Kako ustvariti kratke URL-je po meri za svoj blog WordPress

Kako ustvariti kratke URL-je po meri za svoj blog WordPress

Navdušeni ste, da boste med drugim prišli do več bralcev na družabnih medijih. Toda dolgi naslovi URL vam otežujejo, saj niso uporabniku prijazni ali celo lepi. Kratek URL-je po meri je na drugi strani enostavno deliti v družabnih medijih in drugih prikazovalnikih, kot so tiskani oglasi ali vizitke.

Na primer pomislite na povezave Amazonovega partnerja

https://www.amazon.com/Kindle-Wireless-Reading-Display-Globally/dp/B003FSUDM4/ref=amb_link_353259562_2?pf_rd_m=ATVPDKIK X0DER & pf_rd_s = centralno 10 & pf_rd_r = 11EYKTN682A79T370AM3 & pf_rd_t = 201 & pf_rd_p = 1270985982 & pf_rd_i = B002Y27P3M

Kako je taka povezava prijazna do skupne rabe? Potrebujete krajše URL-je, ki so skupni, zapomljivi in ​​- če je treba – odlični za prikrivanje partnerskih povezav. Tudi URL-ji vaše objave na spletnem dnevniku bi lahko malo uporabili izmikanje. Če lahko dobite blagovno znamko s kratkim URL-jem, ki vam bo pomagal, ste zlati.

Preberite nadaljevanje, če želite izvedeti, kako lahko ustvarite kratke URL-je po meri za svoj blog WordPress, ne da bi pri tem prebili znoj.

Zakaj skrajšajte URL-je?

Najprej najprej, kakšne so prednosti skrajšanja povezav?

  • Izboljšajte izmenljivost – Ni treba reči, da je lažje deliti https://wpexplorer.com/short-url kot https://wpexplorer.com/how-to-create-custom-short-urls-for-your-wordpress-blog. Postane naporno samo, če vtipkate daljši URL. Poleg tega je krajše URL-je lažje umestiti na vizitke, pisala, majice itd.
  • Povečajte doseg znamke – Spet si je krajšega URL-ja lažje zapomniti ne glede na to, kje ga je potencialni videl. Glede na to, da lahko kupite URL z blagovno znamko, lahko izkoristite potencial za prilagodljivost kratkih URL-jev po meri, da dobite svojo blagovno znamko pred več očesnimi očmi. Obeta vas lahko dobijo prek Messengerja prek m.me/wpexplorerthemes na primer.
  • Prikrijte povezave – Izplača se prikriti nekatere vaše povezave, še več, če so dolge in polne parametrov za sledenje. Verjetneje bodo kliknili vaši bralci https://yoursite.com/amazon-book za nakup knjige na Amazonu v nasprotju s prvotno povezavo Amazon. Tudi partnerske povezave lahko bralce prestrašijo, zato jih nekoliko razsvetlite.
  • Analytics – URL-ji za krajšanje URL-jev vam ponujajo veliko podatkov o vaših povezavah; podatke, ki jih lahko uporabite za izboljšanje vaše celotne marketinške strategije. Konec koncev želite, da ljudje kliknejo gumbe za nakup, tako da je samo pametno vedeti, kakšne možnosti lahko kliknete na vašem spletnem mestu.
  • Brezplačna storitev – Skrajšanje povezav za vaše WordPress spletno mesto je brezplačno ali sorazmerno poceni, če se odločite za nakup kratkega URL-ja po meri.
  • Izboljšajte CTR – Bit.ly (kratek URL btw), eden najbolj priljubljenih skrajševalcev povezav na spletu, je objavil študijo, ki je pokazala, da so kratki URL-ji z ​​blagovno znamko povečajte stopnjo klikov (CTR) za 34%.

Odlični primeri kratkih naslovov po meri priljubljenih blagovnih znamk vključujejo youtu.be, wp.me, nyti.ms, es.pn in fb.me med ostalimi. Vse to so dobri primeri blagovnih znamk kratkih URL-jev. Stavim, da se ne boste težko spomnili teh URL-jev ali povedali, katere blagovne znamke predstavljajo.

