjevanje sprememb bo odstranilo vse pripomočke na nadzorni plošči, razen tistih, ki jih je dodala vaša tema ali vtičniki. Iz zgornje kode vsi uporabniki z manj kot zmožnosti skrbnika zahvaljujoč temu delu kode ne bodo videli gradnikov:

if (! current_user_can ('management_options'))

… Ki preveri, ali ima uporabnik („upravljalne možnosti“) na voljo samo skrbnikom. Morda nočete znebiti vseh pripomočkov na nadzorni plošči. Namesto tega lahko uporabite to kodo:

// Ustvari funkcijo za uporabo v akcijski kavelj
funkcija wpexplorer_remove_dashboard_widget () {
remove_meta_box ('dashboard_quick_press', 'armaturna plošča', 'side');
}
dodajanje ('wp_dashboard_setup', 'wpexplorer_remove_dashboard_widget');

Kopirajte zgornjo kodo v datoteko function.php in shranite spremembe, da se znebite Hiter osnutek gradnik. Če želite odstraniti katerikoli drug pripomoček, ga preprosto zamenjajte „Nadzorna plošča_quick_press“, „nadzorna plošča“, „stran“ z ustreznim polžem za vsak gradnik. Drugi standardni puži vključujejo:

 • nadzorna plošča_odhodne_povezave
 • nadzorni plošči_plugins
 • nadzorna plošča_primer
 • armaturna plošča_sekundarna
 • nadzorna plošča_quick_press
 • armaturna plošča_recent_drafts
 • nadzorna plošča_recent_komenti
 • nadzorna plošča_right_now
 • armaturna plošča_aktivnost

Lahko pa imate dodatne pripomočke, ki jih je dodala vaša matična tema, druge vtičnike, ki ste jih namestili ali celo gostovanje (WP Engine doda enega imenovanega wpe_dify_news_feed). Če želite najti polž za te dodane gradnike, uporabite pregledovalnik brskalnika (všeč nam je tisti v Chromu – to je del njihovih privzetih orodij za spletne razvijalce, kar morate storiti samo, da desno kliknete element in izberete “check”) in nato kopirate ID div za pripomoček, ki ga želite odstraniti.

Dodajanje pripomočkov nadzorne plošče WordPress

Zdaj, ko lahko pripomočke na nadzorni plošči odpravite po svojih željah, nam poskusite dodati lastne pripomočke po meri. S svojim pripomočkom lahko prikažete karkoli želite, tako da nič ne preprečuje ustvarjanja nadzorne plošče vaših sanj. Najboljši del je, da je nadrejeno enostavno dodajanje gradnika na svojo WordPress nadzorno ploščo. V vašo datoteko preprosto dodajte naslednjo kodo wp-content / themes / yourthemename / otrok-tema / funkcije.php mapa:

/ **
* Dodajte gradnik na nadzorno ploščo.
*
* Ta funkcija je priključena na dejanje 'wp_dashboard_setup' spodaj.
* /
funkcija wpexplorer_add_dashboard_widgets () {
wp_add_dashboard_widget (
'wpexplorer_dashboard_widget', // Slug.
'Moj pripomoček na nadzorni plošči po meri', // Naslov.
'wpexplorer_dashboard_widget_function' // Prikaz funkcije.
);
}
dodajanje ('wp_dashboard_setup', 'wpexplorer_add_dashboard_widgets');

/ **
* Ustvari funkcijo za izpis vsebine pripomočka na nadzorni plošči.
* /
funkcija wpexplorer_dashboard_widget_function () {
odmev "Pozdravljeni, jaz sem odličen pripomoček na nadzorni plošči. Uredi me!";
}

Shrani spremembe. Seveda lahko vtičnik uredite tako, da ustreza vašim potrebam. Vstavite svoj HTML, PHP ali karkoli že:

odmev "Pozdravljeni, jaz sem odličen pripomoček na nadzorni plošči. Uredi me!";

Vaš novi pripomoček po meri se bo prikazal na absolutnem dnu – pod vsemi pripomočki -, ki je morda zunaj vidnega polja, če imate veliko pripomočkov. Kljub temu lahko gradnik povlečete in spustite na vrhu (ali kjer koli drugje za to zadevo).

