Kako zagnati več mest WordPress z ene same nadzorne plošče

Upravljanje mest WordPress

S koliko WordPress spletnih mest upravljate? Večina začetnikov začne s samo enim, da poskusi prodati izdelek ali predstaviti svoje zgodbe, kaj pa, če se spotaknete ob briljantno novi ideji, zato potrebujete drugo spletno mesto WordPress?

Ali kaj, če želite graditi posel, ki bi oblikoval spletna mesta za druga mala podjetja? Zagotovo boste potrebovali zanesljiv in učinkovit način upravljanja vseh teh spletnih mest na enem mestu. Dobro, kar je potem povsem mogoče, kajne? Ne pozabite brati, če želite izvedeti, kako zagnati več mest WordPress z ene same nadzorne plošče.

Katera orodja potrebujete?

Zahvaljujoč številnim podjetjem tam ni treba, da se ujemate s katero koli kodo ali ustvarite svoj sistem za upravljanje več mest na eni nadzorni plošči. Nekaj ​​podjetij ponuja rešitve vse v enem, tako da lahko spletna mesta preprosto namestite in premaknete na eno nadzorno ploščo. Danes bom obravnaval alternativno rešitev: CMS Commander.

CMS Commander je eno vodilnih v panogi, vendar tudi nekaj drugih podjetij ponuja dobre rešitve. Če se s CMS Commanderjem ne najde tisto, kar potrebujete, se lahko igrate s temi. Vsi imajo podobne lastnosti.

Upravljanje več mest WordPress na eni nadzorni plošči s CMS Commanderjem

CMS Commander deluje s preprostim vmesnikom, postopek nastavitve pa je za začetnike dokaj enostaven. Všeč mi je CMS Commander, ker je primarna nadzorna plošča, s katero delate, videti nekako podobna privzeti nadzorni plošči WordPress.

Nekoliko se razlikuje od drugih zgoraj naštetih možnosti, saj dejanske nadzorne plošče WordPress ne vidite. Namesto tega zagotavlja svojo edinstveno postavitev.

1. korak: Prijavite se za CMS Commander

Pojdite na spletno mesto CMS Commander.

CMS Commander mesto

Kliknite na Prijavite se v meniju ali izberite Poskusite brezplačno možnost, če jo želite preizkusiti, preden se obvezujete za plačilni načrt. Cene so odvisne od tega, koliko spletnih mest upravljate (od 8 do 500 USD za 400 spletnih mest). Po izteku 14-dnevnega preizkusa še vedno ohranjate dostop do petih spletnih mest z osnovnimi funkcijami.

Pojdite po postopku prenosa tako, da vtipkate svoj e-poštni naslov, če želite prejeti e-poštno sporočilo z geslom in podatki o uporabniškem imenu. Izberite Pojdite na račun gumb za premikanje naprej in ogled armaturne plošče.

pojdi na račun

Resnično se morate le nastaviti na primarni strani, da to nastavite. Nato bomo govorili o objavi člankov in upravljanju z vašo vsebino na nadzorni plošči.

Armaturna plošča

2. korak: Prenesite in aktivirajte vtičnik

Poiščite povezavo, ki navaja Vtičnik odjemalca CMS Commander. Kliknite to povezavo in na nadzorno ploščo CMS Commander naložite (in aktivirajte) vtičnik na vsako spletno mesto, ki ga želite upravljati.

Vključiti

To je vse, kar morate storiti s pluginom. Ko je vtičnik aktiviran na vseh spletnih mestih, morate vrniti nazaj na CMS Commander.

Odjemalec CMS Commander

3. korak: Postavite vsa mesta na nadzorno ploščo CMS Commander

Poišči Dodajte svoje prvo spletno mesto glavo in prilepite v naslov spletnega mesta, uporabniško ime skrbnika, geslo administratorja in izbirno ime skupine, če želite dodati vsa spletna mesta, na katerih je nameščen vtičnik. Kliknite na Dodaj spletno mesto gumb za vsako posamezno spletno mesto.

Dodaj spletno mesto

Polje Ime skupine deluje dobro za ljudi, ki upravljajo z več različnimi skupinami odjemalcev. Mogoče ustvarite spletna mesta tako za restavracije kot za nepremičninske agente. Ločite jih s poljubnim poljem Ime skupine.

Obstaja tudi povezava za dodajanje spletnih mest v velikem obsegu, kar olajša, če ne želite prebiti več deset poverilnic spletnega mesta.

