Kako ustvariti galerijo slik v priročniku za začetnike programa WordPress

Kako ustvariti galerijo slik v priročniku za začetnike programa WordPress

Živijo! Upam, da ste imeli odlično počitniško sezono na svoj edinstven način. Danes govorimo o galerijah WordPressa. Če želite deliti tiste čudovite fotografije, ki ste jih prevzeli v prazničnem času, vam ni treba pogledati dlje od galerije WordPress. Tako je, vtičnika ne potrebujete. Ne, ne.

WordPress je opremljen z vgrajeno galerijo, s katero lahko uživate. Lahko objavite svoje neverjetne fotografije, jih uredite; dodajte napise, povezave itd. in – zahvaljujoč modulu Jetpack Carousel – dodajte svetlobno polje, da si bodo vaši bralci lahko ogledali večje različice fotografij v popolnem sijaju.

Ne glede na to, ali ste fotograf, bloger fotografij ali preprosto radi delite slike na svojem spletnem mestu, vam galerija WordPress ponuja natančno orodja, ki jih potrebujete za veliko zmago. V tej objavi boste odkrili:

  • Kako ustvariti barvite WordPress galerije
  • Nekaj ​​vtičnikov WordPress Gallery, če boste potrebovali, da napolnite svoje galerije

Skratka, že ste super, zato pritrdite te varnostne pasove in uživajte v vožnji.

Kako ustvariti barvite WordPress galerije

Slikovne galerije dodajo barvo in življenje na vašo stran WordPress, hkrati pa povečujejo zadrževanje uporabnikov. In glede na to, da jih je neverjetno enostavno dodati v WordPress, nič ne preprečuje ustvarjanja močnih objav in strani, ki bodo navdušile vaše bralce. Tukaj je opisano, kako v WordPressu dodati galerijo slik.

Izberite Lokacija

Galerija WordPress se lahko nahaja kamor koli na vaši strani ali v objavi. Lahko ga postavite na prazno objavo / stran ali sredi besedila. Vse kar morate storiti je, da kazalec postavite tja, kamor želite, da se vaša galerija nahaja, kot je prikazano spodaj:

Wordpress galerije z dodajanjem nove objave

Dodaj slike

Nato morate dodati svoje slike. Za dostop do zaslona Vstavi medij kliknite gumb Dodaj predstavnost. Nato kliknite povezavo Ustvari galerijo in začnete graditi svojo galerijo:

Wordpress galerije ustvari zaslon galerije

Tu imate dve možnosti. Slike lahko naložite iz računalnika ali uporabite slike, ki jih že imate v svoji medijski knjižnici. Ker je naša nova namestitev programa WordPress brez kakršnih koli slik, bomo nadaljevali s prvo.

Kliknite Izberi datoteke ali povlecite in spustite slike na zaslon, da začnete s prenosom:

Wordpress galerije nalaganje slik zaslon

Nalaganje slik v WordPress galerije

Ko naložite slike, lahko izberete opis vseh svojih slik. Nekatere slike lahko celo izključite iz svoje WordPress galerije. Je preprosta stvar; vprašanje in klik. Dodajte naslove, napise, alt besedila in opise vsaki svoji sliki in nato pritisnite gumb Ustvari novo galerijo. Odprlo se bo zaslon Urejanje galerije, kjer lahko podrobno uredite svojo galerijo:

Wordpress galerije urejanje zaslona galerije

Uredi galerijo

Na zaslonu Uredi galerijo lahko izvedete več dejanj. Na primer, lahko povlečete in spustite slike, da jih preuredite, dodate več slik v galerijo, naročite slike v obratnem vrstnem redu, urejate slike v poljubnem naključnem vrstnem redu, si ogledate URL-je slik, prekličete celotno galerijo, nastavite število stolpcev in tako naprej:

Wordpress galerije urejajo akcije zaslona galerije

Vstavi galerijo

Ko ste zadovoljni z nastavitvami galerije, je čas, da nadaljujete naprej. Kliknite gumb Vstavi galerijo. Vaša galerija se bo prikazala znotraj vaše objave / strani kot niz sličic. Na tej točki galerijo še vedno lahko uredite s klikom na katero koli sličico:

Wordpress galerija vstavljena

Vse, kar morate storiti, je, da pritisnete gumb Objavi / Posodobi in ste zlati:

Wordpress galerije objavljena galerija

To je bilo enostavno, kajne? Za nasvete za trženje WordPress lahko uporabite banko, da svojo galerijo prikažete celotnemu svetu. Če na tej točki kliknete katero koli sliko v vaši galeriji, se bo ta odprla na strani s prilogami, za kar se moramo strinjati, da ni zelo privlačna:

stran s prilogami wordpress galerij

Dodajanje svetlobnega polja v vaše WordPress galerije

Lahko aktivirate modul z vrtiljakom Jetpack, ki uporabnikom omogoča ogled vaše galerije v čudovitem svetlobnem oknu. Če bi se radi izognili Jetpack-u, so kul fantje na WPBeginner odpravili modul z vrtiljakom in ga zdaj ponuja kot samostojen vtičnik, znan kot Galerija vrtiljak brez Jetpacka.

Preprosto namestite in aktivirajte vtičnik na svojem mestu WordPress, nato pa se pomaknite do Nastavitve -> Mediji in izberite možnosti vrtiljaka:

možnosti vrtičkov WordPress Galleries

Osvežite objavo v galeriji in kliknite katero koli sliko. Vaša galerija se zdaj odpira v čudovitem svetlobnem okviru:

slike v galeriji wordpress galerije v svetlobni plošči

Sladko.

Zdaj, ko lahko ustvarite WordPress galerije kot profesionalci, kako je s preizkušanjem nekaj vtičnikov WordPress galerije, ki dodajo več moči celotni izkušnji WordPress galerije? Sliši se veličastno, kajne?

Vtičniki za WordPress Gallery

Če želite napolniti svoje WordPress galerije, trg vtičnikov WordPress nikoli ne primanjkuje vtičnikov, ki jih potrebujete. Ko izberete, upoštevajte dejavnike, kot so ocene vtičnikov, hitrost, enostavna uporaba in ponujene funkcije. To je nenavadno, tukaj je seznam najboljših vtičnikov, ki smo jih našli:

Galerija Envira

galerija wordpress galerije by envira

Pojdimo z vtičnikom galerije WordPress kot noben drug. Galerija Envira vam omogoča, da v nekaj minutah sestavite čudovite in popolnoma odzivne galerije WordPress. Optimiziran je za najboljše delovanje spletnih in strežnikov, saj je, po besedah ​​avtorjev, “… hitrost pomembna pri SEO in pretvorbi.”

Poleg tega, da je prijazen za mobilne naprave, ta vtičnik WordPress galerije prihaja z ustvarjalnikom galerij s povleci in spušča, kar omogoča enostavno in hitro ustvarjanje galerij WordPress. Poleg tega lahko preprosto dodate integracijo družbenih medijev in prodajate svoje slike, ne da bi pri tem prebili znoj. Samo ustvarite svoje WordPress galerije in jih dodajte v svoje objave / strani s pomočjo kratkih kod.

lightbox v galeriji Envira

Če želite zagnati sistem, lahko ustvarite video galerije, dodate vodne žige za zaščito slik, svoje slike organizirate v albume skupaj s naslovnimi fotografijami, ustvarite neverjetne diaprojekcije, gesle zaščitite svoje galerije, dodate CSS sloge po meri in še veliko več. Pro različica vam ponuja najboljše funkcije.

WP platno

wordpress galerije wp platno galerija

WP Canvas, ki ga je razvil Chris Baldelomar, ne predstavlja nič drugega kot dodajanje dodatnih možnosti v vaše WordPress galerije. Z drugimi besedami, ta vtičnik “… razširja galerije WordPress-a na prikaz zidane galerije, galerije vrtiljakov in galerije drsnikov.”

In ko povemo dodatne možnosti, mislimo na veliko lepih možnosti, ki vam omogočajo, da spremenite svoje WordPress galerije, kamor koli želite..

wordpress galerije wp platno

Na primer, lahko izbirate med 5 slogi napisov, 6 vrst napisov, 8 slogi zaslona, ​​15 pojavnimi velikostmi, dodate povezave po meri, odprete slike v novih zavihkih in skrijete kontrolnike galerije samo zato, da omenite poudarke.

Foto galerija

vtičnik za galerijo fotografij

Ko namestite in aktivirate ta vtičnik za galerijo WordPress, v vaš skrbniški meni doda element Fotogalerija, kar omogoča ustvarjanje galerij WordPress enako enostavno kot ustvarjanje objav. Tako žalostno je, da nisem mogel izbrati slik iz svoje medijske knjižnice, kar je pomenilo, da bom spet naložila iste slike. To pomeni tudi, da vtičnik ustvari dodaten imenik v mapi za nalaganje! Ne kul fantje.

zaslon admin fotogalerija

Ko naložite svoje slike, je prilagajanje galerije tako enostavno kot A, B, C. Lahko dodate predogled (naslovnico) fotografije, dodate opise, nastavite vodne žige, dodate besedilo alt, neobjavite fotografije, ustvarite sličice, dodate oznake in tako veliko od enega samega zaslona.