To je nenavadno, ustvarimo kratke naslove po meri za vaše spletno mesto, začenši z najpreprostejšim postopkom. V tem razdelku boste izvedeli, kako ustvariti kratke URL-je na štiri načine:

  • Uporaba povezave za skrajšanje vtičnika WordPress
  • Aktiviranje bližnjic WP.me ​​v Jetpacku
  • Uporabite storitev krajšanja povezav tretjih oseb
  • Kupite krajše ime domene in konfigurirajte kratke naslove blagovnih znamk

1. Ustvarite kratke URL-je s čepkom WordPress Pretty Links

PrettyLinks Lite Plugin

Informacije in prenosOglejte si predstavitev

Povezave lahko ta trenutek skrajšate in prikrijete s pomočjo vtičnika WordPress, kot je Pretty Links. S pomočjo vtičnika lahko skrajšam partnersko povezavo, kot je https://themeforest.net/item/total-responsive-multipurpose-wordpress-theme/6339019/?ref=wpthemeraves do http://wpthemeraves.com/total/.

Medtem ko je moje ime domene še dolgo, je drugi URL krajši in si ga je lažje zapomniti / deliti kot prvi. To in drugi URL sploh ne izgleda kot povezana povezava. No, skoraj.

Poleg tega na nadzorni nadzorni plošči Pretty Links enostavno vidim število ljudi, ki kliknejo na povezavo. In potem še nekaj.

Namestitev in nastavitev Pretty Links je preprost postopek, ne bi pričakoval, da boste naleteli na težave. Toda v primeru, da nas potrebujemo za roko, tukaj je kako.

Namestitev lepih povezav

Pomaknite se na Vtičniki> Dodaj novo v skrbniškem meniju WordPress, kot vam prikazujemo na spodnji sliki.

dodajanje novega vtičnika v wordpressu

S klikom na Dodaj novo element vas vodi na primarno stran WordPress Add Plugins. Tu lahko vstavite vtičnik Pretty Links Pro iz računalnika ali namestite brezplačno različico iz uradnega skladišča vtičnikov WordPress. Ker se lovimo za freebie, se bomo lotili druge možnosti.

Na Dodajte vtičnike na strani vnesite “Pretty Links” Iskalni vtičniki (1) iskalno polje. Počakajte, da funkcija iskanja Ajax prinese vtičnik. Naslednji zadetek Namestite zdaj (2) gumb in sčasoma Aktivirajte gumb, ki se prikaže po namestitvi.

Nato pritisnite na Precej povezave , kot je prikazano spodaj, v vašem skrbniškem meniju WordPress.

precej povezav skrbniška plošča

Dobrodošli na skrbniški plošči Pretty Links, a ker nimate nobenih povezav, je prazna. Ali niste navdušeni nad ustvarjanjem prvega kratkega URL-ja v svoji domeni? Sledite naprej.

Ustvarjanje lepih povezav Kratek URL

Na skrbniški plošči Pretty Links kliknite na Dodaj lepo povezavo gumb, kot ga poudarimo na spodnji sliki.

Na naslednjem zaslonu dodajte svoje ciljni URL, lepa povezava, naslov, in opombe. Če bi bil na tvojem mestu, bi pustil Preusmeritev sam spustni meni, razen če vem, kaj počnem.

precej povezav skrbniške plošče vtičnika

Glej Napredne možnosti povezava na zgornji sliki? No, kliknite na to, da odprete nekaj odličnih možnosti, kot je razvrščanje povezav, dodajanje oznake brez sledenja, posredovanje parametrov in sledenje povezavam.

kako ustvariti kratke prilagojene naslove v lepem vtičniku wordpress

Ko ste končali z izbiro nastavitev, pritisnite na Ustvari gumb, kot prikazujemo na zgornji sliki. Poglejmo, kaj imamo tukaj.

precej povezav kratkih URL-jev

Zdaj moja dolga partnerska povezava (https://themeforest.net/item/total-responsive-multipurpose-wordpress-theme/6339019/?ref=wpthemeraves) je http://design.vistamedia.xyz/total. Precej krajši od izvirne povezave, tudi če v tem drugem primeru uporabljam poddomeno ��

Posledično lahko svojo krajšo povezavo delim kjer koli mi je všeč ali jo preprosto dodajam na katero koli spletno lastnost. Ko ljudje pritisnejo na povezavo, Pretty Links zabeleži vse v poročilu o sledenju, ki je videti nekako takole:

lepo povezavo sledenje funkcijo

Ko se pojavi potreba, si lahko ogledate statistiko povezav z navigacijo do Lepe povezave> Kliki v skrbniškem meniju WordPress. Najboljši del je, da lahko poročila prilagodite in naložite. Poleg tega si lahko ogledate IP-naslov obiskovalca, če to pomaga.

