Ustvarite spletno mesto za e-trgovino z WordPressom

Ustvarite spletno mesto za e-trgovino z WordPressom

Če na spletno mesto dodate funkcijo trgovine, je odličen način za rast vašega podjetja in izboljšanje dosega vašega izdelka na različnih geografskih območjih. Če uporabljate WordPress, preprosto dodajanje vtičnika za e-trgovino na obstoječe spletno mesto pretvori v spletno trgovino. Na voljo je veliko kakovostnih rešitev za e-trgovino. Vendar pa izbira pravega ob upoštevanju posebnih potreb vaše trgovine ni lahka naloga.

V tej objavi si poglejmo nekaj bolj priljubljenih vtičnikov za e-trgovino WordPress in preverite njihovo primernost za različne vrste trgovin – še posebej njihovo primernost za fizične ali digitalne izdelke.

Funkcije, ki jih želite iskati v rešitvi za e-trgovino

Za začetek mora vsak vtičnik za e-trgovino te funkcije ponuditi najmanj,

 • Osnovna možnost dodajanja izdelkov na vaše spletno mesto in njihove prodaje: Prikaz izdelka je enakovreden prodajnemu oknu, zaslon pa mora pritegniti celo oko priložnostnega obiskovalca. Lightbox, ostra grafika, interaktivni elementi, kot so animacije ali učinek lebdenja, lahko uporabnike še dlje vključijo in izboljšajo stopnje konverzije.
 • Funkcije trgovine bi morale biti preproste za uporabo tako obiskovalcev kot skrbnikov spletnega mesta: Skrbniki spletnih mest morajo dodati izdelke, spremeniti opise, slediti naročil, upravljati zaloge, voditi račune in še veliko več. Prav tako morajo uporabniki frontendov prosto krmariti in uživati ​​v celotni nakupovalni izkušnji.
 • Odzivnost ni več možnost, zato mora vaš vtičnik dobro sodelovati z manjšimi napravami: Trendi to kažejo uporaba mobilnega spleta prehiteva namizja, in ne želite izgubiti na tem prometu.
 • Vtičnik mora zagotoviti vsaj eno možnost prejema plačil: Prehod za plačila vam omogoča hitro in enostavno sprejemanje plačil ter varovanje podatkov vaših strank. Kupci naj bi se počutili varne pri predaji svojega denarja in deljenju občutljivih osebnih podatkov. Nekatere podrobnosti, ki jih morate upoštevati pri izbiri prehoda, so pristojbine za prijavo, transakcijski stroški, prejem na kraju samem ali zunaj mesta, podprte države in valute.
 • Vaša rešitev za e-trgovino mora biti skladna s PCI DSS: To je potrebno za zbiranje in shranjevanje podatkov o kreditnih karticah na vašem spletnem mestu (industrija plačilnih kartic / standard varnosti podatkov).

Druge funkcije, ki jih lahko iščete, so podpora metapodatkov za vsak izdelek, združljivost s SEO vtičnikom, sledenje zalog, poročanje, partnerski programi, cene itd..

Osnovna različica vtičnikov v tej objavi je na voljo brezplačno. Če vaša trgovina potrebuje dodatne funkcije, boste morali iskati posebne brezplačne / premium razširitve. Če želite pretvoriti obstoječi spletni dnevnik ali spletno mesto v spletno mesto za e-trgovino, preverite, ali tema, ki jo uporabljate, podpira vtičnik za e-trgovino, ki ga izberete.

Fizični izdelki ali digitalni prenosi?

Vrsta izdelkov, ki jih boste prodali, lahko močno vpliva na vašo izbiro vtičnika. Ko prodajate fizično blago v svoji trgovini, mora vtičnik za e-trgovino, ki ga izberete, zajemati funkcije, kot so – embalaža, pošiljanje, upravljanje zalog, tiskanje računov in drugo. Nekateri vtičniki so všeč WooCommerce so dovolj prilagodljivi za prodajo vseh vrst blaga. Običajno potrebujejo dodatke za prodajo digitalnih izdelkov ali pa jih bodo morali posebej konfigurirati. Shopify lahko uporabite za prodajo skoraj vsega, vendar morate plačevati mesečno, kar se morda zdi precej strmo. Vendar pa zagotavlja, da vaša trgovina deluje brezhibno.

Pravzaprav je vaša izbira dokaj enostavna, če se strogo ukvarjate z digitalnimi izdelki. Preprosti digitalni prenosi je vodilna, ko gre za digitalne izdelke. Drugi vtičniki za e-trgovino, kot je WooCommerce, lahko upravljajo tudi z digitalno prodajo, toda Easy Digital Downloads je zasnovan posebej in izključno za digitalno blago, kot so e-knjige, fotografije, vstopnice in glasba. S pomočjo vtičnika lahko Easy Digital Downloads prenese tudi prodajo preprostih fizičnih izdelkov.

