Začnite svoj lasten blog lepote z WordPressom danes

Kako začeti lepotni blog z WordPressom

Če vas očara lepota ali vas vedno sprašujejo nasveti za lase, kožo in ličila, ste morda pomislili, da bi to izkušnjo preusmerili v začetek lepotnega bloga. Vendar vas bo morda preplavila misel na zapleten postopek namestitve na platformi, ki je ne razumete.

WordPress je odlična rešitev za lepotne blogerke. Zelo enostavno je postaviti dobro videti spletno mesto z uporabo ene od številnih tem, povezanih z lepoto. Podobno kot pravilni dodatki lahko spremenijo videz osebe, lahko tudi z izbiro primerne teme postane vaš blog odličen.

V tem članku vam bomo najprej prikazali dva primera odličnih lepotnih blogov WordPress, nato pa vam predstavili, kako nastaviti svoj spletni dnevnik na najbolj uporabljeni svetovni založniški platformi. Začnimo!

Priljubljeni lepotni dnevniki, ki delujejo na WordPressu

Lepotno bloganje je zelo priljubljeno, zaradi velikega števila spletnih dnevnikov pa je težko izbrati najljubšega. Vendar so vsi vrhunski lepotni blogi vsebinsko bogati in lepi na pogled (seveda!). Tu je nekaj priljubljenih lepotnih spletnih mest, ki so narejena na WordPressu, za katere menimo, da jih je vredno preveriti.

Maskara

Lepotni blog Maskcara

Vodi ličnica Cara Brook, Maskara je spletno mesto, namenjeno praznovanju naravnih lepot. Tukaj boste našli koristne vadnice, informacije o izdelkih, življenjske lekcije in seveda ličila za vse vrste žensk. Ta spletna stran je obremenjena s slikami, v njej so uporabljene tako fotografije kot tudi posnete fotografije. Na dnu vsake strani je tudi viden Instagram vir, ki na spletnih mestih še prikazuje številne vadnice.

Fashionlush

Fashionlush Beauty Blog

Ne dovolite, da vas ime zavede. Fashionlush odlikuje več kot le oblačila – našli boste tudi fantastične mojstrske izdelke, nasvete za zdravje in lepoto ter dnevnike za potovanja. Ta elegantni blog je zasnovan tako, da navdihuje in goji ustvarjalnost svojih bralcev. Zaradi profesionalno posnetih fotografij se to spletno mesto počuti kot revija takoj z police – slog, ki lahko dobro deluje na lepotnih blogih.

Skinny Zaupno

Skinny Zaupni lepotni blog

The Skinny Zaupno je osebni blog vplivne lepote in fitnesa Lauryn Evarts. Tukaj lahko najdete njen osebni nasvet, kako živeti lepše življenje – znotraj in zunaj. Nasveti segajo od pričesk in jutranjih rutin, do najboljše hrane v različnih mestih po svetu. Medtem ko je večina fotografij profesionalnih ali odkrito, težke slike izdelka pametno pomagajo pri unovčevanju spletnega mesta (a-la tukaj je slika tega, kar uporabljam, čemur sledijo povezave v besedilu s partnerskimi povezavami).

Kate La Vie

Blog lepote Kate La Vie

Zajema različne vidike življenja, Kate La Vie ponujajo nasvete za lepoto, notranje oblikovanje in splošni življenjski slog. Svež, čist dizajn ohranja vsebino spredaj in v sredini. Poleg tega enostavno brskanje po spletnem mestu, sledilci olajšajo nakup najboljših krajev Kate.

Kako začeti svoj lasten blog lepote z WordPressom

Zdaj, ko ste bili navdihnjeni, pojdimo na to, kako lahko z WordPressom ustvarite lasten lepotni blog. Za začetek so štirje osnovni koraki:

  1. Izberite odličnega gostitelja WordPressa
  2. Izberite ime domene

1. Izberite odličnega gostitelja WordPress-a

Najprej boste morali nekje gostovati pri svojem spletnem mestu WordPress. Zelo priporočamo, da WPEngine upravlja WordPress gostovanje (začenši s 35 USD na mesec), ko obravnavajo namestitve, varnostne kopije in posodobitve za vas. Flywheel je še ena možnost, ki ponuja upravljano gostovanje v WordPressu, je cenejša od WPEngine (ponuja primerljivo platformo pri 28 dolarjih ali majhen načrt za samo 14 dolarjev na mesec) – tako da bi lahko bila bolj primerna, če imate proračun. Če imate resnično malo denarja in želite začeti z majhnimi, lahko preverite Bluehost, ki se začne pri 2,95 dolarja na mesec, kar je gostitelj, ki ga priporoča WordPress.

Na voljo je veliko najboljših možnosti gostovanja WordPress, ki jih lahko izbirate. Ne glede na to, ali izberete, izberite gostitelja, ki vam omogoča bodisi upravljano WordPress bodisi namestitev WordPress z enim klikom.

