Kako ustvariti blog z glasbo in modo, pripravljen na festival, z WordPressom

V primeru, da živite pod skalo, je Coachella 2016 začela danes. Pripravite se na ljubitelje glasbe, trendseterje in seveda znane osebnosti, ki bodo ta vikend in naslednjič prevzeli družbene medije. Želite se pridružiti zabavi?

Kakšen boljši način, da v glasbi, modi in pop kulturi vzpostavite svoj osupljiv okus kot z neverjetnim blogom! Brez skrbi – za izdelavo lastnega bloga vam ni treba biti spletni oblikovalec ali razvijalec. Vse, kar potrebujete, je nekaj rezervnih dolarjev, uro ali manj za pripravo nastavitev in nekaj odličnih vsebin na pripravljenosti. Zato bodite udobni in začnite!

1. korak: Pridobite ime domene in gostovanje

Gostovanje je pomembno. O tem ves čas govorimo tukaj na WPExplorerju in to z dobrim razlogom. Obstaja vrsta dejavnikov, ki se lahko odločijo za izbiro pravega gostovanja za vaše spletno mesto WordPress, kot so spletni prostor, garancija za uptime (odstotek časa, ko bo vaše spletno mesto pripravljeno in deluje), varnostne kopije, razširljivost, vgrajeni varnostni ukrepi in še več.

A ker je verjetno to, da prvič ustvarjate blog, bomo domnevali, da je cena velik dejavnik. S tem ni nič narobe! Še vedno lahko najdete zanesljivo gostovanje za vaš novi blog po pošteni in razumni ceni. Poleg tega bo za nov blog skupni načrt gostovanja deloval povsem v redu – plačila za mega-super-zaračunano gostovanje ni smiselno, ko ga še ne potrebujete (poleg tega lahko vedno povečate pozneje).

Številna ponudnika gostovanja ponujajo nove ponudbe za stranke in z našimi ekskluzivnimi promocijskimi povezavami lahko prihranite veliko na vašem gostovanju prvo leto ali več. Tu sta dve možnosti, ki sta popolni za blogerskega festivala, ki se šele začne.

GoDaddy Spletno gostovanje

GoDaddy $ 1 spletno gostovanje

Trenutno je noro gostovanje GoDaddy posebno, kjer se lahko prijavite za ekonomsko gostovanje načrt samo 1 USD / mesec (prvo leto), zraven pa je priložen a brezplačno ime domene (spet prvo leto – vsako leto boste morali obnavljati registracijo domenskega imena skupaj s svojim gostovanjem). In osebno lahko potrdimo, da je GoDaddy zelo enostavna možnost gostovanja (sledite lahko skupaj z našim Vodnikom za hitro nastavitev GoDaddy). Običajno ne bi priporočali gostovanja v vrednosti 1 USD (še posebej ne za spletna mesta z velikim prometom), vendar je GoDaddy zaupanja vredno podjetje in trenutno imamo celo dve manjši spletni strani, ki sta z njimi že zdaj, in nista imela nobenih težav.

Spletno gostovanje Bluehost

Spletni gostitelj Bluehost 3,49 $

Drugo podjetje, ki bi ga priporočili, je Bluehost, in nismo edini – priporoča jih celo WordPress. S posebno novo promocijo strank lahko gostite v skupni rabi za čim manj 3,49 USD / mesec (s 36-mesečno pogodbo) plus a brezplačno ime domene. Nastavitev programa WordPress z Bluehostom je zelo podobna GoDaddyju – to je namestitev z enim klikom. Ko ustvarite svoj račun, preprosto izberete možnost WordPress in namestijo in konfigurirajo vse svoje WordPress datoteke za vas, tako da lahko nadaljujete z izbiro teme, dodajanjem vtičnikov in dejansko bloganjem!

