Namestitev WordPressa na Mac lokalno z MAMP

Namestitev WordPressa na Mac z MAMP
 1. 1. Trenutno bere: Namestitev WordPressa na Mac lokalno z MAMP
 2. 2. Namestitev WordPressa v sistemu Windows lokalno z WAMP
 3. 3. Namestite WordPress na Ubuntu lokalno z LAMP

Ker se še vedno učim, ko gre za razvoj teme WordPress, sem želel deliti svoje izkušnje z vsemi vami. Vem, da je veliko drugih ljudi, ki šele začenjajo svojo pot v WordPress, in mislil sem, da imate morda nekaj vprašanj (ali naletite na nekaj težav), ki jih imam.

To je prva v nizu objav, ki bo zajemala osnovni razvoj teme WordPress od začetka do konca. Upam, da se boste iz teh objav lahko naučili nekaj, tudi če je nekaj majhnega.

Namestitev WordPress-a na Mac

Pred kratkim sem izdal svojo prvo temo WordPress, a preden sem lahko začel s kodiranjem, sem moral zagnati lokalnega gostitelja in ga zagnati.

Spodaj so koraki, ki sem jih uporabil za lokalno namestitev WordPress-a na Mac. Zakaj pišem samo o lokalni namestitvi na Mac? Ker to je tisto, kar imam. Če kdaj namestim WordPress na osebni računalnik, bom to objavo zagotovo posodobil. Torej za tiste, ki imate Macs – začnimo!

Prenos in nastavitev MAMP

Priporočam uporabo MAMP za lokalne namestitve WordPress-a na Macu. Najprej morate prenesti MAMP (Mac Apache MySQL PHP), ki ga lahko brezplačno dobite s njihovega spletnega mesta s klikom na spodnji gumb.

Ko ga naložite, namestite MAMP kot kateri koli drug program tako, da mapo povlečete v mapo z aplikacijami.

Prenesite MAMP

Nastavitve MAMP

Zdaj, ko imate v računalniku nameščen Mamp, boste morali prilagoditi privzete nastavitve MAMP.

 1. Najprej boste želeli odpreti MAMP in začeti morate (glejte img spodaj -levo)
 2. Kliknite gumb »Nastavitve«.
 3. To bi moralo odpreti drugi zaslon (glej img spodaj – desno)
 4. Za posodobitev izbranih vrednosti kliknite na gumb “Ports”.
 5. Priporočljivo je, da uporabite 80 za svoja vrata Apache in 330 za svoja vrata MySQL.

Nastavitve žarnice

Če prilagodite vrata, boste lahko izključili številko vrat iz lokalnega URL-ja gostitelja in zaščitili lokalnega gostitelja. Tudi če pomislim, da uporaba vrat 80 zahteva, da vsakič, ko zaženete strežnike, vnesete skrbniško geslo, to me res ne moti, zato se počutim bolj varno glede mojih skrivnih tematskih kreacij.

Čeprav ste v svojih željah, boste želeli svoj PHP nastaviti tudi na najnovejšo različico in izbrati korensko lokacijo dokumenta za Apache (100% vaša izbira – v svojih dokumentih sem naredil novo mapo samo zato, da bodo stvari organizirane).

Strežniki / zbirka podatkov

Zdaj je čas, da zaženete strežnike in dodate bazo podatkov.

 1. > Odpri Mamp
 2. Kliknite »Zaženi strežniki«
 3. Videli boste zaslon dobrodošlice, kot je spodaj
 4. Kliknite na phpMyAdmin
 5. Odprli bi vas na nov zaslon, kjer boste imeli možnost ustvariti novo bazo podatkov. Pomislite, kaj želite poimenovati z vašo bazo podatkov. Test, wordpress, wp, wpdev – karkoli vam ustreza (samo zapomnite si ime, ker ga boste pozneje morali uporabiti še en korak).
 6. Vnesite ime in kliknite ustvari.

Ustvari uporabnika zbirke podatkov oamp

Bam! Zdaj ste pripravljeni za lokalno namestitev WordPress-a! Poglejte se – saj ste vsi tehnični.

Prenesite WordPress

WordPress je znan po svoji enostavni namestitvi. Za začetek – s spodnjega gumba prenesite najnovejšo različico WordPress-a z njihovega mesta.

Pridobite WordPress

Ko ga naložite, dvokliknite, da izvlečete mapo. Odprite mapo »WordPress« in povlecite vso ostalo vsebino v mapo Applications / MAMP / htdocs.

