Namestite WordPress v AWS – Amazon Web Services

 1. 1. Kako namestiti WordPress v Microsoft Azure
 2. 2. Kako namestiti WordPress v Google Cloud
 3. 3. Trenutno bere: Namestite WordPress v AWS – Amazon Web Services
 4. 4. Uvod v računalništvo v oblaku z WordPressom
 5. 5. Kako namestiti WordPress v DigitalOcean

Dobrodošli v popolnoma novem priročniku na spletni strani Namestitev WordPressa v oblaku nanizanke. Danes se bomo naučili, kako namestiti WordPress v Amazon Web Services (AWS). Tako kot prejšnja navodila za namestitev oblaka v Microsoft Azure in Google Cloud bomo tudi mi uporabljali vnaprej nameščeno sliko WordPressa.

Preden začnemo, je nekaj ključnih izrazov, ki jih želim razpravljati, da bi dobili predhodno razumevanje delovanja AWS.

Kako velik je AWS?

AmazonWebservices_Logo

Za začetek si oglejmo to – AWS je ogromen. Mislim neverjetno ogromno. Je ena izmed najstarejša ponudniki gostovanja v oblaku v internetu. Na voljo je ogromno storitev – od kodiranja videoposnetkov v živo do analize hitro pretočnih podatkov s satelitov in drugih visokozmogljivih senzorjev, razširjenih po vsem svetu..

Tukaj je nekaj, kar vam bo dalo idejo, kako močan je AWS – NASA – da, NASA, rabljena AWS ‘ infrastruktura za računalništvo v oblaku za obdelavo podatkov iz misije Mars Rover. Vendar bomo namestili majhen primerek WordPressa, kajne? AWS je dobil nazaj! Pojdimo v osnove.

junak Amazon ec2

Amazon EC2: Poznan kot Izračun elastičnega oblaka, o tem razmišljajte kot o računalniku v oblaku. Ni vam treba vedeti, kje obstaja, kdo čisti in praši strojno opremo ali kaj se zgodi, ko zmanjka energije. To je za Amazon.

Kar morate vedeti – edino kar morate vedeti – so tehnične specifikacije strežnika – napaka, računalnik. To je to. To je lepota oblaka.

Slika stroja Amazon: AMI – kot ga radi imenujejo razvijalci (recimo tako, ker zveni zelo kul), ni nič drugega kot primerek ali računalnik z operacijskim sistemom s kopico druge vnaprej nameščene programske opreme.

Predstavljajte si, da na svoj novi računalnik namestite Windows 10 in nato namestite nekatere aplikacije, kot so MediaMonkey, Microsoft Word in Google Chrome. Če bi morali izvoziti sliko OS v trenutnem stanju, bi imeli strojno sliko. Ko rečemo izvoz, mislimo na datoteko, ki bi se ob priklopu na drugo podobno napravo zagnala brez kakršne koli namestitve. Ljudje, ki delajo z Linuxom, to počnejo (tj. Ustvarjajo strojne slike ali posnetke) ves čas. To je nejasna ideja, ki stoji za Dockerjem.

Zakaj govorimo o Amazonu EC2 in AMI-jih?

Dobro vprašanje. Ker smo ugotovili, da potrebujemo EC2, je kot računalnik / strežnik v oblaku, bomo uporabljali en primer Amazon EC2 (imenovano tudi an Primerek EC2) za gostovanje našega spletnega mesta WordPress.

Ampak počakaj. Imate stroj – ja! Kaj pa namestitev operacijskega sistema? Ali izberemo Linux ali Windows? Linux? V redu. Toda počakajte (spet) – kateri okus Linuxa izbrati? Ubuntu? Fedora? Debian? Recimo, da izberem Ubuntu. V redu. Katero različico izbrati? Aarrhh! Preveč izbire za en majhen cilj!

Če to ni preveč, pomislite na naslednji postopek. Namestiti moramo gostiteljsko programsko opremo, ki jo potrebujete za zagon WordPress-a – LAMP. Ko boste to namestili in konfigurirali, boste morali namestiti in konfigurirati WordPress. Manjkajo dovoljenja, dostop do imenika in celoten sklop.

Ne vem zate, ampak to je DOLŽEN postopek. Dolga v vseh kapicah in krepka. Verjetno ste že uganili, kje zdaj grem – in prav imate. Tukaj je Slika stroja Amazon stopi v igro.

