Kako prilagoditi uporabniški vmesnik za WordPress Admin

  1. 1. Prilagodite območje upravljanja WordPress z blagovno znamko White Label
  2. 2. Trenutno bere: Kako prilagoditi uporabniški vmesnik za WordPress Admin

Z zadnjo izdajo WordPressa smo zaznali dramatične spremembe v slogu in oblikovanju skrbniške nadzorne plošče. Celoten uporabniški vmesnik armaturne plošče je bil posodobljen tako, da je videti bolj moderno in čisto, ter nam daje možnost spreminjanja barvnih shem za vsakega uporabnika.

Vendar pa tudi pri teh oblikovnih oblikih še vedno obstaja omejitev možnosti prilagajanja, ki so vam na voljo za uporabo. Na področju uporabnika ali vloge ni bilo bistvenega izboljšanja, kar lahko omejite.

Razvoj nadzorne plošče WordPress nenehno poteka, kot tudi ostala programska oprema, vendar če želite začeti z nekaj večjimi spremembami na svojem skrbniškem področju, lahko zdaj.

Vse, kar potrebujete, je en vtičnik.

Uporabniški vmesnik WP Admin prilagodite vtičnik

vključiti

Vtičnik za prilagoditev uporabniškega vmesnika WP Adminise lahko uporabite za večje spremembe razpoložljivosti elementov na skrbniški nadzorni plošči vašega spletnega mesta.

Na primer, boste vedno dovolili skrbniku spletnega mesta popoln dostop do vsega na skrbniški plošči. Če imate na svojem spletnem mestu več avtorjev, lahko uporabite drugo uporabniško vlogo, na primer sodelavce, in tako zagotovite, da imajo omejen dostop do vaše nadzorne plošče ter lahko vidijo in dostopajo le do tistega, kar želite.

Ta vtičnik najbolje deluje, če imate na svojem spletnem mestu dve jasni vlogi, vendar ga lahko uporabite tudi za spreminjanje drugih vlog z enakimi nastavitvami.

Pridobite uporabniški vmesnik WP Admin

Oglejmo si podrobneje vtičnik in njegove zmogljivosti.

Konfiguriranje vtičnika

Ko na svojem spletnem mestu namestite in aktivirate vtičnik, vam je dana nova postavka menija na stranski vrstici z različnimi nastavitvami za konfiguracijo.

Prva stran z nastavitvami vtičnika določa, za katero vlogo uporabnika želite uporabiti vse svoje nastavitve. Na voljo je premium vtičnik, ki vam bo omogočil uporabo določenih nastavitev za vsako vlogo uporabnika. Če pa imate samo skrbnika spletnega mesta in prispevke, se lahko z brezplačno različico umaknete.

Stran z nastavitvami

Naslednja točka v meniju je Nastavitve spletnega mesta. To vam omogoča, da narekujete različne stvari, na primer, ali je prikazana skrbniška vrstica za vlogo ali ali bo uporabnik prikazoval različna meta polja, ki jih uporablja WordPress. Večinoma je to mogoče pustiti v privzetem stanju. Pri spreminjanju te strani z nastavitvami je zelo malo koristi.

Tretja točka menija je Splošne nastavitve zaslona. Tu se začnejo sprejemati odločitve o vlogi uporabnika. Na tej strani z nastavitvami se lahko odločite, ali je vloga, ki jo prilagajate, obveščena, ko je treba uporabiti posodobitve, ali lahko spremenijo možnosti zaslona ali si ogledajo zavihek pomoči na kateri koli skrbniški strani, dodajo informacije v nogo ali naložijo dodatne datoteke CSS.

Splošne nastavitve zaslona

Element menija na nadzorni plošči vam omogoča, da na nadzorni plošči skrijete različne predmete, tako da ta uporabniška vloga nima pojma, da obstajajo. Medtem ko lahko te pripomočke skrijete pod Možnosti zaslona kartico na uporabnika, kar pa uporabnikom ne preprečuje, da bi jih ponovno dodali na nadzorno ploščo.

Urejanje nadzorne plošče

Skrivanje elementov s tem vtičnikom to možnost popolnoma odstrani. Ti elementi vključujejo vsak nameščeni pripomoček nadzorne plošče, ne glede na to Zadnji komentarji pripomoček na nadzorni plošči ali WordPress Stats pripomoček na nadzorni plošči. To je še posebej koristno, če želite le, da vaši sodelavci dostopajo do določenih stvari, ki jih potrebujejo za pisanje vsebine za vaše spletno mesto.