2. korak: izbira prave teme WordPress

Zdaj, ko imate ime domene pripravljeno, da nadaljujete s svojim načrtom gostovanja, se lahko prvič prijavite na nadzorno ploščo WordPress in začnete pripravljati spletno mesto za bloganje. To vključuje izbiro teme za vaše spletno mesto! Glavno vprašanje tukaj je, ali želite iti s ta prost tema (0 USD, vendar omejene funkcije) ali a premija ena (stane denar, vendar ima več funkcij in lahko vprašate avtorja teme za pomoč, če jo potrebujete)? Tu so naše najljubše teme, pripravljene na festival, za vsak proračun!

Dvajset šestnajst WordPress tema (brezplačno)

2016 Brezplačna WordPress tema

S čisto in preprosto privzeto temo WordPress ni nič narobe. Zasnovan je za blogerje in ne vsebuje veliko dodatnih funkcij, vendar so vse osnove na voljo zaradi možnosti, vgrajenih v jedro WordPressa. Če se odpravite na nadzorno ploščo pod videzom> prilagodite, lahko naredite nekaj nastavitev, kot sta logotip in ozadje po meri, vendar lahko s pomočjo nekaj brezplačnih vtičnikov (do teh bomo prišli v trenutku) dodate veliko več funkcij ta osnovna tema.

Noir Premium WordPress tema (59 USD)

Noir Simple WordPress tema za Infoprenuers

Info & DownloadView Demo

Noir je vrhunska tema, ki vsebuje odličen spletni dnevnik, možnosti prilagoditve barv, možnosti pisave po Googlu in celo vgrajene oglaševalske vložke (dodajte Google Adsense ali dodajte povezave do njih, da vsak mesec ustvarite nekaj dodatnih dolarjev). Poleg tega, če kdaj nameravate prodati karkoli (festivalsko obrabo po meri, odtise fotografij, ki jih posnamete na dogodku, originalne MP3-je ali karkoli drugega sploh) Noir ponuja popolno podporo za vtičnik za e-trgovino WooCommerce, tako da lahko prodajate svoj digitalni oz. fizične dobrine neposredno z lastnih spletnih strani (baj by Eey pristojbine!).

Danes WordPress tema (brezplačno)

Danes Blog in revija Brezplačna WordPress tema

Info & DownloadView Demo

Druga odlična brezplačna možnost je naša zelo velika danes tema WordPress. Ta tema v stilu novic in spletnega dnevnika vsebuje preproste možnosti prilagajanja za izbiro postavitve stolpcev, družbenih povezav, oglasnih prostorov in še več. Poleg tega podpira več formatov objav – tako lahko preprosto delite nabore fotografij z dogodkov, vlog iz tedna, zvočne posnetke ali intervjuje in seveda standardne besedilne objave.

Praznično Premium WordPress tema (39 USD)

Praznično Premium WordPress tema

Info & DownloadView Demo

Ne dovolite, da vas “počitniško” oglaševanje te teme zavede – popolno je za modne blogerje, usmerjene v glasbo in glasbo. Velike, drzne slike, barvne možnosti po meri, možnosti pisave in pripomočki po meri so le nekatere izmed odličnih funkcij, vgrajenih v to temo. Poleg tega obstajajo zabavni pripomočki po meri za socialne povezave, razdelek »o meni« in še veliko več.

3. korak: Dodajanje uporabnih vtičnikov

Vtičniki so lahko nekoliko premočni. Verjetno jih je na stotine tisoč, če združite vse brezplačne in premium možnosti, ki so na voljo. Obstaja le nekaj ključnih vtičnikov, ki jih priporočamo vsem uporabnikom in nekaj zabavnih, ki vam bodo olajšali povezovanje z drugimi obiskovalci festivalov.

Vtičnik JetPack WordPress

Jetpack WordPress vtičnik

Jetpack je vtičniki vse v enem za vse vaše WordPress potrebe. Ta vtičnik vključuje možnosti za varnost WordPressa, optimizacijo slike, skupno rabo v družabnih omrežjih, povezane objave in drugo.

