Varnostno kopiranje WordPress v oblak z BackWPup – izčrpen vodnik

V moji zadnji seriji objav smo govorili o pomembnosti varnostne kopije spletnega mesta – pogostih napak v WordPressu. Pravzaprav je izdaja na vrhu seznama! Toda mnogi od nas so pod lažnim vtisom, da je varnostno kopiranje WordPress spletnega mesta težko ali celo zamudno. V današnjem postu bomo poskusili obrniti to predstavo.

Danes se bomo naučili, kako konfigurirati brezplačen vtičnik BackWPup do samodejno varnostno kopijo spletnega mesta WordPress v oblak. Ko končate s to vadnico, boste lahko načrtovali samodejno varnostno kopiranje v kateri koli cilj prenosa, skupaj z vrsto konfiguracijskih možnosti. Ne bo vam treba porabiti več časa za konfiguriranje ali vzdrževanje varnostnih kopij – vse to bo izvedeno samodejno.

Dropbox smo izbrali za našega ponudnika oblakov, saj je eden najboljših brezplačnih ponudnikov za shranjevanje v oblaku v tej panogi. Če raje uporabljate plačljivega ponudnika za shranjevanje v oblaku, lahko poskusite Amazon AWS. Če nimate Dropbox račun, Danes bi vam priporočal, da ga dobite. PS: Uporabili ga bomo tudi v vadnici.

Kako namestiti BackWPup WordPress vtičnik

namestite vtičnik backwpup v wordpress

Namestitev vtičnika je sprehod po parku. Preprosto pojdite na:

 • Nadzorna plošča WordPress> Vtičniki> Dodaj novo
 • V Polje za iskanje vtičnikov, tip “BackWPup“. Prvi rezultat naj bo vtičnik, ki ga iščete.
 • Preprosto kliknite na Namestite in potem Aktivirajte vtičnik.

Končano? Dobro. Zdaj odprite nov zavihek v brskalniku in se prijavite v svoj račun Dropbox. Zavihek lahko zaprete, če želite. Kmalu bomo povezali svoj račun Dropbox z dodatkom BackWPup.

Predhodniki

backwpup-hero1

Najprej preverimo, ali obstaja nekaj odvisnosti od strežnika, da zagotovimo nemoteno delovanje varnostnega kopiranja.

 • Poiščite skrbniško ploščo BackWPup, ki jo najdete pod WP nadzorna plošča> BackWPup> nadzorna plošča.
 • Izberite Točko # 1 Preverite namestitev.
 • BackWPup bo preveril okolje vašega strežniškega strežnika glede morebitnih konfliktov ali neizpolnjenih odvisnosti.
 • Zbrane informacije bodo prikazane v Informacije v zavihku Nastavitve plošča BackWPup. (Ta zavihek bomo pozneje pregledali za dodatne nastavitve.)
 • V večini primerov ne poročajo o težavah.
 • Če pa vprašanje je najdeno (na primer različice cURL ni mogoče najti), se obrnite na ponudnika gostovanja, da ga popravite.
 • Ko končate, pritisnite naprej Shrani spremembe.

Kako ustvariti novo načrtovano varnostno kopijo v BackWPup

backwpup-proc-01

Zdaj bomo ustvarili novo načrtovano varnostno kopijo z BackWPup. To je enostavno, vse kar morate storiti, sledite tem preprostim korakom:

 • Pojdite na WP nadzorna plošča> BackWPup> Dodaj novo opravilo
 • Spodaj Ime delovnega mesta, dajte pomenljivo ime, na katero se lahko pozneje nanašate.
 • Navajeni smo First_Backup_Job_WPExplorer
 • Pusti Naloge za delo samo, ker ne bomo potrebovali nenadzorovanih funkcij
 • Spodaj Izdelava varnostnih kopij, nastavite Ime arhiva do backwpup_trial1_% Y-% m-% d_% H-% i-% s
 • Končno v Delovno mesto zavihek, preverite Dropbox.
 • Nov zavihek Za: Dropbox naj se prikaže v zgornjem meniju. Izberite ga.

Povezovanje Dropbox-a z dodatkom BackWPup

Zdaj smo v Za: Dropbox zavihek, kot je opisano v zadnjem koraku. Odprite nov zavihek v brskalniku in se prijavite v svoj račun Dropbox, če tega še niste storili.

connect-dropbpx-backwpup-1

Pod Za: Dropbox , ki mu sledi Prijava> Dostop do aplikacije do Dropboxa, kliknite na Pridobite avtorsko kodo Dropbox App gumb.

connect-dropbpx-backwpup-2

To odpre nov zavihek in vpraša za dovoljenje. Kliknite na Dovoli in Dropbox bo ustvaril omejen dostop kodo za vas. To pomeni, da bo vtičnik BackWPup imel dostop samo do Aplikacije / BackWPup mapo v Dropboxu. To je idealno rešitev, ker vtičnik ne bo potreboval dostopa do vašega celotnega računa Dropbox.

connect-dropbpx-backwpup-3

Kopirajte in prilepite kodo v polje Dostop do aplikacije do Dropboxa polje.

connect-dropbpx-backwpup-4

Kliknite na Shrani spremembe za preizkus integracije.

connect-dropbpx-backwpup-5-success

Ko končate, morate dobiti potrditveno sporočilo z napisom „Preverjeno“. S tem zaključimo našo Dropbox integracijo.

