5 stvari, ki se jim morate v WordPressu izogibati

WordPress zaledje je lahko nevarna podlaga za korake kot začetnika. Vse, kar ponuja takšno moč, mora prevzeti odgovornost tudi za uporabnika, zato lahko nekateri začnejo narobe, ko začnejo.

Ne da bi vas preveč prestrašili, lahko v WordPressu počnete nekatere stvari, ki jih bodo preprosto zlomile. Glede manj zaskrbljujoče (a tudi pomembne) opombe lahko storite še nekaj, za kar bi vsekakor svetoval – ali predstavlja potencialno varnostno tveganje ali preprosto nekaj, kar negativno vpliva na uporabniško izkušnjo.

Glede na zgoraj navedeno želim v tej objavi zajeti pet stvari, ki se jim morate izogniti v WordPressu. Z naslednjimi priporočili bo vaše spletno mesto veliko bolj varno, zanesljivo, funkcionalno in prijetno za obiskovalce.

1. Ne uporabljajte urejevalnikov kode

V programu WordPress se nahaja nekaj min, do njih lahko dostopate prek Videz> Urejevalnik in Vtičniki> Urejevalnik v stranski vrstici.

Na prvi pogled so ti urejevalniki precej zanimivi – popoln dostop do zadnjega dela vašega spletnega mesta! Predstavljajte si možnosti.

Do glave datoteke mojega bloga je mogoče dostopati prek urejevalnika tem.

Glava datoteke mojega bloga, do katere lahko dostopate prek urejevalnika tem.

Predstavljajte si resnično možnosti – z enim napačnim pritiskom tipke lahko naenkrat dobro najdete svoje spletno mesto in ga resnično pokvarite:

Pustite delo za seboj

Iz datotek PHP moje teme sem moral odstraniti tri znake, da sem popolnoma spremenil videz spletnega mesta, kot je prikazano zgoraj.

Vendar to ni najslabše – vse preveč preprosto je, da bi slučajno onemogočili dostop do zaledja vašega spletnega mesta WordPress, kar vam ne dopušča neposrednih sredstev za ponovno vzpostavitev reda na vašem spletnem mestu.

Zaradi tega priporočam, da do datotek PHP na svojem mestu kadar koli dostopate in urejate le s FTP aplikacijo, kot je Filezilla (moj osebni favorit in Priporočilo WordPress.org). Naredite kopijo katere koli datoteke PHP, ki jo nameravate urediti, preden začnete, tako da se lahko hitro preklopite nazaj na delujočo različico, če na svojem spletnem mestu po nesreči pridete do uničenja. Veliko bolje je biti varen kot žal!

2. Ne nameščajte deaktiviranih tem nameščenih

Po mojih izkušnjah obstajajo tri vrste WordPress uporabnikov:

  1. Tisti, ki vodijo zelo tesno ladjo
  2. Tisti, ki držijo zadevo razumno lepo in urejeno
  3. Tisti, ki premalo upoštevajo zaledje svojega spletnega mesta

Če spadate v drugo ali tretjo vrsto, potem morate dobro premisliti o temah, ki ste jih trenutno namestili na svojem mestu WordPress. Ne govorim o aktivni temi, ampak o tistih, ki ste jih namestili in deaktivirali.

Čeprav so te teme deaktivirane, še vedno obstajajo pri namestitvi WordPressa in vse napake ali ranljivosti varnosti še vedno lahko izkoristite. Na primer, najbolj znana tematska vloga WordPress je izkoriščanje TimThumb, ki še danes vpliva na nekatere bloge..

Če na splošno uporabljate teme dobre kakovosti in poskrbite, da so posodobljene, potem ne bi smeli naleteti na težave. Če pa imate stare teme, ki jih ne uporabljate v zaledju vašega spletnega mesta, priporočam, da jih takoj izbrišete. WordPress je zaradi velikega obsega uporabe velika tarča za hekerje. Ne postanite si lahka tarča.

3. Ne uporabljajte SEO svoje funkcionalnosti

To priporočilo je manj “za vas” mora naredi to “in še več predloga, za katerega močno pozivam, da sledite.