The Vrstica z meniji stran z nastavitvami menija omogoča, da v celoti spremenite skrbniško vrstico na vrhu zaslona za to vlogo uporabnika. V skrbniško vrstico lahko dodate dodatne elemente menija, da povečate njihovo uporabnost, premaknete vse, da ustrezajo vašim osebnim željam, ali pa odstranite morebitne tuje elemente, če menite, da niso potrebni za to uporabniško vlogo.

Urejanje vrstice Admin

The Nastavitve stranskega menija vam omogočajo, da v celoti spremenite stransko vrstico na nadzorni plošči WordPress. To je brez dvoma najbolj uporabna funkcija vtičnika. Te nastavitve omogočajo skrivanje elementov menija v levem meniju za to uporabniško vlogo.

Stranski meni

S temi nastavitvami lahko odstranite vse elemente, ki jih vloga uporabnika ne bi smela videti, ali samo tiste, za katere menite, da jih bodo odvrnile od njihove posebne vloge. Primer tega bi lahko bil, da bi moralo biti samo spletno mesto Administrator Videz, nastavitve, orodja, vtičniki in potencialno Strani postavke menija na stranski vrstici. Sodelujoči ne bi smeli vedeti, da te stvari obstajajo, in dejansko ne potrebujejo ničesar, razen tega Objave točka menija.

The Upravljajte Meta Box zaslon z nastavitvami vam omogoča prilagajanje različnih vidikov ustvarjanja objav. To vključuje skrivanje različnih stvari, kot je kategorija, Predstavljena slika, oblika in več drugih možnosti. Vsako od teh področij lahko tudi preimenujete, če izberete.

Upravljajte Meta

Obstaja nekaj nastavitev, ki ljudem omogočajo objavljanje komentarjev na nove članke in spreminjanje stalnih povezav do objave, če so nastavljene na privzeto WordPress. Te nastavitve verjetno ne bo treba nikoli spreminjati iz privzetega stanja.

Predzadnji meni nastavitev je tisti, ki vam omogoča, da spremenite, ali lahko uporabniška vloga vidi katerega koli od Nastavitve Navigacijskega menija. Uporablja se, če želite vlogo uporabiti že ustvarjene menije in zagotoviti, da ne bodo mogli spreminjati nobenih navigacijskih menijev na vašem spletnem mestu.

Končni meni nastavitev se nanaša na stran za prijavo. Te nastavitve omogočajo manjše spremembe na strani za prijavo v WordPress, pri čemer spremembe vključujejo zamenjavo naslova logotipa in pot slike, da bi prepisali privzeti logotip WordPress. Omogoča tudi, da na stran naložite dodaten CSS, pa tudi dodate sporočilo o nogi na stran.

Zaslon za prijavo

Zaključek

Ta vtičnik omogoča popolno spremembo skrbniške nadzorne plošče za vaše spletno mesto WordPress. Izdelava čiste izkušnje s skrivanjem veliko nepotrebnih menijev in pripomočkov ni bila nikoli lažja.

S tem vtičnikom lahko spremenite več vlog, vendar morate za vse vloge, ki jih spremenite, uporabiti iste nastavitve. Če želite imeti popolnoma drugačno konfiguracijo skrbniške plošče skrbnika, morate kupiti nakup uporabniškega vmesnika WP Admin Customize Multiple Add-On. Večina ljudi se bo lahko premaknila z brezplačno različico vtičnika, saj sta kadar koli v uporabi več kot dve različni uporabniški vlogi. Edino vprašanje, ki bi ga lahko izdali, je spletna mesta v slogu revij z več prispevki in uredniki.

Pridobite uporabniški vmesnik WP Admin

To je uporaben vtičnik za omejevanje morebitnih težav, ki jih lahko povzročijo vaši sodelavci. Vredno si je ogledati, če imate več avtorjev, zlasti za tista spletna mesta, ki pogosto uporabljajo gostujoče avtorje. V idealnem primeru bodo funkcije, kakršne so te, na voljo kot del osnovne programske opreme WordPress. Izjemno so uporabni za upravljanje spletnih mest za več uporabnikov in bi se zdel razumen korak, ki ga bo osnovna razvojna ekipa uporabila pri upravljanju nadzorne plošče..

Ste uporabili vmesnik WP Admin Customize Customize ali uporabljate nekaj drugega, da omejite dostop do skrbniške nadzorne plošče? Radi bi slišali vaše misli o tem v komentarjih.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me