Izberite ime domene (URL za vaš blog)

Potrebovali boste tudi ime domene. Nekateri paketi gostovanja vključujejo vaše ime domene prvo leto brezplačno (na primer Bluehost). Če pa vaše gostovanje ne vključuje te funkcije, je dovolj enostavno, da jo kupite ločeno. Všeč nam je GoDaddy, vendar večina registratorjev deluje enako. Poiščite želeni URL, kupite ga (priporočamo tudi dodajanje glede zasebnosti in SSL potrdila) in nato novo domeno usmerite na svojega gostitelja. Po tem ste pripravljeni na začetek bloganja

Opomba: Ne moremo vam natančno povedati, kako to storiti, saj se razlikuje glede na register in gostitelja, ki ga uporabljate. Na srečo ima vsako registrsko in gostiteljsko podjetje na svojem spletnem mestu navodila, kako to storiti … in če dvomite, prosite za pomoč uporabnikom.

Zaradi potrebne zaveze morda ne boste pripravljeni na skok v spletno gostovanje in to je v redu. Prav tako imate možnost namestiti WordPress na svoj računalnik. To je odličen način za vadbo ali oblikovanje spletnega mesta brez povezave. Čeprav se zdi zapleteno, v resnici ni tako težko. Glede na vaš operacijski sistem vas bo skozi postopek vodil eden od naših prejšnjih člankov:

  1. Namestitev WordPressa na Mac lokalno z MAMP, WAMP ali Ubuntu
  2. Local by Flywheel, da preprosto spletno mesto zgradite lokalno
  3. Uporabite DesktopServer za izdelavo več lokalnih mest

Ko pa boste spletno mesto pripravljeni premakniti v spletu, boste vsekakor morali ponovno pregledati naš nasvet za primernega gostitelja – svet ne bo mogel videti vašega spletnega dnevnika, razen če ni na spletu! Če je WordPress nameščen (lokalno ali v novem načrtu gostovanja), je čas, da si ogledate teme.

2. Izberite Tema

Preprosto povedano, teme urejajo videz vaše spletne strani WordPress. Na voljo je veliko tem (s številnimi brezplačne možnosti tudi). Za svoj lepotni blog pa boste želeli izbrati temo, ki bo kar najbolje izkoristila vašo vsebino. Prava tema mora imeti odlično postavitev, ki osredotoča pozornost na vaše vsebine, in dobro integracijo z družabnimi mediji. Oglejmo si tri dobre primere.

Chic Lifestyle & Beauty WordPress tema

Chic Lifestyle & Beauty WordPress tema

Info & DownloadView Demo

Chic je vrhunska WordPress tema, ustvarjena za spletna mesta za ličenje, lase, modo in življenjski slog. Ta tema ima oblikovalski prispevek industrijskih notranjih uporabnikov zelo profesionalen videz in občutek, ki bo vaš lepotni blog dvignil na drugo raven.

Poleg tega tema vključuje popolno podporo za WooCommerce. Če torej želite svoj lepotni blog dvigniti na naslednjo raven in začeti prodajati svoje izdelke (kot je Maskcara s svojim IIID ličenjem), lahko! Če ste nekdo, ki rad razmišlja veliko in išče vrhunsko možnost, bi bil Chic lahko idealen.

Savona Fame Brezplačna WordPress tema

Savona Fame Brezplačna WordPress tema

Tema Savona Fame vsebuje preprosto postavitev spletnega dnevnika z dvema menijema glave (zgornja vrstica z družabnimi povezavami in glavnim osrednjim menijem pod logotipom) in oblikovanimi pripomočki. Minimalna paleta roza, bele in črne barve je popoln začetek vsakega lepotnega bloga.

Olivie Beauty Blog WordPress tema

Olivie Beauty Blog WordPress tema

Info & DownloadView Demo

Olivie je zelo ženstvena tema WordPress, zasnovana za modne, lepotne in življenjske dnevnike. Ima več postavitev domačih strani, razdelke, pripravljene za umestitve oglasov, in vgrajen obrazec za prijavo na glasilo za zbiranje e-poštnih naslovov bralcev.

Ta tema bo odlična za osebe, ki želijo v prihodnosti zaslužiti na svojem blogu. S pravilno izbrano temo je čas, da pogledamo nekaj primernih vtičnikov.

Oživite brezplačno temo WordPress

Oživite temo brez bloganja

Revive je brezplačna tema s čudovito postavitvijo v obliki revije. Obstaja več možnosti oblikovanja (vključno s prikazom povezav na družabne medije v glavi), skupaj z izrazito uporabo predstavljenih slik in elegantnih animacij s prevračanjem. To je odlična tema za začetnike blogerje, ki potrebujejo preprost, a eleganten dizajn.

3. Namestite nekaj uporabnih vtičnikov

Eden od razlogov za priljubljenost WordPressa je široka paleta razpoložljivih vtičnikov. Teze so dodatki, ki izboljšujejo jedro funkcionalnosti platforme. Medtem ko je izbira vtičnikov osebna odločitev, ki temelji na dodatni funkcionalnosti, ki jo želite, je nekaj bistvenega pomena – in dejansko smo jih v prejšnjem članku predstavili o tem, kako začeti blog.

