S pretokom spremljajte, kdo počne kaj na svojem spletnem mestu WordPress

Stream vtičnik

V nedavni epizodi Uporabi filtre, Pippin in Brad sta se pogovarjala s Frankiejem Jarrettom in Japhom Thomsonom, razvijalcem X-Team, in sta razpravljala o svojem zadnjem projektu, Tok česar se do zdaj nisem zavedal.

Že prej sem delal z vtičniki za beleženje dejavnosti, vendar ponavadi ciljajo na določen nabor dejanj (na primer prijave) ali niso preveč dobro premišljeni ali pa so resnično prekrivni.

Stream je svež in navdušujoč nov vtičnik v tej areni. To sledi vse to se zgodi na vašem spletnem mestu WordPress in to zapiše. To je lahko koristno iz več razlogov, glavni po mojem mnenju je, da lahko odpravite težave, kako nastajajo težave, zlasti na strankah strank.

Na primer, (in to je morda dobro znano drugim razvijalcem WordPress-a) lahko od stranke prejmete e-poštno sporočilo, da je z njihovim spletnim mestom nekaj narobe in ne vedo, da se je zgodilo. Verjetno so v tem resnični, ali so kaj storili in se ne zavedajo, da je nekaj zlomilo, ali je drug uporabnik na njihovi spletni strani storil nekaj, zlonamerno ali benigno, kar je povzročilo težavo.

Kljub temu ste zdaj pred nalogo, da poskusite ugotoviti, kaj lahko povzroča težavo. To bi lahko vključevalo nekaj vprašanj in odgovorov s stranko, da bi ugotovil, kaj je bilo storjeno pred kratkim, kateri vtičniki so bili morda nameščeni in kaj lahko v zadnjem času poskušajo spremeniti. Potem bo morda potrebno, da si ogledate spletno mesto in uporabite svoje strokovno znanje, da razložite, kaj vidite, in kaj lahko povzroča.

To je vse dobro in dobro, za dobre razvijalce pa bi moralo biti dovolj, da se težava reši, vendar lahko veliko teh težav zaobide s pomočjo Tok. Kot sem že namigoval, Stream beleži vse, kar se zgodi na vašem spletnem mestu, bodisi s strani prijavljenega uporabnika bodisi s pomočjo vtičnika, tako da na hitro vidite natančno, kaj se je spremenilo v zadnjem času (ali dlje v preteklost, če ima težava obstajalo nekaj časa). Tu je razvrstitev vrst stvari, ki jih Stream sledi:

 • Objave
 • Strani
 • Vrste objav po meri
 • Uporabniki
 • Teme
 • Vtičniki
 • Oznake
 • Kategorije
 • Taksonomije po meri
 • Nastavitve
 • Ozadja po meri
 • Glave po meri
 • Meniji
 • Knjižnica medijev
 • Gradniki
 • Pripombe
 • Urejevalnik tem
 • Posodobitve za WordPress Core

Torej, vse potem!

Uporaba toka

Zdaj, ko poznate vse koristne informacije, ki jih lahko spremlja, boste morda želeli vedeti, kako te podatke shranjuje in predstavlja. Na srečo je uporabniški vmesnik čudovit: eden najboljših, kar sem jih videl.

Pogled v toku

Stream ponuja tako pripomoček na nadzorni plošči, da si lahko hitro ogledate, kaj se dogaja v zadnjem času, in lasten skrbniški zaslon, po katerem se lahko kopate nekoliko globlje. Na skrbniškem zaslonu lahko filtrirate po času, uporabniku in kategoriji ali določenem izvedenem dejanju. Na ta način lahko hitro vidite, kaj se v določenem časovnem okviru pri določenem uporabniku dogaja ali kdo izvaja določene ukrepe, kot je spreminjanje pripomočkov ali ustvarjanje brisanja strani.

Nastavitve

V nastavitvah vtičnika je nekaj uporabnih orodij, na primer možnost izključitve določenih elementov iz snemanja. Na primer, morda želim prezreti vse, kar počne moj uporabniški račun (ker me pozna in zaupam, kaj počnem). Ali pa boste morda želeli prezreti informacije, ki za vas niso pomembne, na primer prijave in odjave.

Druga koristna funkcija je možnost omejitve, kako dolgo Stream hrani podatke. Privzeta nastavitev je 90 dni, kar je po mojem mnenju popolno: dovolj dolgo, da beležite potencialno pomembne podatke, vendar ne predolgo, da boste imeli ogromno podatkovnih baz, tako da obdržite nepotrebne podatke.

Razširitve vtičnikov za tok

Cherry-Pick

Ta razširitev vam omogoča, da prečkate vse svoje zapise Stream in izbrišete tiste, ki niso pomembni, bodisi posamično bodisi v velikem obsegu.

Izvoznik podatkov

Če morate svoje podatke izvoziti v datoteko CSV, JSON ali XML, imate srečo. Samo zožite datume, avtorje, povezovalce, kontekst ali dejanja, za katera želite podatke, ali pa jih olajšajte in vse izvozite!

Obvestila

Veste tistega mučnega uporabnika, ki se nenehno zajebava s svojimi pripomočki? S to razširitvijo lahko nastavite izjemno prilagodljiva pravila, ki vam bodo poslala obvestilo, ko se na vašem spletnem mestu zgodi nekaj specifičnega. Še bolje, obvestila lahko dobite po e-pošti ali s pritiskom na pametni telefon (Android in iOS podpirata brezplačno aplikacijo Pushover).

Poročila

Ustvarite odzivna in interaktivna poročila, ki omogočajo analizo vaših podatkov v obliki, ki jo je enostavno prebrati. Odličen za to, da vidite, kdo piše največ ali kdo odgovarja na komentarje.

WooCommerce Connector

Ta razširitev se pridruži Streamu s priljubljeno platformo za e-trgovino, WooCommerce, ki vam omogoča spremljanje vseh dejavnosti, povezanih z naročili, kuponi, izdelki ali nastavitvami.

Mislim, da so za razširitve res ugodne cene: za 1 spletno mesto dobite vse razširitve za samo 5 dolarjev, če ste razvijalec, pa lahko do 25 spletnih mest za samo 49 dolarjev.

Zaključek

Lepo je vedeti, da je bil vtičnik razvit z najboljšimi standardi kodiranja. Razvijalci pri X-Teamu so izredno kompetentni in Pippin je v epizodi Apply Filters omenil, da ga je preizkusil na večjem mestu in je imel nič vpliva na uspešnost. In če vtičniki in teme uporabljajo prave kljuke in filtre za spremembe na vašem spletnem mestu, lahko Stream beleži vse, kar počnejo, brez uspešnosti. Super!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me