Kako s WordPress & MemberPress nastaviti spletno mesto za članstvo

Kako nastaviti spletno mesto za članstvo s programom MemberPress

MemberPress je impresivno orodje, ki vam bo omogočilo, da svoje spletno mesto WordPress spremenite v spletno mesto s članstvom. Ta premijski vtičnik je idealna izbira za tiste, ki želijo ustvariti uspešno podjetje s spletnim članstvom. Toda, ali je to prava rešitev za vas?

V tem članku bomo razmislili o lastnostih, ki jih ponuja MemberPress (eden najboljših vtičnikov za WordPress članstvo). Nato bomo pogledali, kako nastaviti osnove tega naprednega vtičnika in vaše spletno mesto WordPress spremenili v uporabno spletno mesto za članstvo. Pa začnimo …

Značilnosti MemberPressa

Članica

Članica je vrhunski WordPress vtičnik, ki deluje s katero koli temo WordPressa. Njegova glavna značilnost je, da vam omogoča pretvorbo vašega spletnega mesta v spletno mesto članstva. S skrivanjem vsebine in nastavitvijo naročnin na člane lahko obiskovalcem naložite dostop do vaših objav in strani.

Enostavna nastavitev

MemberPress je intuitiven. To omogoča hitro in enostavno nastavitev in uporabo. Hitro ustvarite načrte članstva in naročninske obrazce, integrirajte se s plačilnimi prehodi po lastni izbiri, dodajte povezave za registracijo in prijavo v meni spletnega mesta, izdelajte privlačne primerjalne tabele in še veliko več.

Idealno za začetnike in razvijalce

MemberPress deluje brez težav, z enostavno namestitvijo, ki je idealna za začetnike. Vendar pa MemberPress vključuje tudi veliko število dejanj in filtrov. To je odlična izbira za tiste napredne uporabnike, ki želijo svoje člansko spletno mesto prilagoditi natančnim specifikacijam.

Načrti članstva

MemberPress vam omogoča popoln nadzor nad vašimi članskimi načrti. Izberite ceno posameznega članstva, dodajte nastavitve obračuna in ustvarite poskusno obdobje, če želite našteti nekaj možnosti. Nato ustvarite pravila za skrivanje vsebine in dovolite, da se določeni deli vsebine prikažejo v določenih članskih načrtih.

Brezšivna integracija prehodnih plačil

ČlanPress sprejema plačila z integracijo z vsemi velikimi ponudniki plačilnih prehodov. Izberite med Paypal Standard, Pro ali Express Checkout, Stripe, Authorize.net ali brez plačil brez povezave. Če želite, lahko dodate tudi več prehodnih plačil.

Temeljita dokumentacija

Dokumentacija, ki je priložena članki MemberPress, je temeljita, z uporabo kombinacije besedila in videa z navodili. Če se boste zataknili, lahko hitro najdete svojo pot.

Dodatne funkcije

MemberPress se ponaša z vrsto drugih impresivnih lastnosti in funkcionalnosti. Tej vključujejo:

  • Lepe tabele s cenami
  • Integracija e-pošte z vsemi glavnimi ponudniki trženja
  • Integracija z BuddyPress
  • Kapljanje vsebine
  • Kuponi za popust
  • Upravljanje članov
  • Analitično poročanje

Kot lahko vidite, ponuja MemberPress impresiven seznam funkcij. Zdaj si bomo ogledali, kako začeti vtičnik MemberPress, tako da lahko spletno mesto WordPress spremenite v uspešno spletno mesto članstva …

Kako namestiti vtičnik MemberPress WordPress

Za začetek kupite vtičnik MemberPress na spletnem mestu MemberPress. Nato iz svojega računa MemberPress preprosto vstavite vtičnik v računalnik.

Pridobite MemberPress

Odprite spletno mesto WordPress in izberite »Vtičniki> Dodaj novo«.

Dodajte nove vtičnike

Kliknite »Naloži vtičnik> Izberi datoteko« in iz shranjenih datotek izberite vtičnik MemberPress. Kliknite »Namestite vtičnik> Aktiviraj«. Zdaj boste ugotovili, da je „MemberPress“ dodan v vaš meni nadzorne plošče WordPress.

