Nastavite enostavne prenose z vtičnikom CM Downloads Manager Pro WordPress

Imel sem privilegij pregledati nekaj drugih vtičnikov, ki jih je ustvaril CreativeMinds, na primer slovarček CM ToolTip in odgovori CM. Ko sem pri moji mizi naletel še en njihov vtičnik, sem ga moral preveriti. Tokrat sem se takoj naučil CM Downloads Manager Pro in dve stvari sta me takoj navdušili: Je intuitiven in je združljiv z drugimi vtičniki CM, ki sem jih preizkusil.

CM Downloads Manager je brezplačen in vrhunski vtičnik za WordPress, ki omogoča nastavitev, kaj lahko uporabniki naložijo in prenesejo na vaše spletno mesto in z njega. Podpira različne datoteke od dokumentov do glasbenih datotek in omogoča zaščito z geslom, integracijo blagajniških blagajn, predogled datotek in več.

Oglejmo si nekaj, kar lahko ta vtičnik ponuja.

Potencialne uporabe

Vtičnik Upravljalnik prenosov za CM ima različne možnosti uporabe, med katerimi je veliko teh predstavljenih na spletnem mestu CMinds. Kljub temu se mi je zdelo pomembno, da jih tukaj omenim, ker zagotavlja kontekst za postopek namestitve.

Recimo, da želite prodati svoje vtičnike. Ta vtičnik lahko uporabite za zaščito z geslom prenosov datotek vtičnikov in ga integrirate z rešitvijo za e-trgovino. Če želite ponuditi prenose ustvarjenih glasbenih datotek, lahko to enostavno storite, ko se uporabniki prijavijo kot uporabniki. Tako lahko celo ponudite brezplačne naložljive bele papirje. Na ta način lahko preprosto in varno ponudite vse, kar želite, da uporabniki prenesejo.

Funkcije brezplačne različice

CM Downloads Manager brezplačno

Brezplačna različica, ki je na voljo za prenos v imenik vtičnikov na WordPress.org, vključuje kar nekaj funkcij, ki jih lahko uporabite takoj, vključno z:

  • Prenesite kategorije
  • Število ogledov pri vsakem prenosu
  • Forum za podporo za vsak prenos
  • Možnost glasovanja o vsakem prenosu
  • Prilagodljiva predloga
  • Predogled slike
  • Notranji iskalnik za prenose
  • Uporabniki lahko spremljajo prenose
  • Uporabniki se lahko prijavijo ali odjavijo od e-poštnih obvestil za vprašanja, poslana prek forumov za podporo:

Obvestila upravitelja prenosov CM

Kot vidite, so to le osnove. Če nameravate ponuditi bogato funkcijo prenosa, boste potrebovali različico različice.

Funkcije različice Pro

Funkcije upravitelja prenosov CM

CM Downloads Manager Pro ponuja veliko funkcij, zato vas prosimo, da me prevzamete, ko poskušam prečkati vse. Za začetek lahko dodate kategorije druge stopnje, kar je še posebej koristno, če ponujate veliko prenosov. Obstaja večstranska podpora in rezultate filtriranja lahko filtrirate po več spremenljivkah, kot so datum, vrsta prenosa in uporabniško ime. Uporabite lahko tudi CSS po meri, znebite se sporočila Hvaležnosti CMinds v nogi na straneh za prenos in spremenite trajne povezave, kot se vam zdi primerno. Prvim uporabnikom lahko celo nastavite odpoved odgovornosti glede vaših prenosov.

Poleg teh splošnih funkcij imate v različici Pro tudi več možnosti za nadzor dostopa in moderiranje. Nastavite dovoljenja za uporabniške skupine in zabeležite vse prenose s strani registriranih in neregistriranih uporabnikov. Ta dnevnik si lahko nato ogledate po datumu, prenesete ime ali uporabnika in ga izvozite v datotečni obliki CSV. Prav tako lahko nastavite omejitve pogleda za vsak prenos. Nekateri so morda na voljo vsem, medtem ko so drugi morda vidni samo tistim, ki so prijavljeni. Druga bistvena lastnost, ki jo vključuje različica Pro je zaščita z geslom:

Gesla upravitelja prenosov CM

Poleg tega določite omejitve pri nalaganju, zahtevajte imena uporabnikov in e-poštne naslove, preden dovolite prenose, in uporabite informacije o geolokaciji pri vsakem prenosu. Na voljo je tudi veliko podpor za kratke kode, kot so na primer prenosi, pripomoček za seznam naloženih elementov, posodobitve, najboljši prispevki in sorodni prenosi.