Stran na nadzorni plošči WordPress po meri

Recimo, da vas zanima ustvarjanje popolnoma druge nadzorne plošče. Takšen, ki je priložen lastnim HTML, PHP in celo stylingom. Če želite preseči samo dodajanje / odstranjevanje pripomočkov nadzorne plošče, prosimo, preverite Kako ustvariti stran nadzorne plošče po meri WordPress avtorja Remi Corson.

Zgradil je odličen vtičnik, ki vam bo pomagal pospešiti ustvarjanje lastne strani nadzorne plošče (custom-dashboard.php). Morate razviti svoje spretnosti za razvoj PHP, če želite vtičnik vstaviti, da ustreza vašim posebnim potrebam. V celoti sem poskusil Sladka nadzorna plošča po meri in to je neverjetno. Vaša nadzorna plošča po meri je lahko namestitev stran :). Če želite prilagoditi svoje pozdravno sporočilo, si oglejte našo objavo o Prilagoditvi vašega pozdravnega sporočila nadzorne plošče WordPress.

Odstranjevanje menijev nadzorne plošče WordPress

Dodate ali odstranimo pripomočke na nadzorni plošči WordPress in celo spremenimo, kako je nadzorna plošča v celoti videti (zahvaljujoč se Remiju), zdaj pa preidimo na naslednji del: odpravljanje neželenih elementov menija.

Zakaj? Odstraniti želite nekaj menijev, da bi strankam zagotovili vitkejšo nadzorno ploščo in jim preprečili dostop do “območja z omejitvami”. Če odjemalec ne pozna poti do WordPress-a, lahko obišče spletno mesto, če obišče in spremeni možnosti na takšnih straneh, kot sta Nastavitve ali Vtičniki. V datoteko function.php dodajte to kodo:

funkcija wpexplorer_remove_menus () {
Remove_menu_page ('themes.php'); // Videz
Remove_menu_page ('plugins.php'); // Vtičniki
remove_menu_page ('users.php'); // Uporabniki
remove_menu_page ('tools.php'); // Orodja
remove_menu_page ('options-general.php'); // Nastavitve
}
dodajanje ('admin_menu', 'wpexplorer_remove_menus');

Zgornja koda odstrani povezave v meniju Nastavitve, Vtičniki, Videz, Uporabniki in Orodja za vse uporabnike. Lahko odstranite tudi podmenije. Tu je primer kode, ki odstrani podmeni Widgets pod Videz:

funkcija wpexplorer_adjust_the_wp_menu () {
$ page = remove_submenu_page ('themes.php', 'widgets.php');
}
dodajanje ('admin_menu', 'wpexplorer_adjust_the_wp_menu', 999);

V zgornjem primeru bodo uporabniki dostopali do vseh podmenijev pod Videz, razen gradnikov. Lahko odstranite toliko želenih menijev ali podmenijev. Ne pozabite samo, da to uporabnikom ne bo preprečilo neposrednega dostopa do teh strani. Mislim, če uporabnik vstopi, na primer yourdomain.com/wp-admin/options-general.php, odpre dostop do vaše strani z nastavitvami. Še dobro, da večina uporabnikov ne bo motila, če izdelek ni na meniju.

Če ne morete ali ne želite urejati datoteke function.php, lahko vedno namestite datoteko Vtičnik za Admin Menu Editor, kar vam omogoča popoln nadzor nad vašimi jedilniki. Ponuja nekaj odličnih funkcij, vključno z omejitvami v menijih, ki temeljijo na vlogah, možnost skrivanja menijev in ustvarjanja elementov menija po meri med drugimi kul funkcijami.

Prilagajanje noge nadzorne plošče WordPress

Do tega trenutka smo naredili “pomembno” prilagoditev na vaši nadzorni plošči za WordPress. Prav je, da zaslužite nekaj zaslužka za vse briljantno delo, ki ga opravljate. Prilagajanje podnožja (“Hvala, ker ste ustvarili s WordPress.”) Lahko še naprej pomaga okrepiti vašo (ali stranko) blagovno znamko. Spremenimo nogo v „Z ljubeznijo zgrajeno po tvojem imenu“. V datoteko function.php preprosto dodajte ta delček in shranite spremembe:

// Noga skrbnika po meri
funkcija wpexplorer_remove_footer_admin () {
odmev 'Z ljubeznijo ga je ustvaril WPExplorer';
}
add_filter ('admin_footer_text', 'wpexplorer_remove_footer_admin');