MenuPress Menu

Izberite “ČlanPress> Aktiviraj”. Odprlo se bo »Aktivacijska stran«, kjer boste morali dodati aktivacijski ključ. Nato izberite »Aktiviraj licenčni ključ«.

Licence za MemberPress

Vaš vtičnik MemberPress je zdaj nameščen in aktiviran.

Konfigurirajte vtičnik MemberPress

Naslednji korak je konfiguriranje vtičnika MemberPress. V vašem WordPress meniju izberite »MemberPress> Options«. Tu lahko konfigurirate vtičnik, ki ustreza potrebam vašega spletnega mesta za WordPress.

Kartica Možnosti

Na strani »Možnosti« je veliko zavihkov. Oglejmo si nekaj najpomembnejših …

Strani

V razdelku »Strani« lahko prilagodite svoje osnovne strani MemberPress. “Rezervirane strani” so bistvene strani in jih je treba nastaviti. Sem spadajo stran z zahvalo, stran za prijavo in stran za račun.

Strani

Izberete lahko »Samodejno ustvari novo stran«, če želite, da MemberPress samodejno ustvari strani za vas. V nasprotnem primeru lahko v spustnem meniju oblikujete in izberete svoje strani za uporabo.

Strani 2

Ko opravite potrebne spremembe, izberite »Posodobi možnosti«.

račun

račun

Področje »Računi« vam omogoča prilagajanje podatkov o članih. Tu lahko izberete možnosti, ki jih želite za svoje uporabniške račune. Članom lahko dodate tudi pozdravno sporočilo, ki bo prikazano na vrhu strani računa.

Polja

Polja

Na zavihku »Polja« boste lahko ustvarili polja po meri za obrazec za prijavo in stran računov. Zberite podatke o svojih članih, vključno z njihovim imenom, naslovom, e-pošto, rojstnim dnevom in še veliko več.

Plačila

Plačila

Na kartici »Plačila« lahko dodate prehodna plačila po lastni izbiri. Kot smo že omenili, je lahko MemberPress integriran s številnimi ponudniki plačil. Preprosto kliknite ikono “+” in nato določite prehod za plačilo, ki ga želite dodati na svoje člansko mesto.

E-poštna sporočila

Obstaja izbor vrst e-poštnih sporočil, ki jih lahko pošljete svojim članom. Izberite zavihek »E-poštna sporočila«. Nato preprosto izberite vrste e-pošte, ki bo ustrezala vašemu spletnemu mestu WordPress.

E-naslov

Kliknite “Uredi”, da prilagodite vsako e-pošto. Nato pošljite testno e-poštno sporočilo, da preverite, ali je vsaka vrsta e-pošte primerna in kakovostna. Tu lahko izberete tudi vrste e-poštnih sporočil, ki jih želite prejemati.

Ko konfigurirate »Možnosti«, ste pripravljeni začeti z nastavitvijo preostalega spletnega mesta MemberPress.

Postavite članske načrte

Nastaviti članske načrte na svojem spletnem mestu izberite »MemberPress> Članstva« v svojem WordPress meniju. Kliknite na “Dodaj novo”, ki se nahaja na vrhu strani. Nato poimenujte svoj načrt članstva (tukaj sem ga poimenoval Premium).

Dodajte novo Premium članstvo

V razdelku „Pogoji za članstvo“ na desni strani strani lahko izberete ceno načrta, ali želite, da gre za enkratno plačilo ali ponavljajoče se plačilo, dodate možnost preizkusnega obdobja in še veliko več.

Pogoji članstva

Nadaljnjo stran lahko prilagodite razdelek »Možnosti članstva«. Tu lahko na gumbu za registracijo spremenite besedilo, dodate zahvalo po meri, določite pravila za dostop do načrta za članstvo in še veliko več.

Možnosti članstva

Ko ste zadovoljni z vašimi nastavitvami, objavite stran s članstvom. Nato se odjavite iz svojega računa WordPress, če si želite ogledati stran, ali odprite stran brez beleženja zgodovine. Zdaj boste videli privzeti obrazec za prijavo za članski načrt, ki ste ga pravkar ustvarili.

Obrazec za prijavo

Če želite spremeniti svoje članske strani, lahko uporabite poljubne predloge strani, ki so na voljo v vaši temi. Preprosto izberite »Predloga strani po meri«, ki se nahaja na desni strani urejevalnika na strani s članstvom, na kateri delate..

