Kako se preseliti v WordPress s katerega koli spletnega mesta ali CMS-ja

Kako se preseliti v WordPress

Če ste kdaj želeli preseliti svoje trenutno spletno mesto na WordPress, čestitam – odločili ste se pametno. Izbrano platformo zaupajo milijoni ljudi in podjetij po vsem svetu, od mladih blogerjev, pisateljev, ki si prizadevajo, do velikanov New York Times.

Cilj te vadnice je, da vam ponudimo izčrpen pregled nad postopkom selitve s katerega koli spletnega mesta na WordPress. Izvedeli bomo naslednje:

 • Načrtovanje procesa migracije
 • Seznam stvari, ki jih je treba storiti pred selitvijo na spletno mesto
 • Dejanski postopek migracije

Ground Check

semafor-876055_1280

Začnimo od začetka. Mi imamo svoje izvorno spletno mesto in mi imamo ciljno (ali ciljno) spletno mesto ki jih bo poganjal WordPress. Izvorno spletno mesto je tisto, ki je trenutno na spletu. V okviru našega vodnika določimo dve vrsti izvornih spletnih mest:

 1. Teče na CMS
 2. Spletno mesto brez CMS-a

To razlikovanje razumemo, če želimo razumeti delo, ki je pred nami.

Selitev iz drugega CMS-a

Če izvorno spletno mesto poganja platforma CMS, bomo morda imeli veliko srečo, da uporabimo vtičnik WordPress za pomoč pri migraciji. Od marca 2016 je kodeks WordPress seznam preko 53 selitvenih vadnic za uvoz vsebine iz različnih rešitev za upravljanje vsebine, platform za bloganje itd. Preverite, ali je vaš CMS na seznamu (obstaja velika možnost, da je) in sledite potrebnim korakom za migracijo. Če vaš CMS ni naveden v kodeksu WordPress, boste morda želeli preveriti Repozitorij vtičnikov WordPress, ali poiščite nekaj vaj na spletu. V najslabšem primeru boste morali ročno preseliti spletno mesto.

Selitev s statičnega spletnega mesta

Naloga ročne selitve vašega spletnega mesta na WordPress je lahko težka, a kljub temu izredno pomembna. Sledi nekaj prednosti:

 • Imate večji nadzor nad vsebino spletnega mesta – poznate vsako ustvarjeno objavo, stran, kategorijo in oznako, predvsem zato, ker jih ustvarite ročno.
 • To je dobra izkušnja učenja – ročno selitev spletnega mesta na WordPress vam daje dobro razumevanje funkcij in funkcij WordPress-a. Dobivate praktično sejo celotnega postopka.

Izdelava trdnega načrta migracij

napiši-593333_1280

Način, kako to vidim, obstajata dva načina za načrtovanje procesa migracije.

 • Razmišljamo z vidika trenutnega / izvornega spletnega mesta.
 • Načrtovanje z vidika WordPressa.

Nisem ljubitelj metode (a), ker doda veliko nepotrebnih režijskih stroškov v procesu selitve. Da bodo stvari tekoče, bomo načrtovali postopek selitve, pri čemer bomo upoštevali ciljni CMS – tj. WordPress.

WordPress v osnovi hrani vsebino v obliki objav in strani (in kot vrste objav po meri za napredne uporabnike) in organizira z uporabo kategorij in oznak. Cilj našega načrta za reorganizacijo vsebine bi bil torej strukturiranje po objavah in straneh ter jih razvrstili z uporabo oznak in kategorij.

Na primer, če je bil vaš trenutni CMS Tumblr, je najbolje, da načrtujete, kako preurediti svoj vsebino, da bi se ujemali s strukturo spletnega mesta WordPress, namesto da bi nameščali vtičnike, ki bi posnemali Tumblrjevo vedenje v WordPressu.

Naše novo spletno mesto WordPress bomo načrtovali pod naslednjimi naslovi:

1. Preuredite obstoječo vsebino

pisarniški material-1149055_1280

 • Jasno prepoznajte objave in strani na vašem trenutnem spletnem mestu. Če vam ni jasno, kakšna je objava in stran, se boste morda pozanimali o tem. Statična spletna mesta nimajo značilnega “objave”.
 • Na primer, razmislite o izvornem mestu, ki prikazuje meni restavracije. Domača, o nas in menijske strani bi se uvrstile med WordPress stran. Na drugi strani pa bodo objave, kot so novi dogodki, promocije in posodobitve novic, kvalificirane kot WordPress objava.