Predstavljajte si, da je nekdo postavil primerek EC2, namestil Ubuntu, ga posodobil in nanj namestil WordPress – skupaj z vso potrebno programsko opremo (na primer sklad LAMP). Oseba je nato ustvarila sliko operacijskega sistema v trenutnem stanju – to je – nedotaknjena, v bistvu “pripravljena za uporabo” namestitev WordPress-a. To bi bil primer popolnega AMI-ja z nameščenim WordPressom. Zdaj si lahko nehate predstavljati, ker obstaja tak AMI in ga je ustvaril Bitnami. (Juhu!)

“Kaj pa tržnica za AMI-je?”

aws market s programsko opremo za upravljanje vsebin

AWS Marketplace z vsebinami AMI

Ste vprašali. Amazon je poslušal. Amazon ima tržnico, imenovano The AWS Marketplace – kraj, kjer lahko kupimo (da, kupimo) predhodno konfigurirane slike stroja za različne programske opreme, ki jih je sicer težko namestiti. Ideja je poenostaviti postopek gostovanja, tako da lahko aplikacijo čim hitreje postavite v oblak. To je zelo podobno čem Google Cloud in Microsoft Azure ponuja kot slike ali predloge aplikacij.

Na srečo najbolj priljubljene odprtokodne programske opreme imajo brezplačne AMI-je – kar je neverjetno uporabno za začetnike, kot smo mi. Eden izmed najbolj priljubljenih prispevkov brezplačnih AMI je Bitnami – podjetje, ki ponuja najsodobnejše AMI-je za najbolj priljubljeno programsko opremo z odprto kodo – vključno z WordPressom!

Torej gremo. EC2 za gostovanje naše namestitve WordPress. WordPress AMI iz Bitnamija, da nam prihrani postopek namestitve. Zdaj jih moramo samo povezati.

EC2 primer + WordPress AMI = WP v AWS Cloud v 2 minutah!

Nastavitev brezplačnega računa Amazon

aws brezplačna stopnja

Omejitve ravni brezplačne uporabe AWS

Brezplačni račun AWS vključuje a veliko perkov in je aktivna za eno polno leto. To je največ brezplačnega časa, ki smo ga prejeli od katerega koli ponudnika oblakov. Vendar imamo določene omejitve.

Za celoten seznam lahko preverite AWS Brezplačni nivo domača stran, vendar moramo za naše namene vedeti le to:

 • En mikro primerek Amazon EC2 je dovoljen v brezplačnem nivoju, in sicer 750 ur na mesec – kar je dovolj, da WordPress deluje in deluje 24x7x365 ur.
 • 5 GB prostora za shranjevanje v Amazonu S3, ki ga lahko uporabimo kot rezervno mesto za ostala spletna mesta.

Iskreno, najdaljši del te vadbe je nastavitev vašega brezplačnega računa za spletne storitve Amazon. Je enostavno 1-2-3, vendar kljub temu je dolgotrajen postopek. Moraš:

 1. Prijavite se z novim e-poštnim naslovom
 2. Za potrditev računa uporabite veljavno kreditno kartico ali debetno kartico
 3. Uporabite svojo mobilno številko, da povežete svoj račun (Amazon vas bo poklical in morali boste vnesti potrditveno kodo)

Upoštevajte, da v računu za obračun AWS ne smete uporabljati predplačniške kreditne kartice ali storitve virtualne kreditne kartice (na primer Entropay). Čeprav je tehnično v redu, poskusil sem to in vaš račun bo prepovedan. Prosimo, uporabite veljavno kartico. Če pravilno upoštevate vse korake, se bo vaš račun aktiviral v nekaj minutah in začeli boste z namestitvenim postopkom WordPress.

Prvi korak – Namestitev slike WordPress z AWS Marketplace

wp poganja bitnami

Pojdite do AWS Marketplace > Upravljanje vsebine > WordPress, ki ga poganja Bitnami. To je slika, ki jo želimo namestiti. Če se sprašujete, zakaj doslej še nismo ustvarili primerka EC2 – najprej se poklonite zadnjem delu, da postavite to briljantno vprašanje.

V redu, torej tega še nismo storili, ker nam AWS omogoča konfiguriranje primerka EC2 neposredno s strani AMI. To poenostavlja stvari, saj ne tvegamo, da bomo z novim AMI prepisali predhodno konfiguriran primerek EC2.

Izberite sliko za WordPress na trgu 01-aws

Stran WordPress AMI by Bitnami – Kliknite na Nadaljujte začeti!

