Popoln priročnik za RSS in kako ga uporabljati z WordPressom

Popoln vodnik za RSS in kako ga uporabljati z WordPressom

Kaj pa, če uporabnikom ni bilo treba obiskati vašega spletnega mesta WordPress, da bi brali vaše članke? To bi uporabnikom zagotovo olajšalo, saj jim ne bi bilo treba poiskati desetih svojih najljubših blogov in virov novic, da bi dobili vsakodnevne informacije. Prav tako bi bilo dobro za lastnike spletnih strani, saj bi vam omogočil učinkovitejšo distribucijo vsebine in pošiljanje vsebine tam, kjer si stranke želijo,.

To je celotna ideja RSS.

RSS deluje že od leta 1999 in deluje kot distributer vsebine po spletu. Poleg tega se kombinira z agregatorji za lažje branje, sestavljanje in organizacijo.

Skratka, RSS bralcem omogoča branje vse želene vsebine na enem mestu. Tako jim ni treba zaznamovati svojih priljubljenih spletnih mest z novicami ali iskati v Googlu, kadar koli želijo dobro prebrati.

Kako deluje RSS

RSS ali Res preprosta sindikacija, bralcem ponuja možnost, da se naročijo na vaš blog. Po tem mora bralec z bralnikom RSS ali agregatorjem porabiti vsebino.

Bralnik za naročnino klikne gumb Naroči se. To je to. Včasih je na spletnem mestu ali spletnem dnevniku težko najti gumb za naročnino na RSS, pogosto pa jih najdete blizu gumbov socialnih medijev, v nogi ali z iskanjem »Ime spletnega mesta« + »RSS Feed« v Googlu.

Včasih je težko najti gumb za naročnino na RSS na spletnem mestu ali blogu, vendar jih pogosto najdete v bližini gumbov socialnih medijev, v nogi ali z iskanjem »Ime spletnega mesta« + »RSS Feed« v Googlu.

RSS vire lahko razčlenite tudi glede na kategorijo ali temo. To je veliko bolj pomembno za velike spletne revije (na primer Wall Street Journal ali USA Today). Zakaj je tako? Ker imajo te publikacije na desetine, če že ne na stotine razdelkov.

Zakaj je tako? Ker imajo te publikacije na desetine, če že ne na stotine razdelkov.

Bralec bi se torej lahko odločil, da se bo naročil na celoten časopis ali samo na športni odsek.

In to je še ena prednost tega, da imate RSS vir. Povsem mogoče je, da nekateri bralci le nekatere vaše članke najdejo kot privlačne. Zato se bodo morda želeli naročiti samo na nekaj, kot so potovalni ali poslovni odseki.

Po naročilu na vir RSS mora uporabnik določiti, kako bo porabil informacije. Kot rečeno, za to je potreben nekakšen agregator ali bralnik RSS.

Najbolj priljubljena možnost za to je bil Google Reader. To je bil čist, izjemno učinkovit način združevanja več deset virov RSS.

Na žalost je Google Reader prenehal delovati leta 2013. Torej to ni več možnost. Vendar pa se danes uporablja veliko drugih bralnikov RSS.

Katere RSS bralce zelo priporočam?

Po izklopu programa Google Reader je Google v glavnem priporočal, da se vse stranke prenesejo na Feedly. Zagotovo je najbolj podoben Googlovemu bralniku, vendar je vse odvisno od vaših želja.

Na izbiro je več deset bralcev RSS, vendar so tukaj najbolj priljubljeni:

Kot rečeno, ima vsak svoj čar. Na primer, Feedly posnema Google Reader s svojo čistočo in organiziranostjo, medtem ko je Panda bolj način za brskanje po več spletnih mestih v enem vmesniku. Priporočam, da preizkusite vse, da vidite, katera je prava, če nameravate zbirati vsebino. Navsezadnje bo vaše glavno središče za branje člankov.

Kako uporabljati RSS s svojim WordPress spletnim mestom

Zdaj, ko razumete, kako bralci izkoristijo RSS, je čas, da se poglobite v to, kaj in kako lastniki WordPress strani.

Za začetek morate vedeti, da boste z RSS-om komunicirali na enega ali dva načina. Prvi in ​​najpomembnejši vidik RSS za lastnike spletnih strani je pridobivanje gumba RSS Subscribe na vašem spletnem mestu. Ta deluje kot distribucijsko omrežje za vašo vsebino, vse pa brez tega, da bi naredili veliko dela.

Kako dodati povezavo in ikono v svoj RSS vir

Za ta postopek lahko izbirate nekaj. Tehnično lahko pridete do slike RSS iz Google Images, jo postavite v gradnik in sliko povežete s svojo stransko vrstico. S tem bi prihranili potrebo po namestitvi vtičnika, vendar pogosto ni najbolj čisti način vključevanja gumba RSS.

