Kako ustvariti kviz za svoje uporabnike na WordPressu (v 7 preprostih korakih)

Kvizi. V resnici niso tako grozni, kot so testi ali izpiti – vaše spletno mesto ni šola, zato lahko postavite zabavne kvize, da bo vaše spletno mesto bolj interaktivno in celo poiščejo dragocene povratne informacije od obiskovalcev. Lahko vidite, kako bralci odgovarjajo na določena vprašanja, in lahko ugotovite, kaj počnejo ali ne uživajo v vašem spletnem mestu. Skratka, kvizi naredijo vaše spletno mesto privlačno, edinstveno in zabavno.

Možnosti tukaj je veliko. Sploh vam ni treba zastavljati vprašanj o stvareh, ki se nanašajo neposredno na vaše spletno mesto, če se vaša vprašanja povezujejo z ljudmi in gradijo skupnost okoli svojih glavnih ciljev. Na primer, čeprav ESPN ves čas na svojih spletnih mestih ponuja športne kvize, tam vedno sprostijo občasne pop kulture ali politična vprašanja, odvisno od tega, kaj trenutno.

Ustvarjanje kviza ni tako težko – to lahko storimo v sedmih hitrih korakih – zato si oglejmo, kako ga lahko danes dodate na svoje spletno mesto.

1. Dodajte nov kviz z naslednjim:

Najlažji način za ustvarjanje kviza za vaše uporabnike je, da pridejo v bazo vtičnikov. Lahko poskusite narediti svoj mali kviz brez vtičnika, vendar to hitro postane zmedeno. Poleg tega za to res ni razloga, ker ne boste dobili polovice funkcionalnosti vtičnika – in vtičnik, o katerem bom danes govoril, je na vaši spletni strani dokaj lahek.

Za začetek prenesite datoteko Naslednji vtičnik Master Quiz in ga aktivirajte na nadzorni plošči WordPress (vtičnik lahko zgrabite s povezave ali se preprosto prijavite v namestitev WordPress-a in se pomaknete do Vtičniki> Dodaj novo, poiščite vtičnik za glavni kviz in nato namestite in aktivirajte).

Ko je vtičnik pripravljen za uporabo na vaši nadzorni plošči, kliknite na Kvizi na levi strani armaturne plošče. Pojdite na osnovno Kvizi strani, da ustvarite svoj prvi mali vprašalnik.

zavihek kvizov

Kliknite na Dodaj novo gumb. S tem se odpre pojavni zaslon, na katerega lahko vnesete novo ime kviza. Pokličite ga, kar želite, da se boste spomnili, kakšen kviz bo v prihodnosti. Kliknite na Ustvari kviz gumb za nadaljevanje.

dodaj novo zdaj

Ta kviz uvrsti na seznam vseh kvizov, ki jih boste na koncu ustvarili, za resnično pa se morate začeti izvajati, kliknite na Uredi gumb, ki stoji tik pod imenom kviza – ko se pomikate po imenu kviza, bi morali videti to Uredi gumb. Kliknite nanj.

2. Dodajte vprašanja

To področje je dokaj enostavno, saj lahko v kviz dodate kakršna koli vprašanja. Začnite s klikom na Dodaj vprašanje gumb, ki razkrije novo pojavno okno, v katerem lahko vstavite vse podrobnosti za novo vprašanje. To je zabaven, ustvarjalni del.

doda vprašanje

Vnesite vprašanja in vse možne odgovore. Lahko določite pravi odgovor in celo dodelite določeno količino točk ljudem, ki odgovore dobijo prav. Napišete sporočilo, ki se bo prikazalo, če bodo uporabniki dobili pravilen odgovor. Prav tako lahko izpolnite namig, ki ga lahko uporabniki pokličejo, če se počutijo o vprašanju.

Spodaj je treba izpolniti še nekaj polj, vendar so vsa po svoje samoumevna. Kliknite na Ustvari vprašanje Ko končate to vprašanje, gumb na dnu.

ustvarite vprašanje

Dodajte toliko želenih vprašanj, ko se sprehodite po tem povsem enakem postopku. Zaradi te vaje bom vključil drugo vprašanje, saj je kviz z enim vprašanjem precej dolgočasen.