Zamenjajte »svoje ime« z imenom, spletnim mestom, e-poštnim naslovom itd. In yourdomain.com z dejanskim domenskim imenom. Iti naprej…

Prilagajanje obrazca za prijavo

Do zdaj imate vse, kar potrebujete za prilagoditev nadzorne nadzorne plošče WordPress. Pojdimo še korak dlje in prilagodimo stran za prijavo, da bodo lahko vaši uporabniki imeli resnično prilagojeno izkušnjo. Konec koncev, zakaj bi se trudili, da prilagodite nadzorno ploščo WordPress samo tako, da jo odda stran za prijavo?

S to stranjo moramo prilagoditi dva elementa: privzeti logotip WordPress in povezavo wordpress.org, ki je priložena. Preden pa vam pokažem kodo ��, lahko preprosto prijavite svojo prijavno stran z uporabo katerega koli od teh 15 najboljših vtičnikov za prijavo po meri za WordPress. Zdaj za toplo nejasno počutje, ki izvira iz igranja s kodo, kopirajte naslednje na svoje funkcije.php:

funkcija wpexplorer_login_logo () {?>

Nadomestite logo.png z imenom vašega logotipa po meri, v katerega morate najprej naložiti wp-content / teme / yourtheme / slike. Logotip po meri imejte pod 80 x 80 slikovnih pik, čeprav lahko to spremenite z nekaterimi CSS-ji po meri. Z nameščenim logotipom za prijavo po meri je čas, da spremenite povezavo, ki je priložena originalnemu logotipu WordPress. Povežemo vaš novi logotip z vašim spletnim mestom. Kopirajte to kodo v datoteko function.php in shranite spremembe:

funkcija wpexplorer_login_logo_url () {
vrne esc_url (home_url ('/'));
}
add_filter ('login_headerurl', 'wpexplorer_login_logo_url');

funkcija wpexplorer_login_logo_url_title () {
vrnite „Ime in informacije vašega spletnega mesta“;
}
add_filter ('login_headertitle', 'wpexplorer_login_logo_url_title');

Ne pozabite, da lahko vedno oblikujte svojo prijavno stran, kot želite, s pomočjo CSS-ja. Lahko pa preprosto začnete s čudovito temo, kot je skupna večnamenska in odzivna WordPress tema, ki je na voljo z vgrajenimi možnostmi za prilagojeno prijavno stran in blagovno znamko spletnega mesta.

Prilagodite nadzorno ploščo WordPress: Možnosti zaslona

Če ne želite potopiti v kodo ali namestiti vtičnikov, lahko izkoristite možnosti zaslona in ustvarite nadzorno ploščo WordPress po meri. Preprosto se prijavite na nadzorno ploščo WordPress in na vrhu zaslona na desni strani boste opazili spustni meni Možnosti zaslona. Kliknite na to, če ga želite razširiti in potrdite / počistite potrditveno polje, da aktivirate / izključite gradnike. Nato lahko svoje pripomočke povlečete in spustite, da jih razporedite po želji.

Edina pomanjkljivost je, da ta metoda shrani vaše nastavitve na uporabnika, kar pomeni, da vam ne bo koristilo, če imate blog z več avtorji. Prav tako ne morete preprečiti uporabnikom, da po želji ponovno aktivirajo gradnike.

Bonus: Uporabite vtičnik

Večino svojega časa smo porabili za pokrivanje možnosti kod. Če pa ste pripeti za čas, vam lahko pomaga vtičnik.

Možnost 1: Ultimate Tweaker Plugin za WordPress

Ultimate Tweaker za WordPress

Najprej nekaj nekaj drugega: Ultimate Tweaker za WordPress, ki je na voljo pri CodeCanyonu. Resnično odlična možnost vtičnikov za urejanje skrbnika WordPress-a (na voljo je še nekaj drugih funkcij WordPress-a).

Večina vtičnikov podpira funkcionalnost za en določen namen, ne pa tudi Ultimate Tweaker; ta vtičnik je vsestranski vsestranski, kakršnega še nisem videl. V bistvu Ultimate Tweaker podpira 240+ različnih WordPress kramp, trikov in orodij za lažje življenje. To je koristno na več načinov: izboljšanje učinkovitosti, odstranjevanje delov WordPressa, ki vas motijo, in razširitev jedrne funkcionalnosti WordPress-a zunaj tistega, kar ste mislili, da je mogoče.