1.1 – Ustvarite WordPress AMI

02-aws-wordpress-ami-config

 • Različica: Izberite najnovejšo različico Ubuntuja.
 • Regija: Izberite katero koli ameriško regijo.
 • Vrsta primerka EC2: To mora biti a t1.micro primer. Karkoli večjega vam bo zaračunano.
 • Nastavitve VPC-ja: Pustite to tako, da se bo samodejno konfiguriral glede na vašo regijo.
 • Varnostna skupina: Čeprav prikazuje opozorilo, izberite Izberite novo glede na uporabniške nastavitve. Tu je uporabnik razvijalec AMI (tj. Bitnami).
 • Ključni par: Ustvarjanje ključnega para je postopek v treh korakih. Čeprav neobvezno, priporočamo, da ustvarite enega, saj vam omogoča prijavo v primerek EC2 prek SSH.

1.2 – Kako ustvariti ključni par v EC2

Prepričajte se, da so regije, ki ste jih izbrali za primer EC2, in regija, prikazana na vaši konzoli AWS, enaki. Drugače postopek ne bi deloval.

03-00-ustvari-ključ-par-navodila

1. Kliknite na 1. hiperpovezavo na tem posnetku zaslona.

03-ustvari-ključ-par

2. Preusmerjeni boste na konzolo EC2. Kliknite na Ustvari ključ.

04-key-pair-name

3. Vtipkajte razlikovalno ime ključa in kliknite na Ustvari.

Ustvari 05-ključ-par-prstni odtis

4. Ustvaril se bo nov par ključev.

1.3 – Zagon WordPress AMI

06-aws-wordpress-ami-config-komplet

Vrnite se na prejšnji zavihek in osvežite stran. Zdaj bi morali videti možnost, da izberete nov par ključev, ki ste ga pravkar ustvarili. Prepričajte se, da ste izbrali t1.micro primer še enkrat, preden izberete Sprejmite pogoje in zaženite z enim klikom.

07-aws-wordpress-ami-config-komplet

Sekunde pozneje vas bodo pozdravili s tem sporočilom. Zdaj ste uspešno uvedli WordPress AMI. Čas, da to preverim.

Drugi korak – Konfiguriranje Wordovega AMI-ja

08-aws-ec2-konzola

Armaturna plošča AWS EC2

Pojdite na svoje Konzola AWS in izberite EC2. To bo odprlo vašo nadzorno ploščo EC2. Morali bi videti besedilo 1 Teče instanca v zgornjem in srednjem delu strani. Kliknite na besedilo.

Primerki 09-aws-ec2-konzole

Nadzorna plošča EC2, ki prikazuje aktivne primerke

Prikaže se seznam primerkov EC2 v vašem računu AWS. Imeli bomo samo enega, to je naša WordPress namestitev. Nato spodaj kopirajte poddomenko, navedeno pod Javni DNS. To je URL vaše namestitve WordPress. Prilepite ga v brskalnik in si oglejte vaše (sveže nameščeno) WordPress spletno mesto!

2.1 – Pridobivanje sistemsko ustvarjenega skrbniškega gesla za WordPress

Se spomnite znamenite 5-minutne namestitve WordPress-a? No, Bitnami tudi za to poskrbi. Ampak hej! Kaj pa vaše uporabniško ime in geslo za WordPress ?! No, privzeto uporabniško ime je uporabnik geslo pa je sistemsko ustvarjeno – to je naključno ustvarjeno, ko je bil nameščen WordPress AMI. To moramo zdaj ugotoviti. Če želite to narediti, sledite naslednjim posnetkom zaslona:

0x-dobite wp geslo aws plošča

Na nadzorni plošči AWS EC2 instanc (drugi posnetek zaslona v koraku 2) kliknite na Dejanja> Nastavitve primerkov> Pridobite sistemski dnevnik. Ta prikaže celoten sistemski dnevnik takoj, ko je bil nameščen WordPress AMI.

10-sistemska konzola

Tipičen sistemski dnevnik, ki ga ustvari primerek EC2

Pomaknite se desno navzdol in našli boste naključno ustvarjeno geslo za WordPress. Kopirajte in prilepite to v svojo prijavo v WordPress!

0x-bitnami zaključena slika

WordPress na AWS z uporabo t1.micro EC2 in Bitnami WordPress AMI

Zaključek

Ker Amazon ponuja polno leto brezplačne uporabe, bi bil odličen način, da preizkusite svoje dejansko spletno mesto ali blog. Prihranili boste celo leto za stroške gostovanja in izkusili moč in preprostost oblaka. Preprosto usmerite zapis domene na Javni DNS vašega primerka EC2 in imeli boste popolno spletno mesto WordPress!

Upamo, da ste se iz te vadbe naučili nekaj novega in uživali v branju, kolikor smo ga uživali pri kuriranju. Če imate pripombe, predloge ali vprašanja, sem vedno na voljo na @souravify. Zdaj pojdite in uživajte v moči oblaka, ki je eno leto, z vljudnostjo AWS!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me