Pretty Links Pro ponuja več funkcij, vključno z možnostjo preusmeritve povezav glede na lokacijo uporabnika, samodejno skrajšanje vseh povezav na vašem spletnem mestu, testiranje A / B in več vrst preusmeritev..

2. V Jetpacku aktivirajte bližnjice WP.me

Vtičnik JetPack

Ali ste vedeli, da lahko z Jetpackom ustvarite okrajšave za WP.me, preden bomo zaključili z vtičniki? Edini izpad? Povezave WP.me ​​vam ne ponujajo podatkov za sledenje.

Najprej namestite in aktivirajte Jetpack, če še nimate vtičnika. Nato usmerite brskalnik na example.com/wp-admin/admin.php?page=jetpack_modules, in nadomestite example.com z dejanskim domenskim imenom. Če imate težave, lahko izveste več o dostopu vsi Jetpack moduli na eni strani.

Če pa vidite naslednjo stran, ste na pravem mestu.

moduli za jetpack

Pomaknite se navzdol in aktivirajte modul Počasne povezave WP.me, kot lahko vidite na spodnji sliki.

aktiviranje modula kratkih povezav jetpack wp.me

Kaj pa zdaj? Kadar koli bralec uporablja gumbe za skupno rabo Jetpack, bo vaše spletno mesto samodejno ustvarilo kratke URL-je WP.me, kot je prikazan spodaj.

delite wp.me okrajšave na twitterju

Poleg tega doda aktiviranje kratkih povezav WP.me Pridobite kratko povezavo gumb v klasičnem urejevalniku, kot je prikazano spodaj.

S kakršnim koli sredstvom kopirajte svoje ožji izbor WP.me ​​in jih delite, kamor koli želite. Žal je, da teh povezav ne morete slediti, ali ne? Sporočite nam v razdelku za komentarje.

Če ne marate poti vtičnika, lahko vedno uporabite storitve za skrajšanje povezav tretjih oseb, kot sta Bitly ali TinyURL. Običajno so te storitve enostavne za uporabo in večino časa vam sploh ni treba prijaviti računa.

3. Obiščite TinyURL in ustvarite kratke naslove

storitev krajšanja povezav tinyurl

TinyURL je naš prvi kandidat brez vtičnikov danes in z dobrim razlogom. Naprave za krajšanje URL-jev služijo več kot milijardo preusmeritev na mesec, kar pomeni, da ste v dobri družbi. In tako kot Bitly, lahko kratke URL-je ustvarite anonimno, ne da bi ustvarili račun.

Edina razlika? Ne morete ustvariti računa na TinyURL. Kako torej sledite svojim povezavam? No, ne moreš, kar nam pusti samo Bitly. Toda kot storitev za krajšanje povezav ima TinyURL svojo težo. Konec koncev, morate le prilepiti dolg URL in pritisniti en gumb.

Kljub temu lahko prilagodite polž, ki prihaja po TinyURL.com. Na primer, namesto da bi https://tinyurl.com/yby5eax2, lahko polž prilagodite tako, da je videti https://tinyurl.com/woo-marketing, pod pogojem, da je polž na voljo.

Ustvari kratke povezave TinyURL

Največja slabost uporabe krajšalcev URL-jev drugih proizvajalcev je, da žrtvujete svojo blagovno znamko. Namesto da se vaše ime domene prikaže v kratkih povezavah, ima domeno tretje osebe, npr. TinyURL.com/short-url, Tiny.cc/short-url in bit.ly/short-url.

Brez skrbi, lahko ta izziv premagamo z našo zadnjo metodo; nakup kratkega URL-ja z blagovno znamko in konfiguriranje za vaše spletno mesto WordPress.

