Kako ustvariti meni v WordPressu

Kako ustvariti meni v WordPressu

Do zdaj ste uživali v svoji WordPress pustolovščini. Izbrali ste odlično temo WordPress, sestavili lepo spletno mesto in oživeli svoje WordPress SEO stroje. Obiskovalci so se začeli ukvarjati s svojim novim podjetjem, ki temelji na WordPressu, le redki pa se pretvorijo v zveste oboževalce ali kupce.

Preverite Google Analytics in stopnja obiskov ene strani je skozi streho. Torej ste se odločili preveriti vse vidike svojega spletnega mesta, vendar ne najdete, kje je težava. Kaj za vraga?

No, povedal vam bom to: vaš navigacijski meni WordPress bi lahko bil vzrok za vaše težave. Slab sistem navigacijskega menija bo obiskovalcem preprečil, da bi našli tisto, kar potrebujejo na vašem spletnem mestu, in če ga ne bodo našli, bodo naredili vse, kar počne vsak zdrav človek – kliknite gumb nazaj in naložijo spletno stran vašega konkurenta.

Odličen navigacijski sistem je na drugi strani podoben zemljevidu, ki obiskovalcem natančno pokaže, kam naj poiščejo, kaj iščejo. To samo pomeni, da brez odličnega navigacijskega menija izgubite stranke desno, levo in sredino. Ja, prijatelj, odličen navigacijski meni – tako kot ima voznik relija svoj navigator – je zelo pomemben.

V tem priročniku po korakih vam bomo pokazali, kako zasnovati popoln navigacijski sistem. Nato vam bomo natančno pokazali, kako nastaviti menije s pomočjo intuitivnega upravitelja menijev WordPress.

Kako ustvariti popoln navigacijski sistem WordPress

navigacija po wordpressu

Ste pripravljeni na kakšno jedilno pustolovščino? No, jejte al carte … V tem razdelku bomo pogledali, kaj je odličen navigacijski sistem.

Naj bo preprosto

Najboljši navigacijski sistem je enostaven za uporabo.

Ne zapletajte svojih navigacijskih menijev tako, da vključite strani, ki jih uporabnik nujno ne potrebuje. Držite se svoje najpomembnejše vsebine – vsebine, ki jo mora uporabnik držati dovolj dolgo, da pretvori. Povezava samo do najpomembnejših strani programa WordPress, kot so Vizitka, Stik, Najem / Izdelek itd. In priljubljena vsebina, ki vam pomaga pri vzroku.

Ali že govorite o preprosti stvari, ali res potrebujete ta mega meni na svojem majhnem osebnem blogu? Ne mislim tako; mega meniji so odlični da, vendar so idealni za spletna mesta mamuta WordPress z milijardo bajtov vsebine in trilijonom izdelkov za zagon. Naj bo preprosto neumno.

Zemljevidi spletnih strani tudi štejejo

Zemljevid spletnega mesta velja za ključni zobnik v popolnem navigacijskem sistemu. Medtem ko pajki iskalnikov pomagajo preprosto in pravilno preiskati vaše spletno mesto, bodo zemljevidi spletnih mest lahko tudi priročni, ko se uporabnik izgubi in / ali naleti na grozo stran 404 z napakami. Zamislite si to kot navigacijski meni za celotno spletno mesto, objavljeno na posebni strani. Zemljevidov spletnih mest se ne bojite, temveč so preprosto strani, ki vsebujejo povezave do vseh virov na vašem spletnem mestu.

Najboljši del je, da lahko preprosto ustvarite zemljevide spletnih mest z uporabo vtičnikov, kot so Google XML Sitemaps, ali pa pojdite s temo WordPress, ki spletno mesto podpira. Ustvarite posebno stran za zemljevid spletnega mesta in poskrbite, da boste ob nalaganju videli seznam vseh virov na svojem mestu WordPress http://www.yousite.com/sitemap/. Na zemljevid strani se lahko povežete s stranjo o napakah 404 ali iz svojega glavnega menija.