Ko ustvarite svoj prvi načrt članstva, lahko še naprej dodajate več, tako da preprosto kliknete »Dodaj novo«. Za dodajanje obrazca za prijavo na katero koli stran ali objavo na vašem spletnem mestu WordPress uporabite kratko kodo, ki jo najdete pod “Možnosti članstva”..

Ustvari pravila za svoje članske načrte

Ko ustvarite različne načrte, ki jih potrebujete za svoje člansko spletno mesto, morate postavite pravila za vsak načrt. Nastavitev pravil vam omogoča, da vsebino skrijete pred naročniki in izberete, katere vrste vsebine bodo na voljo v vsakem načrtu.

Če želite začeti, v meniju WordPress izberite ‘MemberPress> Rules’. Nato izberite »Dodaj novo«. Zdaj bo prikazana stran »Dodaj novo pravilo«.

Novo pravilo

V razdelku »Možnosti pravila« lahko izberete, katero vsebino želite zaščititi pred neplačniki. Tu lahko skrijete vso vsebino, različne objave, strani, kategorije vsebine ali oznake ali izbirate med številnimi drugimi možnostmi.

Možnosti pravil

Nato lahko omogočite dostop do te vsebine članom, ki so kupili določene načrte. Kliknite »Shrani pravilo« in nato ustvarite toliko pravil, kolikor je potrebnih za različne vrste načrtov.

Dodajte povezavo za registracijo v meni svojega spletnega mesta

Ko so vsi načrti za članstvo v celoti pripravljeni, dodajte povezavo za registracijo v meni spletnega mesta, da obiskovalcem olajšate, da postanejo naročniki.

Izberite »Videz> Meniji« v svojem WordPress meniju ali odprite »Prilagoditelj> Meniji« na sprednjem koncu spletnega mesta. Tu boste opazili, da je zdaj na voljo možnost “Članstva”. Izberite svoje načrte in kliknite »Dodaj v meni«. Če želite, spremenite »Navigacijsko oznako« in izberite »Shrani meni«.

Meni

Vaš meni bo zdaj prikazal povezave do različnih načrtov članstva.

Dodajte povezavo za prijavo v meni svojega spletnega mesta za članstvo

Povezava za prijavo

Če želite dodati povezavo za prijavo v meni spletnega mesta s članstvom, MemberPress priporoča prenos brezplačnega vtičnika WordPress BAW Prijava – Odjava.

MenuLogout Menu

Namestite ta vtičnik na svoje spletno mesto WordPress in odprite »Videz> Meni«. Zdaj boste našli “povezave za prijavo / odjavo v1.3.3”, dodane v postavke menija. Izberite “prijava / odjava” in nato “Dodaj v meni> Shrani meni”.

PrijavaLogout

V meniju WordPress kliknite ‘MemberPress> Options’. Kliknite kartico »Račun« in pod »Prijava in odjava« izberite »Prisilite WordPress za uporabo prijavne strani MemberPress«.

Prisilite WordPress

Tako boste zagotovili, da WordPress odpre stran za prijavo članstva vtičnika BAW. Člani se lahko zdaj prijavijo v svoj račun na svojem spletnem mestu in dostopajo do vrhunske vsebine, ki so jo kupili.

Končne misli o MemberPressu

Ta napredni vtičnik ponuja (skoraj) neskončen seznam funkcij, zaradi česar je idealen za vse vrste članstva. V tem članku smo obravnavali le osnove, kako začeti s MemberPressom. Vendar pa boste samo z upoštevanjem zgornjih korakov ustvarili delujoče spletno mesto za članstvo, ki bo skrivalo vsebino pred ne naročniki, obiskovalcem omogočilo prijavo v načrte članstva in ustvarjanje prihodka za vaše spletno mesto WordPress.

Ko opravite teh prvih nekaj stopenj za nastavitev svojega spletnega mesta za članstvo, lahko nato izdelate privlačne primerjalne tabele, dodate kupone, sledite transakcijam in naročninam, nastavite partnerski program, spremljate analitiko in še veliko več. Če torej želite ustvariti uspešen vtičnik za članstvo, je morda MemberPress vtičnik WordPress za vaš projekt.

Se vam zdi MemberPress najboljši vtičnik za članstvo? Prosimo, delite svoje misli v spodnjih komentarjih …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me