Pri tem vtičniku mi je bila zelo všeč možnost popolne prilagoditve strani za prenos. Namesto nalaganja datoteke lahko nastavite zunanji URL ali celo kratko kodo – kar je zelo koristno pri integraciji z vtičnikom nakupovalne košarice. Prav tako se lahko odločite, da na vsaki strani prikažete več zavihkov, če želite prenesti popolnejše opise. Dodajte tudi štetje ogledov, diaprojekcijo in pripomoček za skupno rabo v družabnih omrežjih.

Na sprednji strani podpornega foruma Pro različica doda možnost, da je podporni forum v celoti odstranjen ali prikaz dodatnih zavihkov. Nastavite lahko, kako želite prikazati komentarje, omogočite moderiranje komentarjev in samodejno odobrite komentarje preverjenih uporabnikov:

Zmernost upravitelja prenosov CM

Dodajte povezave v Google Dokumente ali vdelajte MP3 predvajalnik za glasbene datoteke:

CM Downloads Manager Glasba

Ali vdelajte predvajalnik MP4 za video datoteke:

CM Video Manager Manager

Nazadnje je na voljo veliko dodatnih funkcij upravljanja uporabnikov, kot je zmožnost vključevanja registracije v profile družabnih medijev, vključno s Facebook, Google+, Twitter, LinkedIn in Microsoft Live. Vključeni so tudi profili javnih uporabnikov ter integracija Gravatar in BuddyPress. Predstavitev vsega tega si lahko ogledate v akciji na spletnem mestu CMinds.

Nastavitev

Postopek nastavitve tega vtičnika pristopite enako kot kdorkoli drug. Preprosto dodajte vtičnik tako, da ga naložite prek .zip datoteke na skrbniško ploščo skrbnika. Ko vnesete svoj aktivacijski ključ, morate na levi strani armaturne plošče prikazati ta meni:

Nato pojdite na povezavo »Nastavitve« in nastavite svoje trajne povezave na zavihku Splošno. Nato izberite, katere razširitve datotek želite dovoliti za nalaganje in določite nastavitve dostopa za uporabnike. V bistvu se odločite, katerim uporabnikom lahko dovolite nalaganje datotek. To dovoljenje pogosto dobijo samo uredniki ali samo skrbniki. Najbolje je, da to poskrbite vnaprej, da se kasneje ne boste več kovali z njim. Shranite spremembe in kliknite »Dodaj novo«, če želite dodati prvi prenos. Preusmerili se boste v obrazec Dodaj nov prenos:

Nalaganje upravitelja prenosov CM

Obrazec vsebuje tudi polja za dodajanje podrobnega opisa navodil za prenos in namestitev. Dodate lahko tudi dnevnik sprememb, posnetke zaslona, ​​zaščito gesla in prijavo za obvestila o podpori:

Upravitelj prenosov datotek CM Naloži več

Ko vnesete vse te podatke in jih shranite, jih lahko pozneje spremenite na uporabniški nadzorni plošči:

Uporabniški pomišljaj upravitelja prenosov CM

Kot lahko vidite, imate možnost urejanja, brisanja ali objave svojih prenosov. Tukaj si lahko ogledate tudi koliko prenosov je prejel vsak element. Ko bo vse povedano in storjeno, bo stran, na kateri so navedeni vsi razpoložljivi prenosi, videti nekako takole:

Predstavitev programa CM Downloads Manager

Ta vtičnik ponuja vrsto funkcij in toplo vam priporočam, da sami razkrijete, da boste odkrili vse. Resnično, tukaj je veliko preveč, kar upam, vendar upam, da vam je to omogočilo vsaj širok pogled na to, kako deluje vtičnik, zakaj je uporaben in zakaj ga priporočam.


CM Downloads Manager Pro morda ni za vsakogar. Navsezadnje nima vsakdo, ki mora na svojih spletnih mestih ponuditi prenose. Toda za tiste, ki to počnejo, je to relativno poceni, enostavna za postavitev in enostavna rešitev. Nastavitev dovoljenj je preprosta in jih lahko kadar koli spremenite. Prav tako lahko določite, kako so predstavljeni prenosi in imate možnost vključevanja skupne rabe v družabnih omrežjih, Gravatarjev, predogledov in še več. Vse skupaj je precej priročen vtičnik za tiste, ki se želijo podati na trg prenosov, če mene vprašate.

Ali ste uporabljali ta vtičnik – brezplačen ali premijski? Če je tako, kaj menite o tem? Se vam je zdelo koristno? Spodaj mi sporočite vaše misli.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me