2. Izberite pravi spletni gostovanje

spletno gostovanje

 • Če želite spletno mesto WordPress zagnati v okolju skupnega gostovanja, morata biti na voljo dve osnovni komponenti – PHP in MySQL. Skorajda vse družbe za gostovanje, kot sta HostGator in BlueHost, imajo te komponente (in še veliko več) nameščene v svojih začetnih paketih. Nekatera podjetja za gostovanje, kot je SiteGround, ponujajo specializirano gostovanje WordPress-a po cenah za skupno gostovanje.
 • Svojo spletno stran lahko gostujete tudi v WordPress.com, ki spet vsebuje svoj nabor omejitev in prednosti.
 • Če prihajate s prometnega spletnega mesta, bi bilo najbolje, da se odločite za storitev gostovanja v upravljanem programu WordPress, kot je WPEngine, ki vam običajno zaračuna na podlagi števila edinstvenih ogledov strani. Glavne prednosti upravljanega gostovanja WordPress vključujejo vrhunsko varnost, hiter čas nalaganja in jamstvo, da se vaše spletno mesto med prometnimi trki ne spusti.

3. Načrtujte novo strukturo spletnega mesta

hierarhija

 • Domena: V idealnem primeru bi morali namestiti novo mesto WordPress v isto domeno. To ne bi škodilo vašemu obstoječemu rezultatu SEO.
 • Imenik namestitve: Če nameravate WordPress uporabljati kot platformo za bloganje, ločeno od glavnega spletnega mesta, ga boste morda želeli namestiti v drugo mapo ali poddomene. Med nameščanjem WordPressa morate biti previdni pri izbiri namestitvenega imenika.
 • Poddomene: V primeru domen ali poddomen želite WordPress namestiti v osnovni ali korenski imenik in ne v mapo. Privzeti namestitveni program vedno naredi novo mapo z imenom ‘wp’ – tega verjetno ne želite.
 • Meni: Načrtovanje menija je ključnega pomena za dobro uporabniško izkušnjo in SEO. Načrtujte strukturne komponente svojega menija tako, da jih je enostavno slediti.

4. Spremljajte SEO spremembe

seo

 • Meta opisi: Ko gre za WordPress SEO, nikoli ne morete biti tudi previden. Najboljše mesto za učenje WordPress SEO je sledenje navodilom Moz ali Yoast. Če čas dopušča, preberite in izvedite vodnik od konca do konca.
 • Preusmeritev: Če imate na vašem prejšnjem spletnem mestu vgrajene URL-je po meri, se prepričajte, da so še vedno funkcionalni po selitvi po objavi, z Vtičnik za preusmeritev. Vtičnik v bistvu upravlja preusmeritve 301 in spremlja 404 napake, ne da bi potreboval poznavanje datotek Apache .htaccess.

5. Obrnite se na obrazce in neželeno pošto

pismo-1

 • Obrazci za stike: Čeprav bi šele začeli in se zdi, da ni razloga, da bi se kdo obrnil na vas, priporočam, da ohranite stik. Bralcem sporoča, da ste odprti za predloge, povratne informacije, nove poslovne priložnosti itd. Priporočam vam Kontaktni obrazec 7, ker je nastavitev zelo enostavna in moja najljubša Ogledate si lahko tudi najboljše vtičnike obrazca za WordPress.
 • Nezaželena pošta: Neželena pošta je vedno bolečina za katero koli spletno mesto. V blogih je večja težava, saj ima vsaka objava obrazec za komentar. Zato je zelo priporočljivo, da namestite vtičnik za preprečevanje neželene pošte Akismet.

6. Izberite temo

wpexplorer

 • Brezplačna ali premium tema? Izberite temo, ki ustreza vašim trenutnim in prihodnjim zahtevam. Če je brezplačna tema, se prepričajte, da je iz cenjenega vira, kot je shramba tem WordPress. Premium teme, kot je tema Total od WPExplorer, so ponavadi oblikovane bolje in ponujajo več funkcionalnosti, ki ustrezajo številnim portfeljem.
 • Hitrost teme: Veliko tem ni optimizirano za hitrost strani. To bi nehote vplivalo na vaš SEO in ubilo uporabniško izkušnjo. Preden izberete temo, jo ocenite s pomočjo Google test prijazen za mobilne naprave in Test obremenitve strani Pingdom.
 • Okvirji teme: Če pa želite, da vaše novo spletno mesto WordPress izgleda povsem tako kot prejšnje spletno mesto, potem morate razmisliti o razvoju tem po meri. Vendar je običajno veliko dražje od nakupa premium teme WordPress. V takem primeru se prepričajte, da izberete tematsko ogrodje WordPress, kot so na primer Teze, Teme z glavo ali Okvir Geneze. V bistvu bodo v prihodnosti dokazali vašo temo v smislu strukture in varnosti.

7. Varnostne kopije

Rezervni računalniški ključ modre barve za arhiviranje in shranjevanje

Ne morem poudariti pomembnosti varnostnih kopij – bile so, so in vedno bodo rešilec skoraj vsakogar, ki gostuje svoje spletno mesto. Oglejte si Vishnu-ov seznam rezervnih vtičnikov za WordPress in poiščite rešitev, ki je prava za vas.