Zagon varnostne kopije prvič

Zdaj bomo nadaljevali z delom varnostnega kopiranja. Varnostno kopiranje lahko zaženete na enega od štirih načinov:

 1. Ročno zagon opravila z nadzorne plošče WordPress
 2. Zagon opravila iz navedenega naslova URL
 3. Preko WordPress CLI
 4. Z načrtovanjem opravila prek WordPress Cron

Prvi dve možnosti sta najbolj primerni za celotno občinstvo. Ročni način bomo uporabili, da prvič izpišemo varnostno kopijo.

Tu je posnetek zaslona postopka varnostne kopije –

backwpup abackup napredek cmd

In tisti z dokončano varnostno kopijo –

backwpup-job-first-run

Ko končate, bi morali videti arhiv, naložen v vaš račun Dropbox. Če ga imate nameščen kot jaz, boste našli tudi obvestilo na namizju.

Načrtovanje varnostne kopije WordPressa

Načrtovanje varnostnega kopiranja mora biti opravljeno previdno. Če uporabljate strežnik za skupno gostovanje in načrtujete eno do več varnostnih kopij, obstaja velika verjetnost, da boste na koncu prejeli oznako za prekomerno uporabo virov. Pripravili smo majhno mizo, v kateri razpravljamo o tem, kako pogosto morate načrtovati varnostne kopije. Naredimo korake:

 • Pojdi do Nadzorna plošča WP> BackWPup> Opravila
 • Odprite nalogo za varnostno kopiranje, ki ste ga nazadnje ustvarili, kar je bilo v našem primeru First_Backup_Job_WPExplorer
 • Izberite Urnik zavihek
 • Pomaknite se na Seznam delovnih mest> Začni službo in izberite z WordPress cron možnost

Zdaj konfiguriramo planer. Uporabili bomo osnovni tip načrtovalca in izberite a Vsakodnevno rezervna frekvenca se začne ob polnoči.

časovnik urnika backwpup-a

Hit Shrani spremembe da uspešno posodobite planer. Ko to storimo, je to tudi naše Službe plošča naj bo videti –

opravilo z načrtovanjem varnostnih kopij

To ste naredili amigo! Čestitamo!

S tem zaključimo našo osnovno vadnico. Če imate kakršne koli dvome ali poizvedbe ali priporočila, kako izboljšati to vadnico, mi vpišite na @Souravify ali vprašajte v spodnjem razdelku s komentarji..

Zdaj, ko smo se naučili, kako konfigurirati in načrtovati samodejne varnostne kopije WordPressa v oblak, rad delim z vami nekaj nasvetov v zvezi z varnostnimi kopijami..

Igranje z nastavitvami BackWPup

V tem razdelku bom hitro obiskal napredne nastavitve dodatka BackWPup. To so odlične možnosti, ki so jih ustvarjalci vgrajenega vtičnika lahko lažje upravljali s svojimi varnostnimi kopijami.

Kartica Jobs

Za začetek bi rad razpravljal o možnostih, ki so na voljo pod Službe pod BackWPup> Settings.

povratna nastavitev-02

Tu nastavite nastavitev, da kar najbolje izkoristite vtičnik.

 • The Zmanjšajte obremenitev strežnika možnost je odlična za moderiranje porabe virov v okolju skupnega gostovanja. S tem boste lahko načrtovali dnevne varnostne kopije brez zastavic za prekomerno uporabo virov.
 • Najdaljši čas izvedbe skripta možnost je treba ohraniti na 0, saj je odvisno od zmogljivosti strežnika za obdelavo. Če pa ugotovite, da varnostne kopije niso uspešne, lahko nastavite na končno vrednost za odpravljanje napak.

Kartica Network

nastavitev backwpup-04

The Omrežje še ena nastavitev, ki jo želim razpravljati. Če je skrbniško območje vašega spletnega dnevnika, tj. wp-admin mapa je zaščitena z Preverjanje pristnosti HTTP prek .htaccess, potem na tej kartici vnesite poverilnice za prijavo. Na primer, kapljice DigitalOcean v oblaku WordPress imajo to funkcijo privzeto omogočeno. Zato je treba vnesti podatke za prijavo, da vtičnik pravilno deluje.

Kaj je diferencialna varnostna kopija in zakaj jo moram uporabljati?

Ko znova in znova varnostno kopirate isto spletno mesto, a večina datotek ostanejo nespremenjene. V resnici se te datoteke izkažejo za velike – tiste, ki prispevajo k večini velikosti varnostne kopije. Pomislite na predstavnostne datoteke, kot so slike in dokumenti. Ne prenesejo se enkrat naloženi. Imenujejo jih statična vsebina.

