Kako prodati svoje izdelke z WordPress in WooCommerce

Ko ljudje pomislijo na WordPress, pogosto razmišljajo o bloganju, toda najljubši svetovni sistem za upravljanje vsebin je v zadnjih desetih letih že daleč. Pravzaprav je s pluginom ali dvema WordPress marsikomu mogoče marsikaj – nenazadnje odlična platforma, na kateri bi zgradili spletno trgovino.

Vtičnikov in tem e-trgovine ne manjka, da bi svojo WordPress namestitev spremenili v spletno trgovino. V razponu so od brezplačnih do ne-brezplačnih, kakovost vtičnikov pa se zelo razlikuje. Za novinca v e-trgovini je odločitev, katero platformo izbrati, lahko nočna mora.

Glede na to sem se v tej objavi odločil, da podrobneje pogledam eno najboljših ponudb na trgu. Je brezplačna in izjemno dobro zgrajena. O tem seveda govorim WooCommerce avtor WooThemes.

Kratek pregled storitve WooCommerce

WooCommerce je programska oprema za e-trgovino na ravni podjetja WooThemes (ki jo je zdaj pridobil sam WOrdPress). Omogoča dodajanje dodatnih razširitev, tako da boste lahko na nešteto načinov gradili privzeto namestitev. Tu je hitri prenos ključnih lastnosti WooCommerce (kot je navedeno na strani izdelka):

  • Popolnoma revidirana s strani WordPress varnostnega podjetja Sucuri
  • Celovito upravljanje trgovine
  • Obsežne možnosti poročanja
  • Preprosto nalaganje na eni strani
  • Možnosti večkratnega plačila
  • Več možnosti trženja in promocije

Te funkcije le opraskajo površino funkcionalnosti WooCommerce. Čeprav pokriva zahteve številnih spletnih trgovin takoj, če upoštevate številne premijske razširitve, ki so na voljo, bi morali biti sposobni sestaviti trgovino, ki popolnoma ustreza vašim potrebam (ne glede na to, kako edinstvene so).

Namestitev WooCommerce

Preden namestite WooCommerce, se boste prepričali, ali je vaša trenutna tema združljiva z WooCommerce. WooCommerce mora biti na strani s temami naveden kot funkcija. Če boste ustanavljali trgovino, toplo priporočamo, da pridobite vrhunsko temo. Tako boste zagotovili, da je vaša tema nenehno združljiva z najnovejšo različico storitve WooCommerce (ne želite nobenih lukenj v varnostni zanki, ker vaša brezplačna tema ni bila posodobljena). Če izberete vrhunsko temo, kot sta Chic ali Total, je na voljo dodaten slog po meri, da bo trgovina in vsi vaši pripomočki WooCommerce videti super (ker je privzeti slog za vtičnik tako zelo).

Ok, ne, če imate združljivo temo, čas je za namestitev! Namestitev WooCommerce je tako preprosta kot namestitev katerega koli drugega vtičnika iz skladišča WordPress Plugin. Na nadzorni plošči WordPress morate iti Vtičniki> Dodaj novo in nato brskajte po WooCommerce. Vtičnik naj bo na seznamu priljubljenih. Preprosto kliknite možnost Namestite zdaj in ko se namestitev zaključi, kliknite Vključi vtičnik.

namestite vtičnik woocommerce

Odprlo vas bo stran WooCommerce Settings, ki zahteva še en zadnji korak, preden je vtičnik v celoti nameščen. Na vrhu strani je veliko obvestilo, v katerem vas zahteva namestitev strani WooCommerce:

sporočilo woocommerce

S klikom na Namestite gumb ustvari vse potrebne strani za vašo spletno trgovino. Ko dodate svoje strani, boste prešli na pozdravni zaslon WooCommerce:

woocommerce zaslon dobrodošlice

Zdaj, ko je vtičnik v celoti nameščen, morate preveriti stanje sistema WooCommerce, da se prepričate, da ni takojšnjih težav.

status sistema woocommerce

To lahko najdete pod WooCommerce> Status sistema. Če obstajajo kakršne koli težave, boste dobili informacije, kako jih odpraviti (kar morate storiti, preden nadaljujete naprej).

