Kako z WordPressom gojiti svojo spletno skupnost

Kako razširiti svojo spletno skupnost z WordPressom

WordPress je kot prilagodljiv sistem za upravljanje vsebin, ki je tu, da ostane, odličen kraj za postavitev vaše spletne skupnosti. Vendar pa ste morda navajeni uporabljati platformo za bloganje in ne veste, kako jo najbolje prilagoditi spletnemu mestu skupnosti.

Na srečo lahko ustvarite skoraj vse vrste spletne skupnosti, ki si jih lahko zamislite, zahvaljujoč se številnim ustreznim vtičnikom, ki se brez težav integrirajo v WordPress. Obstajajo orodja, ki vam bodo pomagala pri oblikovanju oboževalnih strani, podpornih omrežij, interesnih skupin in še več.

V tej objavi bomo govorili o tem, zakaj boste morda želeli ustvariti spletno skupnost. Nato bomo izpostavili nekaj najboljših vtičnikov za to in predstavili njihove ključne funkcije. Začnimo!

Zakaj ustvariti spletno skupnost

Envato forum

Forum je odličen primer spletnega mesta v skupnosti, ki uporabnikom omogoča, da se zberejo in razpravljajo o niši.

Spletna skupnost – na primer forum, omrežje družabnih medijev, spletna stran ali spletno mesto za članstvo – je platforma, na kateri se lahko istospolno usmerjeni posamezniki združijo. Te skupnosti so lahko namenjene podpori, mreženju ali celo samo zabavi.

Ustvarjanje lastne skupnosti prinaša številne prednosti, ne glede na to, ali ste lastnik podjetja, bloger ali samo nekdo, ki išče mesto za druženje v spletu. Na primer:

  • Če ste lastnik podjetja, vam lahko pomaga, da se boste izpostavili med svojimi konkurenti in bolj intenzivno vključili ciljno publiko.
  • Če ste bloger ali vplivnež, se lahko obrnete na točno določeno nišno občinstvo in si ustvarite namensko bralstvo.
  • Ne glede na namen vašega spletnega mesta, lahko nadzirate njegovo vsebino in obliko, za razliko od omejevalne platforme, kot je Facebook.

Seveda ima vsako spletno mesto skupnosti svoj edinstven namen in cilje. Na srečo WordPress omogoča oblikovanje vašega, da zadovolji potrebe vaše skupnosti s številnimi koristnimi vtičniki.

Spodaj smo natančno izbrali pet orodij, ki se osredotočajo na ocene, ocene in ključne značilnosti. Čeprav ne gre za vseobsegajoči seznam, menimo, da so to najboljše odločitve, da začnete s pravilno nogo ali pa vam pomagate razširiti obstoječe spletno mesto. Skočimo noter!

1. BuddyPress

BuddyPress

BuddyPress vam omogoča, da ustvarite mrežo socialnih medijev za svoje sodelavce, posebno interesno skupino, družino ali koga drugega. Ponuja preprosto, vendar prilagodljivo platformo za gradnjo in sodelovanje z vašo skupnostjo.

S programom BuddyPress lahko člani vaše mreže ustvarijo osebne profile, se povežejo z drugimi uporabniki in celo ustvarijo in komunicirajo znotraj svojih skupin. Dobite vse prednosti lastne, ekskluzivne platforme socialnih medijev, brez kakršnega koli kodiranja.

Najboljša stvar pri BuddyPressu je, da je brezplačen, in tako kot WordPress, obstaja tudi veliko dodatkov BuddyPress, ki jih lahko brezplačno prenesete ali kupite, da razširite njegovo osnovno funkcionalnost.

2. Objava uporabnikov

Uporabnik vstavljen vtičnik

Uporabniško poslane objave vam omogočajo, da spletno mesto WordPress spremenite v več avtorski blog. To je podobno blogu uporabnikov vtičnikov, ki je združljiv z BuddyPress, vendar z večjo funkcionalnostjo.