Razsuta spletna mesta

Ko dokončate ta postopek za vsa spletna mesta, se pomaknite navzdol in si oglejte celoten seznam spletnih mest. To območje je dokaj zmogljivo, saj se lahko pomikate po gumbih in si ogledate podatke, kot so statistike, povratne povezave, hitrost strani, komentarji in drugo.

Zelo mi je všeč področje, ki vam omogoča posodobitev vseh spletnih mest naenkrat. Igrajte se z gumbi v tem modulu, da boste imeli občutek, kako deluje. Priporočam tudi uporabo Skupno čiščenje gumb, da počistite neželen prostor na vseh svojih WordPress spletnih mestih. Ker je to več statusnega področja, tukaj vsebine dejansko ne morete objavljati.

Tu se začne uporabljati orodna vrstica na levi strani mesta.

Seznam spletnih mest

4. korak: Objavi eno od svojih spletnih strani

Recimo, da se vam obeta dogodek za vaše podjetje in morate ustvariti objavo na spletnem dnevniku, da boste o njem seznanili vse svoje bralce. Kliknite na Urejevalnik objav se pomaknite na stran, ki vam omogoča, da ustvarite svoje objave in jih objavite.

Urednik objav

Ta stran je dokaj podobna standardni Objava strani v WordPressu, tako da lahko ustvarite naslov in članek za objavo v blogu, ki jo želite deliti. Vse je še vedno tam od Povezava gumbi na Besedilo Urednik.

Urejevalnik objav

Če se pomaknete navzdol pod urejevalnikom, boste našli območje, imenovano Nastavitve WordPress-a. Ta modul vam omogoča spreminjanje podobnih stvari Kategorije, Uporabniška imena, Vrste objav, in več.

Nastavitve WordPress-a

V svojo objavo lahko celo postavite predstavljeno sliko in jo pošljete na dejansko spletno mesto, ki ste ga povezali. Upoštevajte, da Vrsta objave spustni meni je vključen, tako da lahko določite, ali ustvarjate objavo ali stran ali ne. Glede na vaše spletno mesto imate lahko tudi druge možnosti, kot so Izdelki, Kuponi, ali a Vrsta objave po meri.

Ko končate objavo, naložite vse slike in pojdite skozi postopek lektoriranja. Premaknite se v zgornji desni vogal okna CMS Commander. Tu je seznam vseh mest, ki ste jih povezali s CMS Commanderjem. To objavo lahko objavite skupini, ki ste jo določili prej, ali samo enemu spletnemu mestu.

Objavi

Oglejte si spletno mesto, na katerem želite objaviti objavo, in pritisnite na Objavi članek na izbrana spletna mesta gumb. Ta članek posname na tista spletna mesta, na katerih se lahko pomikate do pozneje in preverite, kako je videti.

Kaj še lahko upravljate s CMS Commanderjem?

Ker je orodje tako obsežno, je veliko preveč funkcij, ki bi jih lahko pokrili v samo eni objavi na spletnem dnevniku. Vendar sem sestavil nekaj bolj pogostih nalog, ki jih lahko opravljate s nadzorno ploščo CMS Commander.

  • V računalnik naložite množično vsebino, kot so nastavitve SEO ali datoteko, napolnjeno s članki
  • Oglejte si vse pretekle objave in komentarje, tako da jih lahko spreminjate in odgovarjate uporabnikom
  • Ogled in ustvarjanje uporabnikov
  • Namestite vtičnike na vsa ali na nekatera spletna mesta na nadzorni plošči CMS Commander
  • Namestite teme na vsa ali na nekatera spletna mesta, ki ste jih aktivirali
  • Izvedite ročne in samodejne varnostne kopije
  • Klonirajte eno od svojih spletnih mest
  • Ustvarite popolnoma novo spletno mesto, namesto da bi šli skozi običajni postopek namestitve WordPressa

Zagon WordPress spletnih mest z več nadzornih plošč je zamuden in moten. Ne samo, da morate žonglirati vsa ta gesla, ampak ideja o skoku z enega zavihka na drugega v vašem brskalniku me zbudi; še posebej, če vodite podjetje. Koliko časa zapravljate s preklopom zobnikov?

V razdelku s komentarji nam sporočite, če spletna mesta WordPress zaženete z ene same nadzorne plošče ali če vam je uspelo, da deluje z več nadzornimi ploščami. Všeč bi nam bil vaš prispevek!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me