Dodajte navigacijske menije v več lokacij

Če bi na primer izboljšali svoje možnosti za zmago na loteriji, bi morali nekajkrat igrati. Vse ima veze s teorijo verjetnosti. Podobno morate bralcem, ki klikajo na vaše povezave, nekajkrat prikazati omenjene povezave na različnih lokacijah vašega spletnega mesta. Tukaj je logika preprosta: lažji kot lahko bralec najde povezave, hitreje jih lahko klikne.

Privzeto bo večina tem WordPress omogočila prikaz vašega navigacijskega menija v razdelku za glavo in morda nogi, vendar je to to. S pomočjo pripomočkov lahko prikažete svoje navigacijske menije, kjer koli želite.

Najboljše lokacije menija za največjo izpostavljenost vključujejo območja glave, stranske vrstice in podnožja. Stranska vrstica je tudi odlično mesto za kategorije, arhive in oznake, zato lahko te funkcije izkoristite za izboljšanje svojega navigacijskega sistema.

Dodajte iskalni obrazec

Sistemi se pokvarijo v najmanj primernih časih. Navadno popuščajo ali ne uspevajo, ko najmanj pričakujete. Navigacijski meniji niso nobena izjema, nenehno ne delujejo, še posebej, če uporabljate vtičnik menija WordPress drugega proizvajalca in se naokoli poigrate. V drugih časih uporabnik preprosto nima časa, da bi poiskal informacije na več ravneh v menijih. Kaj storiti?

Uvedete iskalni obrazec, ki uporabniku olajša iskanje tega, kar želi. Nato ga postavite na vidno mesto na svojem mestu WordPress. Na primer, ne skrivajte tega v razmiku podnožja, ki je viden samo, ko se uporabnik pomakne navzdol. Če imate na mestu neskončno drsenje, navedeni uporabnik morda ne bo videl obrazca za iskanje.

Iskalni obrazec je varnostni ukrep in naprava, ki močno izboljša uporabniško izkušnjo. Relevanssi vam pomaga sestaviti neverjetne iskalnike za vaše podjetje, ki temelji na WordPressu.

Glavni prevzem: Na koncu dneva le zagotovite, da so vaši navigacijski meniji enostavni za iskanje in uporabo. Na prvo mesto postavite tudi pomembno vsebino, tako da je neverjetno enostavno najti.

Dodajanje navigacijskih menijev WordPress

Zdaj ustvarimo odličen navigacijski meni s koristnim upravljalnikom menijev WordPress. WordPress je izven škatle na voljo z odličnim upravljalnikom menijev, ki omogoča ustvarjanje preprostih menijev, vključno s spustnimi meniji. Preprost upravitelj povlečevanja in spuščanja omogoča preprosto dodajanje menijev kot pita. Že petošolci lahko dodajo WordPress menije v nekaj minutah.

Kako? Samo pojdite do Videz> Meniji  v vašem upravnem območju WordPress:

začetniki - vodnik po besedilu - meniji - videz - meniji

To bo sprožilo Urejanje menijev zaslon. Če vi ali vaš razvijalec še nikoli niste dodali menijev na svoje WordPress spletno mesto, bi morali videti ta zaslon:

začetniki-vodnik-word-meniji-nov-meni

Pojdi naprej in svojemu novemu meniju daj ime. Primer bomo poimenovali “glavni meni.” Vnesite želeno ime in pritisnite Ustvari glavno gumb. To bo zagnalo ta zaslon:

začetniki-vodnik-do-wordpress-meniji-dodajanje-meni-postavke

Kot vidite, je na voljo več možnosti. Na levi strani boste opazili seznam svojih strani, kategorij, zavihek po meri in morda še nekaj drugih funkcij, odvisno od teme.

Na desni strani imate Struktura menija območje, kjer boste urejali in naročali elemente svojega menija. Imate Nastavitve menija območje, ki omogoča izbiro lokacije menija, in možnost, ki vam omogoča, da samodejno dodate nove strani najvišje ravni v svoj meni.