Uporabnik, ki ga objavljajo, je kot samostojen vtičnik odlična možnost za spletna mesta z osredotočenostjo na vsebino. Ne glede na to, ali imate hobi skupino, industrijsko skupnost ali spletno mesto s posebnimi interesi, lahko vaši uporabniki postanejo del skupnosti, če ponudijo svoj vpogled in izkušnjo. Seveda vam ta vtičnik omogoča popoln nadzor nad odobrenimi objavami. Če želite omogočiti te objave, morate preprosto kopirati in prilepiti kratko kodo na stran, objavo ali gradnik.

Vtičnik je brezplačen in vključuje osnovni obrazec za oddajo in omejeno podporo. Vendar lahko nadgradite na premijo in prejmete življenjsko dobo posodobitev, popolne podpore in dodatnih možnosti prilagajanja obrazca za oddajo.

3. Mongoose Page Vtičnik

Mongoose Page Vtičnik

Mongoose Page Plugin je lahek vtičnik, ki vam omogoča, da svojo aktivno Facebook skupnost – in vse njene privržence – pripeljete na svojo stran WordPress.

Z dodajanjem kratke kode na stran, objavo ali gradnik lahko svoj vir Facebook dodate neposredno na svoje spletno mesto WordPress. Še boljše pa je, da lahko uporabniki komunicirajo z vašim virom – všečkanjem, deljenjem in komentiranjem – vse, ne da bi zapustili vaše spletno mesto!

Enostavnost in čist dizajn tega vtičnika sta odličen dodatek za katero koli spletno mesto. Poleg tega je nadzorna plošča, ki jo je enostavno uporabljati, prilagoditev preprosta. Kot pri drugih vtičnikih, omenjenih na našem seznamu, je tudi Facebook Page Plugin popolnoma brezplačen za uporabo.

4. Enostavno članstvo

Preprost vtičnik za članstvo

Simple Membership je lahek, uporabniku prijazen in prilagodljiv vtičnik za članstvo na spletnem mestu. Z nameščenim vtičnikom lahko preprosto ustvarite spletno mesto za članstvo za svojo spletno skupnost.

Ne glede na to, ali želite zgraditi bolj zasebno spletno mesto – samo omogočiti sodelovanje odobrenim članom – ali ponuditi različna dovoljenja za različne ravni članstva, bo ta vtičnik opravil svoje delo. Preprosto članstvo vam omogoča, da ustvarite neomejeno brezplačno in plačano stopnjo naročnine. S plačanimi naročninami imate dodatno ugodnost sprejemanja varnih plačil prek PayPala.

Ta vtičnik je brezplačen in ker se osredotoča na preprostost, dodatni vtičniki ali dodatki niso na voljo. Popolnoma funkcionalen je sam po sebi in v kratkem vam bo uspel.

5. bbPress

bbPress vtičnik

Vtičnik za forum bbPress vam omogoča, da na svojem spletnem mestu WordPress ustvarite popoln forum, in to je odličen način za začetek pogovora na vašem spletnem dnevniku. Ker so forumi preprost način za povezovanje s podobno mislečimi osebami, je to odlična izbira vtičnikov, če želite hitro začeti spletno skupnost.

Še več, ta vtičnik je dobro oblikovan tako za začetnike kot izkušene moderatorje foruma. Z bbPressom lahko preprosto nastavite in moderirate svoje forume. Poleg tega lahko spletno mesto razdelite na razdelke in celo dovolite vsebino, ki jo ustvari uporabnik.

Kot odprtokodna programska oprema je bbPress brezplačen za prenos in uporabo. Obstaja tudi veliko vtičnikov, združljivih z bbPress – na primer Obvesti (brez neželene pošte) – ki razširjajo funkcionalnost orodja in izboljšajo njegovo uporabniško izkušnjo.


Ne glede na to, ali želite ponuditi podporo, zgraditi bazo oboževalcev ali poskrbeti za prostor za druženje podobnih posameznikov, je WordPress odlična platforma za ustvarjanje vaše spletne skupnosti. Pravzaprav je na voljo več deset vtičnikov prav za ta namen.

V tej objavi smo vam predstavili pet priporočenih vtičnikov za krepitev skupnosti. Kateri od teh vtičnikov za vzpostavljanje skupnosti vas najbolj zanima in zakaj? Ali imate enega, ki ga je treba dodati na seznam. Sporočite nam v spodnjem razdelku s komentarji!