SQL poizvedbe za WordPress, ki prihranijo čas

SQL Spremeni uporabniško ime za prijavo skrbnika

Če ste lastnik spletnega mesta WordPress, je treba poskrbeti za veliko stvari.

Nenehno posodabljajte vsebino spletnega dnevnika, dodajate nove izdelke, spreminjate cene in niti ne omenjamo rednih posodobitev vtičnikov, ki nudijo razvijalcu dostop in počnejo še marsikaj drugega kot del vsakodnevne WordPress rutine.

Včasih, če morate prilagoditi nastavitve, najdete vadnico dolge spletne strani z veliko navodili za izvedbo enega samega dejanja. Kaj pa, če bi vedeli, da je večino teh sprememb mogoče spremeniti s preprosto poizvedbo SQL, ukazom, ki ga zaženete v meniju upravitelja baze podatkov.

Ker ste zasedena oseba in vam prihrani čas prednost, je tu nekaj osnovnih poizvedb SQL, ki vam bodo pomagale doseči rezultate v nekaj minutah.

Prvi koraki

Če je v vašem računu za gostovanje več spletnih mest, morate pred izvajanjem poizvedb SQL preveriti, ali spreminjate pravo bazo podatkov. Ime baze podatkov, dodeljeno določeni namestitvi WordPressa, najdete v svojem wp-config.php datoteka v nizu:

definiraj („DB_NAME“, „ime tvojega imena“)

WordPress Določite bazo podatkov

Bodite pozorni tudi na predpono tabele, saj jo boste morali določiti, ko se bodo izvajali ukazi SQL. Nahaja se v isti datoteki na dnu nastavitev strani.

Predpona tabele WordPress

V zgornjem primeru je ime baze podatkov _wp622. Predpona tabele je wpc7_. Ko to vemo, pojdimo do upravitelja zbirke podatkov. Večina nadzornih plošč uporablja PHPMyAdmin za upravljanje baz podatkov.

phpMyAdmin

Ko ste tam, na seznamu poiščite ime svoje baze in kliknite:

Izberite Database

Preden naredite kakršne koli spremembe, se prepričajte, da ustvarite varnostno kopijo za to bazo podatkov in jo lahko hitro obnovite, samo v primeru, da gre kaj narobe.

Podrobno varnostno kopiranje WordPressa opisujemo v našem splošnem priročniku za varnostno kopiranje. Če pa želite hitro pregledati, izberite to Izvoz izberite možnost in obliko glede na vaše potrebe in pritisnite Pojdi (tukaj smo nastavili vse privzete možnosti):

Izvozi podatkovno bazo

Ko končate, ste varni za nadaljevanje. Pritisnite meni SQL in začnimo:

Meni SQL

Zamenjaj URL

Če nameravate posodobiti URL svojega spletnega mesta tako, da na spletno mesto dodate potrdilo SSL ali naredite druge spremembe, uporabite naslednji ukaz:

UPDATE wp_options SET option_value = zamenjati (option_value, 'http://www.oldurlofthewebsite.com', 'http://www.newurlofthewebsite.com') WHERE option_name = 'domača' ALI opcija_ime = 'siteurl';

Recimo, da želim, da je moj URL https //: in moje ime domene je example.com. V tem primeru moram spremeniti ime tabele wp_options in sam URL:

UPDATE wpc7_options SET option_value = zamenjati (option_value, 'http://www.example.com', 'https://www.example.com') WHERE option_name = 'home' ALI opcija_name = 'siteurl';

SQL Zamenjaj ime spletnega mesta

In počakajte na sporočilo o uspehu.

Sporočilo o uspehu SQL

Zakaj je tako pomembno videti? Če pritisnete Pojdi vendar je v poizvedbi nekaj napak, sistem ne bo mogel izpolniti zahteve in prejeli boste napake, kar pomeni, da izvedba ni uspela. Napaka bo videti na naslednji način in bo navajala razlog, zakaj postopek ni uspel.

Sporočilo o napaki SQL

Upoštevajte, da je ta ukaz osnovni in bo nadomestil samo glavni URL vašega spletnega mesta, tako da, če nameravate spremeniti ime domene svojega spletnega mesta iz example.com v test.net, ga boste morali spremeniti, vključno z vsemi tabele, kjer je izpolnjen URL vašega spletnega mesta, na primer wp-posts, wp-postmeta, prav tako pa skrbijo za tabele s vrsticami, ki vsebujejo URL, ustvarjen s pomočjo vtičnikov (na primer WooCommerce).

Če želite to narediti, boste potrebovali vsaj osnovno usposabljanje SQL. Druga možnost bi bila, da odprete bazo podatkov, ki ste jo izvozili v kateri koli urejevalnik besedil, in s Ctrl + H nadomestite vse omembe svoje stare domene z novo. Če se to sliši preveč zapleteno, obstajajo različna druga orodja, ki pomagajo avtomatizirati ta postopek (na primer medsebojno povezovanje / iskanje in nadomestitev baze podatkov skripta ali Boljše iskanje in zamenjava vtičnika (na osnovi iste skripte), medtem ko datoteko samo naložite v mapo svojega spletnega mesta za delovno mesto in jo odprete v brskalnik.

Ustvari novega skrbniškega uporabnika

Če morate v svojo namestitev dodati novega uporabnika z vlogo skrbnika, boste morali uporabiti naslednji ukaz in ga spremeniti glede na vaše želje:

VSTAVITE V `wp_users` (` user_login`, `user_pass`,` user_nicename`, `user_email`,` user_status`)
VREDNOSTI ('yourlogin', MD5 ('yourpassword'), 'priimek priimka', '[email protected]', '0');

VSTAVITE V `wp_usermeta` (` umeta_id`, `user_id`,` meta_key`, `meta_value`)
VREDNOSTI (NULL, (Izberi največ (id) OD wp_users),
'wp_capa sposobnosti', 'a: 1: {s: 13: "administrator"; s: 1: "1";}');

VSTAVITE V `wp_usermeta` (` umeta_id`, `user_id`,` meta_key`, `meta_value`)
VREDNOSTI (NULL, (Izberi max (id) IZ wp_users), 'wp_user_level', '10');

Upoštevajte, da boste morali spremeniti tabele in prijavne vrednosti glede na želeno uporabniško ime in baze podatkov.