Ne glede na vašo nišo za bloganje, tukaj je nekaj ključnih vtičnikov, ki jih priporočamo. Upoštevajte – za vsak namen potrebujete samo en vtičnik. Na primer, potrebujete samo en socialni vtičnik (vseh teh ni treba namestiti).

  • SEO: Vaš blog ne more postati priljubljen, če vas ljudje ne najdejo v iskalnikih. Tukaj prihaja Yoast SEO. Ta vtičnik vam bo pomagal rešiti SEO na kraju samem in vam pomagal povečati promet.
  • Varnost: Medtem ko lahko izberete popolno možnost, kot je iThemes Security Pro, imamo radi (in uporabljamo) VaultPress. Ta vtičnik za vas vzame obsežne varnostne kopije. Nekatera podjetja za gostovanje bodo nudila vsakodnevne varnostne kopije vašega spletnega mesta, vendar VaultPress varnostno kopira dobesedno vse (objave, slike itd.) In vključuje zmogljivo Akismet blokator neželene pošte za zagon. Za samo $ 39 na leto, ki ga je brezskrbno, ne boste želeli zamuditi.
  • Glasilo: Všeč nam je MailChimp – brezplačen je do 2000 naročnikov. Ko se prijavite za brezplačen račun MailChimp, preprosto namestite preprost vtičnik, kot je MailChimp za WP da enostavno vstavite obrazce za novice. To je super za promocijo nove vsebine (Opomba: Nekatere teme, kot je Chic, že ​​vključujejo vgrajeno podporo za glasilo; v tem primeru lahko ta vtičnik preskočite).
  • Družbeno: Veliko tem vključuje vgrajene socialne pripomočke, kar je morda dovolj. Toda za tiste, ki želijo več nadzora nad umestitvijo in slogovnimi vtičniki kot Dodaj to in Monarh sta odlični možnosti.
  • E-trgovina: Za vsakega podjetnika, ki želi dodati prodajalno na svoje WordPress spletno mesto, se to precej pripeti do WooCommerce (preprosta in enostavna možnost za izgradnjo spletne trgovine) ali Easy Digital Downloads (malo več krivulje učenja, vendar veliko bolj prilagodljiv). Oba sta odlična izbira za unovčenje vaše spletne strani.

Seveda obstajajo toni drugih vtičnikov za prilagajanje teme in dodajanje vrst objav po meri,

4. Naredite odlične fotografije

Noben lepotni blog ne more preživeti brez osupljivih slik. Če vam ni dovolj kamere s kamero, ne skrbite. Osnove je enostavno naučiti Na spletu (in na Instagramu) je na voljo več brezplačnih nasvetov in vodnikov. Svoje slikce lahko dopolnite tudi z uporabo brezplačne fotografije – čeprav za lepotni blog trdimo, da je najbolje, da vzamete svoje.

Na žalost lahko nekatere slike zavzamejo veliko prostora in upočasnijo vaše spletno mesto. Na srečo obstajajo preprosti načini za njihovo optimizacijo, da se ohrani kakovost, hkrati pa stisnete slikovne datoteke in tako zasedejo čim manj prostora..

Bonusni nasveti za modne in lepotne blogerje

Ko nastavite svoje spletno mesto, lahko še več naredite, da lahko svoj blog raste. Najprej moraš iti ven omrežje! S povratno povezavo pustite komentarje na drugih lepotnih blogih (preverite le, da je vaš komentar namenjen in ustrezen – ne smete pošiljati drugih blogerjev!). Prepričajte se tudi, da ste dodali svoje spletno mesto v Bloglovin ‘in razmislite o njihovem dodajanju sledite gradniku na stransko vrstico ali v nogo vašega bloga.

Glede na vaš blog lahko prijavite tudi podružnica kot je mreža Nagradni slog ali Shop Style Collective. Ta omrežja vam omogočajo, da na koncu člankov ustvarite galerijo ali vrtiljak »nakupi to objavo«, tako da lahko zaslužite malo denarja, ko bralci kliknejo na povezave med partnerji (samo prepričajte se, da pravilno razkrijete, da so na njih povezane partnerske povezave stran na FTC zahteve). Na partnerske programe se seveda lahko prijavite posamično in sami dodate povezave, vendar omrežja le nekoliko olajšajo in racionalizirajo, zato jih boste morda želeli preveriti.

Zaključek

Kljub potencialu, da bi bili preobsežni – še posebej, če niste ravno pri postopku, je ustvarjanje lepotnega bloga z WordPressom enostavno. Če izberete odlično temo in nekaj primernih vtičnikov, je lahko celoten postopek prijetna izkušnja.

Imate kakšna vprašanja glede postavitve lepotnega bloga? Ali morda druge nasvete, ki jih želite deliti z ambicioznimi blogerji? Sporočite nam v spodnjem razdelku s komentarji – Radi bi slišali, kaj imate povedati.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me