Ko govorimo o digitalnem blagu, lahko odpravite številne funkcije, ki se uporabljajo za čisto fizično blago, kot so pošiljanje in zapleteni davčni izračuni. Hkrati boste morali poiskati dodatne funkcije, kot so:

 • Nalaganje posnetkov zaslona, ​​skupna raba videoposnetka ali objavljanje nekaj strani. Zgolj slike ne zadostujejo za prikaz digitalnih izdelkov.
 • Omejevanje števila prenosov, kot v primeru video iger.
 • Določitev datuma prenehanja ali dostopa kot na spletnih mestih za članstvo.
 • Ponuja povezavo za prenos in pošiljanje računov po e-pošti.

Zdaj pa si oglejmo značilnosti nekaterih bolj priljubljenih rešitev e-trgovine,

WooCommerce

Napajanje 28% vseh spletnih trgovin, WooCommerce je brezplačen odprtokodni vtičnik za e-trgovino. Lastnikom prodajaln omogoča nadzor, da prodajo karkoli – fizično blago, digitalne datoteke in pridružene izdelke. Razvijalcem pa omogoča, da se razširijo in prilagodijo potrebam posameznih strank.

WooCommerce je v lasti sistema Automattic in je mobilni prijazen, varen vtičnik, ki se brezhibno integrira z WordPressom in večino tem WordPress. Z stotinami vrhunskih in brezplačnih razširitev, ki jih lahko izbirate, je eden redkih vtičnikov, ki vam omogoča hitro povečanje stopnje rasti vašega podjetja. Poleg tega vaši podatki ostanejo pri vas, ne na nobenem tretjem strežniku.

Z lahkoto upravlja zalog in podpira obsežne strani izdelkov. Z vrhunskim dodatkom lahko izdelke celo uvozite iz datoteke CSV na stran z izdelki vtičnika. Na voljo je pet vnaprej nameščenih prehodnih plačilnih prehodov. Kalkulator pošiljanja na strani košarice kupcu omogoča ogled vse vključene cene.

WooCommerce vključuje funkcije, ki olajšajo prodajo povsod po svetu – geografsko lokacijo za določitev lokacije stranke in prilagajanje dostave, uvoza in izvoza, omejujejo prodajo glede na lokacijo, izbiro načinov pošiljanja, ustvarjajo več con, pošiljanje in davčne izračune ter kalkulator pošiljanja v realnem času. Glede na naslov stranke lahko izberete tudi, kateri prehodi za plačilo naj bodo prikazani za različne države. Poleg tega lahko priglasite e-poštni naslov po meri. Zaradi vseh teh lastnosti je vtičnik priljubljen pri prodaji fizičnih dobrin.

WooCommerce je mogoče konfigurirati za ravnanje z digitalnimi izdelki. To bo odpravilo nepotrebne možnosti, ki veljajo samo za fizično blago, hkrati pa bo dodalo funkcije, ki veljajo za digitalne izdelke. Prav tako lahko prodajate digitalne in fizične različice istih izdelkov, kot so knjige, tako da ustvarite naložljivo različico. Vtičnik v vaše digitalno blago doda tudi dodatne vrste shem (strukturirane oznake podatkov), tako da jih bodo iskalniki lažje našli.

Nakupovalna košarica lahko ob nakupu prenese kombinacijo fizičnega blaga in digitalnega blaga. Kupci prejmejo pošto za odposlane izdelke. Digitalno blago bo na voljo za prenos ali poslano kot priloga k e-pošti.

Zaščita vaše trgovine WooCommerce s šifriranjem SSL morda nekoliko presega tehnične zmogljivosti povprečnega uporabnika WordPressa, vendar obstajajo sredstva, ki vam bodo pomagala.

Preprosti digitalni prenosi

Preprosti digitalni prenosi je odprti vir, brezplačen vtičnik za e-trgovino, ki je zasnovan za spletno prodajo naložljivih izdelkov. Ima vse, od popustov do kod do poročanja o podatkih, odjava pa je zelo uporabniku prijazna. Glavne funkcije vtičnikov vključujejo upravljanje s strankami, ki spremlja aktivnost strank in doda kode za popust na podlagi različnih meril. Prav tako vzdržuje dnevnike prenosa datotek in omejuje dostop do datotek pooblaščenim uporabnikom z nastavitvijo omejitev ali datumov izteka.

Če želite doživeti celoten obseg funkcij, boste morali dostopati do knjižnice razširitev. Z razširitvami boste lahko dodali skoraj katero koli funkcijo, na primer:

 • V trgovino dodajte zunanji izdelek ali povezan izdelek.
 • Uvozite izdelke iz datoteke CSV na stran z izdelki vtičnika.
 • Dodajte celoten sistem licenciranja programske opreme s podaljšanjem licenčne programske opreme.
 • Prodaja naročnin s ponavljajočimi se plačili.
 • Spremenite svojo trgovino v tržnico s predlogi za sprednji del.
 • Datoteke shranjujte navzven (Amazon ali Dropbox) in jih dajte na voljo za prenos.
 • Dodajte celoten sistem rezervacij.
 • Ko so datoteke majhne, ​​si naložite e-poštne priloge.
 • Samodejno pošiljanje pogojnih e-poštnih sporočil glede na vnaprej določene pogoje.