Želim si ustvariti uporabnika moj razvijalec z geslom moja gesla, ime mojega razvijalca je John Doe in e-pošta je [email protected]. Moja poizvedba bo izgledala tako:

VSTAVITE V `wpc7_users` (` user_login`, `user_pass`,` user_nicename`, `user_email`,` user_status`)
VREDNOSTI ('Mydev', MD5 ('moja gesla'), 'John Doe', '[email protected]', '0');

VSTAVITE V `wpc7_usermeta` (` umeta_id`, `user_id`,` meta_key`, `meta_value`)
VREDNOSTI (NULL, (Izberi največ (id) OD wp_users),
'wp_capa sposobnosti', 'a: 1: {s: 13: "administrator"; s: 1: "1";}');

VSTAVITE V `wpc7_usermeta` (` umeta_id`, `user_id`,` meta_key`, `meta_value`)
VREDNOSTI (NULL, (izberi max (id) IZ wpc7_users)), 'wp_user_level', '10'

SQL Ustvari novega skrbniškega uporabnika

Upoštevajte, da mi ni treba spreminjati imen vrstic (tj. wp_user_level ali pa se igrajte s številkami 0, 10, 13 saj pomenijo vlogo uporabnika in ustrezne pravice. Ko končam, pritisnem Pojdi.

Rezultat naj prikazuje uspešne rezultate, kot so naslednji:

SQL Ustvarite nove rezultate za uporabnike Administratorja

Spremenite uporabniško ime za prijavo skrbnika

Če želite spremeniti ime za prijavo uporabniškega imena, se vrnite na zavihek MySQL in zaženite naslednji ukaz:

UPDATE wp_users SET user_login = 'newlogin' WHERE user_login = 'admin';

Recimo, da je vaše privzeto uporabniško ime moj razvijalec, tistega, ki ste ga ustvarili prej in ga želite nastaviti zavarovani uporabnik namesto tega. V našem konkretnem primeru izvedemo naslednji ukaz, saj imamo tudi privzeto predpono wp7c_:

UPDATE wpc7_users_users SET user_login = 'secureuser' WHERE user_login = 'mydeveloper';

Uspešen rezultat je naslednji:

SQL Spremenite uporabniško ime za prijavo v skrbnika

Spremenite skrbniško geslo

Po varnostnih pravilih rednih sprememb gesla boste morda želeli spremeniti tudi geslo za svoje zavarovani uporabnik. Tu je vprašanje za to:

UPDATE wp_users SET user_pass = MD5 ('new_password') KJE user_login = 'youruser';

Za ta določen ukaz za spremembo gesla je naš ukaz naslednji:

UPDATE wpc7_users SET user_pass = MD5 ('$ tR0ngP @ s $ w03D') WHERE user_login = 'zavarovani uporabnik';

SQL Spremeni skrbniško geslo

Pritisnite Pojdi in počakajte na sporočilo o uspehu:

SQL Spremeni skrbniško geslo Uspeh

Brisanje neželene pošte

Za uporabnike, ki objavijo veliko objav in komentarje pustijo odprte za interakcijo, lahko težava s komentarji neželene pošte postane resnično boleča. Medtem ko lahko filtre filtrirate z ročno odobritvijo, boste verjetno želeli najti način za hitro brisanje vsega, česar niste odobrili. Takole:

IZbriši iz wp_comments WHERE wp_comments.comment_approved = 'neželena pošta';

Ko smo prilagojeni posameznemu primeru, tukaj razpravljamo:

IZbriši iz wpc7_comments WHERE wpc7_comments.comment_approved = 'neželena pošta';

SQL Delete Spam

Opomba: predpono je treba spremeniti predpono na obeh mestih, kjer sta se srečala wp_comments.comment_approved je ločeno polje v tabeli.

Tu je uspešen rezultat:

SQL Izbriši neželeno uspešnost

Izbriši vse neodobrene komentarje objav

V nekem trenutku boste morda ugotovili, da ste utrujeni od filtriranja in branja komentarjev člankov, preden boste dokončno sprejeli odločitev o objavi, zato jih želite izbrisati. Za to obstaja ukaz:

ODSTRANI IZ wp_comments WHERE comment_approved = 0

Upoštevajte, da komentar_odobren razdelek ne potrebuje sprememb, saj ta zavihek predstavlja privzeto funkcijo v tabeli, ki je nespremenljiva.

Spremenjen ukaz izgleda tako:

IZbriši iz wpc7_comments WHERE comment_approved = 0

SQL Izbriši Neodobreni komentarji

Ko končate, lahko vidite običajni rezultat za uspešno izvedene ukaze:

Izbris SQL Nepre odobreni komentarji Uspeh


Čeprav se morda zdi, da upoštevanje navodil lahko traja dlje kot samo ročno početje stvari, to ni tako. Večja kot je vaša spletna stran, več časa morate porabiti za to. Ena sama dejanje izvedena ločeno za 10 objav, na koncu pa imate 10x več časa, porabljenega za izvedbo.

Torej z izvajanjem teh ukazov prihranite tono svojega dragocenega časa in ta čas lahko uporabite za pomembnejše stvari, kot sta načrtovanje vsebine ali iskanje idej za navdih.

Srečno bloganje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me