4. Uporabite Bitly za kratke naslove po meri

bitly url shortter

Bitly je eden najbolj priljubljenih in najstarejših naprav za krajšanje URL-jev na internetu. Storitev omogoča ustvarjanje kratkih URL-jev anonimno. Enostavno prilepite svojo dolgo povezavo na polje, ki ga označimo s št. 2 na zgornji sliki.

Kljub temu bomo ustvarili račun, zato pritisnite na Prijavite se povezavo v meniju, kot je prikazano zgoraj. Nato izpolnite obrazec za registracijo ali se prijavite pri Googlu, Facebooku ali Twitterju, kot poudarimo na spodnji sliki.

ustvarjanje bitnega računa

Udari Ustvari račun na dnu in na naslednjem zaslonu izberite, kako želite uporabljati Bitly, kot je prikazano spodaj.

Ta del je izbiren, kliknite stran od pojavnega okna, da ga zaprete ��

Preden naredite kaj drugega, se prijavite v svoj e-poštni račun in preverite svoj e-poštni naslov.

preverjanje računa po e-pošti

Zdaj je vaš račun Bitly pripravljen.

bitna skrbniška plošča

Precej lepo, kajne? Ustvarjanje kratkih URL-jev s te točke je vprašanje in kliknite. Če želite ustvariti nov kratek URL na nadzorni plošči Bitly, preprosto pritisnite Ustvari gumb na vrhu (glej sliko zgoraj).

Nato na spodnji del prilepite dolg URL, kot smo ga opisali na spodnji sliki.

lepljenje dolgega URL-ja

Po tem prilagodite svojo povezavo, kot se vam zdi potrebno v naslednjem razdelku, kot je prikazano spodaj.

Nadalje lahko povežete Twitter in Facebook račun, da olajšate skupno rabo kratkih povezav. Poleg tega lahko namestite razširitev brskalnika Bitly, tako da lahko takoj ustvarite kratke naslove katere koli spletne strani.

Poleg tega Bitly pošlje z intuitivno sledilno tabelo, ki vam pokaže skupno število klikov, najboljši referent (e-poštni, SMS ali neposredni) in zgornja lokacija med drugim. Po potrebi lahko nadgradite na paket Enterprise za dodatne funkcije.

Ustvari malo kratke naslove

Namestitev in konfiguracija WP Bitly Plugin-a

Želite uporabiti Bitly s svoje nadzorne plošče WordPress? Ti lahko! Namestite in aktivirajte WP Bitly tako kot smo storili zgornje korake vtičnika Pretty Links. Nato pojdite na Nastavitve> Pisanje v skrbniškem meniju WordPress. Nato se pomaknite navzdol, dokler ne vidite WP Bitly Shortfiks kot poudarimo v nadaljevanju.

Nato morate klikniti Pooblasti gumb, kot je prikazano na zgornji sliki. Na naslednji strani kliknite na Dovoli gumb, kot je prikazano spodaj (morate biti prijavljeni v Bitly).

Če gre vse v redu, bi morali videti spodnjo stran.

V tem trenutku ste pripravljeni začeti ustvarjati kratke URL-je za blagovno znamko za svoj WordPress blog. Samo odprite članek v urejevalniku objav in kliknite na Povezava gumb v zgornjem skrbniškem meniju WordPress, kot je prikazano spodaj.

Poleg tega lahko v urejevalniku prispevkov vidite, kako delujejo vaše povezave, kot je prikazano na zgornji sliki.

5. Nakup in konfiguracija kratkega spletnega mesta z blagovno znamko

Druge metode v tej objavi vam bodo pomagale pri ustvarjanju kratkih URL-jev na kratko in brez porabe. Vendar pa je pri uporabi teh metod nekaj pomanjkljivosti, ki jih lahko v tem razdelku premagamo.

Na primer, vtičnik Pretty Links ne naredi ničesar, kar bi lahko skrajšalo vaše ime domene, in žal, večina od nas ima dolga imena domen. Povezava, kot je wpthemeraves.com/total/ še vedno ohranja blagovno znamko, vendar jo lahko skrajšamo tako, da spomnimo na kratek URL blagovne znamke.

In že smo omenili, da uporaba WP.me ​​in drugih proizvajalcev krajšalcev URL žrtvuje vašo blagovno znamko.