Konfiguriranje WooCommerce

Ko je vtičnik v celoti nameščen, je čas, da začnete s konfiguriranjem vaše trgovine. V WooCommerce> Nastavitve meniju so vam na voljo številne možnosti. Oglejmo si možnosti, ki jih lahko konfigurirate na vsakem zavihku.

nastavitve woocommerce-a

Splošno

Kot bi pričakovali, vam ta zavihek daje nekaj osnovne konfiguracije vaše trgovine. Možnosti v tem razdelku vključujejo možnosti lokacije, api in valute.

Izdelki

Ta razdelek zajema vse vaše številne nastavitve izdelka. To vključuje merske enote, možnosti pregledovanja, možnosti izdelkov in trgovin, obrezovanje slik izdelka, možnosti zalog in nastavljive izdelke.

Davek

Davek je točno tak, kot se sliši – davčne nastavitve. Obstaja na vrsto možnosti za izračun davčnih stopenj, ki se lahko zapletejo. Predlagamo, da si ogledate postavitev davkov v WooCommerce dokumentacijo, preden se vkopljete v ta razdelek.

Preveri

Od tu lahko nastavite strani za košarico in blagajne, dodate pogoje in izberete svoje plačilne poti. Bančno nakazilo, ček, COD, PayPal in kreditne kartice so vključene možnosti WooCommerce. Čeprav je na voljo več vtičnikov in razširitev prek tretjih oseb, da dodate dodatna prehodna plačila.

Tu lahko tudi omogočite kupone. Kuponi in kode za popust so fantastičen način, kako zvestim strankam dati razlog, da znova nakupujejo z vami. Številne spletne trgovine ponujajo popust članom glasila ali vračajo popuste strankam, o čemer je nekaj vredno razmisliti.

Dostava

Tu nastavite vse vidike postopka pošiljanja za vašo trgovino (če prodajate fizične izdelke). Poleg možnosti prikazovanja izračunov za dostavo lahko omogočite in konfigurirate naslednje možnosti pošiljanja:

Izberite načine pošiljanja, nastavite pavšalne cene, omogočite brezplačno pošiljanje, dodajte mednarodne možnosti pošiljanja in celo izberite posebne nastavitve za lokalni prevzem ali dostavo. Vse te možnosti lahko omogočite posamično in konfigurirate vse podrobnosti načinov pošiljanja, ki jih izberete.

Računi

Stran z računi ponuja možnosti za nastavitev strani uporabniških računov, dodaja URL-je po meri za pomembne strani računov ter omogoči / onemogoči račune in registracijo.

E-naslov

V tem razdelku lahko konfigurirate e-poštne možnosti in predloge za e-poštno sporočilo, ki se uporabljajo pri komunikaciji s strankami. E-poštna sporočila se lahko konfigurirajo za različne sprožilce, kot so nova, obdelava ali popolna naročila, pa tudi računi, ponastavitev gesla in drugo. Izberete lahko celo barve po meri!

Spletne kljuke

Spletne kljuke se uporabljajo za sprožitev dogodkov, na primer odpiranje pojavnega okna za kodo kupona, ko kupci dodajo izdelek v svojo nakupovalno košarico. V tem razdelku je WooCommerce veliko lažje delo z dodatki tretjih oseb, ki jih morda želite uporabiti za razširitev funkcionalnosti WooCommerce.