8. Varnost

varnost

Varnost WordPressa je ena najbolj ogroženih stvari začetnikov v skupnosti WordPress. Zelo priporočam, da preberete te nasvete in namestite enega od teh varnostnih vtičnikov za WordPress.

9. E-trgovina

e-trgovina-1

Če nameravate zagnati trgovino za e-trgovino z WordPressom, priporočam WooCommerce z vrha glave. WooThemes, podjetje, ki stoji za tem super brezplačnim vtičnikom, je pred kratkim kupilo podjetje Automattic (podjetje, ki je ustvarilo WordPress), kar ga uvršča med najboljše vtičnike eCommerce na trgu..

10. Drugi dejavniki

velikonočni-1247634_1280

Glede na širok obseg naše teme je na tem seznamu povsem mogoče, da predmeta, ki bi ga morda iskali, še niste zajeli. Lahko segajo od skriptov za namene sledenja, vtičnikov za deljenje družbenih medijev, vgrajenih video predvajalnikov, kot je Wistia itd.

Tu je dobra novica. Glede na izjemno priljubljenost programa WordPress je povsem mogoče, da imajo razvijalci določene spletne programske opreme / storitve, ki ste jo uporabljali, namensko razširitev za WordPress. Google ključne besede “ za WordPress “ali” kako uporabljati v wordpressu ”- morda boste presenečeni s tem, kar najdete.

Kako izvesti postopek migracije WordPress

pit-crew-554352_1280

Tu je korak za korakom postopek migracijskega načrta WordPress.

 1. Rezerva: Najprej varnostno kopirajte trenutno spletno mesto.
 2. Če WordPress nameščate v isti spletni gostitelj, ustvarite stran za vzdrževanje, preimenujte jo v index.html.
 3. Namestite WordPress: Nato namestite novo kopijo WordPress-a.
 4. Če ste datoteko index.html ustvarili v prejšnjem koraku, jo izbrišite.
 5. Onemogoči vidnost iskalnika: Prijavite se na nadzorno ploščo WordPress in onemogočite vidnost iskalnika. Ta korak je ključnega pomena, saj preprečuje prikazovanje vsebin iskalnikom, dokler ne organizirate svojega spletnega mesta.
 6. Uvozi vsebino: Zdaj bomo začeli uvažati vsebino iz vašega prejšnjega CMS-a. Oglejte si uradni WordPress kodeks če želite izvedeti, kako preiti s svojega CMS na WordPress.
 7. Če uporabljate statično spletno mesto, je čas, da si umažete roke. Vsako stran morate ročno kopirati in prilepiti na svoje staro spletno mesto. Medtem ko ste na tem mestu, si zapomnite razliko med objavami in stranmi – to bo pomagalo boljši organizirati vsebino.
 8. Urejanje vsebine: Zdaj, ko je vsebina uvožena, je čas, da jo strukturiramo. Najprej ustvarite potrebne kategorije, podkategorije, oznake, gradnike in menije. Ko končate, ustrezno organizirajte svojo vsebino. To pomeni konec faze uvoza vsebine.
 9. Namestite Essentials: Nato namestite temo WordPress in osnovne vtičnike. Ne pozabite namestiti kontaktnega obrazca, protivirusne pošte, varnostne kopije in varnostnega vtičnika. Morda ste opazili, da še nisem omenil vtičnika SEO. To je zato, ker je vgrajena SEO v WordPressu precej močna.
 10. Test kakovosti: Zaženite svoje spletno mesto prek Google test prijazen za mobilne naprave in Test obremenitve strani Pingdom – samo tokrat bo z vašo vsebino. Če so rezultati videti dobri, ste izbrali dobro temo WordPress.
 11. Izdelajte zemljevid spletnega mesta: Zemljevidi spletnih mest so ključna sestavina vsakega spletnega mesta. Ko končate s strukturiranjem vsebine, lahko uporabite Google XML Sitemaps vtičnik za hitro ustvarjanje spletnega mesta spletnega mesta WordPress.
 12. Popravite prekinjene povezave: Zlomljene povezave so neokusne. Seveda je, ko vaše spletno mesto raste, lahko nabere veliko povezav, ki niso več pomembne – zaradi česar so prekinjene povezave. V takih primerih jih lahko preprosto preusmerite na domačo stran svojega spletnega mesta ali celo na posebno stran, ki razloži iztek povezave.
 13. Pojdi v živo: Omogočite vidnost iskalnika, osvežite spletno mesto v Googlovih orodjih za spletne skrbnike in novo spletno mesto je objavljeno v živo.

Zavijanje

Selitev na WordPress je resnično ena najpametnejših odločitev za blogerja. WordPress je zaradi svoje vsestranskosti sposoben rešiti večino običajnih zahtev spletnega lastnika.

Poskušal sem vključiti osnove procesa migracije. Če sem katero zamudil – se opravičujem! Če imate kakršna koli vprašanja, veste, kje me najdete. Veselim se vaših komentarjev in predlogov! Srečna selitev!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me