Glede na temo, ki jo imate, boste morda ugotovili, da ima vgrajene funkcije SEO. Svetujem vam, da se izogibate uporabi teh funkcij iz dveh razlogov:

  1. Če se kdaj odločite za spremembo tem, se podatki SEO v tej temi lahko izgubijo (ali jih je težko pridobiti)
  2. Zastonj WordPress SEO by Yoast plugin ima najboljšo SEO funkcionalnost vseh vtičnikov ali tem, ki so na voljo

Gre za drzno trditev, toda na splošno jo sprejmejo nekateri najbolj cenjeni uporabniki in razvijalci WordPress skupnosti. Na primer, 31. oktobra 2012 je WooThemes opuščal SEO funkcionalnost v svojih temah, saj je SEO Yoast SEO “bolj koristen” za uporabnike WordPressa. WooThemes predajo SEO vajeti drugemu razvijalcu je drzen znak njihove vere v Yoastin vtičnik in pokazatelj, kako ljubljen je.

Če želite izvedeti več o SEO by Yoast, si oglejte naš vodič o pogostih napakah WordPress SEO.

4. Ne kategorizirajte in označujte pogumno

Nekaj ​​stvari, na katere se nagovarjam bolj kot slaba uporaba kategorij in oznak v WordPressu.

Naj bo ena stvar na začetku – kategorije in oznake lahko igrajo vlogo na vašem spletnem mestu. V nasprotju s tem, kar nekateri verjamejo, oznake niso starodavna taksonomija, ki v sodobni dobi blogerstva nima nobenega pomena. Poleg tega kategorij ni tam za uporabo in zlorabo.

Moja najljubša opredelitev kategorij in oznak izvira iz Lorelle:

Kategorije so vsebina vašega spletnega mesta [in] oznake so indeksne besede vašega spletnega mesta.

Zdaj razmislite o tem – ali se isto besedilo v knjigi pojavlja v različnih poglavjih? Seveda ne. To obliko je treba prenesti na vaš blog. S tem mislim, da je treba delovno mesto redko razdeliti v več kategorij. Če čutite potrebo po razdelitvi na dve ali več, imate verjetno preveč kategorij, ki se prekrivajo (7-10 je moje pravilo za optimalno število).

Kategorije bi morale predstavljati široke teme na vašem spletnem dnevniku (npr. “Recepti za večerjo”), oznake pa naj bodo natančnejše (npr. “Piščanec”). Vsebino je treba označiti samo, če so zadevne oznake neposredno povezane in vsebine. Na splošno bi rekel, da morate uporabljati največ 50 oznak.

Moja poanta je naslednja: obe kategoriji in oznake bi morali uporabiti, da bi koristili uporabniku. To je njihov osnovni namen. Če tega izgubite iz vida, bo navigacija po spletnem mestu postala težavna izkušnja. Vsaj poskrbite, da bodo vaše kategorije jasno opredeljene in dobro založene. Če niste prepričani, kako jih lahko označite, bodisi preberite več o temi ali jih pustite pri miru.

5. Komentarja ne puščajte

Zaključil bom s pravo sovražnostjo mojih hišnih ljubljenčkov. Ko komentiram blog, ko se soočam z naslednjim sporočilom, me nič več ne moti.

Kreditna slika: WPMU

Če morate počakati, da se vaš komentar moderira, preden bo objavljen, ali želite, da komentirate? Se blogerka počuti kot cenjeno? Ugibam, da je odgovor na obe vprašanji ne.

Po mojem mnenju moderiranje komentarjev čas blogerja ne upošteva bloggerja in se ga je treba za vsako ceno izogibati. Smešno je, da pri manjših blogih pogosto najdete moderiranje komentarjev – redkeje se uporablja pri večjih (ki bodo verjetno prejeli več neželene pošte). Špekuliral bi, da je to zato, ker večji blogerji vedo, da ne napadajo svojih najbolj zvestih podpornikov (tj. Tistih, ki komentirajo).

V resnici neželena pošta ni tako velika težava – vtičniki, kot je Akismet naredite veliko delo, da zaustavite večino neželene pošte. Tu sem napisal članek o WPExplorerju o preprečevanju neželene pošte. Ko postane blog velik in prejme veliko komentarjev, posamično moderiranje vsakega postane nepotrebno ogromno opravilo. Izklopite moderiranje komentarjev prek zaslona Nastavitve> Razprava, ki je dostopen s stranske vrstice.

Kaj storiti? Ti Priporočamo izogibanje?

Zgoraj sem orisala pet stvari, za katere menim, da se jim v WordPressu ne bi smeli ukvarjati – od resnih napak v varnosti do sovraženja hišnih ljubljenčkov. Seveda je na voljo veliko več opozoril in priporočil glede uporabe WordPress-a, zato jo želim odpreti vam.

Torej, povejte nam – kaj priporočate, da se v WordPressu ne izogibamo temu, da bi bila naša spletna mesta varna, enostavna in prijetna za uporabo? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me