Nato dodate WordPress galerije z zaslona Edit Post, kjer lahko izberete dodatne možnosti. Govorimo o funkcijah, kot so več stilov zaslona, ​​sposobnost prikazovanja oglasov, krmiljenje / prikazovanje kontrolnikov, iskalno polje, celozaslonski način in še veliko več.

Ti fantje morajo storiti nekaj glede uporabniškega vmesnika, saj Foto galerija v zvezi s prijaznostjo do uporabnika pušča veliko želenega.

NextGEN Gallery

galerija nextgen

Verjetno najbolj priljubljen vtičnik galerije WordPress, NextGEN v WordPress krogih ustvarja valove od leta 2007. Vsako leto v povprečju porabi približno 1,5 milijona prenosov, da ne omenjam neverjetnih ocen, ki jih ima. Priložil vas je Imagely, fantje WordPress fotografije, lahko računate, da NextGEN doda življenje v svoje WordPress galerije.

Hitro poglejmo, kaj je v torbi. Za začetek vam NextGEN ponuja robustni sistem upravljanja galerije WordPress, ki je na voljo z nešteto možnostmi za nalaganje, urejanje in objavo slik.

nextGEN čarovnik galerije

Edina značilnost mojega dne pa je intuitivni čarovnik galerije, ki vas korak za korakom vodi skozi ustvarjanje svoje prve galerije NextGEN. Čarovnik je tako preprost za uporabo, da bi morali v nekaj sekundah ustvariti galerijo. Ta vtičnik moramo pohvaliti za enostavno uporabo.

WP Photo Album Plus

Galerije WP Photo Album Plus WordPress galerije

Ko aktivirate WP Photo Album Plus, se vam na hitri začetni nastavitvi prikaže povezava (na vrhu vašega skrbniškega zaslona WordPress) do strani z nastavitvami. Ta stran za hitro nastavitev je obremenjena z veliko možnostmi, ki vam omogočajo, da oblikujete galerijo iz svojih sanj.

Izberete lahko na primer, ali je vaša tema odzivna, se odločite, kako zmanjšati svoje slike pri nalaganju, omogočiti obiskovalcem, da naložijo slike, aktivirate sisteme za ocenjevanje, komentiranje in družabno skupno rabo, dodate zvočne in video datoteke, nastavite širino slike (obstaja nešteto možnosti tu!), dodaj drobtine, objavi fotografijo dneva in še veliko več.

wp album s fotografijami in stran z nastavitvami

To je vrhunski vtičnik galerije, ki ima več funkcij, kot jih boste kdaj potrebovali. Oddaljeno od nastavitev je ustvarjanje nove galerije tako enostavno kot pita. Vtičnik doda postavko Foto albumi v skrbniškem meniju WordPress-a, kar vam omogoča enostavno ustvarjanje in dostop do vaših WordPress galerij. Uporabniški vmesnik sicer dopušča veliko želenega, toda z vsemi možnostmi, ki jih ta otroški paket ponuja, se težko pritožite.

Ko ustvarite svoj foto album, pojdite na zaslon Urejanje objave / strani in dodajte galerijo v svojo objavo ali stran z gumbom WPPA + Generator kratkih kod:

wp foto album plus dodaj galerijo

Tako boste dobili svoj lasten album fotografij WordPress, in tukaj je primer:

wp foto album plus objava

Sorodno branje

Če želite izvedeti več o galerijah WordPress-a in z njim povezano temo WordPress fotografije, sem ta kratek seznam izbral za vaše veselje ob gledanju:

Zaključek

WordPress galerije so učinkovite pri objavljanju, skupni rabi in celo prodaji fotografij. Z vtičniki za galerijo WordPress jih je enostavno ustvariti in razširiti. Iskreno, nič vas ne sme ovirati pri ustvarjanju čudovitih WordPress galerij kot šef.

Ali smo izpustili vaš najljubši vtičnik WordPress galerije? Kateri vtičnik ali dodatek za galerijo WordPress uporabljate na vašem spletnem mestu? Imate vprašanje ali predlog o galerijah WordPress? Sporočite nam na spodnjem področju komentarjev. Na zdravje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me