3. Objavi svoj kviz

Vrnite se na primarno Kviz strani za ogled seznama kvizov, ki ste jih ustvarili. V svojem primeru imam samo en kviz, tako da je enostavno natančno videti, kam se premakniti naprej. Naš cilj je zdaj objaviti kviz, da lahko vsi, ki obiščejo spletno mesto, sprejmejo svoje odgovore in pošljejo svoje odgovore.

Desno od imena kviza je nekaj naslovov URL in kod, ki jih lahko uporabite za objavo. Na primer, v URL-ju živi kviz, zato ga lahko daste v skupno rabo z vsakim, ki ga želite.

kratke kode

Prava moč vtičnika se začne uporabljati, ko začnete uporabljati kratke kode. Te kratke kode so navedene le desno od imena, zato jih prosimo, da jih kopirate in prilepite kamor koli na svojem spletnem mestu.

Kot preskus kopiram kode kviza in ga postavim v novo objavo na spletnem dnevniku. To kodo spustite kamor koli v objavi, uporabite jo v pripomočkih ali jo postavite na stran, odvisno od tega, kje želite, da se prikaže svojim obiskovalcem. Za kopiranje je na voljo tudi druga kratka koda. Ta kratka koda razkriva vodilno ploščo, če nameravate obiskati svoje spletno mesto in ustvariti malo konkurence med vsemi obiskovalci.

Obe kratki kodi bom prilepil v novo objavo na blogu in pritisnil na Objavi gumb. Prosto vnesite ali naložite katero koli drugo vsebino, kot bi jo želeli za običajno objavo v blogu.

4. Ustrezajte stilu kviza

Vtičnik ponuja nekaj trdnih nastavitev stila, tako da lahko kviz izgledate podobno kot vaše lastne blagovne znamke, vendar kot vidite spodaj, se kviz dobro prikaže in vsebuje vsa vprašanja, nasvete, polja in odgovore. To je minimalističen kviz, vendar so funkcije prilagajanja precej bogate, da je videti lepa.

kron kviz

5. Poglejte rezultate

Eden zadnjih korakov je, da si ogledate svoje rezultate in bodite nagrajeni zmagovalci ali pa podatke uporabite za boljše poslovanje. Ko nekdo odda obrazec za kviz, jim pove, na koliko vprašanj je pravilno odgovoril, in njihovo ime se nato postavi na vodilno desko, če dosežejo dovolj visok rezultat.

lestvica vodil

To je čudovito za angažiranje, kaj pa lastni rezultati? Ko dokončate ta kritični korak, morate razmisliti o orodjih, ki so na voljo za začasno analizo kvizov in jih celo organizirati.

6. Oglejte si informacije o oddaji

Pojdi do Kvizi> Rezultati kviza na levi strani nadzorne plošče WordPress. Kliknite na Pogled povezavo in si oglejte, koliko ljudi je oddalo kviz. Kul pri rezultatih je, da dobro delujejo pri zbiranju podatkov o elektronski pošti in telefonskih številkah, če vodite podjetje, ki te medije uporablja za trženje.

Rezultati zagotavljajo osebne podatke iz oddaje in odstotek odgovorov, ki so jih dobili pravilno. Rezultati kažejo tudi odgovore, ki so jih izbrali vaši uporabniki.

pogled

7. Analizirajte statistiko

Še eno lepo področje za analizo učinkovitosti vaših kvizov je Statistika stran. Kliknite na Kvizi> Statistika in se pomaknite po tej strani, ko začnete prejemati spodobno število kvizov.

statistika

Statistični podatki so koristni za ugotovitev, ali so kvizi sploh vredni uporabe na vašem spletnem mestu. Ta vtičnik na primer ponuja številke o tem, koliko kvizov je bilo opravljenih v zadnjih nekaj dneh ali tednih. Če se trendi zmanjšujejo, boste morda morali spremeniti svojo vsebino. Če se bo dogajalo, nadaljujte s kvizi.


Če imate kakršna koli vprašanja o ustvarjanju kviza za svoje uporabnike v programu WordPress, delite svoje misli v razdelku s komentarji. Če ste v preteklosti ustvarjali kvize, katere vtičnike ste uporabljali, ali ste bolj nagnjeni k temu, da samo naredite svoje z določenimi obrazci?

Vem, da je Gravity Forms priljubljen premijski način za kvize, vendar tega nisem zajel, ker je (po mojem skromnem mnenju) Quiz Master Next ravno tako dober – in brezplačen. Če raje uporabljate Gravity Forms, bi rad slišal zakaj v komentarjih!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me