Akismet Antispam WordPress vtičnik

Akismet Antispam vtičnik

Akismet je komentar neželene pošte tudi od ekipe Automattic. Filtrira vse smeti, tako da so vam preostali resnični komentarji resničnih bralcev. Vključiti morate ključ API, vendar je to popolnoma brezplačno za osebne bloge (woohoo!).

Yoast SEO WordPress vtičnik

Yoast SEO Vtičnik

Vsak blog potrebuje vtičnik goof SEO za pomoč pri vseh zapletenih stvareh, ki vplivajo na uvrstitev vašega iskalnika. Toplo priporočamo Yoast SEO. To je tisto, kar uporabljamo (skupaj z več kot milijonom drugih ljudi), saj ustvarja vaš zemljevid spletnega mesta, dodaja naslove in odrezke, pripravljene za SEO, in tako enostavno, tako enostavno.

Instagram Feed Brezplačni vtičnik

Medtem ko ste zunaj in o tem, boste zagotovo snemali in delili slike na Instagramu. Ali tega ne želite deliti tudi na svojem blogu? Z brezplačnimi Instagram Feed Vtičnik lahko s priročno kratko kodo dodate svoje namestitve v objave, strani in celo pripomočke.

Instagram Feed Brezplačni vtičnik

Delite slike in navajajoče misli tudi na Twitterju? Uporabi Preprost Twitter Feed Widget vtičnik, da dodate svoje nedavne tvite na območja pripomočkov stranske vrstice ali podnožja. Tako lahko vsi vaši bralci vidijo, kaj nameravate!

social-stream-wordpress-vtičnik

Če pa želite deliti tisto, kar delite, na vseh svojih družbenih medijih, potem ne iščite več kot Social Stream. Ta premijski vtičnik (le 19 USD) se lahko poveže z vašim Twitterjem, Facebookom, Google+, Instagramom, blog RSS feed, Pinterest, Youtube, Vimeo, Tumblr, last.fm in še več! Če združite vse svoje družbene račune, ustvarite medijski tok, ki bo polnjen, tako da lahko vaši bralci spremljajo vaše festivalske aktivnosti in se počutijo, kot da so tam z vami..

4. korak: Začnite blogati svoje srce ven

Blog vaše srce ven

Koraki od 1 do 3 so bili pripravljeni za pripravo vašega spletnega mesta WordPress, zdaj pa je čas, da v svoj blog dejansko dodate vsebino. Resnično ni nobenih pravil o tem, kaj lahko in česa ne morete (razen ne plagirajte dela drugih ljudi in ne distribuirajte avtorskega gradiva v redu?). Tu pa je nekaj hitrih nasvetov, ki si jih morate zapomniti pri pisanju:

  • Uporabite ustrezne naslove: H1 je naslov vašega objave, če želite v svojo vsebino dodati več naslovov, uporabite naslov H2 s podnaslovi H3 pod tem itd..
  • Podajte dobropis svojim virom: Če želite deliti fotografijo ali videoposnetek nekoga drugega, se prepričajte, da je zasluga za to! Še bolje, najprej prosite za dovoljenje (izvirni ustvarjalec se vam bo zahvalil!).
  • Povezava z drugimi: Odlično je povezati se z drugimi spletnimi dnevniki v svojih objavah, tako da bodo vaši bralci lahko brali o trenutni temi, ustvarjali družbo z drugimi blogerji, kar je dobro za vaš SEO.
  • Preverjanje črkovanja in pregled: Črkovanje črkovanja je odličen za odpravljanje črkovalnih napak, vendar ga pred objavo preberite drugič, preden objavite, da boste prebrali kakršne koli slovnične napake (sicer obljubimo, da boste dobili vsaj en “koristen” komentar, ki ga bo poudaril).

Zavijanje

Upamo, da vam bo ta mali vodnik pomagal, da svoj blog postavite ravno v času festivalske sezone! Imate še kakšen nasvet za skupno rabo? Ali pa ste uporabili naš vodič za ustvarjanje lastnega festivalskega bloga? Radi bi slišali vaše misli ali videli, kaj ste ustvarili – zato prosimo, da delite z nami v komentarjih spodaj!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me