Namestite WordPress

1. korak: Uredite datoteko gostiteljev

terminalTo je pomemben korak da se prepričate, da lahko pozneje omogočite večstransko spletno mesto. Če želite mutlisite delovati, morate odstraniti številko objave iz naslova localhost. Torej bomo preslikali čisto nov URL za naš lokal. Najprej odprite terminal in vnesite naslednje:

sudo nano / zasebno / itd / gostitelji

Urejanje datoteke gostitelja v terminalu

Morda boste pozvani za geslo skrbnika, zato ga preprosto vnesite in pritisnite Enter. Potem vas bo preusmeril na spodnji zaslon. S puščico navzdol pojdite na dno seznama in dodajte (z zavihkom vmes in kjer je »test« ime, ki ste ga dali svoji bazi MAMP):

127.0.0.1 test

Dodajte podatkovno bazo gostiteljskemu polju v terminalu

Za izhod iz menija pritisnite “control + x”. Ko želite vprašati, da shranite spremembe, vnesite »Y«.

2. korak: Uredite wp-config-sample.php

Pojdite na MAMP / htdocs in preimenujte datoteko »wp-config-sample.php« v »wp-config.php« in jo odprite. Zdaj uredite datoteke z imenom zbirke podatkov, ki ste jo ustvarili, in »root«.

Uredi datoteko WP-Config

Shranite datoteko. Zdaj pojdite v domači imenik (ki naj bo http: // what-your-database-name-is) in sledite navodilom za dokončanje namestitve.

3. korak: Dokončajte namestitev WordPress-a

Ko je vaš lokalni gostiteljski URL, bi morali videti zaslon, kot je spodnji, kjer boste vnesli svoje glavne podatke za namestitev WordPress-a. Izpolnite obrazec in pritisnite »Namesti WordPress«.

WordPress Namestite dobrodošlico

Zdaj bi morali imeti WordPress nameščen lokalno!

WordPress Namestite uspeh

Namestitev večstranske namestitve WordPress

Multisite je odlična funkcionalnost, ki jo boste želeli uporabljati pri svojem lokalnem gostitelju pri razvijanju tem WordPress. Tako lahko ustvarite veliko okolij preizkusnega mesta, kjer lahko takoj vidite spremembe, ki jih spremenite v svojih temah, ne da bi morali uporabljati spletno mesto v živo. Ni časa, kot je sedanjost, da namestite večstransko spletno mesto, in ker imate svežo namestitev WordPress-a iz zgornjih korakov, ni treba narediti varnostne kopije (če pa se odločite, da boste pozneje omogočili večstransko spletno mesto, raje varnostno kopirajte spletno mesto, preden začnete s tem korakom ).

Pokaži skrite datoteke – Pomembno!

Del Multisite bo vključeval urejanje datoteke .htaccess, ki je skrita datoteka. Nekaj ​​časa sem ga iskal, nato pa se počutil kot popoln noob, ko sem končno spoznal, da je skrit. Znova odprite terminal in vnesite to kodo, da prikažete vse skrite datoteke:

privzete vrednosti napišejo com.apple.Finder AppleShowAllFiles true

killall Finder

To ponastavi Finder, da pokaže vse vaše poredne skrite datoteke, in vam bo manj glavobola, ko bomo prešli na nadaljnje korake.

Uredite wp-config.php

Ponovno odprite datoteko wp-config.php. Zdaj bomo dodali naslednjo kodo in vklopili korak za korakom navodila za dodajanje večstranskih mest WordPressu:

WordPress Dovoli večstransko spletno mesto

WP Namestite omrežne nastavitve

Preverite, ali se strežniki MAMP izvajajo. Zdaj se prijavite na spletno mesto localhost. Pod orodji bi morala obstajati možnost omrežja. Tukaj lahko izberete uporabo podimenikov ali poddomena (uporabil sem podimenike, vendar je to le moja želja) in nadaljujete z nastavitvijo omrežja. Naslednja stran naj vas vpraša, da dodate ime spletnega mesta in e-poštni naslov skrbnika.

Ustvari mrežo

Nato kliknite namestitev in pustite, da WordPress deluje, da je čarobno.

Uredite datoteke .htaccess in wp-config.php

Nato se vam prikaže zaslon, podoben temu:

Ustvarite omrežno kodo WordPress

Samo še naprej sledite navodilom. V datoteki z vsebino wp ste morali ustvarjati datoteko /blogs.dir, vendar se zdi, da z WordPress 3.5 tega koraka ni treba več storiti (tega nisem storil in nisem naletel na težave še ;-). Odprite datoteko wp-config.php in prilepite v povezano kodo:

Uredite WP-Config za Multisite

In naredite enako z datoteko .htaccess (ki ste jo videli v prejšnjem koraku):

Uredite .htaccess za Multisite

Dodajte spletna mesta na svojo spletno mesto

Zdaj se morate le prijaviti na nadzorno ploščo WordPress in pojdite na skrbnika omrežja “Moja spletna mesta” in nato na spletna mesta, da dodate nove.

Dodaj novo omrežje SIte

Tukaj lahko dodate želeno ime spletnega mesta, naslov in e-poštno sporočilo skrbnika.

Dodajte novo omrežno spletno mesto

Uspeh! Zdaj lahko na svoje novo spletno mesto namestite katero koli temo, ki je omogočena za testiranje. Ustvarite toliko ali manj spletnih mest, ki jih želite, in se razvijajte!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me