Namestite WordPress v 5 minutah (ali manj) z Bluehostom

Namestite WordPress v 5 minutah (ali manj) z Bluehostom

Izbira WordPress-a je odličen način za zagon vašega spletnega mesta na pravi nogi. Izkoristili boste vse prednosti zmogljivega, prilagodljivega in zelo cenjenega sistema za upravljanje vsebine, ki še vedno ostaja prijazen začetnikom. Vendar WordPress ne boste najbolje izkoristili, če ga ne združite z odlično ponudbo gostovanja.

Vaš spletni gostitelj bo naredil veliko, da bo ugotovil, kako hitro in zanesljivo je vaše spletno mesto, pa tudi koliko izpadov ima (upamo, skoraj nobenega). Trdne storitve gostovanja zagotavljajo tudi dodatno varnost za vaše spletno mesto, podporo 24/7 in druge ključne funkcije. Bluehost je na primer ugleden ponudnik gostovanja, ki izpolnjuje vsa ta merila in ponuja načrte gostovanja, ki so optimizirani posebej za WordPress.

V tem članku bomo začeli z uvedbo Bluehosta in razpravljali o njegovih ključnih značilnostih in cenah. Nato vam bomo pokazali, kako namestiti WordPress z Bluehostom v samo petih minutah. Poglejmo!

Zakaj bi morali razmisliti o Bluehostu za svoje WordPress spletno mesto

Gostitelj vašega spletnega mesta bo dolgoročno vplival na vašo spletno stran, zato je resnično pomembno, da izberete najboljše WordPress gostovanje za vas od začetka. Ker je vsako spletno mesto drugačno, ni “nikogar” okoli “najboljšega” ponudnika gostovanja. Če ste šele začeli z WordPressom, priporočamo, da poskusite Bluehost:

Spletno mesto Bluehost.

Bluehost je staro in zaupanja vredno ime v spletnem gostovanju in je ki jih priporočajo razvijalci WordPress-a sami. Uporaba tako uveljavljenega gostitelja zagotavlja mir, saj natančno veste, v kaj se vklopite.

Omeniti velja tudi, da je Bluehost še posebej dobra izbira za WordPress uporabnike, saj ponuja gostovanje za WordPress. Dobili boste tudi dostop do namestitve z enim klikom za spletno mesto WordPress in namensko podporo, ki jo pozna platforma.

Druge ključne značilnosti, zaradi katerih Bluehost izstopa, vključujejo naslednje:

  • Obstajajo različne možnosti in načrti gostovanja, tako da lahko najdete enega, ki bo ustrezal vašim potrebam.
  • Vse, kar je povezano s spletnim gostovanjem, lahko upravljate prek enega osrednjega skrbniškega vmesnika.
  • Bluehost slovi za odlično hitrost in čas delovanja spletnega mesta.
  • Obstaja veliko varnostnih funkcij za varovanje vašega spletnega mesta in njegovih informacij.
  • Vsak načrt ponuja neomejeno pasovno širino, vsi načrti razen osnovne možnosti pa ponujajo neomejeno shranjevanje, registracije domen in e-poštne račune.

Na srečo so načrti gostovanja Bluehost dokaj cenovno ugodni. Te se gibljejo od 7,99 USD na mesec za osnovni načrt do 23,99 USD na mesec za možnost Pro, čeprav obstajajo promocijske cene, ki bodo vaš prvi mandat še pocenile (naša povezava vas bo pripeljala do načrtov, ki znašajo le 2,95 USD / mesec).

Čeprav bodo ti standardni načrti delovali dobro za večino uporabnikov, Bluehost ponuja tudi optimizirano gostovanje za dražje WordPress, vendar omogoča dostop do nekaterih naprednih funkcij. Najboljše od vsega je, da se vaše WordPress spletno mesto postavi in ​​deluje z Bluehostom. Pojdimo skozi postopek korak za korakom.

Kako namestiti WordPress v petih minutah z uporabo Bluehosta

Preden začnete, se morate prijaviti za načrt gostovanja. Če niste prepričani, katero bi izbrali, priporočamo možnost gostovanja v WordPressu, saj je bila ustvarjena posebej za spletna mesta, ki podpirajo WordPress in je bil strežnik že optimiziran za wp teme, vtičnike itd. Vendar lahko vedno začnete z osnovnim načrtom če imate zelo strog proračun, se pozneje premaknite na višjo stopnjo, če boste ugotovili, da potrebujete več prostora ali dodatnih funkcij.

Izbrati morate tudi ime domene za svoje spletno mesto. Na srečo Bluehost vključuje a brezplačno ime domene z vsemi njihovimi načrti za gostovanje v skupni rabi in WordPress. Med postopkom nakupa ali kadar koli med nastavitvijo računa morate zahtevati svoje ime domene. Po tem boste pripravljeni namestiti svoje WordPress spletno mesto.