Razširitve so na voljo tudi za plačilni prehod, računovodstvo, analitiko, e-pošto in trženje. Razširitve so mešanica brezplačnih, premium in dodatkov drugih proizvajalcev. Stranke lahko med naročanjem naročite tudi na sezname e-pošte, ki uporabljajo MailChimp in AWeber, za lažjo pošiljanje preprostih fizičnih izdelkov pa uporabite Simple Shipping. Funkcija Pregled izdelka je vključena brezplačno.

Če želite, da se vtičnik dobro igra s svojo temo, potrebuje nekaj stajlingov, vendar se lahko vedno odločite za eno od njihovih lastniških tem.

iThemes Exchange

iThemes Exchange je preprost za nastavitev in enostaven vtičnik za e-trgovino. Ohrani osnovne funkcije, ki so potrebne za trgovino, pušča dodatke za obdelavo dodatnih funkcij. Drugi vtičniki za dodatek Stripe zaračunajo posebej, medtem ko ima iThemes Exchange dodatek Stripe na voljo brezplačno za neomejena spletna mesta. Z Exchangeom lahko prodajate fizično in digitalno blago. Izjemna značilnost je plačljiv dodatek za prodajo članstva in naročnin na vašem spletnem mestu.

Z urejevalnikom WordPress pošljite prilagodljiva e-poštna sporočila skrbnikom, ki jih obveščajo o nakupih. Strankam pošljite tudi potrditvena e-poštna sporočila. Z možnostmi Napredni izdelek določite datume roka uporabnosti za digitalne prenose, nastavite začetne in končne datume za razpoložljivost izdelka in sledite zalogu. Če ostanete znotraj Exchangea, lahko upravljate stranke in podatke o transakcijah, vključno z izdajo denarnih nadomestil.

Čeprav je osnovna različica popolnoma funkcionalna in brezplačna, boste za napredne funkcije ugotovili, da morate zanje plačati. Za začetnike je dobra možnost in je odlična za spletna mesta s članstvom.

Shopify

Shopify ni ravno vtičnik, temveč je popolna platforma e-trgovine, ki se zdaj dobro vključuje v WordPress (z uporabo vključiti). Kaj je najboljše pri Shopifyju? No, odprete račun, plačate, aktivirate vtičnik in nastavite trgovino, tako da na svoje spletno mesto preprosto dodate izdelke, vključno z digitalnimi izdelki. Shopify poskrbi za vse – trženje, plačila, pošiljanje in varno odjava. Poleg tega lahko preprosto uporabite eno od mnogih združljivih tem Shopify.

Shopify se združuje z večino forumov za socialne medije. Tako lahko na Pinterestu ustvarite Facebook trgovino ali kupljive zatiče in dodate gumb za nakup na Twitterju.

Kaj ni všeč Shopifyju? Za enega morate opraviti mesečna plačila, ki se lahko seštevajo z obsegom. Ugotovili boste, da pogosto preklapljate med dvema skrbniškima ploščama – WordPress in Shopify. Nadalje bodo vsi vaši podatki počivali na strežniku, nad katerim nimate nadzora. Kljub temu vidite, kako enostavno je lahko začetniku, ki je pripravljen plačati ponudniku storitev za upravljanje svoje trgovine.

Ostale častne omembe vključujejo:

 • JigoShop ki ponuja široko paleto funkcij v novi različici in lahko dodate dinamično trgovino na vaše spletno mesto.
 • Trgovina kar je veliko po lastnostih in ponuja preprost za upravljanje trgovine za lastnike, ter večjo prilagodljivost razvijalcem.
 • Košarica 66 saj lahko postavite varno trgovino z osnovno različico pod 10 USD na mesec. Napredne funkcije lahko dodate za približno 30 USD na mesec, vendar ne ponuja knjižnice razširitev.
 • MarketPress je tudi verodostojna možnost, ki ponuja vse super funkcije, ki jih povprečna trgovina potrebuje. Poleg tega je varna in enostavna za uporabo. Vendar pa knjižnica za razširitve ne prihaja.

Da povzamem

Torej, vidite, da imate veliko možnosti, ko gre za dodajanje funkcije trgovine na vaše spletno mesto. Izbirate lahko med ponudniki storitev, ki popolnoma skrbijo za vašo trgovino, do brezplačnih vtičnikov za e-trgovino WordPress, ki razvijalcem zagotavljajo največjo prilagodljivost.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me