Dodajanje izdelkov

Zdaj, ko ste preučili konfiguracijo trgovine, je čas, da začnete dodajati svoje izdelke. Postopek ustvarjanja izdelka je skoraj enak kot ustvarjanje običajne objave na spletnem dnevniku v WordPressu

Ustvarite lahko kategorije in oznake za svoje izdelke in dodate razrede pošiljanja, da svoje izdelke združite po tistih, ki imajo posebne zahteve glede pošiljanja. Obstaja tudi možnost, da svojim izdelkom dodate dodatne atribute, kot so več barv ali velikosti.

Ko dodate izdelek, se vam prikaže stran, ki je podobna običajni strani z nekaj objavami.

dodajanje izdelkov za spletno trgovino

Podatki o izdelku

V tem razdelku lahko konfigurirate vse o izdelku. Na voljo so vam štiri vrste izdelkov: enostavni, združeni, zunanji / podružnični ali spremenljivi. Enostavna vrsta izdelka je edina, ki omogoča, da izdelek naredite v digitalnem ali virtualnem izdelku.

Zagotoviti morate, da ima vsak izdelek SKU, ki je edinstven identifikator za možnosti upravljanja zalog. V tem razdelku določite ceno izdelka, vse dodatne lastnosti izdelka in možnosti upravljanja zalog za izdelek.

Obstaja tudi fantastičen razdelek, ki vam omogoča, da povežete druge izdelke in tako omogočite svojim strankam višjo prodajo in navzkrižno prodajo. To je odličen način, da svoje stranke nežno spodbudite k nakupu dodatnih izdelkov. Amazon so mojstri te tehnike in vredno je porabiti nekaj časa, če pogledate, kako pristopijo k povezovanju izdelkov, da izboljšate svojo prodajo.

Kratek opis izdelka

To je delček vsebine, ki se bo pojavil poleg slike izdelka na dejanski strani izdelka (daljši opis, ki ga dodate zgoraj, je prikazan na zavihku, ki meji na mnenja kupcev). To je odličen razdelek, če želite dodati nekaj hitrih stavkov ali seznam s seznami o lastnostih vašega izdelka.

izdelek za trgovino

Galerija izdelkov

Točno tako zveni – galerija slik vaših izdelkov. Običajno je dobro dodati nekaj posnetkov, kar prodajate, da lahko kupci to preverijo, preden zaključijo nakup. V naši temi Chic smo galerijo nadgradili tako, da je imela čudovito slikovno polje, da bodo vaše stranke še lažje gledale vaše galerije.

Poročanje

Ko je vaša trgovina v živo in ste prodali nekaj izdelkov, si je vredno ogledati funkcije poročanja WooCommerce. Te najdete v WooCommerce> Poročila meni.

Obstajajo poročila, ki razčlenijo vašo prodajo po dnevih, mesecih, izdelkih, kategorijah in tudi vaših najboljših prodajalcih in zaslužkih. Poleg prodaje izdelkov ima tudi poročila o uporabi kupona za popust in različna poročila o vaših kupcih. Obstaja tudi območje, ki spremlja vaše izdelke z nizko in brez zalog.

Ta poročila so odličen način, da ostanete na vrhu vseh vidikov vašega podjetja. Ta funkcija vam omogoča, da ne najdete najboljših prodajalcev, ampak tudi vidite, katere izdelke niso prodaja. Take informacije vas lahko olajšajo za sprejemanje donosnih odločitev. Poznavanje vseh teh informacij je pomemben vidik uspešne trgovine in WooCommerce vam zagotavlja vse potrebne podatke.

Preprosta rešitev na enem mestu

Za WordPress obstaja veliko rešitev za e-trgovino, toda WooCommerce je tam najboljši. Brezplačno je in ponuja večjo funkcionalnost kot številni vtičniki za e-trgovino. Z zagonom vaše trgovine lahko te nasvete uporabljate za prodajo v spletu in te nasvete za trženje vsebine za rast vašega podjetja.

Uporabljate WooCommerce? Kakšne misli imate o vtičniku? Ali obstajajo še kakšni dodatki, ki bi jih priporočili namesto WooCommerce? Sporočite nam v spodnjih komentarjih!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me