Teh 240 krakov je resnično raznoliko in jih je mogoče razčleniti v 35 različnih kategorij. Da bi vam predstavili, kaj lahko Ultimate Tweaker naredi, tukaj je le nekaj njegovih "kramp":

 • Dodajte logotip nad meni stranske vrstice
 • Ponovno označite stran nadzorne plošče in prijavno stran WordPress
 • Na svojem spletnem mestu onemogočite z desno miškino tipko ali gumb Print Screen
 • Povečajte varnost tako, da na prijavni zaslon dodate reCaptcha 2
 • Nastavite kakovost JPEG, da zmanjšate velikost datoteke
 • Omogočite kratke kode v besedilnih pripomočkih
 • Ustvari minimalno število besed za objave
 • Na prijavnem zaslonu onemogočite napačno geslo »pretresite«
 • Dodajte kodo Google Analytics na svoje spletno mesto
 • 19 novih bližnjic na tipkovnici za WordPress
 • Ustvari stran po meri 404
 • Onemogoči samodejne posodobitve programa WordPress

Mnoge od teh WordPress kramp so stvari, za katere smo se vsi v nekem trenutku obrnili na Google. Večina jih je sama po sebi relativno majhna, toda ob obsežnem seznamu nekaj sto skupin lahko vtičnik nudi veliko vrednosti. Skupnost WordPress je običajno zelo glasna o tem, kaj bi radi videli iz jedra WordPress, tako da resnično upam, da razvijalci poslušajo skupnost in uporabijo nekaj njihovih predlogov v prihodnjih posodobitvah tega vtičnika.

Možnost 2: Gozd - revolucija WordPress Admin Tema

Tema za gozd WordPress

Samo želite spremeniti blagovno znamko zaledja vašega spletnega mesta? Čeprav ponavadi priporočamo uporabo kode, lahko uporabite tudi vtičnik. Če vam je dolg videz privzete nadzorne plošče, vam skrbniška tema Forest WordPress omogoča, da si nekoliko privoščite obraz. In za samo 9 dolarjev. Forest ne bo spremenil načina, kako izvajate znane naloge v WordPressu, na primer dodajanje objav / strani, to bo samo WordPress poglej bolje, ko jih delaš! Vtičnik vam omogoča tudi spreminjanje privzete strani za prijavo v WordPress.

Posnetek zaslona teme Forest admin

Forest vam omogoča, da na nadzorno ploščo WordPress dodate svojo sliko ozadja - ali pa uporabite eno od šestih brezplačnih slik, vključno s tisto na zgornjem posnetku zaslona. Nadzorno ploščo lahko prilagodite z lastno ustvarjalnostjo (z neomejenimi barvami) ali z eno od privzetih barvnih shem WordPress. Nadzorno ploščo lahko dodatno prilagodite tako, da izberete svojo tipografijo iz več kot 600 Googlovih pisav. Vtičnik podpira svetlo in temno kožo in lahko konfigurirate stopnje motnosti vsakega elementa. Če je na nadzorni plošči nekaj gumbov, ki jih ne uporabljate, jih lahko celo skrijete - to je odlično za spletna mesta strank, kjer bi jih preveč možnosti lahko preobremenilo.

Opomba: Forest na noben način ne bo spremenil videza vašega spletnega mesta v živo, temveč zgolj za zadnji del.

Viri za prilagajanje nadzorne plošče WordPress

Želite izvedeti več o prilagajanju nadzorne plošče WordPress? Tukaj je nekaj dodatnih virov za vaš profesionalni komplet orodij:

Nazaj k tebi…

Ustvarjanje skrbniške nadzorne plošče WordPress po meri je eden najboljših načinov za krepitev imidža blagovne znamke in zagotavljanje prilagojenih izkušenj svojim strankam. Preprosto je in ne bo vam vzelo veliko časa. Kaj torej čakaš? Pridobite prilagoditev.

Kaj razen tega, česa ste se danes tukaj naučili? Ste kdaj ustvarili skrbniško nadzorno ploščo po meri za WordPress? Delite z našo željno skupnostjo v spodnjih komentarjih. Na zdravje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me