Torej namesto wpthemeraves.com/total/, lahko bi šli wprav.es/total/ na primer. Kratek URL blagovne znamke nosi vašo blagovno znamko in desetkrat izboljša izmenljivost v primerjavi z drugimi vrstami kratkih URL-jev.

Za začetek si omislite želeno domeno s kratkim URL-jem ali pa uporabite generator generatorja domen in poiščite primeren kratek URL z blagovno znamko. Bodite kreativni in raziščite različne načine skrajšanja domene blagovne znamke.

Nakup kratkega URL-ja z blagovno znamko

iskalni imenik za iskanje domen

Kratek URL blagovne znamke z blagovno znamko lahko kupite pri registratorju domen, enako kot ste kupili obstoječo domeno. Zaradi tega se ne bomo spuščali v podrobnosti. Če pa imate na trgu odličnega registra registrov domen, kupujem vsa imena svojih domen v podjetju Namecheap.

S kratkim URL-jem z blagovno znamko je čas, da konfigurirate nekaj stvari, tako da bo vaša nova kratka domena lahko prikazovala kratke povezave do vašega spletnega mesta.

Konfiguriranje kratkih URL-jev po meri

V tem razdelku se boste naučili, kako povezati svoj kratki URL z blagovno znamko in Bitly, kar vam omogoča, da uporabite Bitly za ustvarjanje kratkih URL-jev na URL-ju blagovne znamke. Torej, namesto da bi uporabljali bit.ly/ kratki naslov, vaše kratke povezave bodo videti wprav.es/ kratki naslov, na primer.

Prijavite se v svoj račun Bitly in kliknite svoje uporabniško ime, kot je prikazano na spodnji sliki.

kratek dodajanje blagovnih znamk kratkih URL-jev

Na naslednjem zaslonu pritisnite Upravljajte povezava:

upravljajte uporabniške nastavitve

Nato kliknite Kratke domene z blagovno znamko in nato Dodajte blagovno znamko s kratko domeno gumb, kot ponazorimo na spodnji sliki.

kratek domen dodate z blagovno znamko

V naslednjem razdelku lahko dodate svoj kratek URL blagovne znamke in si ogledate nastavitve DNS, ki jih potrebujete za povezavo Bitly s kratko domeno.

Preden pritisnete na Preverite domeno Gumb, kot je prikazano na zgornji sliki, se morate prijaviti v registrator domene in se prepričajte, da vaša blagovna znamka s kratko kratko domeno kaže na Bitly.

Recimo, da ste svojo blagovno znamko kratke domene kupili prek Namecheap, preprosto se morate prijaviti na nadzorno ploščo Namecheap in se pomakniti do Seznam domen kot prikazujemo spodaj. Nato pritisnite na Upravljajte gumb poleg kratke domene z blagovno znamko:

seznam domen na nadzorni plošči imenske miške

Nato poiščite Strežniki imen odsek, izberite DNS po meri in dodajte zapise DNS, ki jih Bitly ponuja. Ne pozabite shraniti sprememb. Upoštevajte, da lahko spremembe DNS za razširjanje trajajo do 72 ur, zato bodite potrpežljivi. Drugič se spremembe odražajo takoj.

Ko vaš kratki URL z blagovno znamko kaže na Bitly, vnesite domeno v Bitly in vas prosimo, da zadenete Preverite domeno gumb, kot je prikazano spodaj.

blagovno znamko kratek URL

Ker to ni tako, morate samo namestiti vtičnik WP Bitly, da boste lahko upravljali kratke URL-je neposredno iz nadzorne nadzorne plošče WordPress-a..

Končne besede o kratkih URL-jih po meri

Samo po sebi je jasno, da imajo kratki URL-ji več prednosti kot dolgi URL-ji v digitalnem svetu, v katerem živimo. Naj gre za izmenljivost, razširitev dosega blagovne znamke ali preprosto ponuditi uporabnikom boljšo izkušnjo, kratki URL-ji imajo dan.

Kako rečeno, kako skrajšate povezave na svojem WordPress blogu? Ali smo izpustili vaš najljubši krajšalec URL-jev? Imate kakšna vprašanja ali predloge v zvezi s to objavo? Če želite deliti komentarje, ne oklevajte. Na zdravje!