Vse, kar morate storiti, je, da izberete svoje strani, kategorije ali dodate povezave po meri na levi plošči in nato kliknete Dodaj v meni gumb. Naenkrat se bodo vaše menijske postavke prikazale v desnem stolpcu, kamor jih preprosto potegnete in spustite po svojih željah.

Zakaj bi radi dodali kategorije v svoj WordPress meni? Če ste ustvarili objave (npr. Lekcije) v različnih kategorijah (tečajih), lahko lekcije razvrstite v tečaje s to funkcijo. To je koristna funkcija tudi, če imate spletno mesto z novicami. Šel sem naprej in v svoj zgledni meni tako dodal različne kategorije:

začetniki-vodnik do besedila-meniji-dodaj-kategorije

Dodajmo še nekaj povezav po meri za usmerjanje obiskovalcev na spletna mesta tretjih oseb ali celo na naša lastna spletna mesta, ki živijo na poddomenah. Pojdite do Povezave po meri zavihek:

začetniki-vodnik-do-wordpress-meniji-dodaj-po meri-povezave

Dodajte svojo povezavo v URL besedilno območje in ime menija v Besedilo povezave. Potem samo udarite v Dodaj v meni gumb. Vedno vključi http: // ali vaše povezave ne bodo delovale:

Primer začetnikov-vodnik-besedilo-menije-dodajanje-po meri-povezave

Ko ste zadovoljni s svojim menijem, izberite mesto menija in kliknite na Shrani meni gumb:

začetni meni z dodajanjem menijev z besedami v besedilu

Uporabljati Upravljanje lokacij na kartici, lahko nadzorujete, kje je prikazan vaš meni. Upoštevajte, da lahko ustvarite več različnih menijev in jih prikažete na več mestih, odvisno od teme. Vsaka tema podpira različno število menijev:

začetnik-vodnik-word-menijev-upravljanje-lokacije

Vrnitev k Meni za urejanje zaslon, lahko vidite, da se naš meni daljši in v sprednjem delu ne bo videti odlično. Oglejte si, kako na primer izgleda naš primer v sprednjem delu:

začetniki-vodnik-do-wordpress-meniji-spredaj

Tu so koristni spustni meniji. Bom šel naprej in vse naše primere kategoriziral pod Naučite se spletnega oblikovanja. To je precej enostavno. Iz Meni za urejanje zaslon, samo povlecite podmeni nekoliko v desno, tako:

začetniki-vodnik-Word-meniji-dodajanje-spustni-meniji

Nato kliknite na Shrani meni gumb. Zdaj bo vaš meni videti tako:

začetniki-vodnik-Word-meniji-dodani-spustni-meniji

Krajši in čistejši? V obstoječih podmenijih lahko ustvarite več podmenijev in ustvarite večstopenjske spustne menije:

začetniki - vodnik po besedilu - meniji - večstopenjski padci

Naš primer WordPress navigacijski meni izgleda takole:

začetniki-vodnik do besedila-meniji-več-nivo-spustni-spusti-sprednji del

Kaj je več? Elemente menija lahko urejate v upravitelju menijev WordPress. Samo kliknite puščico na desni strani menija:

začetnica-vodnik do besedila-menijev-urejanje-meni-element

Če želite ustvariti resnično poseben meni, poskusite enega od teh najboljših vtičnikov za WordPress. So hiter in enostaven način za gradnjo ali izboljšanje obstoječih WordPress menijev.

Končne misli

Navigacijski meniji WordPress so bistveni del vašega WordPress spletnega mesta. Uporabnike vodijo in jim omogočajo, da najdejo vsebino, ki jo iščejo. Odlični so za izboljšanje uporabniške izkušnje in posledično tudi razmerja konverzij. Najboljši del je, da so zelo enostavni za izvedbo, tako da vas nič ne drži.

Ne puščajte denarja več na mizi, vložite v vtičnik za WordPress meni, ki ustreza vašim poslovnim potrebam. Imate vprašanja ali komentarje? Delite v spodnjem razdelku za komentarje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me