Najprej preverite, ali vaša tema WordPress vsebuje pripomoček po meri za socialne ikone. Če je pripomoček na voljo, ga morate imeti možnost, da ga vstavite v katero koli območje, pripravljeno za gradnik (stranska vrstica, podnožje ali celo zgornja vrstica).

Skupni socialni pripomoček

Zgoraj je primer socialnega pripomočka za skupno temo (ki vključuje tudi možnosti za slog gumba, velikost, vrstni red in več). Če vaša tema ne vključuje te vgrajene funkcije, boste morda ugotovili, da je uporaba vtičnika najboljša stava.

Dodajte en gumb RSS

Na začetku lahko poskusite sam vstaviti gumb RSS. Tako je, če ga želite držati ločeno od socialnih gumbov ali ga morda postaviti na dno svojega spletnega mesta.

V tem primeru je nekaj vtičnikov, kot je RSS Feed Icon ali RSS pripomoček za ikone. Oba delujeta v redu, vendar ne dobivate nobenih dodatnih funkcij, kot so gumbi za povečanje njihovega družabnega življenja.

Pogosteje je videti gumb RSS poleg povezav na Facebooku, Twitterju in Pinterestu, če predpostavimo, da jih imate.

Dodajte RSS s povezavami v socialnih medijih

Če želite združiti vse te gumbe v vrsti, lahko običajno najdete vtičnike gumbov za družbene medije, ki omogočajo tudi ikono in povezavo po meri ali dejansko ikono RSS.

Končne ikone socialnih medijev je trik za socialne gumbe in RSS, saj vsebuje tudi ikono RSS in polje za vstavljanje vašega URL-ja RSS.

Kaj je moj URL URL?

WordPress samodejno ustvari vir RSS za vas. Ta vir je zbirka vaših člankov in se lahko deli z URL-jem RSS. Kot lahko vidite na zgornjem posnetku zaslona, ​​je potreben RSS URL, da lahko uporabniki pridejo in kliknejo gumb. Večino časa boste ta URL prilepili v polje vtičnika, včasih pa lahko sliko preprosto povežete.

Ne glede na to, vaš URL URL je videti tako: http://www.wpexplorer.com/feed/

Edino, kar morate storiti, je, da besedilo “wpexplorer.com” zamenjate z dejanskim spletnim mestom. Ko imate ta URL, je zelo enostavno začeti distribucijo vira RSS na vašem spletnem mestu.

Prikaz več virov RSS na vašem mestu WordPress

Drugi razlog, da bi lahko izkoristili RSS, je, če želite na lastnem mestu WordPress prikazati vire tretjih oseb. Mogoče na primer vodite blog o financah in želite predstaviti trende zalog iz bolj modernega, verodostojnega vira. Konec koncev sami ne boste posodabljali nihanj cen delnic. Bolje je, da zgrabite RSS vir iz CNNMoney ali Reuters in ga vstavite v svojo stransko vrstico.

Enako velja za večino blogov z novicami, saj je pogosto nemogoče slediti vsakemu kotu novic. Filmski blog ne bi zgrešil z deljenjem rezultatov Rotten Tomato. In tu se začne igrati RSS Rotten Tomatoes RSS.

Torej je ta taktika RSS bolj pomembna za zagotavljanje uporabnikom koristnih informacij, ne pa za distribucijo vsebine po internetu.

Sporočilo za prikaz vira RSS

Zgornji vtičnik za ustvarjanje RSS novic na vašem spletnem mestu se imenuje WP RSS Aggregator.

Prenesite vtičnik WP RSS Aggregator in ga namestite na svoje spletno mesto. Pojdite na zavihek Aggregator RSS na nadzorni plošči in vnesite vse, od URL-ja RSS do imena vira. Vprašali vas boste za nekatere druge nastavitve, na primer, ali se želite povezati do vira in če želite odstraniti podvojene naslove.

Dodajanje novega vira

Po tem lahko upravljate vse vire in jih prikazujete v enem stalnem toku na svojem spletnem mestu. Postavite vir na svojo stransko vrstico ali na lastno stran.

Zakaj potrebujete RSS na svojem mestu WordPress

Nekateri blogerji bodo RSS morda zavrnili kot staro tehnologijo. Ta predstava še zdaleč ni resnična, zlasti pri bralcih, ki so tehnično pametni. Nekateri blogerji menijo, da je bolj za velike revije. Tudi to ne drži.

Nekateri blogerji menijo, da je bolj za velike revije. Tudi to ne drži.

Tudi če imate pet ali deset bralcev RSS, je to za majhen ali srednje velik blog zelo dobro. Za vaše uporabnike je preprosto drugačen dostop do vsebine, tako da je kot alternativa seznamu e-poštnih sporočil ali ko objavljate v družabnih medijih.

Če imate kakršna koli vprašanja o uporabi RSS z WordPressom, nam to sporočite v spodnjih komentarjih.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me