1. korak: Namestite WordPress prek računa Bluehost

Začnite tako, da se prijavite v svoj račun Bluehost in kliknete gostovanje v meniju na vrhu zaslona. Nato izberite cpanel iz menija desno pod. Zdaj bi morali videti razdelek z oznako Spletna stran – izberite gumb Namestite WordPress iz tega oddelka:

Prostor za račun Bluehost.

Odprli se boste na drugem zaslonu, ki bo začel postopek namestitve. Kliknite na Nadaljujte z namestitvijo in izberite ime domene, ki ste jo registrirali pri Bluehostu Domena spustno polje. Lahko pustite Imenik polje prazno. Nato izberite Naslednji:

Izbira domene v namestitvenem programu WordPress.

Naslednji zaslon vas bo pozval, da vnesete ime svojega spletnega mesta. Brez skrbi, vedno ga lahko spremenite pozneje. Vnesti boste morali tudi e-poštni naslov in izvesti uporabniško ime in geslo za vaš skrbniški račun:

Izbira skrbniške poverilnice v namestitvenem programu WordPress.

Kliknite na Naslednji še enkrat in počakajte nekaj trenutkov, ko Bluehost zaključi namestitev. Ko konča, se na strani prikaže sporočilo, v katerem je sporočilo, da je bila vaša namestitev uspešna:

Sporočilo o namestitvi programa WordPress.

Če kliknete ogled vaših poverilnic, boste lahko videli URL za svoje spletno mesto ter uporabniško ime in geslo, ki ste ga ustvarili. Te informacije bodo poslane na vaš e-poštni naslov, čeprav boste morda želeli stran tudi shraniti ali natisniti.

Vaše spletno mesto je zdaj pripravljeno za uporabo! Preden pa ga pokličemo na dan, zaključimo z nastavitvijo spletnega mesta.

2. korak: Obiščite novo spletno mesto in dokončajte čarovnika za namestitev

Če želite priti do svojega spletnega mesta, kliknite na Namestite URL lokacije s strani poverilnic (ali jo kopirajte v brskalnik). Nato vnesite svoje uporabniško ime in geslo:

Zaslon za prijavo v WordPress admin.

Preusmerili se boste na zadnji del svojega novega mesta WordPress, kjer ga lahko začnete prilagajati in dodajati vsebino. Če niste prepričani, kje začeti, lahko kliknete na Posel ali Osebno gumb (če je primerno), ki ga želite odpreti v Bluehostovem čarovniku za nastavitev:

Čarovnik za nastavitev Bluehosta.

Če želite določiti nekaj osnovnih možnosti za svoje spletno mesto, kliknite skozi navodila. Lahko pripišete njegovo ime in opis, se odločite, kaj bo vsebovala vaša domača stran in ustvarite privzeto stran za stike. Na koncu čarovnika boste lahko uredili, kaj ste vnesli na prejšnjih zaslonih:

Končni zaslon čarovnika za nastavitev Bluehosta.

Čarovnik vas bo tudi vprašal, če želite povezati svoj Jetpack račun. To je koristen vtičnik, ki pomaga varovati vaše spletno mesto in vam lahko pomaga povečati promet. Če pa nimate računa, vam ni treba skrbeti za ta korak zdaj (čeprav priporočamo, da preverite Jetpack, ko pridete namestiti vtičnike na svoje spletno mesto).

Ko končate z osnovnimi nastavitvami spletnega mesta, lahko izberete Prilagodite svoje spletno mesto da začne personalizirati svoj videz. Lahko pa uporabite meni na levi strani zaslona, ​​da začnete spoznavati vse in druge strani vašega spletnega mesta. Več bomo razpravljali o tem, kako začeti oblikovati spletno mesto in dodajati vsebino v prihodnjih objavah. Za zdaj uživajte v svoji novi spletni strani WordPress!

Zaključek

WordPress je super platforma za ustvarjanje skoraj vseh vrst spletnih mest, ki si jih lahko zamislite. Vendar pa ne bo najbolje, če je ne bo podprla enako odlična storitev gostovanja. Na srečo je Bluehost popolnoma opremljena in enostavna uporaba, ki ponuja veliko funkcij, značilnih za WordPress.

Pridobite Bluehost

Poleg tega je namestitev spletnega mesta WordPress s programom Bluehost enostavna. Enostavno se prijavite za račun, izberete ime domene in se nato prijavite v svoj račun Bluehost, da namestite WordPress in ustvarite skrbniške poverilnice. Ko obiščete URL vašega novega spletnega mesta, vam ostane le še dokončati nastavitev.

Imate kakršna koli vprašanja, kako namestiti WordPress s programom Bluehost? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me