Kaj pa, če bi lahko naredili samo varnostno kopijo datotek stori spremeniti? Takšne datoteke vključujejo nove ali posodobljene teme in vtičnike ter seveda WordPress bazo podatkov. Na srečo imajo razvijalci pametno rešitev – tako se imenuje diferencialna varnostna kopija.

Skratka – prihrani prostor

Pomeni varnostno kopiranje samo tiste datoteke, ki so bile spremenjene iz zadnjega časa za varnostno kopiranje. Glavna prednost je, da je velikost varnostne kopije bistveno zmanjšano. Soočimo se s tem – prostor ni neomejen, zato ne optimizirajte svojih potreb po shranjevanju?

Diferencialno varnostno kopiranje je na voljo v premijski različici vtičnika – BackWPup Pro, ki se začne pri 75 USD za licenco posameznega spletnega mesta. Na MarketPPressu si lahko ogledate zanimivo brezplačno in pro primerjavo vtičnika, da preverite, ali morate res nadgraditi (vendar ne skrbite – pri večini blogerjev bi vas brezplačna različica morala dobiti prav v redu).

Poskusite BackWPup danes

Z več kot 1,6 milijona prenosov brezplačne različice v skladišču WordPress in 60.000 premium naročnikov je BackWPup eden najboljših rezervnih vtičnikov WordPress na trgu. Poskusi!

Pridobite BackWPup

Kako pogosto naj varnostno kopiram spletno mesto WordPress?

Vprašanje, ki si ga mnogi zastavijo, ali bolje rečeno, naj bi vprašati. V idealnem primeru bi morala biti vaša rezervna frekvenca odvisna od treh dejavnikov:

 • Pogostost objavljanja
 • Količino prometa, ki ga nadzira vaše spletno mesto
 • Število objavljenih komentarjev
 • Gostovalno okolje

Če ne želite prebrati naslednjih treh odstavkov, hitro pojdite skozi tabelo, ki sem jo pripravila za vas.

Dnevno varnostno kopiranje

Če objavite 3+ objav na teden, nadzirate mesečni promet 10.000+ mesečnih obiskovalcev in imate stalen niz komentarjev, morate načrtovati dnevno rezerva. Vse več kot to bi moralo imeti tudi enako. Če želite prihraniti prostor, lahko načrtujete tudi dnevno varnostno kopijo in tedensko popolno varnostno kopijo.

Tedensko in dvotedensko varnostno kopiranje

Če objavite 1-2 objave na teden, nadzorujete približno 5000 obiskovalcev mesečno, potem morate upoštevati: tedensko rezerva. Če prostor dovoljuje, vzemite popolno varnostno kopijo ali pa lahko poskusite z eksperimentiranjem z različnimi varnostnimi kopijami vsaka dva tedna. Če objavite približno 1-2 objave na mesec, potem lahko izberete varnostno kopijo na dve tedni,

Mesečna varnostna kopija

Ta rezervni razpored je idealen za spletno mesto portfelja / izdelka, kjer je količina ustvarjene nove vsebine precej nizka, tj. Vsebina je večinoma statične narave. Varno je domnevati, da na ciljni strani izdelka ne boste omogočili komentarjev. Zakaj torej vsak dan vzeti varnostno kopijo? Mesečne varnostne kopije so najbolj primerne za takšne primere. Priporočam tudi, da namesto diferencialne vzamete popolno varnostno kopijo.

 Objave na teden Mesečni promet Pripombe Gostovalno okolje Rezervna frekvenca
3 ali več 10.000 ali več 10+ na dan V gostovanju v oblaku, VPS ali upravljanem WordPressu Dnevno (diferencialno varnostno kopiranje) in tedensko (popolna varnostna kopija)
1–2 Do 5.000 10 na teden V gostovanju v oblaku ali VPS ali v skupni rabi Tedensko ali dvotedensko (diferencialna in celotna varnostna kopija)
1-2 mesečno Manj kot 1.000 1-2 na mesec Skupno gostovanje Mesečno

Upoštevajte, da je ta tabela samo za referenčne namene. Toplo priporočam, da najdete rezervni razpored, ki najbolje ustreza vašim zahtevam. Če vam primanjkuje prostora, preberite naslednjo vrstico! ��

PS: Varnostne kopije, starejše od treh mesecev, lahko varno izbrišete.

Nazaj k tebi…

udeležba občinstva

Udeležba občinstva je čudovita stvar in želim se zahvaliti vsakega od vas, ki si vzamejo čas in trud, da objavijo komentar. Nekaj ​​je razprave o “varnostni kopiji spletnega mesta” vse spletni skrbniki se lahko nanašajo na. In mnogi od njih imajo svojo zgodbo. Radi bi slišali svoj zgodba!

Če ga nimate, si lahko zastavljate nekaj vprašanj – Ali ste že preizkusili BackWPup? Katera je vaša najprimernejša varnostna storitev? Ali uporabljate plačljivo? Kako pogosto ti rezerva? Sporočite nam vaše misli!